Page 466 of 829 FirstFirst ... 366416456462463464465466467468469470476516566 ... LastLast
Results 11,626 to 11,650 of 20711

Thread: Saobracajne Kazne

Thanks Thanks Given 
    1,775
    Thanks Thanks Received 
    1,695
    Thanked in
    1,126 Posts

Quote Originally Posted by Bookmakers View Post
    Osoba A (u alkoholisanom stanju) na putu (ispred kafane jedne ) sjedne u vozilo, upali vozilo i krene, sa zadnjom stranom udari stub rasvijete,krene naprijed i udari auto koje je parkirano stajalo. OSoba B (vlasnik vozila koje je stajalo parkirano i osteceno od strane osobeA) pozove policiju na 122 , policijaska patrola dodje na lice mjesta zatekne osobu A pored svog vozila , osoba B koja je zvala policijuu medjuvremenu se predomisli i kaze policajcima da mu je zao OsobeA i da ne zeli nikakav zapisnik niti nista, da su se oni medjusobno dogovorili za stetu. policija se samo pokupi i podje. JEL TO MOZE ? jeli moguce da niko ne plati taj izlazak policije na teren ? I da izuzmemo sto nijesu priveli Osobu A iako su sami vidjeli da je pijan, policijski sluzbenici se pravdaju da ga nijesu zatekli za volanom i da mu nista ne smiju.
    Sve moze u bananan drzavi... na stranu njihov dogovor policajac je duzan da ga kazni za unistavanje imovine (ili ti stuba).
    A znam momka koji je dobio kaznu zato sto je SPAVAO u vozilu na mjestu vozaca u alkoholisanom stanju... popilo drustvo i drug ode da ospava u kola (nije mogo dalje)... dodje policajac, kuc kuc na prozor, upozori ga da nema spavanja po kolima na parking, zakljuci da je pijan (sto i nije bilo tesko), da mu da dune i pljus kazna... osnov - namjera da upravlja vozilom (ko fol trebo je spavat ne drugi sic ako je vec stio spavat)...

ja sam sluso da ljudi mejsecare, ali da voze u tome nikad prije te noci

Quote Originally Posted by Incognito View Post
    A onda je tu nešto odrađeno mimo procedure Takvi prekršaji idu kod sudije za prekršaje koji izriče kaznu...
    i ja mislim da je tako jer su to 2 prekrsaja i sudija nikako ne bi smio iste da oprosti i izrece samo opomenu
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    3,597
    Thanks Thanks Received 
    6,866
    Thanked in
    3,590 Posts

Quote Originally Posted by Bronx-PG View Post
    Samo da napišem možda nekom bude od koristi.

Na obilaznicu u Zetu (kad se ide prema Virpazaru iz PG). Sa kružnog imate znak 60 pa nakon 50-80m znak 80km/h. Do prve raskrsnice znak je 80km/h i tu često stoji policija (tako da tu pazite da ne idete preko 85km/h. Prije raskrsnice postavljen je znak 60km/h, a nakon nje je bio znak 80km/h koji je UKLONjEN. Tako da do kraja one pravine (do kružnog toka) važi znak 60km/h. Momku su napisali kaznu za 25km/h preko ograničenja jer je tom pravinom đe je bio znak 80km/h išao 85km/h.

Takođe apsurdno je da je sa jedne strane znak 80km/h, a sa druge 60km/h. Još na ovu stranu dje je 60km/h je ograda sa strane i nema trotoara, a na drugu stranu je trotoar đe šetaju pješaci i tuda je 80km/h. Pokakim se u diplomu tim inžinjerima koji su to osmislili.
    Pricas li za zaobilaznicu kod Golubovaca? Iako sam duduk sto se naselje tice, vjerujem da pricas o njoj, kako god se zvala.

Jako interesantna dionica puta. Kao sto vec rekoh, jos prije kruznog toga (iz pravca Bara) pred sami kruzni tok stoji znak sa dozvoljeno preticanje. Rijesio sam da jednog dana (kad budem imao vremena a obicno zurim) izadjem iz auta i slomim znak pa sve i da rukama i nogama bude. Nego da se vratim na zaobilaznicu... U pocetku je ogranicenje bilo 80km/h a onamo oko sredine (gdje se prelazi preko sina) je bilo 60km/h, sa obije strane.

Prije nekih mjesec dana (malo jace ja mislim) su uklonili znak 80km/h na onoj strani blizoj pruzi. I sad nakon tog znaka od 60km/h nema znaka od 80km/h nego tek pred kruzni opet stoji znak od 60km/h. Zasto je znak uklonjen i kako je moguce da oni tu pisu kaznu ne znam. Izgleda iskoriscavaju svaku 'gresku' da bi odrali narod a opet na sudu bi ti izvukao deblji kraj pa sve i da si 100% u pravu.

Nemamo apsolutno nikakvu 'grupu' (da ne kazem instituciju, NVO, whatever) koja moze da 'dejstvuje' kad su ovakve stvari u pitanju. Niko da zastiti narod nego rade 'na kvarno' kad god im dune, dje kod im dune. I onda te utjese kako imas priliku da ides na sud i da se zalis a nase pravosudje korumpirano i trulo da vise nije ni rdja ostala nego samo prasina...

PIH! Jedno veliko PIH.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    41
    Thanks Thanks Received 
    692
    Thanked in
    217 Posts

Upravo o toj dionici sam pisao. Stvarno sramota.

Thanks Thanks Given 
    3,597
    Thanks Thanks Received 
    6,866
    Thanked in
    3,590 Posts

Sad ce neko rec' da se vodim teorijom zavjere ali ko je drugi sem njih samih mogao da makne taj znak?

I koji bi validan razlog bio za skidanje znaka osim zloupotrebe da se naplati takva kazna na toj dionici?

Ja tu UVIJEK vozim 85-90 (nakon napisane kazne kad sam isao 103km/h, cini mi se) i sad treba da cekam kad ce da me ulove ili treba od prvog znaka 60km/h da vozim do 65km/h do samog kruznog na onoj pravini dje bi realno ogranicenje trebalo da bude 100km/h... Koji su je q pravili?

Da ne pominjem to da tamo uvijek zaustavljaju na sred puta i onda onaj degenerik od saobracajca stane pored trake te ostalim vozilima ostaje pola trake da prodju dalje.. Ista stvar za zaustavljanjem na sred 'brze trake' je i nakon kruznog kod aerodroma, u pravcu ka PG... PIH.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    863
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

a zar saobracajni znak ne vazi do prvog skretanja tacnije raskrsnice??? sto se desava ako se ti sa raskrsnice ukljucis prema virpazaru....znaka nemas...magistrala je... ogranicenje je 80 automatski....??? ja koliko znam ta raskrsnica automatski ponistava to ogranicenje od 60km/h...
    e sad, ako sam ja upravu....onda saobracajci koriste ne znanje i strah pa na foru pisu kazne...

Thanks Thanks Given 
    1,112
    Thanks Thanks Received 
    659
    Thanked in
    333 Posts

Quote Originally Posted by E_K_V View Post
    a zar saobracajni znak ne vazi do prvog skretanja tacnije raskrsnice??? sto se desava ako se ti sa raskrsnice ukljucis prema virpazaru....znaka nemas...magistrala je... ogranicenje je 80 automatski....??? ja koliko znam ta raskrsnica automatski ponistava to ogranicenje od 60km/h...
    e sad, ako sam ja upravu....onda saobracajci koriste ne znanje i strah pa na foru pisu kazne...
    U pravu si, ali kad se ukljucis treba da stoji znak ogranicenja a u ovom slucaju ga nema.
    I ja sam to isto primjetio prije par dana

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,597
    Thanks Thanks Received 
    6,866
    Thanked in
    3,590 Posts

U pravu si ti. U pravu je i Bronx. Vjerujem i ja. Kao i onaj momak kojeg je Bronx pomenuo.

Ali ce ti on napisat' kaznu svakako jer on se vodi time da je znakom ogranicenje 60km/h. Ako pomenes tu tvoju pricu o skretanju a ima imalo mozga samo ce reci "A jeste li se vi ukljucili sa raskrsnice?" a posto je pravina lako ce i sam znat' (a sigurno ce biti i na snimku) da to nije slucaj. Na kraju krajeva, rece ti isto sto i meni prije 10-ak dana... "Ja vam pisem kaznu pa se vi zalite na sudu". I onda izio vuk magarca. Kao i uvijek.

P.S. Ja da imam nedje 'spare' znak ogranicenja od 80km/h, licno bi ga zakucao tamo. Isto kao sto cu da oborim onaj znak za dozvoljeno preticanje pred kruzni. Ne salim se.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    863
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

pa treba da stoji znak...a nema ga...a koliko znam na magistralnom putu je po "defaultu" 80km/h ogranicenje... bez ako saobracajnim znakom to nije drugacije regulisano...

Thanks Thanks Given 
    863
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    U pravu si ti. U pravu je i Bronx. Vjerujem i ja. Kao i onaj momak kojeg je Bronx pomenuo.

Ali ce ti on napisat' kaznu svakako jer on se vodi time da je znakom ogranicenje 60km/h. Ako pomenes tu tvoju pricu o skretanju a ima imalo mozga samo ce reci "A jeste li se vi ukljucili sa raskrsnice?" a posto je pravina lako ce i sam znat' (a sigurno ce biti i na snimku) da to nije slucaj. Na kraju krajeva, rece ti isto sto i meni prije 10-ak dana... "Ja vam pisem kaznu pa se vi zalite na sudu". I onda izio vuk magarca. Kao i uvijek.

potpuno nebitno jesi li se ukljucio....objasnite covjeku da mu je raskrsnica ponsitila znak po kome se on vodi... naravno opet kazem ako je moja terija isparvna...a mislim da jeste.... jer sad nemam kad da trazim dokaz za ovo

Thanks Thanks Given 
    3,597
    Thanks Thanks Received 
    6,866
    Thanked in
    3,590 Posts

Tvoja teorija je ispravna. Ako NEMA znaka, ogranicenje je 80km/h jer je magistrala, NEnaseljeno mjesto. Ne moras nista da kopas po zakonu. Toliko znam jos od polaganja za vozacki.

Ali kazem... tu IMA znaka 60km/h i on se vodi njime. Ta raskrsnica je njemu manje bitna. Na skretanju za istu postoji cak znak 40km/h.

Ali na iskljucenje iz nje, tj. ukljucenje na magistralu sa same raskrsnice NEMA znaka. No ako ti vozis od samog kruznog, po njima, treba da se vodis poslednjim znakom koji stoji na putu a to je 60km/h.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    863
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

sve je to super....ali sve to po cemu se on vodi je ponistila raskrsnica... znaci ako posle raskrsnice nema znaka 40 ili 60.... onda moze da te ufati znas za sta...

druga je stvar sto se vecina vodi onime policajac je uvijek u pravu.... a bas oni koriste razno razne fore i forice....i sami prave ko zna koliko prekrsaja dok pisu drugim ucesnicima prekrsajne naloge...

Thanks Thanks Given 
    863
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

evo nadjoh nesto...

Znakovi izricitih naredbi

Znakovi izricitih naredbi su znakovi zabrane , odnosno ogranicenja i znakovi obaveze. Postavljaju se neposredno ispred mesta odakle nastaje obaveza postupanja prema postavljenom znaku i moraju se ponavljati posle svakog ukrstanja puteva ( Raskrsnice ) ako i dalje postoji postoji razlog za tom izricitom radnjom.

znaci ako te zaustavi zbog prekoracenja nakon raskrsnice, onda si morao da vozis preko 80km/h.... sve ispod toga ti nisi napravio prekrsaj...

Thanks Thanks Given 
    3,597
    Thanks Thanks Received 
    6,866
    Thanked in
    3,590 Posts

Jel' to iz ZOBS-a?
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    211
    Thanks Thanks Received 
    675
    Thanked in
    297 Posts

Fidel, sledeći put mu pokažeš srednji prst i po gasu. Smradovi jedni.

Thanks Thanks Given 
    3,597
    Thanks Thanks Received 
    6,866
    Thanked in
    3,590 Posts

Ne smijem sebi da dozvolim dosije. Imalo bi prevelike posledice po mene (karijeru prije svega).

Ovo je zaobilaznica, jel' tako? Cisto da znam da se nisam pogubio na mapi...

Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Izvinjavam se sto "off-ujem",ali:
    Desavalo mi se nekoliko puta da auto ostavim u centar na parking,zaboravim da posaljem poruku,a na auto ne nadjem nikakvu kaznu zbog neplacanja parkinga.
    Koja je sad procedura Parking servisu za vozace koji ne posalju poruku?

Thanks Thanks Given 
    863
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

Jel' to iz ZOBS-a?

ne znam da li pise u ZOBS-a ali pretpostavljam da tamo nisu napisana sva pravila saobracaja....a pravila saobracaja nisu jedna za CG...druga za zemlje iz regiona...

Thanks Thanks Given 
    3,597
    Thanks Thanks Received 
    6,866
    Thanked in
    3,590 Posts

Quote Originally Posted by M.S. View Post
    Izvinjavam se sto "off-ujem",ali:
    Desavalo mi se nekoliko puta da auto ostavim u centar na parking,zaboravim da posaljem poruku,a na auto ne nadjem nikakvu kaznu zbog neplacanja parkinga.
    Koja je sad procedura Parking servisu za vozace koji ne posalju poruku?
    Ako su te vidjeli i napisali kaznu (bez obzira da li ti je ostavljena na brisacu ili ne) stici ce ti na kucnu adresu kazna od 20e za jedno mjesec-dva...
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    863
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

Ne smijem sebi da dozvolim dosije. Imalo bi prevelike posledice po mene (karijeru prije svega).

Ovo je zaobilaznica, jel' tako? Cisto da znam da se nisam pogubio na mapi...

to ti je zaobilaznica

Thanks Thanks Given 
    3,597
    Thanks Thanks Received 
    6,866
    Thanked in
    3,590 Posts

Ovako je to bilo jedno 2 mjeseca unazad...

A ovako je sada stanje...

A ovo je malo siri plan kako bi normalno trebao da izgleda put sa znakovima, ako mene pitate..

Dodah mali put kojim se ukljucuje na raskrsnicu sa magistrale jer vjerujem da se tu nalazi. Nadam se da nisam pogrijesio dje, na brzinu ovo odradih...
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    3,199
    Thanks Thanks Received 
    3,238
    Thanked in
    1,570 Posts

ako prođeš raskrsnicu ograničenje je 80 pa je moglo slobodno pisat i 10 prije raskrsnice mene su pokušali nekoliko puta na tu foru ali sam se raspravljao s njima i onda su mi kao "oprostili"
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    3,597
    Thanks Thanks Received 
    6,866
    Thanked in
    3,590 Posts

Moracete da me poducite kako se raspravlja sa tim degenericima jer se meni svaka rasprava isto zavrsi - kazna pa idi na sud ako ti se ne svidja...
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    2,104
    Thanks Thanks Received 
    3,769
    Thanked in
    1,589 Posts

Zasto 80? Trebalo bi 50 ili max 60?
    f6

Thanks Thanks Given 
    863
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

Moracete da me poducite kako se raspravlja sa tim degenericima jer se meni svaka rasprava isto zavrsi - kazna pa idi na sud ako ti se ne svidja...

nemas sto da se raspravljas.... prva faza ti je na lijepo sa njima....pa ako vidis da to ne ide, i da je vrag ponio salu, onda kreces u kontra ofanzivu....
    tako ja makar radim, jer nije bas rijetka situacija da oproste nesto, pa zasto se svadjati odmah
    oni cesce zaustavljaju na neke fore na koje narod ne obrace paznju pa im prodje.... a ujedno i samo prave preksraje dok obavljaju svoju duznost...skrenes im paznju na nesto od toga, i onda se i oni povuku...

Thanks Thanks Given 
    3,597
    Thanks Thanks Received 
    6,866
    Thanked in
    3,590 Posts

Eto ja ne znam, mozda sam strasno antipatican...

Ja ako krenem lijepo oni to obicno shvate kao da ja prihvatam krivicu pa onda lijepo i napisu kaznu.

Kad pokusam da im dokazem da sam u pravu onda ispada da sam drkadzija koji se svadja i onda mi sa zadovoljstvom pisu kaznu.

Ako im samo pomenem kako su me zaustavili na nepropisno mjesto i da mi ugrozavaju bezbjednost onda me vec podsjete da oni imaju pravo da me zaustave dje oni oce i da se ne pravim pametan pa mi onda pisu kaznu za navodni prekrsaj i gledaju mogu li za jos sto da mi napisu dodatnu kaznu...
    Do Not Disturb.

Page 466 of 829 FirstFirst ... 366416456462463464465466467468469470476516566 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)