View Poll Results: Da li u NATO

Voters
437. You may not vote on this poll
  • Da

185 42.33%
  • Ne

252 57.67%
Page 181 of 199 FirstFirst ... 81131171177178179180181182183184185191 ... LastLast
Results 4,501 to 4,525 of 4975

Thread: Da li u NATO

Thanks Thanks Given 
    3,495
    Thanks Thanks Received 
    412
    Thanked in
    254 Posts

A sigurno se trudio, mučenik.

On samo želi dobro ovom narodu a to je najlakše ostvariti tako što ćemo biti na vjetrometini, van svih vojnih saveza.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Samo Niksic View Post
    A sigurno se trudio, mučenik.

On samo želi dobro ovom narodu a to je najlakše ostvariti tako što ćemo biti na vjetrometini, van svih vojnih saveza.
    Pored takvih dobrotvora kome trebaju dušmani
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

Da i na ovaj YT oće dislike ukinut...
    Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
    https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Žarko Rakčević
    “Važna je demokratska, javna rasprava o NATO
    -u. Ja bih, lično, volio da se odluka o članstvu donese na referendumu.”
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Quote Originally Posted by chucknorris View Post
    Žarko Rakčević
    “Važna je demokratska, javna rasprava o NATO
    -u. Ja bih, lično, volio da se odluka o članstvu donese na referendumu.”
    E jos kad ne bi izvlacili samo ono sto se nekom svidja.

Sto ne navede i sljedece:

Rakčević smatra da su članice NATO-a države koje su mnogo dale čovječanstvu.
    "Ipak treba polaziti od onoga što je matica globalnih kretanja, a to je nova politička, ekonomska, jedna nova geografska mapa Evrope. Nije svijet ostao isti 25 godina nakon pada Berlinskog zida, mnoge su stvari nove oko nas."
    Nedvosmislena je opredijeljenost građanskog pokreta URA da Crna Gora postane članica NATO-a, izjavio je predsjednik tog političkog saveza Žarko Rakčević. On smatra da je članstvo u Alijansi nacionalni interes jer je zbog bezbjednosti, bržeg razvoja i oporavka bolje da budemo u društvu članica

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Жарко Ракчевић је недвослислено за НАТО интергације, што брже и што лакше.
    Прича је таква каква је да би УРА била питкија за што шири круг људи, али чврсто вјерујем да ту дилеме нема, за разлику од Медојевића.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Kolega chucknorris nije kalkulisao sa opredjeljenjem Rakcevica, jedino je naveo da je Rakcevic za to da se ta odluka donese na referendumu.

Sto vama koji ste za nato smeta svako pominjanje referenduma ?

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Quote Originally Posted by Xerxes View Post
    Da i na ovaj YT oće dislike ukinut...
    Bitno je da su komentare 'disable'-ovali pa cemo lako za 100 puta vise 'dislike'-ova.
    --------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Bitno je da su komentare 'disable'-ovali pa cemo lako za 100 puta vise 'dislike'-ova.
    Jell moguće da uz ih iz zbog toga "disable"-ovali? Ja se baš pitao zašto.
    Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
    https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Istraživanje DAMAR-a: Za ulazak u NATO 42,1 odsto građana

Komentari (64)A A A

Ulazak Crne Gore u NATO trenutno podržava 42,1 odsto građana, pokazalo je istraživanje agencije DAMAR, u koje su Dnevne novine imale uvid. Ovo istraživanje agencija DAMAR je sprovela u periodu od 1. do 6. septembra 2015. godine sprovela za potrebe Pozitivne Crne Gore.
    Crna Gora i NATO

Na pitanje da li Crna Gora treba da uđe u NATO savez 42,1 odsto ispitanika je pozitivno odgovorilo, 38,7 odsto negativno, a 19,3 odsto bilo je bez određenog mišljenja o ovoj temi.
    Na pitanje agencije DAMAR-a "Da li biste na referendumu glasali za ulazak u NATO savez ako bi to bio uslov ulaska Crne Gore u Evropsku uniju” pozitivan odgovor dalo je 46,2 odsto ispitanika, 37,2 odsto reklo je da ne bi, dok 16,6 odsto nema određeno mišljenje.
    DPS podržava 40,3 odsto građana

Po tom istraživanju od političkih partija u Crnoj Gori najbolji rejting ima Demokratska partija socijalista koju podržava 40,3 odsto građana. Najjača opoziciona partija je DEMOS Miodraga Lekića koga podržava 10,2 odsto građana.
    Iza DEMOSA-a su Demokrate Alekse Bečića koje imaju podršku od 10,1 odsto crnogorske populacije. Za njima je Demokratski front kojeg podržava 9,4 odsto birača.
    Socijalističku narodnu partiju podržava 6,9 odsto građana, Bošnjačku stranku pet, a Socijaldemokratsku partiju 3,8 odsto birača.
    Pozitivna Crna Gora trenutno uživa podršku 3,6 odsto glasača, a Građanski pokret URA 3,5.
    Ispod cenzusa su novoformirana partija Ivana Brajovića Socijaldemokrate sa podrškom od 2,4 odsto, Demokratska partija Fatmira Đeke, koju podržava 1,5 odsto građana, i Crnogorska demokratska unija sa podrškom od 1,1 odsto.
    Ostale stranke imale su ispod jedan odsto podrške.

Za auto-put 61,2 odsto građana
    Ispitanicima su postavljena i pitanja o investicionim projektima u Crnoj Gori.
    Na pitanje da li su ekonomski projekti, odnosno investicije koje se realizuju kroz projekte auto-put Bar Boljare, projekat ostvro Mamula i Sveti Stefan Miločer dobri po državu i građane Crne Gore, 61,2 odsto građana dalo je prednost izgradnji autoputa Bar-Boljare, 19,8 odsto građana reklo je da ovaj projekat ne donosi dobro državi, dok 19 odsto njih nije imalo stav o ovom pitanju.
    Kad je u pitanju projekat ostrvo Mamula, 33,3 odsto ispitanika reklo je da podržava ovaj projekat, dok je 26,7 odsto bilo protiv. Čak 40 odsto ispitanika nije znalo šta da odgovori.
    Realizaciju projekta Sveti Stefan Miločer podržalo je 32,9 odsto stanovnika. Da ova investicija neće donijeti dobit Crnoj Gori, smatra 26,3 građana, a bez stava je njih 40,8 odsto.

Ево једно истраживање којему се донекле може вјеровати.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Donekle Istraživanje naručila Pozitivna, koja prošle godine nije imala para za jedno predizborno istraživanje a sada ih radi na mjesečnom nivou.

Naravno po istraživanju, podrška raste, a Pozitivna je jača od URE.

Što se tiče Rakčevića, kao što je rekao opmne, samo sam naveo da je Rakčević za to da se odluka donese na referendumu. Obzirom da je neđe bila rasprava oko toga koje partije su za referendum a koje nisu, đe su pojedini tvrdili da Rakčevićevi nisu za referendum. A da je ura za ulazak u NATO, to je opšte poznato, ne znam kako ja tu mogu da kalkulišem.
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by chucknorris View Post
    Donekle Istraživanje naručila Pozitivna, koja prošle godine nije imala para za jedno predizborno istraživanje a sada ih radi na mjesečnom nivou.

Naravno po istraživanju, podrška raste, a Pozitivna je jača od URE.

Što se tiče Rakčevića, kao što je rekao opmne, samo sam naveo da je Rakčević za to da se odluka donese na referendumu. Obzirom da je neđe bila rasprava oko toga koje partije su za referendum a koje nisu, đe su pojedini tvrdili da Rakčevićevi nisu za referendum. A da je ura za ulazak u NATO, to je opšte poznato, ne znam kako ja tu mogu da kalkulišem.

Ово је друго истраживање ове године које је објавила позитивна о НАТО-у.Очигледно је да се види координација по питању чланства у НАТО, али и приближавање ДПС-а и Позитивне по неким питањима.
    Позитивна и Ура су у овом истраживању на нивоу грешке и ту се слажем да се може манипулисати.Зато сам и задржао одређену резервисаност.

Ракчевић није човјек од јуче, и спољнополитички став је потпуно јасан.Постоје људи који су за НАТО и за референдум као Медо, а који су уствари против НАТО интеграција ЦГ, и људи који кажу да су и за НАТО и за референдум али стварно.

Ни ја нисам рекао да сам апсолутни противник референдума.Резултат ће и у једном и у другом случају бити исти.Питање је само какве ће нам односе на политичкој сцени донјети референдум, и какву ће корист извући они који најбоље пливају у таквим водама.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    Stvarno su odvratni ovi klipovi đe se sportisti i umjetnici uvlače u politiku. Mima veli Karađić veliki NATO aktivista
    Fakat je odvratno. Ali je nekima super kada ruski bokser izjavi da su Crnogorci izdajnici (valjda srpstva).
    Odvratno je pa za koju god opciju

Sent from my SM-G900FD using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Јел и ово у режији оног јада Марка Милачића и још јадније му организације?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Zanimljivo je to sto protivnici Crnogorske drzave i DPS-a ne shvataju da ulaskom u NATO vlast ce biti smjenjiva. Toliko ste slijepi Srbijom i Rusijom da ni sopstveni cilj od nosa ne vidite.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Ne znam ko je, al ko god da je, fantasticno je pogodio pravi Mimin "senzibilitet"!

Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	12002118_10207496680718889_3868765845011997623_n[1].jpg 
Views:	54 
Size:	10.9 KB 
ID:	134298  

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by McS View Post
    Zanimljivo je to sto protivnici Crnogorske drzave i DPS-a ne shvataju da ulaskom u NATO vlast ce biti smjenjiva. Toliko ste slijepi Srbijom i Rusijom da ni sopstveni cilj od nosa ne vidite.
    Ne razumiju uopste ljudi, pokusao sam ja objasniti... Ali ne mozes od slijepih sledbenika keksa.

Ali ko nadje mimu karadzica da promovise NATO? Da su birali odvratniju osobu nijesu mogli izabrati.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by McS View Post
    Na stranu sad gluposti o Srbiji, Rusiji.. Kazes vlast ce biti smjenjiva nakon ulaska u NATO? Zasto nije bila do sad? Jer narod zbog NATO-a glasa DPS, a? Nemoj tu suplju pricu, molim te, uostalom.. Sta bjese ono pred referendum? Sjecam li se ja dobro da je bila identicna ta prica, isto palamudjenje tipa: "Kad se osamostalimo, DPS-u je kraj, jer nema vise izgovora, alibija, nema Srbije.. za sve ce biti oni krivi, tu im je kraj.." I, bogami, nakon nezavisnosti je ta ekipica pocinila vise zlodjela prema ovome narodu i opljackala ga 10 puta vise nego do tad, bili akteri afera 10 puta vise nego do tad, skandala, korupcije, kriminala 10 puta vise no do tad.. I? Kaznio ih narod, a? Maxe..

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    I na kraju, u 90% slucajeva oni koji kazu da u Srebrenici nije bilo genocida, melodramaticno citiraju Dostojevskog koji kaze da ni jedan ideal ne vrijedi jedne djecije suze.

Uhh

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Три су кључна момента у обнови ЦГ као државе:
    1.Референдум
    2.Доношење Устава
    3.Заокруживањ система одбране, улазак у НАТО.

Давно сам ја рекао да постоје два разлога зашто су људи против чланства у НАТО, и то периодично понављам.
    Један је незнање, и ту одговорност лежи прије свега на Влади ЦГ и онима који треба да објасне народу зашто је добро да ЦГ има функционалан систем одбране.
    Други разлог је то што један дио јавности Црне Горе, још увјек баштини тековине деведесетих, великоспство, зилотизам, мира марковић стајл комунизам, и сличне антицрногорске тековине увезене у ЦГ на крилима АБ револуције.

Што се владавине ДПС-а, тиче он ће владати све док га опозиција буде хранила.Лијепо су се опрали од смрада АБ револуције и прве половине деведесетих, навукли одијела миротвораца, док је већи дио опозиције остао заробљен у деведесетима.
    У суштини данас је једина права опозиција у ЦГ, Друга Фамилија.

За оздрављење полтичке сцене у ЦГ два су кључна момента, улазак у НАТО без дизања политичких тензија (доношење одлуке у парламенту), и спуштање ДФ-а око цензуса, и у даљој перспективи распад Демоса на рачун СНП и Демократа.Сломом ДФ, и испуњавањем мисије Демоса, ДПС, би одмах ослабио на рачун Друге Фамилије и Ранковог СДП-а, али и неких других мањих странака.

Референдум би довео до поларизације на политичкој сцени, оживљавањем пламена подјела 2006., поново би приближио Прву фамилију, Другу фамилију и Ранка, и то под капом ДПС-а, док би у оквиру оних 35% доминирала НОВА и ДНП и њихве идеологије.
    И на крају би ДПС изашао још јачи него што је био, а наредних десет година би се причало ко је био против ЦГ итд...

Неуласком у НАТО, ДПС би такође профитирао, јер би се тада представио као једини заштитник Црне Горе, од "мрачних канџи великосрпства".Проблем је што те канџе нису толико имагинарне, на шта нас врло често подсјећају многи из "опозиције" и али из СПЦ.

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Primjetio sam da favorizujes kao vise gradjanski orjentisan SNP u odnosu na Demos. Meni su oni tu nedje, a volio bih da obrazlozis tvoje vidjenje ove dvije partije. Oko DF i Demokrata se slazemo u potpunosti.

Ja bih dodao jos samo kao posljednji korak ulazak u EU i slobodan protok ljudi i kapitala (valjda bijeli sengen ili kako li se vec zove) sto bi se moglo smatrati i ciljem koji nam je zajednicki a to je potpuni ulazak u klub zemalja zapadne civilizacije.
    Last edited by kimmi; 12-09-15 at 15:22.

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Evo i da pojasnim moj stav oko SNPa i Demos. Nije Lekic isao u Moskvu nego Milic. Nije Demos prihvatio proteste vec SNP. Jeste onaj Danilovic cetnicina, to stoji, al kad nekako saberem i oduzmem tu su mi nedje.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    Da se vratim na ovo što sam rekao da mi je stav neobičan i šta su moguće negativne stvari = U većini ne podržavam politiku NATO-a tj. politiku koju SAD nameće Evropi kroz NATO a ujedno, vodeći se realnim interesima Crne Gore opet smatram da je to jedina opcija za nju (izabrati manje zlo). Čomski mi čini najveći dio literature u kući stoga bih ga citirao : "NE MOŽEMO SE BAVITI PITANJEM TERORIZMA SLABIH PROTIV MOĆNIH, A DA SE PRITOM UJEDNO NE SUOČIMO I S „MNOGO EKSTREMNIJIM TEROTIZMOM MOĆNIH PROTIV SLABIH, O KOME SE MEĐUTIM NE GOVORI.“
    Dakle, sobzirom da se priključujemo savezu koji je dio ove definicije, stepen ugroženosti dohvatiće i nas, ali takođe bićemo i saučesnici u svim nedjelima koje sprovodi ili će sprovoditi NATO na čelu sa SAD čiju spoljnu i bezbj.politku nikako ne mogu da svarim. Vazda se sjetim primjera kako funkcioniše sp SAD-a u primjeru kada se u Pakistanu na prijedlog SAD-a okupilo preko hiljadu avganistanskih lidera koju su trebali da diskutuju i da se dogovore na koji način će svrgnuti talibasku vlast. Iako su im se u mnogome stavovi razilazili, u jednom su SVI bili saglasni a to je : BILI SU PROTIV BOMBARDOVANJA! Smatrali su da to nije način i da će to škoditi naporima svrgavanju talibanske vlasti čak je i američki čovjek disident Abdul Haka bio protiv bombardovanja i znate šta se desilo? hiljadu avganistanaca je u prazno pričalo o svojoj državi Avganistanu, SAD ga je bombardovao! DEMOKRASI
    ISAF misija i dan danas traje a mi učestvujemo u toj misiji. I tako dalje i tako dalje. Nemam kad romane da pišem.
    Mnogo je razloga koji imaju negativnu konotaciju o NATO, međutim, neutralnost je zamka za neobrazovane, a okretanje Rusiji je kao da staneš sa dresom Boke među navijače Rivera.
    Zbog toga, ovako neobično (moralno nemoralna odluka), smatram da Crna Gora mora ući u NATO.
    Kao da sam ti ja diktirao.
    Osim što kad je dobrostanje moje zemlje u pitanju nemam nikakvih problema sa tim šta Ameri rade u Zapičkovstanu dok god to ne utiče na Crnu Goru

Page 181 of 199 FirstFirst ... 81131171177178179180181182183184185191 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)