Kolika je to investicija? (hotel)
Gandi, jesi li blizu?![]()
Sve se to moze renovirati i bez rusenja sa malim izdacima upristojiti...ali nasi vole da ruse i onda zijevaju sto nema budala koji ne znaju kud ce s novcem ...
Pljacka i ruiniranje svega u sta su ulagali nasi roditelji sad zjapi a mladji se kao cude sto je u takvom stanju... e pa bahatost i nepostovanje stecenog ....kosta...
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 22-07-15 at 12:30.
Kolika je to investicija? (hotel)
Gandi, jesi li blizu?![]()
--------------------------
Do Not Disturb.
Zali mi se drug iz djetinjstva kako se nista ne ulaze u nas nekadasnji kvart...zena dolazi po mraku s posla a nema svetiljki, sve polomljeno.. parka nema.. Rekoh, pa zar ti sam nisi bar 10 sa vazdusnom slomio i kugle i sijalice... zar nisi 10 god auto na nas zajednicki travnjak parkirao... otkud i travka da nikne...
Garant ceka milionere da to isfinansiraju jer on sad ima i zenu i djecu pa mora misliti o njima..tj. drugi da plate.... e pa nema toliko milionera budala koliko ima pametnih crnogoraca...
Hvala Lepo
Gandalfe, baš sam čitao sve ovo o Žabljaku što si pisao i svaka čast, sve je tako. I uputstvo dje Ben Dover da ide je odlično. Svaka čast.
Samo jedna stvar. Zlatibor. Za zabljak obicna prdnjava. Ali turiste gledaju kao Bogove.
Da su ljudi sa Zabljaka u pola gostoprimivi kao sa Zlatibora svi bi gore dolazili.
Udjes u voli i pitas dje nesto stoji ona ti obrusi kao da si je izmrskao.
A da ne kazem za licnu higijenu.
Onda vjerovatno gandalf zna Miku sa Zb sto te salijece za sobe i cuda.
Ali veliki plus za Oro. Kad sam jeo sendvic tek i je 2 dana kuhinja bila otvorena.
I par puta je konobarica dosla da pita valja li i jesam li zadovoljan.
A kako sam bio sa drugom ovim a njega znaju gore, i onda je bilo sprdacine i cuda.
Sent from my LG_G3 using Tapatalk
A u zavisnosti sta hoces. Npr. Ovaj sto je napravio hotel SOA ulozio je milion ipo i to je jedini hotel u Zabljaku koji radi ostalo su sve rupe. Ali covjek je kupio zemlju i od temelja ga napravio. Ja kad bih uzimao za sebe uzeo bih neki raspali stari i renovirao ga, rebrendirao i udari.
Onda uzmes od banke kredit, stavis hotel pod hipoteku i radis sa njihovim parama.
Kad smo se vec danas uhvatili price o sjeveru. Da vam pobrojim hotele Zabljacke:
Hotel Javor - 20 kreveta, old school ugostiteljstvo, nema nista u sobama, nije ulozeno centa 20 godina.
Hotel MB - 40 kreveta rupa nad rupama, izbaceni su bili sa booking.com, niti griju, niti im hrana valja, radnici puse po sobama i hodnicima.
Hotel Lovac i Bjelobor - Dva brata stocara prodala zemlju pa otvorili hotele, u Lovac si okruzhen kozhama vukova i jelena, prepariranim pticama. Tuga chemer jad, u Wc sam ushao jednom i htio da povratim
Hotel Zabljak - Investicija decenije kako su je nazivali na Zhb zjapi prazna, lise terase koja radi i ima ljudi, nemaju osoblje, lift, nikakva kuhinja. U hotelskom dijelu rijetko ko ima jer ljudi ne znaju ni da prodaju ni da reklamiraju
Hotel Planinka - Ne bih preporucio ni najgorem neprijatelju - eto tako
Ski hotel - ulozi covjek sve pare od prodaje zemlje rusima u hotel, napravi bazen i misli dolazice sami ljudi, tuci ce se ko ce da dodje. Jes kako ne.
Hotel Enigma - Direktno na putu, glupa lokacija, prljavo po sobama, restoran prijatan, ali nema sanse ikada da radi.
Hotel Gorske Oci - rade posao sa svojih 60 kreveta, samo agencijski prodaju. Ali im je smjestaj na nivou 2 zvjezde iako se reklamiraju kao 3.
I to vam je to... Nema ni jedan hotel osim ovog SOA dje bi ozbiljan gost mogao da prenoci. Garantujem da je srednji apartmanski smjestaj u rangu do 30eur (3-4 kreveta) bolji od svih ovih nazovimo hotela. I onda imate paradoks, da su hoteli prazni a da se u privatnom smjestaju trazi mjesto vise i da su cijene smjestaja u apartmanima skuplje nego u hotelima.
Zabljaku treba 3-5 hotela do 100 kreveta, i to je odmah drugi grad. Kad ti mozes da dovedes 2-3 autobusa u svakom trenutku, zivne grad odmah.
Zlatibor ima preko 20 000 lezajeva. Zabljak nema ni 5. Eto do cega je doslo. A Zlatibor je gola prdnjava... Sramota je da se ovaj grad ovako zapustio...
A ovo sto se tice gostoprimljivosti. Vrlo je zaebana situacija odje.
Znaci ne radis zimi, a zimi mora da se jede. Ljudi koji ostanu otvoreni imaju velike troskove poslovanja. I onda dodje ljeto i nema im nikoga do 15-20jula. I onda imas mjesec dana da zaradis da prezivis cijelu godinu i da ti ostane da kupis Dzipa. I onda sve na brzinu, sve na silu... To je nevjerovatno. Da se ima duza sezona sve bi to laganije islo. Ne bi bilo toliko pritiska da se pare naprave odmah i ljudi bi bili laganiji.
Jednom od ovih hotela su dnevni operativni troskovi zimi preko 1000eur. Znaci samo kad si otvoren toliko te kosta.... E zamisli njihovu muku kad im 4 mjeseca niko nije pokucao na vrata![]()
Last edited by Gandalf_White; 22-07-15 at 13:11.
One Ring to Rule them all...
U Makedoniji hoteli i uopste privatnici koji izdaju sobe ne mogu da se bave time recimo..ukoliko sva koristena posteljina i peskiri ne ide u 2 specijalizovane hemijske cistionice. Eto detalj kako drzava misli o higijeni i turistima. A u CG?
Hvala Lepo
Mislim da je Amfi mislio na licnu higijenu ljudi. Sto je veliki problem po ovim vrucinama. Da ne ulazim u detalje
Svako licnu higijenu, ali ako drzava nema sertificirane hem. Cistione zaduzene za tu vrstu usluga... daleko je sva prica o cg turizmu na pravi nacin...ovo sto se fantazira skrpi, lici, bla bla... ih..
Hvala Lepo
Evo vam cist primjer naseg turizma.
Otac krenuo iz Buljarice za NIksic.
Kod Sozine im kazu ne moze se kroz tunel. Bez razloga to govore.
Svi se vrate preko petrovackih strana.
I eto ti belaja.kolona preko 5km.
Vade avion iz skadarkog.
I svi stoje. Na radiju kazu sve prohodno. A on putovao Buljarica Niksic 4 i po sata.
Snasao se preko rijeke crnojevica.
Sent from my LG_G3 using Tapatalk
To danas?
Zasto je Sozina zatvorena? Nije valjda isto zbog tog aviona... ne kapiram.
Do Not Disturb.
To je na svim jezicima jasno... bezobzirnost.. niko nikome ne polaze racune nizasta.. bez zakona nema ni odgovornih ni organizacije... Safari..
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 22-07-15 at 13:45.
vadili avion zato su bili zatvoreni
Hehehehehe ... ne znaju kad je najmanja guzva i da ne smetaju? Nisu mogli pred zoru ili cak sa reflektorima?... pa da, kod nas cak ne asfaltiraju po noci a kamoli... dobar li je cg premijer cudo jedno... dusha od covjeka cim dopusta sve to u "interesu drzave"...
Ni oko higijene zakon ni oko plaza... ma nista... samo da izdaju parcele i to je to.. odradili pos'a...
Ako vam je on britva ja sam onda laser...he..
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 22-07-15 at 13:51.
To oni da bi ste vi ipak ranije stigli na fiumicino jer su guzve tamo i vise kontrola.. trebace vam vise sati za prelaz na gate.. zato oni tako ..za vase dobro..inace ne bi oni sto ...ma jok.. samo ih izbjeci ako i kad mozete...
Hvala Lepo
Dan kad se proda ili ugasi MNE airlines bice dan kad cu da se napijem kao stoka
Nasi aerodromi (moram i TV racunat' jbg) su prica (sramota) za sebe... Ova prica kradje me ne cudi nista, i sam sam je 'iskusio'. I kod nas i u SRB sa nekadasnjim JAT-om a vec jednom i sa AirSerbia.
P.S. Kad kazem 'aerodromi' vise mislim na nacionalne avio-kompanije iako bi i o aerodromima mogao do sutra. I za ove bijede od nasih a i za Nikolu Teslu u BG...
Do Not Disturb.
Velike troskove, pa zato u tih mjesec dana koliko ti kazes da se moze zaraditi oderete turiste sa cijenama, a sve zato sto niste sobsobni da privucete turiste da dolaze. Neprofesionalna usluzna djelatnost, vecina se ponasa kao da su gosti njegovog/ njenog restorana/hotela/apartmana morali bas tu da dodju. Ovo je uveliko poznata stvar I mnogo se o tome prica. Ako tome dodamo cinjenicu da nema vode, a bogami vrlo cesto I struje, a cijene usluga u turizmu inace jako visoke,u rangu sa nekim top evropskim destinacijama, onda zasto bi turista pogotovo strani imao motivaciju ne da dodje u Crnu Goru, nego da se u nju ponovo vrati I da nastavi da je posjecuje.
Davor
Nije ovdje to toliki problem davore. Sto je najcudnije ljudi se vracaju, nezavisno od nasih napora da to ne urade.
Problem je predsezona, pocetak sezone i post sezona. CG da primi vise gostiju nego sto ih ima tih mjesec dana jednostavno ne moze. Ono sto nama fali je sta ponuditi ljudima koji dodju pocetkom juna, da odmore a ne samo da idu na plazu.
Nas problem je sto vecina dozivljava primorije iz perspekrive podgorice. Odoh poslije posla da se okupam, plaza i more, plazni bar da popijem kafu i meni dosta, odoh kuci.
A to ce kao goste i privuci te koji na odmor gledaju tako, pa imas sezonu od 40 dana
Biseri crnogorske turisticke ponude:
OPET UHAPŠEN BUDVANSKI TAKSISTA.
Prvo tukao Ruse sad bije Budvane.
Metropolija CG-turizma. nema sta ...
Da se to uvede u CG, ispalo bi (u bili bi u pravu) da je u pitanju monopol. Zamisli ti da sve što peru hoteli peru dvije firme...
Ja bih da sam jedna od te dvije firme svojih prvih 5 godina profita častio toga što mi je to namjestio....
Ne dajmo im ideje aman...
Poslato sa pisaće mašine Note 3 dual sim
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)
Bookmarks