Page 18 of 36 FirstFirst ... 814151617181920212228 ... LastLast
Results 426 to 450 of 893

Thread: Zavjere [ moguće i nemoguće ]

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Reflektor je vrh!

Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
    https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Je li moguce da neko moze ovoliko glup da bude? Opet pokazujes totalnu nesposobnost da pronadjes tacne informacije o jednostavnim stvarima.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by SpongeBob View Post
    OVo je najbolji video u vezi ove zavjere koji sam gledao
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Meni je reflektor sa https://forum.cdm.me/showthread.php?...27#post4174127 3.50 daleko najbolji, neprevaziđen! Viđi kako se nasjekira čovjek, no nije jedini to vadi situaciju!
    Last edited by SpongeBob; 07-09-15 at 21:17.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Neću sad o tome da li su Ameri bili ili nisu na Mjesecu, nego samo ne mogu da se ne načudim stručnim zaključcima branitelja opcije slijetanja, kojima je argument da je bilo slijetanja taj što su "Rusi imali kada to da raskrinkaju ako nije bilo nikakvog slijetanja".
    Da li očekujete od Rusa dokaz tipa da su 1969. imali dvadesetčetvoročasovni video nadzor nad cijelom površinom mjeseca, pa da pruže snimke na kojima se ne vidi nikakvo slijetanje u "danu slijetanja"? Ovo mi je kao kad vjernici kažu "dokaži da bog ne postoji". I zašto baš Rusi da dokažu, zašto ne neko drugi, bilo ko? Kako da dokažu? Da kažu "mi nismo imali tehnologiju da sletimo na mjesec, pa to znači da ta tehnologija tada nije ni postojala, što znači da Ameri nisu mogli biti na Mjesecu" - to bi vam bilo prihvatljivo?
    Koji bi to (ruski?) dokaz bio vama validan ...a da ga ne ignorišete, kao i sve druge pokušaje argumentacije, ili čak dignete na sprdnju.
    Oćete dokaze, a kad se nekima pokažu dokazi o "inside job" pri rušenju dva tornja u Njujorku, onda "ne primjećujete" te dokaze...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ova tema je dobra jer odje se vidi kolko ko ima mozga.

poslato paukom
    istrajan budi.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Gle cuda. Teoreticar zavjere misli da je svu pamet svijeta popio. Vi ste prihvatili u startu ideju da je slijetanje na Mjesec namjestaljka, tako da ste u stanju da pronadjete dokaze koji potvrdjuju vasu zabludu gdje god ih vidite. Dokaze koji ne potvrdjuju vasu teoriju zavjere odbacujete, greske u vasim "dokazima" ignorisete. Jer vas ne zanima istina, zanima vas da istina bude bas verzija price koja se vama dopada.

Meni licno nije stalo da li se radi o zavjeri ili ne. Ako neko uspije da dokaze da je u pitanju zavjera, super. Ali zaista. To bi bilo odlicno jer bi spustilo malo Amerikance na zemlju. I bilo bi neizmjerno zabavno gledati kako se citava iluzija raspada. Tako da licno nemam nista protiv toga kad bi se ispostavilo da se stvarno radi o zavjeri. Ali ne postoji bukvalno nijedan jedini pravi dokaz da se radi o zavjeri. Svaki dokaz koji imate je ili pogresna interpretacija detalja o kojima teoretirac nista ne zna ili ima pogresne informacije ili se radi o pukim hipotezama. U svakom slucaju nijedan "dokaz" do sad koji ste postavili ne ispunjava uslove koje dokaz treba da ispuni. A dokaza koji potvrdjuju da je covjek isao na Mjesec je nazalost previse.

Ako ne mozete toliko da ukapirate, onda se slazem sa tobom. Dobra je ova tema da se vidi koliko ko ima mozga.

Thanks Thanks Given 
    1,879
    Thanks Thanks Received 
    5,509
    Thanked in
    2,123 Posts

Zavjera o slijetanju na Mjesec je ubjedljivo najgluplja. I u nju može da vjeruje samo neko ko je prihvatio "argumente" da je slijetanje lažirano a ko je lijen da iste detaljnije ispita i istraži.
    Trenutno nema jednog validnog argumenta koji dovodi u pitanje slijetanje na Mjesec.

Svi argumenti po ovim kvazi-dokumentarcima su oboreni. Ali vi dalje od njih ništa niste gledali. E to je ograničenost:
    "Situacija na ovoj slici mi ne djeluje logično - ovo je snimljeno u studiju 100%".

To što vi (u nedostatku opširnijih podataka) ne razumijete kakvi su uslovi osvjetljenja i morfologija terena pri slijetanju i kako je samo slijetanje izvedeno, pa na prvu loptu prihvatate "argumente" koji vam se serviraju u ovim "dokumentarcima" ne znači da je događaj lažiran.

Na primjer ovaj "nedostatak kratera" ispod lunarnog modula. Prije svega, Mjesec ima 6 puta manju gravitaciju od Zemlje tako da je potreban znatno manji potisak za bezbjedno slijetanje. Kao drugo, modul se nije spuštao vertikalno, tako da se izduvi ne koncetrišu na jedno mjesto, već je slijetao pod uglom, ovako:

Motori su bili na minimumu ili već ugašeni u zadnjoj fazi slijetanja. I tlo pod modulom nije bilo mekano da bi se napravio bilo kakav krater već je bilo stijenje pokriveno sa par centimetara prašine.

Zar mislite da bi ekipa ljudi koja treba da lažira slijetanje bila toliko traljava da izostavi tako banalnu stvar kao što je krater ukoliko bi on tamo trebao da bude. Ako uzmemo (skroz nerealan) primjer da nisu znali tačno kako treba da ga odrade, mogli su i da iskuliraju i da ne objavljuju tu sliku.
    I ako je ta slika neki strašni dokaz, zašto ni jedan ozbiljan naučnik ili neka naučna organizacija nije stala iza nje. Ne samo iz SAD-a nego i iz drugih država.

Pogledajte ovo:

Ni jedna država, ni jedna institucija, ni jedna naučna organizacija nisu dovele u pitanje slijetanje na Mjesec.

Sa Mjeseca su donijeti uzorci - kamenje/tlo/prašina koji su testirani i za koje je od strane geologa potvrđeno da su sa Mjeseca.

U Memorijalnom muzeju kosmonautike u Moskvi se čuvaju uzorci tla sa Mjeseca.
    Pored toga uzorci tla se čuvaju u muzejima u još 52. države.

Uzorak sa Mjeseca u Austriji:
    Last edited by ASC; 09-09-15 at 16:52.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Gle cuda. Teoreticar zavjere misli da je svu pamet svijeta popio. Vi ste prihvatili u startu ideju da je slijetanje na Mjesec namjestaljka, tako da ste u stanju da pronadjete dokaze koji potvrdjuju vasu zabludu gdje god ih vidite. Dokaze koji ne potvrdjuju vasu teoriju zavjere odbacujete, greske u vasim "dokazima" ignorisete. Jer vas ne zanima istina, zanima vas da istina bude bas verzija price koja se vama dopada.

Meni licno nije stalo da li se radi o zavjeri ili ne. Ako neko uspije da dokaze da je u pitanju zavjera, super. Ali zaista. To bi bilo odlicno jer bi spustilo malo Amerikance na zemlju. I bilo bi neizmjerno zabavno gledati kako se citava iluzija raspada. Tako da licno nemam nista protiv toga kad bi se ispostavilo da se stvarno radi o zavjeri. Ali ne postoji bukvalno nijedan jedini pravi dokaz da se radi o zavjeri. Svaki dokaz koji imate je ili pogresna interpretacija detalja o kojima teoretirac nista ne zna ili ima pogresne informacije ili se radi o pukim hipotezama. U svakom slucaju nijedan "dokaz" do sad koji ste postavili ne ispunjava uslove koje dokaz treba da ispuni. A dokaza koji potvrdjuju da je covjek isao na Mjesec je nazalost previse.

Ako ne mozete toliko da ukapirate, onda se slazem sa tobom. Dobra je ova tema da se vidi koliko ko ima mozga.
    greska brale, ti si ustartu prihvatio da je slijetanje na mjesec istina, znaci ti si u startu slijepo povjerovao, a ja u snimke ne vjerujem i zbog toga mislim da ti i tebi slicni treba nama da dokazu da li je to istina bila, a ne mi vama pametnjakovicu... i sad kazes da bi volio da ispane da je u pitanju zavjera, znaci mijenjas misljenje, koja si ti prda... a tu glumis neki autoritet a ponasas se ka klovn, sjedi jadan, sjedi jedan.
    istrajan budi.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Quote Originally Posted by 1ucid View Post
    greska brale, ti si ustartu prihvatio da je slijetanje na mjesec istina, znaci ti si u startu slijepo povjerovao, a ja u snimke ne vjerujem i zbog toga mislim da ti i tebi slicni treba nama da dokazu da li je to istina bila, a ne mi vama pametnjakovicu... i sad kazes da bi volio da ispane da je u pitanju zavjera, znaci mijenjas misljenje, koja si ti prda... a tu glumis neki autoritet a ponasas se ka klovn, sjedi jadan, sjedi jedan.
    Ne. Rekao sam na prethodnoj stranici da sam prosao kroz tu fazu teorija zavjera kad sam bio tinejdzer pa sam ukapirao da se radi o glupostima. I odakle ti to da mijenjam misljenje? Nauci da citas. Makar osnovne stvari savladaj. Meni jeste svejedno da li se radi o zavjeri ili ne jer ne utice na moj zivot ni najmanje. Ali to ne znaci da mi ne bi bilo namrtvo zabavno kad bi se ispostavilo da je jedno od najvecih dostignuca covjecanstva (tj. Amerike da budemo precizniji) bila iluzija. Naravno da se to nikad nece desiti jer se ne radi o namjestaljki, ali zar ne smijem da koristim malo mastu pa da zamislim koliko bi zabavno bilo da jeste? Samo sto za razliku od tebe ja znam da napravim razliku izmedju maste i realnosti.
    Last edited by VanjaTheMan; 09-09-15 at 14:49.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by hop View Post
    Da li očekujete od Rusa dokaz tipa da su 1969. imali dvadesetčetvoročasovni video nadzor nad cijelom površinom mjeseca, pa da pruže snimke na kojima se ne vidi nikakvo slijetanje u "danu slijetanja"?
    Misliš da nisu ispratili taj let ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Zanimljivo, ovoj teoriji zavjere (spuštanje na Mjesec) dugujem možda najviše što danas razmišljam razumno, tražeći odgovore i ispitujući vjerodostojnost dokaza.

Naime čitava teorija je krcata veoma dobrim pitanjima koji daju diguran odgovor o tome da li se spuštanje stvarno dogodilo.

Ne samo to ta pitanja vode ka odgovorima koji govore o mnogim drugim okolnostima iz tog perioda, govore o kvaliteti tadašnje tehnologije, znanju i manje više o svemu što se tiče tog perioda.

Čovjek mora držati veoma otvoren um da bi složio sve moguće informacije koje mu dolaze postavljanjem tih pitanja i mora trenirati svoju logiku u pokušaju da se te podatke složi u logički sljed.

Limiti tehnologije, tadašnja politika, osnovna znanja iz mehanike ili topologije, čitav spektar raznih znanja ulaze u igru kada se pokuša stvoriti sljed događaja oko sljetanja na Mjesec.

I stvarno kada se čovjek potrudi odgovoriti na sva ta pitanja, upotrebljavajući sva njemu raspoloživa sredstva i držeći otvoren um za sve dolazeće informacije o svemu relevantnom neizostavno dolazi do rješenja.

Bez obzira što je mislio u početku o mogućem odgovoru na neko pitanje, često se dogodi da dobiveni odgovor daje novu sliku stvari, donosi nova znanja i novi način shvatanja problema. Samo treba držati otvoren um za informacije i pratiti logički sljed.

Ljudi su se spustili na Mjesec, bili tamo, donjeli dosta i vratili se. Upravo zahvaljujući teoretičarima zavjere ja danas znam da je put na Mjesec bio stvarna avantura NASA-e jer su ti teoretičari bili dovoljno dobri da postave prava pitanja.

Šteta je što oni sami ne žele da čuju prave odgovore na svoja prava pitanja. Šteta je da oni sami daju odgovore na njih onako kako njima najbolje odgovara da održe svoju iluziju zanemarujući sve relevantno ponuđeno.

To je mana svih teoretičara zavere, iako postavljaju najbolja pitanja o nekoj temi, jako rjetko čekaju ili se potrude na njih i odgovoriti valjano. U stvari samo ih interesuju odgovori iz njihovog uzanog spiska već zamišljenih odgovora koji odgovaraju zavjeri koju promoviraju bez obzira da li su ti odgovori logički ili faktualno viabilni.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Što će bit veselo kad se istorija ponovi, pa ovi što su bili na mjesec, na samrtnoj postelji u duhu velikog Galilea, kažu konačno: "ipak nismo bili na mjesec"!

Zanimljivo?

Malo veseliji video, najbolji momenat je na 0,19, a sam video je srećom daleko ispod tri minuta.

Last edited by SpongeBob; 09-09-15 at 20:42.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Misliš da nisu ispratili taj let ?
    Čime?
    1. Svojom paralelnom letjelicom ...do Mjeseca?
    2. Kamerom sa Zemlje? Što su snimali sa njom: raketu kada poleće sa tla SAD-a, pa je pratili -neprekidno držali u objektivu na njenom letu kroz svemir, ili su kameru fokusirali na mjesec, pa čekali da uskoči letjelica u kadar kada se spušta na mjesec? A ako može kamera tako da snima (tj. ako je mogla tako te godine), imaju li Amerikanci (već ako su mogli imati Rusi) da nam pokažu neki snimak napravljen sa Zemlje na kojem se vidi kako je izgledalo približavanje mjesecu i slijetanje -trebalo bi da je bilo medijski zanimljivo tako ispratiti/dokumentovati taj događaj. Ali neću im zamjeriti i ako nemaju takav snimak, već kad nisu imali običaj ni da najznačajniju vojnu zgradu (Pentagon) pokrivaju ijednom kamerom, bilo zgradu, bilo njenu okolinu, pa tako ne postoji snimak "pada aviona" na zgradu Pentagona 2001.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by hop View Post
    Ali neću im zamjeriti i ako nemaju takav snimak, već kad nisu imali običaj ni da najznačajniju vojnu zgradu (Pentagon) pokrivaju ijednom kamerom.
    to bi bilo to.
    istrajan budi.

Thanks Thanks Given 
    2,295
    Thanks Thanks Received 
    3,114
    Thanked in
    1,316 Posts

Kad rusi budu rekli da ameri lazu oko sletanja povjerovacu. Do tada ili su stvarno sletjeli ili rusi i ameri imaju zajednicki interes u ovome, sto je opet teorija zavjere u teoriji zavjere. Inception.

Sent from my GSXR1000 @ 299
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

to govori o tebi da imas taj neki poltronski mentalitet i da vjerujes samo objavama autoriteta.. sve treba da bude podvrgnuto analizi...
    istrajan budi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    Kad rusi budu rekli da ameri lazu oko sletanja povjerovacu. Do tada ili su stvarno sletjeli ili rusi i ameri imaju zajednicki interes u ovome, sto je opet teorija zavjere u teoriji zavjere. Inception.
    A Isus odgovarajući im poče govoriti: Čuvajte se da vas ko ne prevari.
    ...
    Prepoznat ćete ih po njihovim plodovima. Bere li se s trnja grožđe ili s bodljike smokve?

Thanks Thanks Given 
    2,295
    Thanks Thanks Received 
    3,114
    Thanked in
    1,316 Posts

Quote Originally Posted by 1ucid View Post
    to govori o tebi da imas taj neki poltronski mentalitet i da vjerujes samo objavama autoriteta.. sve treba da bude podvrgnuto analizi...
    Sve to zakljuci na osnovu jedne moje recenice? Impresivno.

Nista licno bracki. Zao mi je ako te moj stav oko sletanja na mjesec uvrijedio. Razumijem da je to tema koju dosta ljudi dozivljava jako intimno.

γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    2,295
    Thanks Thanks Received 
    3,114
    Thanked in
    1,316 Posts

...
    Prepoznat ćete ih po njihovim plodovima. Bere li se s trnja grožđe ili s bodljike smokve?
    Sto se uzbuniste toliko oko trazenja potvrde od rusa? Valjda bi oni prvi to osporili da tu ima cega? Nije to glup narod. Naprotiv, imali su jako razvijen svemirski program, pa ko kontam da bi oni nesto rekli da tu ima necega. Mozda su ti ruski naucnici ipak glupi, a mi pojedini ovdje jako pametni. Biva i to.

γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

...

Bilo bi daleko benignije da se smokva bere sa bodljike (šta god da je to) umjesto što se bere sa otrovnog drveta na kome raste

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    Sto se uzbuniste toliko oko trazenja potvrde od rusa? Valjda bi oni prvi to osporili da tu ima cega? Nije to glup narod. Naprotiv, imali su jako razvijen svemirski program, pa ko kontam da bi oni nesto rekli da tu ima necega. Mozda su ti ruski naucnici ipak glupi, a mi pojedini ovdje jako pametni. Biva i to.

Ja čini mi se napisah ranije, kako su rusi svojevremeno izjavili kako ne planiraju da sleću na mjesec jer imaju poteškoća oko "napuštanja zemljine orbite", "velikih poteškoća" i sl.

Thanks Thanks Given 
    2,295
    Thanks Thanks Received 
    3,114
    Thanked in
    1,316 Posts

Ja čini mi se napisah ranije, kako su rusi svojevremeno izjavili kako ne planiraju da sleću na mjesec jer imaju poteškoća oko "napuštanja zemljine orbite", "velikih poteškoća" i sl.
    Nisam ispratio to za orbite i teskoce ali nisam upoznat da su rusi prigovorili zvanicno bilo sta ovom slijetanju. Mozda i jesu al ja ne cuh.

γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ipak ima nekih informacija u tom pravcu, da rusi negoduju itd., nisam pre-detaljno gledao, a kasnije ću pročitat, ali evo par linkova koji odmah iskočiše:

http://www.scientificamerican.com/ar...on-khrushchev/
    http://www.dailymail.co.uk/news/arti...sappeared.html
    http://www.independent.co.uk/news/wo...-10327714.html

Page 18 of 36 FirstFirst ... 814151617181920212228 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)