Page 16 of 36 FirstFirst ... 612131415161718192026 ... LastLast
Results 376 to 400 of 893

Thread: Zavjere [ moguće i nemoguće ]

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by 1ucid View Post
    mene je samo smijesno kako ovaj lik govori, "it happened, trust me" bez i grama dokaza..
    Samo ako imalo začeprkaš po površini, sva je priča takva, upravo takva i nikakva drugačije. Jest ima ta ploča onda ti sa zemlje, usmjeriš laser i onda se zrak (pod uslovom da na tolikoj razdaljini ti pogodiš ploču) odbije. Naravno, mjesec će sačekat da ti to izmjriš i neće se pomjerat taj momenat i zrak se vrati do tebe da ga ti registruješ. Upravo tako!

Malo sam uprostio, al neka sam, čisto da se zna da ova priča veze s mozgom nema.
    Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
    https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs

Thanks Thanks Given 
    2,295
    Thanks Thanks Received 
    3,114
    Thanked in
    1,316 Posts

Conspiracy theory, I said in my last standup show, is how idiots get to feel like intellectuals. I still believe this: conspiracy theory is primarily a way for people, mainly men, to appear in the know, to use their collection of assumptions, generalisations, straw men and false inferences to say, effectively: ah, the wool may have been pulled over your eyes, my friend, but not mine.

.
    .
    .

http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jul/22/conspiracy-theory-jews-david-cameron-antisemitism-extremism
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Meni nije jasno kako su ovi ovli likovi stp su priredili 9/11 i slicne stvari, mislili da se to nikad nece provalit, kao da niko nema mozga... nije ni cudo sto forsiraju chemitrails, zele da umanje mozdanu aktivnost I da nas ucine autisticnima.. I nesposobnom hrpom mesa, naravno tu su I vakcine sa teskim metalima I svasta nesto ali treba bit izdrzljiv pred iskusenjima I eventualno ce oni dobit sto zasluzuju...

poslato paukom
    istrajan budi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sve u svamu, gomila ovih ovakvih priča je zasnovana na detalju, da dobar dio toga o čemu se govori niti možeš, niti umiješ niti znaš provjeriti, a čak i da je suprotno, opet nisi u prilici bit na lice mjesta, a ako je i ovo kojim bijednim malo vjerovatnim slučajem istina, niko te ni tada neće uzet za ozbiljno.
    Tako da realno možeš samo da nagađaš, pretpostavljaš, sumnjaš i vjeruješ ovima što, kako i pokušah gore, naglasit, govore: it happened, trust me" . Vjerovatno mu je sledeća rečenica trebala da bude ili jeste: "pođi pa se sam uvjeri". Komično?

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by SpongeBob View Post
    Samo ako imalo začeprkaš po površini, sva je priča takva, upravo takva i nikakva drugačije. Jest ima ta ploča onda ti sa zemlje, usmjeriš laser i onda se zrak (pod uslovom da na tolikoj razdaljini ti pogodiš ploču) odbije. Naravno, mjesec će sačekat da ti to izmjriš i neće se pomjerat taj momenat i zrak se vrati do tebe da ga ti registruješ. Upravo tako!
    Da li su te na renomiranom univerzitetu zvanom UDG naučili da se Mjesec kreće brzinom bliskoj brzini svjetlosti ?
    Last edited by Rakun; 01-09-15 at 16:09.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Ovome liku dokaz da su ljudi bili na mjesec je to sto na mjesec postoji neki metal, kao da ga je morao direktno covjek postavit tamo..

poslato paukom
    Nije samo "neki metal" u pitanju (taj metal je ono što je ostalo poslije astronauta) već i stvari poput tragova rovera

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Naravno ljudi su skloni da vjeruju u ono što im neko ponavlja, ponavlja, ponavlja, ponavlja..........
    :lolblue:

My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Znaci ako je to sve tamo na mjesec to znaci da su tu sto posto bili ljudi jel, I na veneru I mars ima isto to sto ima na mjesec pa tamo nisu bili ljudi, mi osim snimka i price nemamo nijedan drugi dokaz da su ljudi bili na mjesec, a snimcima je tesko vjerovat u ovom dobu kada se sve to moze nastlovat.

poslato paukom
    istrajan budi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ne mogu da vjerujem da se ljudi jos primaju na ovo... u slijetanje na mjesec sam vjeorva kad sam ima 9 godina.. pff covjek koji tako lagano guta ove prevare sigurno zivi u nekoj vrsti zablude, i sto je najjace ovi sto su sve ovo izmaskaradirali sebi daju za pravo da one koji su ih provalili proglase teoreticarima zavjere, cudnima i ludacima... i kolko god da ih provale oni opet rade isto i opet se nadju ovce koje vjeruju da se to stvarno desilo i na taj nacin daju gorivo ovima sto sve ovo namjestaju, i tako godinama, vjekovima u krug, e pa... za sve su ovce krive koje vjeruju u sve da je sve ovo istina.
    istrajan budi.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

ne mogu da vjerujem da se ljudi jos primaju na ovo... u slijetanje na mjesec sam vjeorva kad sam ima 9 godina.. pff covjek koji tako lagano guta ove prevare sigurno zivi u nekoj vrsti zablude, i sto je najjace ovi sto su sve ovo izmaskaradirali sebi daju za pravo da one koji su ih provalili proglase teoreticarima zavjere, cudnima i ludacima... i kolko god da ih provale oni opet rade isto i opet se nadju ovce koje vjeruju da se to stvarno desilo i na taj nacin daju gorivo ovima sto sve ovo namjestaju, i tako godinama, vjekovima u krug, e pa... za sve su ovce krive koje vjeruju u sve da je sve ovo istina.
    Da je slijetanje na Mjesec teorija zavjere Rusi bi to davno dokazali. Svaki detalj, svaki "dokaz" koji teoreticari zavjere imaju je pao na analizi. Ali kao i uvijek, teoreticari zavjera ne mogu da prihvate dokaze koji se kose sa njihovim navodima. Teoreticar zavjere nikad nece shvatiti gdje grijesi i zasto jer polazi od zakljucka i oko njega gradi teoriju. To je u startu pogresan i potpuno nelogican pristup sagledavanju bilo kojeg problema. Zakljucak je za teoreticara zavjere ono glavno, ono sto ne smije ni po koju cijenu da se promijeni. I zato ce svaki napad na zakljucak, koliko god logican i opravdan bio naici na otpor.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,636
    Thanked in
    2,736 Posts

Tehnički mogli su poslati taj metal nekom sondom..

Ali glavni razlog što ja vjerujem da je bilo sletanja na Mjesec, je da bi se SSSR isprdao sa njima da nije bilo tako...

Poslato sa pisaće mašine Note 4 dual sim
    ............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Da li su te na renomiranom univerzitetu zvanom UDG naučili da se Mjesec kreće brzinom bliskoj brzini svjetlosti ?
    Vidim da ti istom brzinom, čitaš ono što ljudi pišu? Nije ni čudo što ništa ne skontaš iz napisanog.

Nije samo "neki metal" u pitanju (taj metal je ono što je ostalo poslije astronauta) već i stvari poput tragova rovera
    Jeste ostali su tragovi, zatim i konzerve što su jeli, sardine i tako to. Čak sam čitao u nekom intervju nekog od astronauta, da je izgubio bio novčič, a baš je bio vezan za njega (novčić). Daj, molim te!

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Da je slijetanje na Mjesec teorija zavjere Rusi bi to davno dokazali. Svaki detalj, svaki "dokaz" koji teoreticari zavjere imaju je pao na analizi. Ali kao i uvijek, teoreticari zavjera ne mogu da prihvate dokaze koji se kose sa njihovim navodima. Teoreticar zavjere nikad nece shvatiti gdje grijesi i zasto jer polazi od zakljucka i oko njega gradi teoriju. To je u startu pogresan i potpuno nelogican pristup sagledavanju bilo kojeg problema. Zakljucak je za teoreticara zavjere ono glavno, ono sto ne smije ni po koju cijenu da se promijeni. I zato ce svaki napad na zakljucak, koliko god logican i opravdan bio naici na otpor.
    Vidiš, kako Vanja konačno shvata da je bio cio život u zabludi i kako polako počinje da mijenja svoj život iz korijena? Polako ali sigurno i nepokolebljivo!

Što se rusa tiče, oni su davnih dana dali izjavu da nemaju tehničkih mogućnosti za "odlazak sa zemlje" samim tim ni za sletanje na mjesec. Važi i ono: "vrana vrani oči ne vadi". U tom kontekstu pojavljuje se i neka priča da rusi imaju satelitske snimke vezane za rušenje blizanaca u americi, đe se navodno ne vide nikakvi avioni, makar tako kolaju priče po internetu. Neko je ovo lično provjerio?

Što se tiče ovih metoda kojima su neki dokazi pali, baš bih volio da vidim ove dokaze o spuštanju na mjesec u okviru tih takvih analiza, to bi bilo interesantno za pogledat. No je po tom pitanju tišina, ili nije?

Znaci ako je to sve tamo na mjesec to znaci da su tu sto posto bili ljudi jel, I na veneru I mars ima isto to sto ima na mjesec pa tamo nisu bili ljudi, mi osim snimka i price nemamo nijedan drugi dokaz da su ljudi bili na mjesec, a snimcima je tesko vjerovat u ovom dobu kada se sve to moze nastlovat.
    Šta da ti kažem? Bez da odemo do gore da vidimo svojim očima?

Mislim da je posle prvog zvaničnog i poznatog "spuštanja" na mjesec bilo njih još nekoliko, tako valjda tvrdi nasa ili neko sličan, pisano je o tome dosta po internetu.

Što se teorija zavjera tiče ima i ideja da se na mjesecu, okolnim planetama i piramide nalaze, čak su ih i fotografisali itd.

Jesi vidio?

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Vidim da ti istom brzinom, čitaš ono što ljudi pišu? Nije ni čudo što ništa ne skontaš iz napisanog.
    "Naravno, mjesec će sačekat da ti to izmjriš i neće se pomjerat taj momenat i zrak se vrati do tebe da ga ti registruješ. "

Opet sam pogrešno pročitao kada si napisao da Mjesec može da se pomjeri dok svjetlost za Zemlje stigne do njega i nazad

Pravi UDG pitomac

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

"Naravno, mjesec će sačekat da ti to izmjriš i neće se pomjerat taj momenat i zrak se vrati do tebe da ga ti registruješ. "
    Opet sam pogrešno pročitao kada si napisao da Mjesec može da se pomjeri dok svjetlost za Zemlje stigne do njega i nazad
    Pravi UDG pitomac
    Sarkazam i ironija su vrlo zanimljive stilske figure, kad znaš o čemu se zapravo radi, pa tek ako uspiješ neđe da ih iskoristiš. Cio svijet je tad tvoj! Jesi vidio?

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Važno je da si ti "odgovorio" praznom floskulom i da ne odstupaš od svoje tvrdnje da se Mjesec okreće oko Zemlje tolikom brzinom da ga svjetlost sa planete ne može fokusirati
    Last edited by Rakun; 01-09-15 at 18:29.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Važno je da si ti "odgovorio" praznom floskulom i da ne odstupaš od svoje tvrdnje da se Mjesec okreće oko Zemlje tolikom brzinom da ga svjetlost sa planete ne može fokusirati
    Sad se vadimo jel? Neka si, nema veze!
    Ajd ti postavi tu, kakvu god oćeš opremu (kao i oni likovi sa tv-a) pa pogodi taj metal tamo i detektuj taj odbijeni zrak. Pa da ti se javno izvinim, uz dužno poštovanje i obećanje: "neću nikad više".

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Sad se vadimo jel? Neka si, nema veze!
    JA SE VADIM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AHAHAHAHAHAAHAHAHAHAA
    Bože, siđi pa viđi.
    Farumaši valjda pročitaše tvoju izjavu da je Mjesec toliko brz da može da se pomjeri DOK SVJETLOST SA ZEMLJE DOĐE DO NJEGA

Nego vreviše slušaš svoh idola da ne bi ozbiljno shvatio njegovu fascinaciju Hame-Ha talasom koji sudeći po crtanom putuje oko 40km/h
    Ajd ti postavi tu, kakvu god oćeš opremu (kao i oni likovi sa tv-a) pa pogodi taj metal tamo i detektuj taj odbijeni zrak. Pa da ti se javno izvinim, uz dužno poštovanje i obećanje: "neću nikad više".
    Naravno da hoću ako imam aparaturu za mjerenje tolike udaljenosti laserom.
    Last edited by Rakun; 01-09-15 at 18:44.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

JA SE VADIM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AHAHAHAHAHAAHAHAHAHAA
    Bože, siđi pa viđi.
    Farumaši valjda pročitaše tvoju izjavu da je Mjesec toliko brz da može da se pomjeri DOK SVJETLOST SA ZEMLJE DOĐE DO NJEGA

Nego vreviše slušaš svoh idola da ne bi ozbiljno shvatio njegovu fascinaciju Hame-Ha talasom koji sudeći po crtanom putuje oko 40km/h

Naravno da hoću ako imam aparaturu za mjerenje tolike udaljenosti laserom.
    Jel? Đe ja to "tako" napisah? Koja glupost, sve i da je mjesec brz kako mi poturaš da sam rekao, možeš pucat ispred njega, pa dok svjetlost dođe on je stiga tamo?
    Bez što napisah da mjesec nije stacionarni satelit pa da ga možeš uvjek viđet na istom mjestu.

Vidiš kako su predasude iz neznanja čudna i pogrešna stvar? Još kad se ne zna čitat pravilno, tragedija.

Ko je govorio o mjerenju udaljenosti? Priča je bila da pogodiš to metala što je navodno tamo ostavljeno, za likove koji vjeruju da ga laserom mogu pogoditi i detektovat odbijeni
    Last edited by zvoncica; 02-09-15 at 21:40.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ko je govorio o mjerenju udaljenosti? Priča je bila da pogodiš to metala što je navodno tamo ostavljeno, za likove koji vjeruju da ga laserom mogu pogoditi i detektovat odbijeni zrak.
    Ti misliš da je to nemoguće?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by funestis View Post
    Ti misliš da je to nemoguće?
    Otkud ta ideja?

Ko ima dovoljno dobru opremu, preciznu itd. on to može sebi priuštiti, naročito kad sve relevantne faktore uzme u obzir. Brzine kretanja, pravac, smjer itd. Za to bi trebalo malo više od neke jednostavnije opreme. Onda to dolazi u domen mogućeg, ukoliko se ponavljam sve pravilno uzme u obzir i sami uslovi budu skoro pa idealni. Što je teško ostvarljivo.

Ali, dal to dokazuje, ono o čemu je priča počela? Da su ovom opisanom metodom ljudi zbilja bili na mjesec? Naravno da ne. Imamo pomentu ideju sondi i sl.

Tako da je u tom smislu, ovaj uređaj za mjerenje daljine o kom Rakun govori, promašena stvar (jer nije navodio mnogo detalja). Čak i da se uspije tačno izmjeriti daljina do mjeseca, što je valjda ranije urađeno, kakve veze to ima sa odlaskom ljudi na mjesec? Jel, ako znamo tačnu daljinu, ljudi su onada bili tamo?

Konačno, koja je vjerovatnoća da se zrak odbije direktno ka tebi nazad?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Otkud ta ideja?

Ko ima dovoljno dobru opremu, preciznu itd. on to može sebi priuštiti, naročito kad sve relevantne faktore uzme u obzir. Brzine kretanja, pravac, smjer itd. Za to bi trebalo malo više od neke jednostavnije opreme. Onda to dolazi u domen mogućeg, ukoliko se ponavljam sve pravilno uzme u obzir i sami uslovi budu skoro pa idealni. Što je teško ostvarljivo.

Ali, dal to dokazuje, ono o čemu je priča počela? Da su ovom opisanom metodom ljudi zbilja bili na mjesec? Naravno da ne. Imamo pomentu ideju sondi i sl.

Tako da je u tom smislu, ovaj uređaj za mjerenje daljine o kom Rakun govori, promašena stvar (jer nije navodio mnogo detalja). Čak i da se uspije tačno izmjeriti daljina do mjeseca, što je valjda ranije urađeno, kakve veze to ima sa odlaskom ljudi na mjesec? Jel, ako znamo tačnu daljinu, ljudi su onada bili tamo?

Konačno, koja je vjerovatnoća da se zrak odbije direktno ka tebi nazad?

Ne radi se o gađanju nego o osvjetljavanju. Laserska zraka se širi dok se kreće, ne treba nikakva preciznost da se pogode ta ogledala s obzirom da laser pogađa veliku površinu Mjeseca koja obuhvata i ta ogledala. A od uslova, dovoljno je da je vedro. Usput laserskoj zraci treba 1.3 sekunde da dođe do Mjeseca.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Ovo je za - no comment. Ništa više.
    Ne. Za no comment je da si tolika neznalica i intelektualni patuljak a pravis se kao da si svu pamet svijeta popio. Pogledaj sta pises jadan ne bio. Vjerujes u svakakve gluposti kojima su ti isprali mozak a ne vjerujes u provjereni eksperiment sa laserom koji je sigurno svaki student astrofizike makar jednom probao. Iz napisanog se vidi da nista i ne znas o tome niti si ikad procitao kako taj eksperiment funkcionise. Imas hronican problem da ne mozes dan jedan da sastavis a da ne lupis neku glupost koja odrasloj osobi ne bi smjela da se dogodi i jos se hvalis neznanjem kao da je vrlina. Toliko si nesposoban za racionalno razmisljanje u stanju si da nadmasis cak i moja ocekivanja. A vjeruj mi, sto se tice ljudske gluposti moja ocekivanja su velika. Ti si nacionalni fenomen.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by funestis View Post
    Ne radi se o gađanju nego o osvjetljavanju. Laserska zraka se širi dok se kreće, ne treba nikakva preciznost da se pogode ta ogledala s obzirom da laser pogađa veliku površinu Mjeseca koja obuhvata i ta ogledala. A od uslova, dovoljno je da je vedro. Usput laserskoj zraci treba 1.3 sekunde da dođe do Mjeseca.
    Evo ti malo detaljnije (s interneta neđe):
    "Već je jedna od prvih ljudskih ekspedicija na Mjesec ostavila na njemu tzv. retroreflektor odnosno zrcalo koje svaku zraku svjetla koja padne na njega vraća u smjer iz kojeg je došla. Najpoznatiji primjer takvog reflektora su "mačje oči" koje se nalaze na svim vozilima. Uz pomoć tog retroreflektora izmjerena je udaljenost Mjeseca od Zemlje (naravno u trenutku mjerenja) s točnošću od 30 cm što odgovara pogrešci u desetoj decimali!

Cijeli je pokus tekao ovako: na jedan veliki teleskop promjera objektiva od 2 metra montiran je vrlo osjetljivi detektor svjetlosnog zračenja, tzv. brojač fotona, koji je toliko osjetljiv da može brojiti pojedinačne fotone. Kroz taj isti teleskop ispaljen je prema Mjesecu, ili još točnije, prema retroreflektoru na njemu, vrlo kratak i snažan puls laserske svjetlosti (korištena je zelena linija Ar+ lasera). Laserski snop bio je toliko paralelan da je na Mjesecu obasjao krug promjera od samo 2 kilometra unutar kojeg se morao nalaziti retroreflektor da bi dio laserskog zračenja mogao vratiti na Zemlju. Prilikom svakog takvog "obasjavanja" Mjeseca brojač fotona registrirao je 5 do 8 fotona! Mjereći vrijeme putovanja svjetlosnog pulsa do Mjeseca i natrag, moglo se izračunati udaljenost Mjeseca od Zemlje u tom trenutku."

Problem, "ljudska" ekspedicija, zar je bila i neka druga, ne ljudska ekspedicija, na mjesec? (sugestivni elementi?)
    Problem, od impulsa izmjereno je svega nekoliko fotona? (loše ogledalo ili kompletna ideja ovakvog mjerenja?)
    Problem, kako je svjetlost "paralelna" (u kontekstu napisanog) kad se sa dva metra na zemlji, raširi na dva kilometra, na mjesecu? (pogrešan termin?)
    Problem, osim rečenog, da su ljudi odnijeli to ogledalo gore, zašto se ne pretpostavi da je ogledalo samo poslato gore? (dal je ovo nemoguće?)
    Problem, napisano je "morao nalaziti" u krugu, zar ljudi koji su navodno bili gore, ne znaju tačno đe su bili i sl.? (autogol?)

Ovo je na prvo čitanje, ako se zagrebe još malo, ko zna šta može isplivat još. Dovoljno ne ubjedljivo da su ljudi bili gore.

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Ne ............ fenomen.
    No comment!

Edit (Vanji): Jest, uzmi ti ovaj džepni laser pa s njim to izmjeri. Zaboravljaš da si redovno kritikovan kako nikad ništa SMISLENO ne napišeš. Šta ćeš, grešan čovjek.
    Last edited by SpongeBob; 02-09-15 at 08:26.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Ne daljinu do Mjeseca, već do uređaja na Mjesecu

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Edit (Vanji): Jest, uzmi ti ovaj džepni laser pa s njim to izmjeri. Zaboravljaš da si redovno kritikovan kako nikad ništa SMISLENO ne napišeš. Šta ćeš, grešan čovjek.
    Kritika od tebe ne znaci apsolutno nista.

Page 16 of 36 FirstFirst ... 612131415161718192026 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)