Ne reče mi kako se kandila pale odjednom? Ah, da nisi bio tamo, to drastično mijenja situaciju, tvoj argument iz neznanja?
Zar nije očigledno da bih da te natjeram na razmišljanje?
Nisam te pitao šta sam ja, pola ti je priče takav tekst, plitko.
„Istorijskih i materijalnih“, ha ha ha. Ovo je samo zato što to uprorno ponavljaš.
Ja mijenjam mišljenje, ne smijem reč, a bojim se “nije tebi lako”. Imaš u Bibliji opise za vjeru i poređenje sa onim malim zrnom, pogledaj sam.
Zadnja rečenica pogriješio sam u kucanju, trebalo je da piše “još ih više bilo” (vjernika).
Loš pokušaj je svo ovo tvoje pisanje ovuda. Kroz posmatranje i eksperimente, slično kao ono sa Brutajle-ovom tablicom množenja i one preduslove? Moguće, tako moguće, tako nikad ništa dokazat se ne može. To ti vjerujem.
Ovo za minipulisanje, naopako, ali eto da s tog nivoa prokomentarišem, ja makar znam ko manipuliše (što se ne radi, naravno), dok ti zbilja neznaš, ni da si manipulisan ni ko s tobom manipuliše.
Onaj tvoj link, priznajem, počeo jesam nešto na početku u tu stao i nisam završio, stoji od onog dana, rekoh pročitaću, jer mora odmah?
Neki naučnici, ok. Pitam se koji su to, kad ih velika većina zna da pričaš gluposti.
Nisi u pravu! Niti se izvjačim, taj primjer držim ovakvim samo ka isključiv dokaz tvog slijepog ne slušanja i držanja za svoje teorije koje veze nemaju sa životom. Volim kad ga pomeneš, jer samo potvrđuješ svoje greške.
To si tako shvatio problem, zato što ti je tako bilo lakše. Objašnjeno ti je, opet tjeraš po svom, opet ti je objašnjeno, idi brate, ćeraj, neću treći put pričat istu priču. hint: 100% čega?
Da čitaš cijeli paragraf, znao bi, al sjeckanje.
Zanimljivi dokaz i zanimljivi dokazi. Zatim opet ono što ti znaš o meni (bolje), apsurd! Svjedočanstvo pravoslavnog visokog sveštenika sam i ja navodio, nisi vidio, koje ti je draže? Slušajući tebe, treba da shvatim da je jedan u pravu a stotine ako ne i hiljade hiljada drugih nisu? Ako u nastavku budeš dovoljno uporan možda ti neko i povjeruje. Nisam te razumio ovo za sebe, oćeš ponoviti još jedno 100 puta?
Super, zašto onda vjeruješ u te tvoje bajke? Big Beng, Evolucija, onaj predak itd? Zato što je to neko izmislio? Jel samo zbog toga?
Neznam da vjernici primaju fizički novac zato što vjeruju, dal vi primate? To bi, da je tako, mnogo toga objasnilo.
Popovi su tokom službe zauzeti službom, nisi znao? Koliko ja viđeh zmije behu tokom službe tu, (a gledah i ja par emisija o zmijama itd.). Nemoj da mi kažeš da si ti makar na tv, ako ne uživo, gledao kako zmije idu po ikonama, u stvari samo po jednoj jedinoj, upravo tokom službe? Kako kad ni ne znaš šta je to služba.
Interesantno je kako se bez uspjeha, i dalje trudiš.
Da ponovimo, onaj tvoj (koje zvanje imaše) ima svjedočanstvo koje je ništa više od običnog znanja? ha ha ha! Trebao bi makar malo znat razliku između svešteničkih zvanja titula i položaja, ako ne što drugo, jer je očigledno da tom događaju prisustvuje samo partrijarh.
Vjerujem da nakon ovih tvojih izjava koje si napisao, ponovljenih pogrešnih zaključaka koji se graniče sa uvredama i sl. nikog realno ne zanima šta si ti nekad vidio ili vjerovao ili danas uzaludno i pogrešno vjeruješ ili misliš da znaš.
I dalje razgovaram s tobom (u ovim forum granicama vrlo uskim i skučenim) zbog jedne jedine rečenice, koju si napisao, da tražiš istinu. Ako ovako nastaviš mislim da će svi zaključiti da te ona niti zanima nit ti je bitna koliko ti je bitno da napadaš direktno vjernike.
Tačno?

Reply With Quote
Bookmarks