View Poll Results: Da li u NATO

Voters
437. You may not vote on this poll
  • Da

185 42.33%
  • Ne

252 57.67%
Page 168 of 199 FirstFirst ... 68118158164165166167168169170171172178 ... LastLast
Results 4,176 to 4,200 of 4975

Thread: Da li u NATO

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Naš kolega forumaš je otišao da živi u zločinačku zemlju dok je bombardovala Srbislaviju pa sad ovdje prodaje nekakav pacifizam.
    Kakva si ti lazovcina sto je ovo... i josh ljudi sa tobom po forumu ista pricaju...

Ja sam otisao 2007. Posle svih bombardovanja cak i u vojsku bio pa odazvao se u rezervu za vrijeme rata na kosovu iako sam bio protiv rata i rezima milosevica. A dje si ti bio muro? Daj da cjemo tebe.

Bez ikakvog si skrupula.

A boli te briga... Ateista at glance, moral kad mu ne treba pod noge odma sa njim.

Blago tvojoj kuci sa tobom... kako su te odnjivili tako da se ponasasash.

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Za sad samo vlada daje novac tajno za promociju NATO kampanje i zbilja bi dobro bilo da kažeš ko to FINANSIRA priču protiv NATO i dostaviš makar neki dokaz za tu tvrdnju !!!
    Котрапитање:Имаш ли ти доказ да Влада тајно даје новац за кампању?
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Котрапитање:Имаш ли ти доказ да Влада тајно даје новац за кампању?
    To je pisalo u depeše koje niko nije demantovao nego su čak rekli da je to normalno da vlada finansira svoje istomišljenike ili promotere ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

To je pisalo u depeše koje niko nije demantovao nego su čak rekli da je to normalno da vlada finansira svoje istomišljenike ili promotere ...
    То јесу демантовали.Иначе то се односило на новац који је Норвешка донирала за кампању, а не на новац свих грађана.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

То јесу демантовали.Иначе то се односило на новац који је Норвешка донирала за кампању, а не на новац свих грађана.
    I tebi je normalno da Norveška donira novac za kampanju pristupanja NATO savezu ??? I to direktno dostave vladi novac da oni promovišu pristupanje države stranom vojnom savezu ??? Da ima neki dobar režiser u CG pa da napravi neku komediju kako vlada štiti intrese naroda sigurno bi oskar osvojio
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Znaci nacionalizacija je rjesenje ili si mislio da ih zamolis da vrate pare??

I sto kazes bili bi jaci no Svajcarska?

Interesantno.

Jel to odrzivo i realno rjesenje?

Ko sto ti rece, il uskacemo u kolo il nas nema. Ostadosmo na svjetskoj vjetrometini. A kad nas oduvaju opetcemo da filozofiramo kako nam je neko drugi kriv?
    Znači slažemo se da ako nisi u NATO onda si njihova meta bez obzira kakvu politiku vodiš...
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Quote Originally Posted by kenneth View Post
    Znači slažemo se da ako nisi u NATO onda si njihova meta bez obzira kakvu politiku vodiš...
    Ne.

Slazemo se da ako ne udjemo u Nato postoji veoma realna sansa da nahebemo.

To kakvu politiku mozemo da vodimo su price za malu djecu.

Mi nemamo politicke snage koje su za pravu neutralnost. Ili naginju ka Nato ili ka Rusiji.

Svakom sa 2 grama mozga izbor se sam namece .... Nato. Pa pogledaj samo mapu ovog dijela Evrope, pogledaj gdje je Nato a gdje je Rusija ...

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

I tebi je normalno da Norveška donira novac za kampanju pristupanja NATO savezu ??? I to direktno dostave vladi novac da oni promovišu pristupanje države stranom vojnom savezu ??? Da ima neki dobar režiser u CG pa da napravi neku komediju kako vlada štiti intrese naroda sigurno bi oskar osvojio
    То око тога колико Влада штити интересе народа а колико партијске и личне интересе сам увјек вољан да водим расправу.Мислим да Влада не води искрену кампању за НАТО, већ је то једна технократска, безвољна кампања.
    Ипак коалиција коалиција и партија које чине Владу су неспорну изборну већину добиле, између осталог и на програму НАТО интеграција.
    Не само то, у резолуцији коју је усвојио парламент Црне Горе, са преко 2/3 посланика, НАТО интеграције су подржане као један од главних спољнополитичких праваца.
    Стога су грађани ЦГ преко својих политичких грана власти, односно Владе и Парламента већ донјели одлуку да желе постати до НАТО савеза.
    Стога је апсолутно нормално да НАТО земље помогну ЦГ у испуњавању стандарда за пријем, укључући и рад на расту јавне подршке.

Са друге стране никаква политичка одлука о неутралности или неким другим интеграцијама на политичким гранама власти није донјета.
    Last edited by BAR; 17-07-15 at 23:26.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

То колико Влада штити интересе народа а колико партијске и личне интересе сам увјек вољан да водим расправу.Мислим да Влада не води искрену капању за НАТО, већ је то једна технократска, безвољна капања.
    Ипак коалиција коалиција и партија које чине Владу су неспорну изборну већину добиле, између осталог и на програму НАТО интеграција.
    Не само то, у резолуцији коју је усвојио парламент Црне Горе, са преко 2/3 посланика, НАТО интеграције су подржане као један од главних спољнополитичких праваца.
    Стога су грађани ЦГ преко својих политичких грана власти, односно Владе и Парламента већ донјели одлуку да желе постати до НАТО савеза.
    Стога је апсолутно нормално да НАТО земље помогну ЦГ у испуњавању стандарда за пријем, укључући и рад на расту јавне подршке.

Са друге стране никаква политичка одлука о неутралности или неким другим интеграцијама на политичким гранама власти није донјета.
    Na izbore 2012 god. nije bilo nikakve priče o NATO savezu već je priča bila osim partnerstva za mir nema govora o drugim oblicima vojnih saveza !!! Čak je bilo polemike oko prvog kontigenta ISAF misije iako je on brojio svega 31-og vojnika a tu ima i vojnika iz država koje nisu članice NATO saveza !!! Sad predstavljat kako je tada DPS dobio izbore na priči o članstvu u NATO je neistina iako se slažem da većinu njihovih glasača i ne zanima koju politiku sprovode !!!
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Ja sam otisao 2007.
    Duboko se izvinjavam na predpostavci

Posle svih bombardovanja cak i u vojsku bio pa odazvao se u rezervu za vrijeme rata na kosovu iako sam bio protiv rata i rezima milosevica.
    Znači toliki si pacifista da si jurišao na strani narod ? Standardno vjernički
    A dje si ti bio muro? Daj da cjemo tebe.
    učio
    A boli te briga... Ateista at glance, moral kad mu ne treba pod noge odma sa njim.
    Vidimo tvoj moral
    Kidisao na ljude, odselio se u zločinačku zemlju pa sad prodaje nekakvo poštenje i pacifizam

Blago tvojoj kuci sa tobom... kako su te odnjivili tako da se ponasasash.
    Nisu me odgajili da budem žedan krvi dok tebe kako i sam kažeš eto jesu
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Na izbore 2012 god. nije bilo nikakve priče o NATO savezu već je priča bila osim partnerstva za mir nema govora o drugim oblicima vojnih saveza !!!
    По ко зна који пут показујеш своју општу неинформисаност.

На свим изборина од независности на овамо НАТО интеграције су врло значајна ставка у кампањи како владајућих и мањинских, тако и дијела опозиционих партија, јединствене Позитивне и старог ПзП-а.
    Тадашњи ДФ је 2012. одбио да се јасно изјасни по том питању и тврдили су да немају заједнички став.Тадашњи СНП је једини који се отворено заговарао да се не иде даље од партнерства за мир.
    Last edited by BAR; 18-07-15 at 00:00.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Na izbore 2012 god. nije bilo nikakve priče o NATO savezu već je priča bila osim partnerstva za mir nema govora o drugim oblicima vojnih saveza !!! Čak je bilo polemike oko prvog kontigenta ISAF misije iako je on brojio svega 31-og vojnika a tu ima i vojnika iz država koje nisu članice NATO saveza !!! Sad predstavljat kako je tada DPS dobio izbore na priči o članstvu u NATO je neistina iako se slažem da većinu njihovih glasača i ne zanima koju politiku sprovode !!!
    U novembru 2007 god. Crna Gora je potpisala sporazum sa alijansom da NATO može preći preko naše teritorije. Krajem 2007 god. ministar odbrane Boro Vučinić je izjavio da će Crna Gora ići ka članstvu poslije 2008 god.
    Crna Gora je 25.09.2008 pozvana da bude potpisnica Jadranske povelje tj. spisku zemalja regiona koje se prijavljuju za članstvo

Crna Gora deklarativno puca na članstvo još od 2007 godine i sve su to Milovi glasači vrlo dobro znali

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Duboko se izvinjavam na predpostavci

učio

Vidimo tvoj moral
    Kidisao na ljude, odselio se u zločinačku zemlju pa sad prodaje nekakvo poštenje i pacifizam

Nisu me odgajili da budem žedan krvi dok tebe kako i sam kažeš eto jesu

Ovo je glavna članica NATO saveza pa ti vidji o čemu polemišeš ... mi sa druge strane treba da skrnavimo grobove ljudi koji se odazvali rezervi ... ja jesam pacifista i smatram da rat ništa dobro ne donosi osim ukoliko nije odbrambenog karaktera a meni se čini da osim Pearl Harbor-a nije bilo napada na USA ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Ovo je glavna članica NATO saveza pa ti vidji o čemu polemišeš ... mi sa druge strane treba da skrnavimo grobove ljudi koji se odazvali rezervi ... ja jesam pacifista i smatram da rat ništa dobro ne donosi osim ukoliko nije odbrambenog karaktera a meni se čini da osim Pearl Harbor-a nije bilo napada na USA ...
    Мислим да је на слици највеће амерично војно гробље, Арлингтон на којему је сахрањено преко 400.000 америчких војника који су погинули у свим ратовима које су америчке ОС водиле у задњих 150 година, односно од америчког грађанског рата (обије стране), преко Првог и Другог свјетског рата, до дана данашњега.
    САД су у грађанском рату имале око 200.000 убијених војника, у Другом Свјетском рату око 400.000.

Поред војника страдалих на дужности на овом гробљу право на гробно мјесто имају и остали припадници америчких ОС који у војсци стекну пензију.Пред њих право на гробно мјесто имају и чланови породице одређених категорија ветерана.

Иначе једна јако лијепа традиција, која показује однос једне нације према својим оружаним снагама, односно људима који су свој живот дали за домовину, или јој посветили свој живот.

За мене може бити патриота онај који се одазвао на позив државе да иде да је брани 1991. и на бојишту часно служио.
    Исто тако за мене је партиота сваки официр или војник који је током косовског сукоба и бомбардовања, поступио часно и учинио оно што му је била дужност, а то је да се стави на располагање органима безбједности Црне Горе, или да са своје позиције у отуђеним савезним органима безбједности учини све да спријечи било какву отоврену злоупотребу истих против своје земље и народа.
    И велика већина официра и војника из ЦГ и Србије је била таква.

Ипак једна мањина милошевићевих љубигуза у официрском кору и неке паравојне, противзаконите војне скупине организоване преко опозиције, су биле спремне да на миг вође отпочну крвави сценарио и у ЦГ, а кад једном крвави сценарио отпочне тешко се зауставља.Такви су данас најгласнији противници чланства ЦГ у НАТО.
    Last edited by BAR; 18-07-15 at 00:56.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

The number of United States troops who have died fighting the wars in Iraq and Afghanistan had passed 6,800 at the beginning of 2015.
    Kad se pogleda koliko su nafte ( a i ostalih sirovina ) oteli ova cifra je prilično mala ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    Pazi kako se ponasas i kome govoris da je Ljigav.
    Kad kazem da ne zelim da Crna Gora ucestvuje onda to mislim u punom smislu.

Ti meni objasni zasto se samo clanice NATO-a pitaju da se preko njih istovari hemijsko oruzje?
    Zasto nas to niko nije pitao?
    Naravno da ću ti reći da si ljugav kad tako ljigave postove pišeš. Nisam političar da kažem "Vi zaobilazite činjenice" ili "Vi se bavite politikanstvom". Kada naletiš na licemjerje, laž i sl. u mojim postovima slobodno me nazovi licemjerom, ljigavcem ili lažovom.

Do juče je bila priča da se jadne članice ništa ne pitaju u NATO savezu već da igraju kako USA kaže.
    Sad kada si TI postavio dokaz da je odluka šuplje zemlje članice zapisana u kamenu i da jedna prsla Albanija može glatko da odjebe USA je problem što se članice nešto pitaju. Ako to nije ljigavost u punom smislu te riječi ne znam šta jeste

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Одазвати се војном позиву у случају када друга земља врши агресију на твоју је дужност сваког грађанина, но то либералски мозгови баш не поимају јер у њиховим менталним универзумима све то има своју "али" клаузулу коју либерали по правилу искористе. Либерали не би пошли у војску ни да на њихове очи страна сила коље 100 беба. То ти је факат.

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Quote Originally Posted by Дирижабл View Post
    Одазвати се војном позиву у случају када друга земља врши агресију на твоју је дужност сваког грађанина, но то либералски мозгови баш не поимају јер у њиховим менталним универзумима све то има своју "али" клаузулу коју либерали по правилу искористе. Либерали не би пошли у војску ни да на њихове очи страна сила коље 100 беба. То ти је факат.
    Odazvati se vojnom pozivu je jedno, a opkoljavati Cetinje, puniti hladnjace lesevima, postavljati repetitore julovske televizije, gadjanti sa PVO sa civilnih zgrada, protjerivati civile, donositi materijalna dobra civila sa ratista..... nesto sasvim drugo.

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Ne nego da se postaramo da svako ima interes da odje bude mir.
    Vjeruj mi Kinezima je u interesu da zavrse autoput.
    Auh, mislio sam da si ozbiljniji sagovornik, a ne utopista.

Dakle smatras da postoji nesto sto bi CG mogla da uradi kako bi velike sile , mislim na NATO i Rusiju, se trajno odrekle da Crnu Gore stave pod svoju interesnu sferu?

Slicna prica kao ona da treba da sazremo kao drustvo i da se svi u CG sloze da smo zreli i da niko nema zamjerki, pa da onda tako elokventni donesemo pametnu odluku, a u medjuvremenu ce svi da nas cekaju.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Ljigavost je kad ti kazes da je Hrvatska super prosla kad je izvezla oruzje koje je zavrsilo u rukama terorista. To je izuzetno ljigavo. Posle toga diskutovat sa tobom je mazohizam jer boli koliko si ljigav.
    Ma brilijantan si
    Hrvatska je fantastično prošla i to je samo jedan od pokazatelja kako članstvo u NATO pruža i ekonomske benefite
    Hrvatska je prodala "oružje" državi Jordanu, a ne teroristima.

Da su u pitanju Rusi u Donjecku bio bi to pravi potez u tvojim očima
    Last edited by Rakun; 18-07-15 at 23:46.

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

Tako je Rakune kad ne znas sto ces napani ga da je rusofil i da mrzi svoju drzavu.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by GRUNA'STAR View Post
    Tako je Rakune kad ne znas sto ces napani ga da je rusofil i da mrzi svoju drzavu.
    Kad ne znam šta ću ?!
    Eto čovjek me je stvarno satjerao u ćošak sa svojom tvrdnjom da i šuplje članice zarađuju veliki novac.
    Tako me je poklopio argumentom da još ne mogu da se opasuljim da je najveći argument protiv članstva je to što bi zaradili pare !!!!!
    Last edited by Rakun; 19-07-15 at 00:30.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Predlazem da se malo zamrzne topik dok prodje ljeto. Onda ce kako se blizi decembar, opet sve isponova da se pise i ponavlja po ko zna koji put.. mada je izvjesno da cemo primiti poziv...

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by McS View Post
    Predlazem da se malo zamrzne topik dok prodje ljeto. Onda ce kako se blizi decembar, opet sve isponova da se pise i ponavlja po ko zna koji put.. mada je izvjesno da cemo primiti poziv...
    Nemoj tako !!!
    Kočiš ih kad su se zalaćeli. Evo ga novi argument izašao na pozornicu. NE u NATO jer ćemo zarađivati

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Odazvati se vojnom pozivu je jedno, a opkoljavati Cetinje, puniti hladnjace lesevima, postavljati repetitore julovske televizije, gadjanti sa PVO sa civilnih zgrada, protjerivati civile, donositi materijalna dobra civila sa ratista..... nesto sasvim drugo.
    Једна војска најбоље функционише када се уведе демократија па сваки курир има право да изнесе своје мишљење и да одбије послушност ако му се нешто не учини по таман.

Page 168 of 199 FirstFirst ... 68118158164165166167168169170171172178 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)