Page 255 of 748 FirstFirst ... 155205245251252253254255256257258259265305355 ... LastLast
Results 6,351 to 6,375 of 18690

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Popstoji nesto sto se zove 'elementarna kultura'.

Za nju nije potrebna tabla. A ni sa tablom se ista ne poboljsava.
    --------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

Thanks Thanks Given 
    3,019
    Thanks Thanks Received 
    3,663
    Thanked in
    1,659 Posts

a posto srbi kupuju sao hljeb, mozemo zakljuciti ko je ovo napravio... bez sumnje.
    Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

E na zapadu se niko normalan i odgovoran ne oslanja na tu "kulturu", pa ni u najelitnijim odmaralistima... E sad sto u CG od ljenstine i menefregizma nikoga nije briga jer ocekuju da ih neko cijeni bez ikakvog reda i zakona, i dok ne pocnu da zijevaju fol zacudjeni sto se stranci ponasaju kao i domacini... Ih...
    "Sto stranci uvode pse na kupalista i u more pa zabrinuti roditelji sklanjaju djecu iz vode", pa nema table o zabrani... Sto se baca smece "nema oznake da je zabranjeno", sto ovo.. pa nema nista... Crnogorci "shokirani" bre... hehehe drugi ce miisliti o CG, a crnogorci su tu da se cude i ponizavaju goste stoo im ne cijene prirodu i drzavu.. hehehehe

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

I da ne piše, ove što bacaju bih kažnjavao društveno korisnim radom - čišćenje smeća mjesec dana. Pa im više ne bi padalo na pamet. Đe god da pođem sa društvom, pokupimo ambalaže za sobom u kesu i bacimo u najbliži kontejner, i to čišćenje ne traje ni minut, dakle ti što bacaju smeće đe stignu ne rade to zbog nekog napora nego zbog čistog bezobrazluka.

A da fali kanti za smeće i kontejnera, fali, i to je već posebna priča.
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Popstoji nesto sto se zove 'elementarna kultura'.

Za nju nije potrebna tabla. A ni sa tablom se ista ne poboljsava.

Moji gosti Svajcarci bili 3 dana u planini njih dvoje. I zovu me da ih pokupim nekih 25km odavde i ja idem kad oni sa sobom 3 velike crne kese od smeca nose i utovaraju u gepek. Ja reko ljudi jel moguce da ste ovoliko smeca napravili za 3 dana, a oni kao, ne nego smo kupili uz put, neki ljudi su dosta neuredni... Tu noc su spavali dzabe...
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ne cudi me i tako nesto.. Ionako samo ja od drustva nosim kesicu za "smece" kad idem na plazu.. Eto, mi smo u CH nauceni sta znaci priroda i zakon, sve zakon do zakona, pa i gdje zakona nema, ide po "folderu"..
    Svako stablo sa plocicom - obiljezeno.. A u CG...malo ko ista cijeni mimo svog praga..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    1,115
    Thanks Thanks Received 
    660
    Thanked in
    334 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Jes, sve gosti iz Srbije na malu ulcinjsku plazu... Neka de.. Albanci (AL tablice) su ionako polu-prestravljeni kad su u CG..
    A sto se tice smeca, dovoljno je pratiti sta rade oni koji voze CG tablice i izbacuju smece iz auta... Podgoricki prednjace...

Hvala Lepo
    AL tablice ima u UL koliko i u BD, na maloj plazi idu oni gosti koji dolaze autobusima i cijenkaju se za krevet od 6-7e sa ili bez klime, uglavnom su to kosovari. Do sad sam imao samo dobra iskustva sa gostima iz srbije i bih, nekako su razumniji od kosovara..

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Kosovari su deseta prica, i da nasi cijene prirodu (ekoloska drzava ne?), od granice do gradova, plaza, parkova - ja bih svima "nacrtala" pravila ponasanja u CG, sve sa kaznama u eurima... Ali ... Dobro ste vi kako moze bit...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Sve zavisi od drzave do drzave i rada njenih sluzbi. Zadnje putovanje Tokio Japan. Grad jako cist, sredjeno japanci ko japanci. Izlazimo u petak vece Sibuja izgleda kao da je tornado prosao. Flase, kutije cigareta, papiri, flajeri, prosuto pice, ljudi povracali.... Ukratko uzas.
    Prolazim ujutru istom ulicom, nema papirica. Sve ocisceno i oprano.
    Razlika je samo sto pare od poreza koji se placaju idu sluzbi koja radi svoj posao. Subota vece ista prica.
    Ovo sam vikendima sretao u svim razvijenim gradovima, kopenhagen, amsterdam, berlin...
    Stvar je samo uredjenja drzave, i rada sluzbi. Sta mislite na sta lici Ibica ljeti ili NYC za novu godinu

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

samo su u tim gradovima cistaci ulica placeni ko ljudi....da ne pominjem da se kupljenje smeca ne radi u 5 sati popodne,ko u nas.i kamioni ne smrde kao guba...

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

U Australiji da bi mogao da radis kao komunalac moras da zavrsis fakultet od 3 godine. U bd npr imaju konstantan problem sa nedostatkom radne snage plate su po 600eur inace
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    167 Posts

Zna li neko što bi sa onim akva parkom u Ulcinj što su ga pompezno najavili za ovo ljeto. Radi li se išta na tome ili će proć ka onaj u Budvu.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Vec je prosao kao onaj u budvi

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Izgleda su problem bili imovinsko-pravni odnosi.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Moji gosti Svajcarci bili 3 dana u planini njih dvoje. I zovu me da ih pokupim nekih 25km odavde i ja idem kad oni sa sobom 3 velike crne kese od smeca nose i utovaraju u gepek. Ja reko ljudi jel moguce da ste ovoliko smeca napravili za 3 dana, a oni kao, ne nego smo kupili uz put, neki ljudi su dosta neuredni... Tu noc su spavali dzabe...
    Ne zelim promovirati sunarodnjake, ali ima vise nego dosta "crnogoskijeh Rusa", koji to rade skoro svakodnevno i ne traze (a ni ne dobijaju) nista za dzabe
    "Crnogorski Rusi" i turisti iz RUS koji dolaze s kucnim ljubimcima (njih 99%) sakupljaju izmet od svojih kuchnih ljubimaca u pvc-kesice, dok oni koji pisu postove o neophodnosti cistoce preferiraju ignoirirati taj problem. Eto, jos niti jednom nisam vidio niti jednog Crnogorca s bidzinom i pvc-kesicom u ruci (a boravim u CG od 2006.)
    Ona crnogorska opsjednutost "najkulturnijim Svajcarcima, Norvedjanima i td" je stvarno neobjasnjiva stvar
    Zasto nitko od vas ne napise "ja sakupljam izmet od mog Sarplaninca svaki put kad mi pas posere usred ulici, 'ajdite pridruzite se"?
    Zasto su vam uvijek neki Svajcarci ikone?
    Last edited by A+A; 24-07-15 at 19:14.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja koja zivim u svajcarsku, mogu vam rec da ima govana i nekulturnog naroda svugje tako i ovdje. Ali kao sto rece @Hell Raiser ovde se cisti sujtra dan inace je isti matrak. Cak poneki ovde pune "usputne" kante za smece sa njihovim sran*em samo da ne bi placali kese. Svajcarci kulturan narod, da poneki ali ne svi. Jutros (u 2 ipo) zvah policiju jer se neka omladina okupila i brckaju se u neki bazen prekoputa uz urlisanje i dzumbusovanje najstrasnije. Policija dosla za 4 min (svaka cast) i odjednom muk. ...i razlaz. A posto zivim pored ulice u neku zgradu, dva puta su mi slomili postansko sanduce, govana od pasa cijelim trotoarom, moras da blejis u asfalt dok hodas, a da ne pomenem grafite i skrabanje po zidovima. U CG i Srbiji ima dosta dobrog i kulturnog naroda kao i nekulturnog, kao svudje.
    http://www.youtube.com/watch?v=PCjwxItb_p4
    Les chiens aboient, la caravane passe.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Phénix View Post
    Ja koja zivim u svajcarsku, mogu vam rec da ima govana i nekulturnog naroda svugje tako i ovdje. Ali kao sto rece @Hell Raiser ovde se cisti sujtra dan inace je isti matrak. Cak poneki ovde pune "usputne" kante za smece sa njihovim sran*em samo da ne bi placali kese. Svajcarci kulturan narod, da poneki ali ne svi. Jutros (u 2 ipo) zvah policiju jer se neka omladina okupila i brckaju se u neki bazen prekoputa uz urlisanje i dzumbusovanje najstrasnije. Policija dosla za 4 min (svaka cast) i odjednom muk. ...i razlaz. A posto zivim pored ulice u neku zgradu, dva puta su mi slomili postansko sanduce, govana od pasa cijelim trotoarom, moras da blejis u asfalt dok hodas, a da ne pomenem grafite i skrabanje po zidovima. U CG i Srbiji ima dosta dobrog i kulturnog naroda kao i nekulturnog, kao svudje.

Ja koji cezto dolazim u Zirih rekao bih da je taj grad uzas sto se tice cistoce trotoara ...
    Sad reci mi TKO su oni predstavnici "kulturnog naroda" u CG (boli me za Srbiju)?
    Ja sam u stanju nabrojati samo desetak imena onih koje poznajem osobno ... i to je to.
    Broj stanovnika CG je oko 600 tisuca ...
    PS Bec je smece od graba, Zagreb (srediste) je OK, Budimpest je uzas i td...
    Utisci jednog Rusa, sto mozes
    Last edited by A+A; 24-07-15 at 19:34.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    8 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Ne zelim promovirati sunarodnjake, ali ima vise nego dosta "crnogoskijeh Rusa", koji to rade skoro svakodnevno i ne traze (a ni ne dobijaju) nista za dzabe
    "Crnogorski Rusi" i turisti iz RUS koji dolaze s kucnim ljubimcima (njih 99%) sakupljaju izmet od svojih kuchnih ljubimaca u pvc-kesice, dok oni koji pisu postove o neophodnosti cistoce preferiraju ignoirirati taj problem. Eto, jos niti jednom nisam vidio niti jednog Crnogorca s bidzinom i pvc-kesicom u ruci (a boravim u CG od 2006.)
    Ona crnogorska opsjednutost "najkulturnijim Svajcarcima, Norvedjanima i td" je stvarno neobjasnjiva stvar
    Zasto nitko od vas ne napise "ja sakupljam izmet od mog Sarplaninca svaki put kad mi pas posere usred ulici, 'ajdite pridruzite se"?
    Zasto su vam uvijek neki Svajcarci ikone?
    Ne moras ih promovirati nista,ovi tvoji sunarodnici se bas odje trude,na svakom koraku bas odisu gradjanskom savjescu i kulturom.
    Bijah prije par dana na Ivanova Korita,ekipa tvojih sunarodnika je takav utisak ostavila,da ih je vecina posjetilaca gledala sa prezirom.Prvo su auto ostavili,da od njega niko nije mogao da prodje,a kad su raspalili rostilj,i pustili neku muziku,dodje neki momak da ih opomene,tu su lokali nekih par sati,a dozu odvratnosti prema njima je pojacalo lokanje vina iz boca,i to dvije oskudno odjevene babe,kao i glavnog rostiljdzije,malenog svrca od nekih dvadeset godina,koji je citavo vrijeme,na glavi imao neku bijelu subaru.Htjedose i smece da ostave.

A naravno da svuda ima i kulturnog i nekulturnog naroda.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

e ako znam...

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Oliver Nedeljkovic View Post
    Ne moras ih promovirati nista,ovi tvoji sunarodnici se bas odje trude,na svakom koraku bas odisu gradjanskom savjescu i kulturom.
    Bijah prije par dana na Ivanova Korita,ekipa tvojih sunarodnika je takav utisak ostavila,da ih je vecina posjetilaca gledala sa prezirom.Prvo su auto ostavili,da od njega niko nije mogao da prodje,a kad su raspalili rostilj,i pustili neku muziku,dodje neki momak da ih opomene,tu su lokali nekih par sati,a dozu odvratnosti prema njima je pojacalo lokanje vina iz boca,i to dvije oskudno odjevene babe,kao i glavnog rostiljdzije,malenog svrca od nekih dvadeset godina,koji je citavo vrijeme,na glavi imao neku bijelu subaru.Htjedose i smece da ostave.

A naravno da svuda ima i kulturnog i nekulturnog naroda.
    Nisi primjetio da sam pisao o bidzinima i njihovim gazdama.
    Boli me *** za ostale Ruse

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sve je stvar do vaspitanja, ne do ljudi iz tamo ili ovamo. Iako sam imala vise skolskog vaspitanja nego porodicnog, ne bacam smece nidje bez u one kese sto se placaju. Neki su imali obratno a ipak im je zao platiti kese i bacaju dje im volja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I ne kapiram zasto poneki stavljaju cijelu jednu naciju u jedan kos.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Phénix View Post
    Sve je stvar do vaspitanja, ne do ljudi iz tamo ili ovamo. Iako sam imala vise skolskog vaspitanja nego porodicnog, ne bacam smece nidje bez u one kese sto se placaju. Neki su imali obratno a ipak im je zao platiti kese i bacaju dje im volja.
    Um Gottes willen, gnädiges Fräulein ..

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    8 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Nisi primjetio da sam pisao o bidzinima i njihovim gazdama.
    Boli me *** za ostale Ruse
    Ne,mada i nema veze,mene bas i ne boli,al ajd

Page 255 of 748 FirstFirst ... 155205245251252253254255256257258259265305355 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)