to o chemu ti prichash se zove evolucija...o kakvom savrsenstvu pricas? fizockom ili spiritualnom ili nekom trecem?reci za nekog da je savrshen je potpun kretenizam.koji god vid "savrsenosti" to bio.ako je nas pravio po svom liku i sam si svjestan koliko je NE savrshen.zashto bi savrsheno bice pri ikakvoj chistoj savjesti dozvolilo da postoji nagon da majka ubije svoje dijete npr...kako je moglo savrseno bice koje je napravilo savrshen splet "slucajnosti i uskladjenosti" da pogrijesi?a kad kazem pogrijesi to znachi da je napravio neshto shto ga ne slusha,tj nas...Kad je toliko savrshen koliko svi vjernici pricaju a i vjeruju,neshto mi je malo vjerovatno da bi mogao da pogrijesi u bilo cemu a pogotovo ne u njegovoj "najvecoj kreaciji" .
ako je zemlju pravio 7 dana... a znash kolika je u usporedbi sa nashim suncem koje je minijaturno u odnosu na druge.i ako u svemiru ima beskonachan broj zvijezda,planeta i chega sve...zamisli koliko mu je beskonachno vremena trebalo da sve to napravi...sam kukavac stvarat' ovoliki univerzum,to je zalosno.jel iko ikad spomenuo koliki on treba da bude da bi mogao da napravi ovoliki univerzum?ili se svi drze toga da je bog chicha sa bijelom bradicom.
problem kod vjernika je vec negdje rechen...svaki dokaz odbacujete kao neosnovan.Religija je sad evoluirala u neshto novo...vishe ne postoji bog kao fizicko bice...Sad je posle svih peripetija i dokaza nauchnika on evoluirao u spiritualno bice koje rezidira u svakom chovjeku...za 50-100-1000 godina ce bitn neshto drugo vjerovatno....evoluirace iznova i iznova....
sad imam pitanje koje me zivo interesuje a sad mi je palo na pamet...zmija koja je natjerala evu da pojede jabuku je djavo u bibliji ako se dobro sjecam.ako su tada postojali samo bog,adam,eva i zivotinje...odakle je potekla pricha da je lucifer pali andjeo???jer tada andjela nije bilo tj ne spominju se nigdje na pochetku starog zavjeta.
i niko mi ne odgovori na pitanje posle chak 10 strana chini mi se....shta ce savrshenom bicu koje je uz to josh i besmrtno, sin nasljednik?
EDIT: sad nadjoh da se lucifer ne spominje nigdje u prvom dijelu genesisa.dakle, zmija kao jedno potpuno inferiorno bice spram chovjeka, a da ne prichamo spram boga koji je napravio chovjeka uspije da nagovori evu da proba jabuku...
Last edited by DeViLiSh|Je$$uS; 11-08-10 at 07:37.
"There is a difference between constructive criticism and acting like u have a di*k up your ass"
Sjetih se jednog opisa nekog forumaša, parafraziram: "u svemu što vidim i čujem i osjećam čulima, vidim dokaz postojanja Boga!"
Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs
http://www.b92.net/zivot/vesti.php?y...nav_id=1009120
Karike koje nedostaju. Skoro procitah nedje da i samo postojanje astrologije potvrdjuje da je zemlja stara milione godine. Da kad bi se zodijak vratio na pocetno stanje (ne znam koje - mrzilo me da citam) da bi planete morale biti u takvom rasporedu koji je postojao ihaha ranije. Navodno je zodijak jedan od dokaza postojanja civilizacija i prije ove, a da se evolucija kao takva mogla i paralelno odvijati kad su u pitanju zivotinje i danasnji ljudi.
Sent from my GSXR1000 @ 299
Last edited by Caesar; 27-06-15 at 17:30.
γνῶθι σαὐτόν
I koji su dokazi nakon 19 strana?
--------------------------
Do Not Disturb.
nema ih
One Ring to Rule them all...
Odgledao 3 minuta...
"There are a lot of evidence for the existence of God. The Bible talks about the universe, for example. I think you have to be, in my opinion, an idiot to think that this universe happen by chance. That life and intelligence span spontaneous from an empty space. It just couldn't happen."
Ako je i nastavak snimka ovakav, drago mi je sam stao na tih 3 minuta... Vrijedja mi inteligenciju a i nazivati one koji ne vjeruju u tvoja ubjedjenja 'idiotima' je bas na nivou religije.
EDIT: Evo odgledah jos minut... Znaci cak 4 minuta ovih mozgo-ispirajucih nebuloza...
"You show someone a pencil or a car or a watch and ask them where they come from. They'll roll their eyes and tell 'you someone made it'. The idea that something even as simple as a pencil could have simply happen by chance it's unbelievable."
Zaista vrijedja inteligenciju. Jel' moguce da neko moze ovako nesto da kaze a da neko kao Sunjder ovo propagira po cijelom forumu? Ja ne mogu da vjerujem.
Last edited by Fidel Castro; 04-07-15 at 11:57.
Do Not Disturb.
ovaj me je video uvjerio u postojanje Boga. Odoh sad da se raznesem od srece
One Ring to Rule them all...
Zamisli mentalni sklop koji moze da kaze da olovka nije nastala slucajno pa je zbog toga morao bog stvorit'. I onda slican mentalni sklop koji to javno propagira na svakoj temi ovog foruma... Sta reci, koju posluku porati?!
Do Not Disturb.
Last edited by SpongeBob; 05-07-15 at 23:06.
Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs
Nisam siguran da si zamislio jer nastavljas sa necim kao sto je 'naucno dokazivanje postojanja boga' sto je samo po sebi apsurd. Kao sto se naucno ne moze dokazati da bog ne postoji, jos manje se naucno moze dokazati da postoji.
Zar nisi i sam vidio koliko gluposti ima u onom proslom snimku koji si postavio? Ili zaista smatras da je ono 'kvalitetan video'? Ocekujem kratak odgovor na ovo, da znam da li da idem 'dalje'.
Sto se ovog kratkog tice... sta reci... Iskreno ne vidim neku korelaciju izmedju njegove price i postojanja boga. U najmanju ruku je pokusao da objasni da je bog stvorio 'svijet koji poznajemo' a nikako samo postojanje boga.
Ulaziti u to 'kako je svijet koji poznajemo nastao' je previse duboka tema. Jos uvijek su sve samo teorije a onda se ti vodis samo jednom teorijom da bi dokazao da je bog zaista stvorio sve? Jel' to zoves 'dokazom'? Really?!
Cak mogu detaljnije da se osvrnem na pricu ovog cikice pa da kazem kako je on rekao da se sve 'odjednom stvorilo' a iz biblije je poznatno da je bog stvarao zemlju 6 dana... Sounds legit.
Ima li kakve veze ova prica o stvaranju univerzuma i objasnjenju stvari u univerzumu sa adamom i evom, sam odluci.
Ja bih recimo volio njega da pitam da li on vjeruje da bog 'danas' postoji... da li vjeruje u bibliju (stari zavjet posto vidim da je jevrej) i mnoga druga pitanja posto mi je ovaj 'govor' skroz nepotpun i prilicno sam siguran da se ni on sam ne bi slozio sa naslovom koji su stavili na obom kanalu ali dobro... to su sve nagadjanja...
P.S. Nisam ukapirao ovo za 'predzadnju recenicu'. Pojasni malo da ne bi bilo da zurim sa odgovorom...
Last edited by Fidel Castro; 05-07-15 at 22:05.
Do Not Disturb.
Naravno ☺
Bog je pogled na svijet. Filozofski okvir za sva ostala razmisljanja a ne nesto cije se postojanje moze dokazivati.
Kao kad uvedes koordinatni sistem pa onda dokazujes da koordinatne ose koje si sam postavio fizicki postoje.
Ako se dobro postavi taj "Bozji okvir razmisljnja" kao sto je uradio Anstajn za fizicki model svijeta ili Gandi za moralna shvatanja onda je to sjajno.
Pocetno razmisljanje Opste relativnosti ili Nenasilne borbe krece i ovakvog filozofskog koncepta.
U 21 vijeku treba odbaciti postajanje super bića zvanog "Bog". Presmješno je trošiti vrijeme na raspravu!
Nikakvi to problem nije ako se imaju odgovori na pitanja. ALi kad se nemaju... pa moze covjek sebe da obmanjuje koliko oce.
![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks