I krecemoo NTO tradicionalna ljetnja prognoza zvana "5% vise u odnosu na isti period prosle godine "
http://portalanalitika.me/clanak/194...-dobrom-pravcu
Sad se vratih sa Crnog jezera. Kraljevi prave restoran u sred sezone. Gledam tablu: pocetak radova 27.06.15. zavrsetak radova 27.08.15. Gradjevinska dozvola iz jula 2014. godine.
Pa ***** ih glupe. Sto nisu pravili restoran u aprilu i maju, ili eventualno maju i junu, pa da uzmu pare ta dva mjeseca kad ima najvise gostiju.
Sprdnja.
Last edited by kimmi; 14-07-15 at 14:29.
I krecemoo NTO tradicionalna ljetnja prognoza zvana "5% vise u odnosu na isti period prosle godine "
http://portalanalitika.me/clanak/194...-dobrom-pravcu
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
HN mi djeluje ok, Tivat takodje, Budva OK, Sv. Stefan krcatiji nego prosle godine iz top perioda, Petrovac skoro pa se sudaraju ljudi ulicama.. Ulcinj x puta vise nego prosle god u ovo vrijeme (CG jul je bio kisovit), iako je u isto vrijeme bio religijski praznik.. Cijene u restoranima jeftinije nego u PG.. Servis na primorju izvanredan ove godine, cak i lokalci sa standovima su se dali u urednost i ljubaznost... Stranaca ima, a iznenadjuju me cesi i poljaci - sto je odlicno, jer putuju kolima u grupama i brzo sire "glas". Sve u svemu mnogo bolje nego prosle god u ovo vrijeme. Da, i vidim da se vise cisti uz put od Petrovca ka Ulcinju.. Nije bajno, ali u odnosu na ranije - iha...
Hvala Lepo
Da...automobili u kolonoma na svim putevima po primorju (jedino je malo laganije preko NK na Morinj)... Tunel biznis moze da se klanja, a feriboti krcati non stop i bez sekunde cekanja - svi u funkciji..
Hvala Lepo
Hopa, 20% vise
http://www.kolektiv.me/50234/nto-turista-20-odsto-vie
Bijah i ja prije par noci u sutomore, vise su popunjene diskoteke i barovi po UL..
Vjerovatno ima vise turista no prosle godine ali to nije nikakav pokazatelj uspesne sezone obzirom kakvi su vremenski uslovi bili prosle sezone tako da je ovih 20% u stvari standardna 5 % prica turisticke organizacije ti ljudi su i prosle godine kad smo svi znali da je sezona losa i nikakva isto izmisljali neke pozitivne procente.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Kotor pust uveche, zamalo suzu pushtih u nedjelju... U pon 3 kruzera, tak da je po danu guzhva... HN pristojno popunjen, dosta Rusa... Tivat onako... Kroz BD sam samo prolazio, bijashe guzhva u saobracaju ali nishta precerano...
Sent from Tapatalk
#fakenews
Ja ne pratim tu statistiku, ali po mom utisku, u julu u CG, ovo je bar u poslednje 4 god najmnogobrojnije sto vidjeh (popunjenost lokala, restorana, setalista, plaza, automobila na putevima i onih parkiranih, cijene, usluga...).. Sta su ocekivanja i kako ili koliko to treba da bude popunjeno - ne znam, ali ono sto vidim posjecujuci te gradice vise dana tam-vam po primorju, rekoh u odnosu na ove 4 sezone u julu. O procentima i evidenciji ce oni koji se bave tim. Samo utisak, eto..
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 14-07-15 at 23:44.
Koji Ulcinj puniji nego prosle godine. Sad sam odozdo, bas se osjeca da je Ramazan, a to sto se vikendim spuste podgoricani ulcinjanima mnogo ne znaci.
Od bara do ulcinja je poluprazno. Vise je ljudi bilo prosle godine. Ljudi se nadaju da ce makar od 15 da pocne sezona, ali eto jos neko vidi ono sto i zvanicna statistika
![]()
Last edited by Hell Raiser; 14-07-15 at 23:59.
E sad, ne valjaju Srbi, ne valjaju Albanci, ne valjaju oni u aljine, ne valjaju Rusi, ne valjaju Englezi, ne valjaju Poljaci, Cesi, ne valjaju Kosovari, ne valjaju CG gasterbajteri...
Ne valja izgleda niko..
A i vala sto jes jes...
Hvala Lepo
Niko ne kaze da ne valjaju, samo ih nema.
Bar i ulcinj su zbog poljaka i ceha imali maj mjesec i pocetak juna kakav ne pamte zadnjih 10 godina, ali da im je jul bolji nego prosle godine, to nije. cak vecina smatra da je i gori
Kako Vi kazete.. Vi ste vecina, ali eto i moja malenkost nek bude manjina, i ja danas iz Ulcinja, ali ocigledno Vasa rijec je ispred moje, a moj utisak je tu gdje je.
Samo se nemojte opet buniti i mrzoljat na sve.. Muka mi je ionako od tog CG mracnjastva i "nikad nicim zadovoljni" izraza..
Hvala Lepo
Odje je moderno da se iznose samo najgore stvari i tragedije, pa da ne bi bilo sve tako evo i nesto pozitivno.....
Grupa koja nema problema birati destinaciju i koja ne pripada turistima koji svaki cent pet puta zagledaju prije potrose bili su na odmor u nasu domovinu i kazu da nesto tako nijesu dozivljeli. Srdacnost, uljudnost, kutura i gostoljubljivost kao nidje. Lijepo je ośećanje kad se slusa nesto tako o nasim ljudima.
Usput jedno veliko hvala nasem kolegi Gandalfu za organizaciju raftinga, tradicionalni crnogorski rucak i ostale zanimljivosti.
Koliko kosta boravisna, turisticka ili kako se vec zove, taksa?
0.80eur
One Ring to Rule them all...
http://volimpodgoricu.me/2015/07/14/...om-i-stefanom/
http://www.telegraf.rs/sport/1659355...luzenom-odmoru
https://twitter.com/tennis_photos
Svaka cast...A sad je vreme za odmor, i to kakav! Dva dana pošto je osvojio Vimbldon, najbolji teniser svetaN0vak Đoković stigao je u Crnu Goru, gde će provesti nekoliko dana odmora sa suprugom Jelenom i sinom Stefanom.
Đoković je privatnim avionom iz Nice u 19:05 stigao u Tivat, dok su ga izlazu iz aerodromske zgrade već čekali brojni obožavatelji, novinari i fotoreporteri.Porodicu Đoković je sačekao automobil koji ih je odmah odvezaou najluksuzniji hotel u ovom delu Evrope, “Regent” u Porto Montenegru, u kojem će odsesti oko četiri dana, prenose crnogorski mediji.Fotografije možete pogledati klikom OVDE.
(Telegraf.rs)
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 15-07-15 at 10:53.
Hvala LepoNAJSKUPLJE NA VELIKOJ PLAŽI
15.7.2015 15:28
Pogledajte koliko košta godišnji zakup kupališta u Ulcinju
Capital estate, iza koga stoji ruski kapital, Lido, bungalove i pripadajuće zemljište platio je više od deset miliona eura, što je do tada bio najbolje prodati hotel na primorju
157PREGLEDA
0KOMENTARA
Rusi su kupili hotel “Lido” i zakupili kupalište na Velikoj plaži
FOTO: SAMIR ADROVIĆ
AUTOR: Samir Adrović
Iako nema ni približno tako zvučno i atraktivnu plažu poput Kopakabane ili Safarija, zakupac kupališta ispred bivšeg hotela Lido na Velikoj plaži, firma Capital estate, Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom godišnje bez PDV plaća 39.900 eura, što je najveća cijena godišnjeg zakupa nekog ulcinjskog kupališta.
Ugovor o zakupu kupališta dužine 200 metara, vlasniku bivšeg Lida i bungalova, ističe 31. decembra ove godine.
Capital estate, iza koga stoji ruski kapital, Lido, bungalove i pripadajuće zemljište platio je više od deset miliona eura, što je do tada bio najbolje prodati hotel na primorju.
Prema nezvaničnim saznanjima, Rusi su ponudili toliku cijenu jer je za zakup tog kupališta bilo pristiglo više ponuda.
Odmah iza Capital estatea je ulcinjski Deli tours, zakupac Safarija, koji godišnje bez PDV Javnom preduzeću iskešira 38.706 eura za kupalište dugo 220 metara.
Slijedi Tropikana beach, kupalište dugo 250 metara, koje zakupca godišnje košta 36.467 eura bez PDV-a, pa Majami sa 35.251 eura i na kraju Kopakabana 35.000 eura.
Kao i Rusima i zakupcima ostalih kupališta ugovori ističu krajem godine.
Preko 30.000 eura zakup plaćaju i Real esatae za Malu plažu i Toni grill, dok firmu Argos, vlasnika Otranta, kupalište košta 29. hiljada eura godišnje bez poreza na dodatu vrijednost...
Nosioci Plave zastavice za prošlu godinu iz Ulcinja su plaže Safari, Kopakabana, Evropa beach, MCM beach i Lux beach.
http://www.vijesti.me/vijesti/pogledajte-koliko-kosta-godisnji-zakup-kupalista-u-ulcinju-842707
Stvarno ne znam tkoga boli za Novaka Dj. Po meni taj poluCrnogorac/poluHrvat nije nikakva ozbiljna atrakcija. Po meni bi veca atrakcija bili hoteljeri pored Gandalfa. Da sam Europljanin rado bih prihvatio njegova obecanja. Ali buduci da sam Rus, a zna se da on odbija Crnogorce, Srbe i Ruse (sto je, moram priznati, njihovo pravo), ja cu radije siriti negativnu informaciju o njemu dje god idem (sti je, naravno, moje pravo).
Naravno da jeste tvoje pravo i ja to postujem, nazalost nijesam jos stigao do zvanja hotelijera za sada sam samo ugostitelj. Nadam se jednog dana da cu biti dovoljno finansijski mocan da imam hotel sa 3-4 zvjezdice, ali prave.
Kad smo kod kategorizacija ne mogu da vjerujem na sta kace 3 i 4 zvjezdice. Restoran koji ne dekantira vino, nema jedne jedine kristalne case, konobari koji sluze u trenerkama i zalijepljeno 4 zvjezdice. Hotel koji na zapadu ne bi mogao da zavrijedi 2 zvjezdice kod nas ima 4 itd...
One Ring to Rule them all...
Koji to restorani u CG imaju 3 i "4" zvezdice, tj. i 2 ili bar 1?![]()
p.s. Tacno cu kao zensko otic' u domacice pored svih ovih CG experata...
p.p.s. E da se pozalim.. ni jedna CG Ambasada nije ljudski pozvala na proslavu 13. jula... Garant nisu stigli da se sjete od viska estradnih "experata" i pevaljki... E u persun..Drugi MIP-ovi se sjete, crnogorski jock.
Zalio mi se nas Crnogorac koji je organizovao x kongresa Crnogoraca, hum. akcija i cudesa po drugim kontinentima da su se "sjetilli" 5 minuta posle pocetka da ga zvrcnu telefonom..
hahahahaaaaaaaaaaaaa
CG posla i " VIP estrada -protokol".
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 15-07-15 at 19:38.
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)
Bookmarks