Da
Ne
Kakva si ti lazovcina sto je ovo... i josh ljudi sa tobom po forumu ista pricaju...
Ja sam otisao 2007. Posle svih bombardovanja cak i u vojsku bio pa odazvao se u rezervu za vrijeme rata na kosovu iako sam bio protiv rata i rezima milosevica. A dje si ti bio muro? Daj da cjemo tebe.
Bez ikakvog si skrupula.
A boli te briga... Ateista at glance, moral kad mu ne treba pod noge odma sa njim.
Blago tvojoj kuci sa tobom... kako su te odnjivili tako da se ponasasash.
I tebi je normalno da Norveška donira novac za kampanju pristupanja NATO savezu ??? I to direktno dostave vladi novac da oni promovišu pristupanje države stranom vojnom savezu ??? Da ima neki dobar režiser u CG pa da napravi neku komediju kako vlada štiti intrese naroda sigurno bi oskar osvojio![]()
deuscroix
Ne.
Slazemo se da ako ne udjemo u Nato postoji veoma realna sansa da nahebemo.
To kakvu politiku mozemo da vodimo su price za malu djecu.
Mi nemamo politicke snage koje su za pravu neutralnost. Ili naginju ka Nato ili ka Rusiji.
Svakom sa 2 grama mozga izbor se sam namece .... Nato. Pa pogledaj samo mapu ovog dijela Evrope, pogledaj gdje je Nato a gdje je Rusija ...
То око тога колико Влада штити интересе народа а колико партијске и личне интересе сам увјек вољан да водим расправу.Мислим да Влада не води искрену кампању за НАТО, већ је то једна технократска, безвољна кампања.
Ипак коалиција коалиција и партија које чине Владу су неспорну изборну већину добиле, између осталог и на програму НАТО интеграција.
Не само то, у резолуцији коју је усвојио парламент Црне Горе, са преко 2/3 посланика, НАТО интеграције су подржане као један од главних спољнополитичких праваца.
Стога су грађани ЦГ преко својих политичких грана власти, односно Владе и Парламента већ донјели одлуку да желе постати до НАТО савеза.
Стога је апсолутно нормално да НАТО земље помогну ЦГ у испуњавању стандарда за пријем, укључући и рад на расту јавне подршке.
Са друге стране никаква политичка одлука о неутралности или неким другим интеграцијама на политичким гранама власти није донјета.
Last edited by BAR; 17-07-15 at 23:26.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Na izbore 2012 god. nije bilo nikakve priče o NATO savezu već je priča bila osim partnerstva za mir nema govora o drugim oblicima vojnih saveza !!! Čak je bilo polemike oko prvog kontigenta ISAF misije iako je on brojio svega 31-og vojnika a tu ima i vojnika iz država koje nisu članice NATO saveza !!! Sad predstavljat kako je tada DPS dobio izbore na priči o članstvu u NATO je neistina iako se slažem da većinu njihovih glasača i ne zanima koju politiku sprovode !!!
deuscroix
Duboko se izvinjavam na predpostavci
Znači toliki si pacifista da si jurišao na strani narod ? Standardno vjernički
učio
Vidimo tvoj moral
Kidisao na ljude, odselio se u zločinačku zemlju pa sad prodaje nekakvo poštenje i pacifizam
Nisu me odgajili da budem žedan krvi dok tebe kako i sam kažeš eto jesu
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
По ко зна који пут показујеш своју општу неинформисаност.
На свим изборина од независности на овамо НАТО интеграције су врло значајна ставка у кампањи како владајућих и мањинских, тако и дијела опозиционих партија, јединствене Позитивне и старог ПзП-а.
Тадашњи ДФ је 2012. одбио да се јасно изјасни по том питању и тврдили су да немају заједнички став.Тадашњи СНП је једини који се отворено заговарао да се не иде даље од партнерства за мир.
Last edited by BAR; 18-07-15 at 00:00.
U novembru 2007 god. Crna Gora je potpisala sporazum sa alijansom da NATO može preći preko naše teritorije. Krajem 2007 god. ministar odbrane Boro Vučinić je izjavio da će Crna Gora ići ka članstvu poslije 2008 god.
Crna Gora je 25.09.2008 pozvana da bude potpisnica Jadranske povelje tj. spisku zemalja regiona koje se prijavljuju za članstvo
Crna Gora deklarativno puca na članstvo još od 2007 godine i sve su to Milovi glasači vrlo dobro znali
Ovo je glavna članica NATO saveza pa ti vidji o čemu polemišeš ... mi sa druge strane treba da skrnavimo grobove ljudi koji se odazvali rezervi ... ja jesam pacifista i smatram da rat ništa dobro ne donosi osim ukoliko nije odbrambenog karaktera a meni se čini da osim Pearl Harbor-a nije bilo napada na USA ...
deuscroix
Мислим да је на слици највеће амерично војно гробље, Арлингтон на којему је сахрањено преко 400.000 америчких војника који су погинули у свим ратовима које су америчке ОС водиле у задњих 150 година, односно од америчког грађанског рата (обије стране), преко Првог и Другог свјетског рата, до дана данашњега.
САД су у грађанском рату имале око 200.000 убијених војника, у Другом Свјетском рату око 400.000.
Поред војника страдалих на дужности на овом гробљу право на гробно мјесто имају и остали припадници америчких ОС који у војсци стекну пензију.Пред њих право на гробно мјесто имају и чланови породице одређених категорија ветерана.
Иначе једна јако лијепа традиција, која показује однос једне нације према својим оружаним снагама, односно људима који су свој живот дали за домовину, или јој посветили свој живот.
За мене може бити патриота онај који се одазвао на позив државе да иде да је брани 1991. и на бојишту часно служио.
Исто тако за мене је партиота сваки официр или војник који је током косовског сукоба и бомбардовања, поступио часно и учинио оно што му је била дужност, а то је да се стави на располагање органима безбједности Црне Горе, или да са своје позиције у отуђеним савезним органима безбједности учини све да спријечи било какву отоврену злоупотребу истих против своје земље и народа.
И велика већина официра и војника из ЦГ и Србије је била таква.
Ипак једна мањина милошевићевих љубигуза у официрском кору и неке паравојне, противзаконите војне скупине организоване преко опозиције, су биле спремне да на миг вође отпочну крвави сценарио и у ЦГ, а кад једном крвави сценарио отпочне тешко се зауставља.Такви су данас најгласнији противници чланства ЦГ у НАТО.
Last edited by BAR; 18-07-15 at 00:56.
The number of United States troops who have died fighting the wars in Iraq and Afghanistan had passed 6,800 at the beginning of 2015.
Kad se pogleda koliko su nafte ( a i ostalih sirovina ) oteli ova cifra je prilično mala ...
deuscroix
Naravno da ću ti reći da si ljugav kad tako ljigave postove pišeš. Nisam političar da kažem "Vi zaobilazite činjenice" ili "Vi se bavite politikanstvom". Kada naletiš na licemjerje, laž i sl. u mojim postovima slobodno me nazovi licemjerom, ljigavcem ili lažovom.
Do juče je bila priča da se jadne članice ništa ne pitaju u NATO savezu već da igraju kako USA kaže.
Sad kada si TI postavio dokaz da je odluka šuplje zemlje članice zapisana u kamenu i da jedna prsla Albanija može glatko da odjebe USA je problem što se članice nešto pitaju. Ako to nije ljigavost u punom smislu te riječi ne znam šta jeste
Одазвати се војном позиву у случају када друга земља врши агресију на твоју је дужност сваког грађанина, но то либералски мозгови баш не поимају јер у њиховим менталним универзумима све то има своју "али" клаузулу коју либерали по правилу искористе. Либерали не би пошли у војску ни да на њихове очи страна сила коље 100 беба. То ти је факат.
Auh, mislio sam da si ozbiljniji sagovornik, a ne utopista.
Dakle smatras da postoji nesto sto bi CG mogla da uradi kako bi velike sile , mislim na NATO i Rusiju, se trajno odrekle da Crnu Gore stave pod svoju interesnu sferu?
Slicna prica kao ona da treba da sazremo kao drustvo i da se svi u CG sloze da smo zreli i da niko nema zamjerki, pa da onda tako elokventni donesemo pametnu odluku, a u medjuvremenu ce svi da nas cekaju.
Last edited by Rakun; 18-07-15 at 23:46.
Tako je Rakune kad ne znas sto ces napani ga da je rusofil i da mrzi svoju drzavu.
Last edited by Rakun; 19-07-15 at 00:30.
Predlazem da se malo zamrzne topik dok prodje ljeto. Onda ce kako se blizi decembar, opet sve isponova da se pise i ponavlja po ko zna koji put.. mada je izvjesno da cemo primiti poziv...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks