Page 50 of 121 FirstFirst ... 4046474849505152535460100 ... LastLast
Results 1,226 to 1,250 of 3013

Thread: Naš Bog je jedan

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Meni prica nema osnova? Dobro, ako ces to da kazes onda sigurno mozes da dokazes da je prica o Lazaru istinita i da dusa postoji.

Spavanje i sanjanje nisu ista stvar. A onda mene optuzujes da ne citam detaljno. Pitao sam te da li znas kad si poceo da sanjas a ne kad si zaspao. Ali kad si vec pomenuo ove ljude koji znaju tacno u sekund da se probude, sigurno mozes da mi das neki dokazani primjer te price, cisto da zadovoljis moju znatizelju iako nema nikakve veze sa temom.

Ti se cesto smijes stvarima o kojima nista ne znas. Je li to neki odbrambeni mehanizam?

Ateizam nije nikakva dogma da bi mogao da zatupljuje ili opameti nekoga. Ni to ne znas.

Samo jedno pitanje kolegama forumasima. Zasto odgovarate na brutajlove postove? Covjek je i vise nego ocigledno totalno maliciozan i nezainteresovan za ozbiljnu raspravu. Bode oci s obzirom na to da sebe smatra dobrim Hriscaninom, a na svakom koraku gleda samo kako da uvrijedi i ponizi sagovornika (bezuspjesno naravno) a da pritom nikad nista vazno ne kaze. Ovi drugi se makar trude. Ignorisite trola. Gori je od gaula jer je gaul za razliku od njega ocigledno inteligentan i obrazovan, samo sto je nazalost trolcina.
    Upravo tako! Tebi priča nema osnova! Dokaži ti da nije pošto gajiš takve iluzije, al onda onaj teret, nikako da ga pretovariš, strašno. Vidiš kako si očigladan i zaokružen? Bruka!

Ionako nema veze sa temom, al si ti započeo ovu priču, ja sam iznio mišljenje koje je dokazano provjereno testirano i ono omiljeno, traži sam. Vidiš kako ja, što mi treba nalazim sam, tako sam i ovo našao?

Ne to je skoro pa instiktivna reakcija na tvoje nebuloze i gluposti koje valjaš ovuda, ništa više. Mene što interesuje, ja se oko toga raspitam.

Pa zašto si tako zaglupljen izvini ovo pitam jer mi neprekidno odaješ takav utisak, a furaš taj ateistički fazon. Jel greška to dvoje dovest u neku ovakvu vezu, prosvijetli me molim te.

Ove optužbe za druge forumaše, ne odnose se na tebe, makar djelimično? Koja je svrha u ovim ovakvim grupisanjima i izdvajanjima. Strah, panika, očajanje, neznanje, primitivizam šta bi moglo biti?
    Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
    https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs

Thanks Thanks Given 
    3,592
    Thanks Thanks Received 
    6,847
    Thanked in
    3,583 Posts

--------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Potenciras termin dinosaurus, ne pričamo nazivu tih životinja nego o njihovom postojanju.
    Jesu oni bili prije ili poslije adama i eve, jeli i njih bog stvorio, zašto ih je potamanio? Eto par pitanja, ako može konkretni odgovori
    Imaš gomilu stvari po internetu na ovu temu. Recimo po jednoj su dinosaurus nastali kada i sve životinje stvorene od Boga, u potopu ih je većina izumrla, po ovoj teoriji neki su čak i preživjeli potop (što se ne slaže sa religijskim tumačenjem) misli se na neke veće životinje koje su plivale i slično. Druga govori o tome da su ove ovakve životinje nastale kao produkt visoko tehnološli razvijene predpotopske civilizacije na zemlji. Ovo je interesantno ali se ne slaže sa pomenutim citatom, tako da je sve vrlo diskutabilno. Ovo ti je s interneta, ima i drugih varijanti i pod varijanti.

Niti jedna opisana verzija nije moje mišljenje, da se zbuniš, kao obično.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Ajde opet da me ne zbunis kao po običaju, jesu dinosaurusi nastali kad i Adam i Eva ili prije?
    Ovako ćemo pitanje po pitanje, i ima li šta da nije ba internet, nešto konkretnije. Slabo vjerujem internetu
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Ste ste ufatili dinosaurusa a niko ne pita kad je Bog napravio sundjere, korale i meduze. Koji dan?
    Moj Hari, pa piše u Bibliji čovječe! Sam si rekao maloprije, što ne znaš odgovor ti je u Bibliji. Upravo tako!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

a Spondzu, nemoj mi bravo na rep napisati, ja se ne slazem sa tobom cak mislim da si malo "caknut" ali dobro, hvala svakako xD
    http://www.youtube.com/watch?v=PCjwxItb_p4
    Les chiens aboient, la caravane passe.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A to se daje samo kad se neko slaže s tobom? To mi reci, nisam znao, šta ću sad!
    Naravno svako ima pravo (pa i ti) na svoje mišljenje, čak i kad je ono pogrešno, jel da?
    Nek si ti meni zdravo! Zar ovako nje zanimljivije?
    HA HA HA

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    I sta velite, Bog je stvorio dinosauruse isto ali nijesu stigli da opisu to kako treba. A sto ih je Bog unistio onda? Zivotinje ne mogu biti gresne...

usta ga vista bejbe
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Ja još čekam da me zbunis

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

hahahahhahahhahahahhaha qq
    http://www.youtube.com/watch?v=PCjwxItb_p4
    Les chiens aboient, la caravane passe.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by SpongeBob View Post
    Moj Hari, pa piše u Bibliji čovječe! Sam si rekao maloprije, što ne znaš odgovor ti je u Bibliji. Upravo tako!
    Ja znam da sve pise u Bibliji nego ne mogu da nadjem koji dan su stvoreni. U bibliji ima i antivirus program samo tesko naci

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Ocete ga ostavit na miru, čekam da me zbuni

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,943
    Thanked in
    1,458 Posts

Upravo tako! Tebi priča nema osnova! Dokaži ti da nije pošto gajiš takve iluzije, al onda onaj teret, nikako da ga pretovariš, strašno. Vidiš kako si očigladan i zaokružen? Bruka!
    Teret dokazivanja je na tebi. Prica o Lazaru je ipak samo prica i ne postoji racionalan razlog da neko u tu pricu povjeruje. Cak je nije ni Lazar sam napisao pa da kazes da je svjedocenje licno njegovo. Postoji li bilo kakav dokaz da je nesto vise od price? Postoji li dokaz da dusa postoji?

Ionako nema veze sa temom, al si ti započeo ovu priču, ja sam iznio mišljenje koje je dokazano provjereno testirano i ono omiljeno, traži sam. Vidiš kako ja, što mi treba nalazim sam, tako sam i ovo našao?
    Pa ako je dokazano, provjereno i testirano zasto kazes da je misljenje? I zasto ne navedes neki dokaz o tome? Kazes da si nasao a neces da podijelis to sa nama nego opet da trazim sam :grin:
    Mislim da je ocigledno da si tu pricu o budjenju tacno u sekund izmislio kao i vecinu stvari za koje kazes "nadji sam".

Ne to je skoro pa instiktivna reakcija na tvoje nebuloze i gluposti koje valjaš ovuda, ništa više. Mene što interesuje, ja se oko toga raspitam.
    Zasto onda i dalje vjerujes u biblijske bajke :grin:
    Ocigledno se nisi dobro raspitao.

Pa zašto si tako zaglupljen izvini ovo pitam jer mi neprekidno odaješ takav utisak, a furaš taj ateistički fazon. Jel greška to dvoje dovest u neku ovakvu vezu, prosvijetli me molim te.
    Radi se iskljucivo o tvom misljenju da sam zaglupljen. Ili je mozda preciznije reci da se radi o tvojoj zelji. Jer nisi u stanju da das odgovore na pitanja koja sam ti postavio pa moras da nadjes neko drugo opravdanje da umanjis znacaj pitanjima tako sto ces da pokusas da omalovazis osobu koja ih postavlja. Slicnu stvar radi i Ego i vecina vjernika na ovom forumu kad se sretnu sa pitanjima na koje ne mogu da daju odgovor. Ti si interesantan jer pocnes da se ponasas kao malo dijete. Dok Ego na primjer pocne da prijeti paklom i vjecnim mukama pa popije ban :grin:

Ove optužbe za druge forumaše, ne odnose se na tebe, makar djelimično?
    Ne. Ja ulazim u ove rasprave sa odredjenom dozom ozbiljnosti. Mislim da je to i vise nego ocigledno. Potrudim se i da citiram tacno djelove na koje odgovaram, kao sto mozes da vidis.

Koja je svrha u ovim ovakvim grupisanjima i izdvajanjima. Strah, panika, očajanje, neznanje, primitivizam šta bi moglo biti?
    Zar mora da postoji svrha? Smijem li da imam misljenje o forumasima kad sam ovdje od 2007-e? Cudno bi bilo da ga nemam. Samo savjetujem forumase da izbjegavaju ocigledne trolove da bi se koncentrisali na one koji su zainteresovani za ozbiljan dijalog. Nadam se da si jedan od njih.
    Last edited by VanjaTheMan; 09-07-15 at 11:52.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    3,592
    Thanks Thanks Received 
    6,847
    Thanked in
    3,583 Posts

Covjek nabroji gomilu gluposti se neta i jos na kraj kaze da se ne slaze sa njima... Cemu prica onda?

Dje smo stali? Jesmo li jos kod dinosaurusa?

Ili smo presli na nesto ozbiljnije?
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Kod dinosaurusa... Zelim da znam dje je Azdaja zvana Rex sto je ubio Djordje i sto na nojevoj barci nijesu bili dinosaurusi. Zbog cega ih je Bog ubio, sta su mu skrivili ? I zasto je Marija jahala na magarcu a ne na velosiraptoru?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Teret dokazivanja je na tebi. Prica o Lazaru je ipak samo prica i ne postoji racionalan razlog da neko u tu pricu povjeruje. Cak je nije ni Lazar sam napisao pa da kazes da je svjedocenje licno njegovo. Postoji li bilo kakav dokaz da je nesto vise od price? Postoji li dokaz da dusa postoji?
    Rekoh li ja to isto u smislu dokaza da ti je sva priča vrlo kratka i u krug?

Pa ako je dokazano, provjereno i testirano zasto kazes da je misljenje? I zasto ne navedes neki dokaz o tome? Kazes da si nasao a neces da podijelis to sa nama nego opet da trazim sam. Mislim da je ocigledno da si tu pricu o budjenju tacno u sekund izmislio kao i vecinu stvari za koje kazes "nadji sam".
    Jeste, napisao sam, a kažeš da neću to da podijelim? Nije li ti ovo kontradiktorino? Zar nisam podijelio ako sam već napisao? Ne, ti hoćeš detalje, jel tako? Što tako odmah ne napišeš? Nego polovičnim izjavama pokušavaš da nametneš neke pogrešne stvari. Ne izmišljam ništa, istorijski lik je u pitanju, tačno je znao da kaže “sad ću odspavati (neznam dal je sanjao i nije bitno) toliko i toliko” i probudiću se tad i tad. Tako se i desi, vjerovao ili ne. Morao bih se podsjetiti še sam to čitao tačno, a za naučana ispitivanja to je praktično pa stvar opšte kulture, pogledaću dako iskopam neki link.

Zasto onda i dalje vjerujes u biblijske bajke. Ocigledno se nisi dobro raspitao.
    Tvoje mišljenje, koje ne mora bit tačno. Tačno?

Radi se iskljucivo o tvom misljenju da sam zaglupljen. Ili je mozda preciznije reci da se radi o tvojoj zelji. Jer nisi u stanju da das odgovore na pitanja koja sam ti postavio pa moras da nadjes neko drugo opravdanje da umanjis znacaj pitanjima tako sto ces da pokusas da omalovazis osobu koja ih postavlja. Slicnu stvar radi i Ego i vecina vjernika na ovom forumu kad se sretnu sa pitanjima na koje ne mogu da daju odgovor. Ti si interesantan jer pocnes da se ponasas kao malo dijete. Dok Ego na primjer pocne da prijeti paklom i vjecnim mukama pa popije ban.
    Nije to moja želja. Na žalost, ja upravo i vrijeme trošim na ove priče s tobom, ne bi li ti shvatio da je ateizam nešto što se propagira na svakom ćošku več neć neko vrijeme i to smišljeno i planski. Lično mislim da je ta ideja nemoguća i neispravna, no naravno, to ja mislim. Upravo za to što kao i onaj teniser, samo iz frižidera ne iskoči. Imaš ti neko objašnjenje za te takve pojave masovnos mišljenje itd. No iako je svuda, ipak ne prevazilazi neke druge koje od ranije postoje. Ova tvoja pitanja su očigledno iz domena tvojih shvatanja zato se i ne trudim mnogo. Zašto ti izbjegavaš odogovore na pitanja vezana za religijska shvatanja, jel ti sad jasno zašto? Ovo omalovažavanje je ipak reakcija na tvoje identično ponašanje i pokušaje “ne znaš” “nisi vidio” “nisi pročitao” zar toga nisi svjestan do sada, čudi me da nisi. Đe ja tebi rekoh nisi čitao npr. Svetog Serafima Rouza, neznaš za Svetog Jovana Kronštatskog npr. i mnoge druge. Možda sam i pokušao, ali si ti to preskočio, a slijepo se držiš toga da ja ne znam evolciju? Možda bi se iznenadio ali zašto bih ti kontrirao, ako sam ne vidiš svoje greške? To je ideja! Ovo za malo dijete mi je vjeruj mi kompliment evo zašto:”budite kao djeca” je vrlo zanimljiv fragment o kome bi tek mogli razgovarati, ali, bojim se da je to tebi daleko, a ja eto bih da ti to približim, jer si rekao da “tražiš istinu”. Ne omalovažavam ja nikoga već sa svakim razgovaram na vrlo sličan način kao i on sa mnom. Ok?

Ne. Ja ulazim u ove rasprave sa odredjenom dozom ozbiljnosti. Mislim da je to i vise nego ocigledno. Potrudim se i da citiram tacno djelove na koje odgovaram, kao sto mozes da vidis.
    Ukoiko je u granicama normanog dijaloga onda ok slažem se sa ovim, kad iskočiš iz šina (desilo ti se nekoliko puta) nije to to.

Savjet. Vrlo jednostavno.
    Ok, ima logike, ali moraš priznat da je nezgrapan korak, više liči na neki poziv na bunt i bojkotovanje i grupisanje. Pa čak bio i savjet, ako je to zbilja tako.
    Last edited by SpongeBob; 09-07-15 at 12:45.

Thanks Thanks Given 
    3,592
    Thanks Thanks Received 
    6,847
    Thanked in
    3,583 Posts

Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Ajde opet da me ne zbunis kao po običaju, jesu dinosaurusi nastali kad i Adam i Eva ili prije?
    Ovako ćemo pitanje po pitanje, i ima li šta da nije ba internet, nešto konkretnije. Slabo vjerujem internetu
    Dinosaurusi su nastali 1841. (ona enciklopedija britanica tamo valjda) mislim taj termin, što se životinja tiče u Bibiji je opisano da su životinje stvorene prije Adama i Eve, pogledaj sam. Ovo ostalo sklopi sam, izvini zbog čekanja.

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Covjek nabroji gomilu gluposti se neta i jos na kraj kaze da se ne slaze sa njima...
    Ne, ja sam gore rekao da su navedene neke informacije sa interneta, a ne moje mišljenje. Ovo sam pokupio sa skupštine, nemojte me pogrešno citirati, molim vas, ima stenogram, pa se uvjek može provjeriti.

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    ...Marija jahala na magarcu ...
    Jel može objašnjenje ovđe ne kontam šta je trebalo da se kaže ovđe, koja Marija, kakav magarac, koji povodom? Pitam jer možda je greška u pitanju?
    Last edited by SpongeBob; 09-07-15 at 12:39.

Thanks Thanks Given 
    3,592
    Thanks Thanks Received 
    6,847
    Thanked in
    3,583 Posts

Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Fala Fidel, ali nije to to, jer Gandalf je gore postaio sliku a kaže Marija na magarcu, zato pitam kojim povodom, dal je greška u pitanju, ipak da sačekamo da nam od kaže šta je mislio tačno?

Thanks Thanks Given 
    1,199
    Thanks Thanks Received 
    722
    Thanked in
    524 Posts

Sveti Djordje se na ikonama/freskama i u umjetnosti uopste simbolicno prikazuje kako ubija azdaju. Sta je "mislio"? Ne zezaj.

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    3,592
    Thanks Thanks Received 
    6,847
    Thanked in
    3,583 Posts

Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    39
    Thanked in
    29 Posts

Uputstvo za ateiste kako da naprave svog dinosaurusa, a možda im i đed mraz donese jednog.specijalni poklon za ateističke vjernike - kako se nalaze kosti dinosurusa i kako im se određuje starost:

Thanks Thanks Given 
    3,592
    Thanks Thanks Received 
    6,847
    Thanked in
    3,583 Posts

Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Fala Fidel, ali nije to to, jer Gandalf je gore postaio sliku a kaže Marija na magarcu, zato pitam kojim povodom, dal je greška u pitanju, ipak da sačekamo da nam od kaže šta je mislio tačno?
    Slika odvojena od teksta, slika da se sprdam...

Nego reci mi ako znas, ili ako znaju ovi sto kopiras misljenja sa guglea

Zasto je Bog unistio dinosauruse ako ih je stvorio. Jer evo se ocigledno ne mozete sloziti, brutajle ide toliko daleko da kaze da su dinosaurusi prevara i da nikad nijesu postojali. A ti kazes da ih je bog stvorio i da ima dokaza u bibliji. Mene zivo zanima sto onda marija u bibliji nije jahala na velosiraptoru... eto

I sto Bog ubi dinosaure sta su mu uradili oni sad ? I sto se ne kaze kad je bilo stvaranje da je stvorio i behemote i azhdahe itd it

Page 50 of 121 FirstFirst ... 4046474849505152535460100 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)