Let me give my 2 cents worth....iz malo drugacije perspektive, kao rodjeni Amerikanac koji cesto koristi usluge tipa airbnb/booking/tripadvisor, etc. Istina do sada najvise sam koristioo u USA ali i ovog ljeta u CG, BiH, Cro.
Primjera radi, podjem na airbnb i ukucam Herceg Novi, od tog do tog datuma, 4 osobe, Entire Place, 2 bedrooms. Cim dodju results podesim filtere na Price Range. Ako racunam da sam voljan da platim oko 150 eura nocenje, nemam sta bespotrebno gledat masu soba, apartmana itd koja su po 25 eura kad je (pretpostavljam) velika vjerovatnoca da ne ispunjavaju moje uslove. Ukucam minimum 100 maksimum 200. Ako se ispostavi da je moja procjena pogresna, i da se uslovi ispunjavaju i sa mnjom cifrom, boze moj filter se ponovo podesava. Dalje....slike se prelistavaju vec na search results. Ne ulazi se na profil ako slike ne ispunjavaju neki minimum. Onda po redu se gledaju Reviews. Iako su Reviews na redu poslije slika, imaju vecu tezinu. Ako nema Reviews, stavicu profil na favorite, ali idem dalje da trazim mjesto sa bar vrlo dobre reviews.
Znaci po redoslijedu se gleda - General Location (sa osnovnim filterima - koliko osoba, itd.) , Price Range, Photos, Reviews, Amenities, Exact Location (ovdje se analizira najbolja lokacija ako nakon prethodnih kriterijuma imas vise opcija za razmatranje).
Po vaznosti - Price, Reviews, Location, Photos, Amenities, Exact Location.
Za nas zapadnjake....Reviews, Reviews, Reviews. Ako budete koristili ovakve servise, nezavisno od cijene vaseg proizvoda/smjestaja/usluge...morate raditi s ocekivanjem da ce musterija na kraju ostaviti sjajan Review. Time ce vam samo olaksavati posao marketinga i pomoci da musterija vas lakse nadje ubuduce. Ima i drugih stvari...pomaze i dobar website radi kreiranja kredibiliteta i predstavljanje profesionalnosti.
Ali na kraju ce prodavac dobiti musteriju koju zasluzuje. Ako mu se ne svidja musterija koju dobija.....sorry, ne prodaje se....poboljsaj ponudu. 
Jedan primjer. Ovog ljeta dolaze sa nama prijetelji sa djecom iz Amerike, koji ce ostati nedjelju dana. Trazili smjestaj preko airbnb, u redu nasli. Sad se dogovaramo dje da prosetamo, sta da vidimo, ocemo li sami ili da trazimo jedan dan preko nekog tur operatora. Da skratim pricu...naidjem na ovaj profil. Procitajte Reviews. 34 Reviews. 34 petica. Zavrsen posao. Covjek je vec zaradio od nas ne znam koliko ce na kraju stotina eura da bude, a da se nijesmo jos ni vidjeli/culi/dopisivali.
Kome se shvata shvatice. 
http://www.tripadvisor.com/Attractio...icipality.html
Last edited by avet; 08-07-15 at 01:02.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Bookmarks