Produzi mi zivot coek, ni kriv ni dužan.![]()
BIGe da nema, trebalo bi ga izmisliti. Lelek![]()
Produzi mi zivot coek, ni kriv ni dužan.![]()
hahahahahahahahahahahahahhaa ohohohoho hahahahahahahah
suze mi idu... Vidi mu clanak hahahahhahahaahhahahaha nezavisne.com
neki mozak poput tebe napisao. I opet se nidje ne spominje sterilitet od 80% medju ljudima cak ni medju pacovima. Samim tim sto vjerujes u ovo stavlja te na ljestvicu manje razvijenih ljudi i meni je hahajahhahajajajajaajahahahah stvarno tesko da se ne smijem ahahahahhahhahahahahahhaha
Ao kakva sprdnja
One Ring to Rule them all...
TEXT 15jńāna-yajńena—by cultivation of knowledge; ca—also; api—certainly; anye—others; yajantaḥ—worshiping; mām—Me; upāsate—worship; ekatvena—in oneness; pṛthaktvena—in duality; bahudhā—diversity; viśvataḥ-mukham—in the universal form.
jnana-yajnena capy anye
yajanto mam upasate
ekatvena prthaktvena
bahudha visvato-mukham
SYNONYMS
TRANSLATION
Ostali, koji su posveceni sakupljanju znanja, obozavaju Gospoda kao Jednog bez drugog, bilo raznovrsnog u mnogim, bilo i u univerzalnoj formi.
Others, who are engaged in the cultivation of knowledge, worship the Supreme Lord as the One without a second, diverse in many, and in the universal form.
Last edited by Ego_and_his_own; 27-06-15 at 16:39.
Druze ne bi se radjalo djece uopste da je ovo istina. Realno mala vjerovatnoca je da se tih 10 % sastanu izmedju sebe i zaobidju 90% sterilnih
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
SANSKRIT:TRANSLATION
raso 'ham apsu kaunteya
prabhasmi sasi-suryayoh
pranavah sarva-vedeshu
sabdah khe paurusham nrishu
SYNONYMS
rasah -- taste; aham -- I; apsu -- in water; kaunteya -- O son of Kunti; prabha -- the light; asmi -- I am; sasi-suryayoh -- of the moon and the sun; pranavah -- the three letters a-u-m; sarva -- in all; vedeshu -- the Vedas; sabdah -- sound vibration; khe -- in the ether; paurusham -- ability; nrishu -- in men.
O sine Kuntijev, Ja sam ukus vode, svjetlost sunca i mjeseca, rijec OM u Vedijskim mantrama, Ja sam zvuk u vjetru i mogucnost u covjeka.I Bog jes mogucnost u covjeka.
O son of Kunti, I am the taste of water, the light of the sun and the moon, the syllable om in the Vedic mantras; I am the sound in ether and ability in man.
A vidji ti mene kako sam vjestinu preveo u mogucnost. Jesam li pogrijeshio?
Nema diskusije koju nisam sa vjernicima zapoceo da sejtan nije tu uskocio. Ja se cudi sto je ovo, e me bash nerviralo, kad ja se sjetih napokon sto je zapisano.
To mora bit tako. Da za njim ojdu oni kojima je njegova prica mila.
Tako da se ne uzbudjujte vi kad se to i vama desi.
Evo jedan Tavajanski hram kako izgleda. Ja sam ove demone vidio i kad sam bio u Smisonijan muzeju u Washingronu DC-ju kod japanaca. A odje nisu samo demoni no svi. Svi ispod velikog Bude.
A i sto je to i u Slovensku mitologiju. Oni su imzali znanje iz sanskita za postojanje Svebog. No su se vecina ljudi oglushili pa jedni druge drzali za svoje bogove i svoje nagone, vi to mozete vidjet da im je svaki demigod spovezan sa nekakvim nagonom. Sejtanska su to posla. Da sprijeci ljude da uzrastu u samo spoznanju.
A nisu pametni to radili budite sigurni njih je vazda malo bilo. Ali je ostao trag o njima. O ovim drugima samo rushevine.
A vidjite oni kakve su sve figure imali.
Last edited by Ego_and_his_own; 27-06-15 at 18:24.
Egipatski Bog plodnosti MIN
Dokazi da ne postoji
Kad sam bio u zemlju Maja ja sam posjetio neke ot tih njihovih hramova.
Od njih nije nista ostalo. Masu njih nezna mnogo o tome sto je bilo, njihova kultura je nestala. To sto im je ostalo to je u njemacku i po svijetu da im oni recu o njihovim precima.
Observatorij.
You get the picture.
I šta sa ovim hramovima Maja ? Da ih nije tvoj sky god sazida' ?
Sunđere, koliko onda bogova postoji ? Ja sam mislio da vjeruješ samo u jednog.
evo na linku https://en.wikipedia.org/wiki/Min_(god) lijepo objašnjeno i možeš viđet da su mu neki drugi kasnije preuzeli ulogu, drugi nazivi, tako da je ovaj pao u zaborav, ostale eto te figurice, koje danas zovu čak i drugim imenima, eto ...
Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs
Ne pitam te ja ko mu je preuzeo ulogu ili nesto. Nego da mi dokazes da ne postoji.
Njih je sejtan poducio bio da najboljeg medju sobom ubijaju. A neki talenat pokaze da ga u nebo uzdignu.
Niz onakve stepenice nije dana bilo da jednom se glava oskotrlja.
Pa sto ih je zadesilo, vi mozete prepisivat katolicima, spancima i pohlepi njihovoj, kako god ocete. Ali sto ih je zadesilo je znak za o noga ko pameti ima.
Pa vi prigovarajte na kusnju Avramovu i zasto je to ostalo da bude spomenuto.
Ljudi su svasta pokusavali da cine pa ih je sudbina koju su zasluzili zadesila. Nece Bog dozvoliti da se na zemlji svasta radi. Pa se vi nadajte u sta god ocete.
A meni ovaj jedan majan rece: Kad su hriscani dosli oni su nas o Isusu poducili i onda ih je narod pitao? A sto vi nas osudjujete sto su ovi ubijani a vi ste jednog dobrog na krst razapeli? I govorite da trebamo bit ka on?
Neznam sto su im misionari na to rekli...
Nije mi rekao. Ali ako su pravi Hriscani bili on mu je mora pokazat Isusovu rijec.
Last edited by Ego_and_his_own; 27-06-15 at 19:15.
Bilo je tija misionara dobrih ljudi koji su bili hriscani i ucili ljude, Oni su im bibliju prevodili na njihove jezike.
Medju monasima i popovima sigurno ima dobrih ljudi i oni se ne ohole. A ima i onih koji na nedozvoljen nacin imanja jedu.
Bog ce sa njima to ponaosob rascistiti. Ljudi su pozvati da budu dobri i cestiti. A ko nece no pogan, nema pravo niko mimo njegove volje da uzstavlja. U vjeri nema prisile!
Pa ce saznat sigurno dje to vodi oni sami.
Last edited by Ego_and_his_own; 27-06-15 at 19:36.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks