Znaci postavljam citate o ubistvu brata, prodaji ljudi, silovanju, masovnim ubistvima itd. i to je opet opravdano jer sve je to 'bog iz nekog 'viseg' razloga tako htio'. 'Cudni su putevi gospodnji'. Toliko cudni da nikome nisu jasni.
Idemo jos par 'dobrih djela' naseg dobrog i po malo postenog gospoda...
Ako je to mali broj, idemo dalje...Originally Posted by Biblija
Opet, i o ovakvim masovnim ubistvima bi mogao do sutra... Kraja im nema. Milione mogu da prebrojim bez problema.Originally Posted by Biblija
Postavljam citate gdje se jednostavna logika unistava, iz iste knjige, iz istog 'postanka' u bibliji i opet ni to nije dovoljno. Onda sam ja 'staromodan' jer gledam na prastare grijehe ali nisam staromodan kad ne priznajem ista ta stara 'pravila'.
Evo je i ovdje bog rekao ovako Adamu da ne jede jabuku sa drveta mudrosti a ako je pojede... UMRIJECE.
Da li je Adam okusio jabuku? Let's see...Originally Posted by Biblija
Jbg. Adam se oglusio o bozijem pravilu (tacnije je bila PRIJETNJA, jos jedna u nizu) te je Adam umro zbog kusanja 'zabranjene jabuke'. Or did he!?Originally Posted by Biblija
Hmmmm... interesting, isn't it?Tako požive Adam svega devet stotina trideset godina; i umre.
Ja bih mogao ovako svaki dan, jer ovakvim 'greskama' u 'savrsenom planu' 'svemoguceg gospoda' nema kraja... Ipak, dodacu samo jednu jer se o tome pricalo, tj. da bog vidi sve i da je svuda... Zar ne? Jeste, tako bar bise u bibliji...
Ako se nalazi na svakom mjestu i gleda sve, zasto je potrebno da ide negdje da bi nesto vidio? "Gdje to? Kad" pitali bi neko... U istoj toj bibliji je odgovor...Originally Posted by Biblija
Bice nije mogao da vidi od dima podignutoh kad je spalio Sodomu i Gomoru i sve ljude koji su tu bili...Originally Posted by Biblija
Posto ste toliko neozbiljni, od sad cu i ja da budem...
Idemo za promjenu... 'South Park'..
Dum' dum' dum' dum' dum'.
Last edited by Fidel Castro; 22-06-15 at 16:29.
--------------------------
Do Not Disturb.
"Ako je hriscanstvo vino, Islam kafa, onda je budizam sigurno caj"
Alen Watts, zen budista
Bog moze sto god oce. On je stvorio Djavola da bi jasno razlucio sto je savrsheno a sto je nesavrsheno.
Sto pametno a sto glupo
Sto mudro a sto ludo
Sto lijepo a sto ruzno
Sto je ljubav a sto mrznja
Sto prijateljski asto neprijateljski
Sto vjera a sto nevjera
Sto vodi u zivot a sto u propast
Pa kojim putem ko od nas izabere da ide, da usput moze uvidjeti ako se pameti prizove i povrne, da vidi putokaze jasne.
"Reci im: Tako bio ja ziv, govori Gospod Vecni, nije mi milo da umre bezboznik, nego da se vrati bezboznik sa svoga puta i bude ziv." (Jezekilj 33,11)
Last edited by Ego_and_his_own; 22-06-15 at 16:11.
Do Not Disturb.
Ja mislim Fidele da si moga do sad zakljuciti da licne provokacije i niski udarci ne pale.
Probaj nesto drugo.
Ego, kod tebe ni cinjenice niti razum ne pali pa sam odustao da se uopste obazirem na tebe... Pokusacu da se spustim na tvoj intelektualni nivo. Zato cu malo cesce koristit' onu pjesmicu u razgovoru sa tobom...
Dum' dum' dum' dum' dum'
Do Not Disturb.
OK, ja mislim isto ili slično, samo da održimo taj nivo bez glupiranja (kao što radi VanjaTheSilly), ili kakvih vulgarnosti i primitizama.
Ne bukvalno kako si opisao! Prvo mi govorimo o svim ljudima (ili smo počeli da govorimo o svim ljudima uopšteno), ovo su Božije Zapovjesti date jevrejima koje su oni trebali da objasne svim narodima, jesu li uspjeli to da urade, druga priča. Bog je izabrao jevreje za svoj narod, oni su ga priznali za svog Boga! Ako su ga priznali jel logično reč da su oni vjernici njegovi, tim vjernicima su namijenjene ove zapovjesti, onima koji pristaju voljno da budu Božiji vjernici. Kako može da se kaže da Bog tjera ljude da vjeruju u njega, očigledno je da On to ne radi, jer ljudi imaju volju da odaberu, ako odaberu Njega, onda prijatelju to ćeš da radiš ovako kako piše u Zapovjestima. Sjeti se u kom trenutku jevreji dobijaju zapovjesti, a kad su ljudi stvoreni. Noje nije znao za Zapovjesti!
NE! Ovo su pravila, ti sam odluči hoćeš li ih poštovati. Auto se vozi po nekom šablonu, saobraćajna pravila važe za sve, osim policajce naravno J.
Ukoliko si vjernik, tačno! Što samo po sebi i ima smisla.
Nije baš tako. Bog je stvorio sve, to je tačno. Bog ne može iz svoje savršenosti bit kreator zla, imamo opis kako se zlo pojavljuje tj. nastaje. Bog nije ljude učio kako se ratuje, to su oni sami naučili ili im je neko drugi pomogao u tom zanatu. Bog nije naučio ljude ubijanju, da jeste, imali bi rečenicu tipa “Kaine uradi tako i tako, reče mu Bog”, ali toga nema u Bibliji, već je drugačiji opis prvog ubistva. Satanu bih preskočio to je složenija priča, nije ključna za sad. Advokate, bankare i ostalo je stvorio grešni čovjek. Bog zato što je savršen i svemoćan jeste u stanju da uradi ovo što ti opisuješ, ali ako je to ljudima očigledno, Bog možda i vjerovatno ima drugačiji plan, koji ljudi ne vide, ne razumiju ili ne shvataju, za sad.
Ima opisa da će đavo biti konačno pobijeđen, on i svi njegovi i to na vrlo dramatičan način. Upravo će to uništenje biti ovo vraćanje čovječanstva koje je palo ili posrnulo na pravi put. Niko ne kaže da je ovo konačno i nepromjenjljivo, ako se ljudi vrate sami na pravi put, od ove drastične intervencije ništa neče biti. To je lijepo opisano u okviru religiozne literature, a ne samo u Bibliji.
Klizav teren, nema tu nikakve problematike, ako s razumijevanjem sagledaš situaciju, jasnije se vidi. Ako insistiraš na crnim naočarima, teško da će ti svijet bit svijetlih boja.
Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs
Eto i ti poce kao rakun sa snivash sto ti milo.
Ja sam vam izazov dao na te vase opaske pa se ne odazvaste?
A sto to?
Pa to je najlakse debunkovati sagovornika kao glupo pokazujuci svoja djela naspram njegovih i tu svaka prica moze bit zavrhena.Meni nebi ostalo nista bez da jaucem odje i da se klemberim i kezim od osjecaja inferiornosti.
A to sto se obmanjujete licemjerstvom, i biste na pustu pricu da sagovornika omalovazite, to moze da vrijedi samo kod specificne grupe ljudi.
A eto potrefi se da mene bash misljenje takve grupe ljudi ne zanima.
Last edited by Ego_and_his_own; 22-06-15 at 16:43.
Svi smo vidjeli kako si pristupio ovoj temi, sta si pisao a na koliko si pitanja odgovorio, bilo upucenih direktno tebi ili ne.
Kao sto rekoh, sa tobom sam zavrsio... Dum' dum' dum' dum' dum'.
Cekam sundjerov odgovor (tacnije pogled na moj 'post') ; on bar jos uvijek umije da kol'ko tol'ko ucestvuje u diskusiji...
Last edited by Fidel Castro; 22-06-15 at 16:45.
Do Not Disturb.
Ti se ljutish sto ja ne odgovaram na tvoje kvalifikacije. A nisam ja Fidele odje da bi se prepirao oko toga vec da pricam o temi. Misli sto ti volja.
Kakva vam je to prica. Mi odje postavljasmo toliko mudrih stvari i svaki put kad nesto lijepo postavimo i nedvosmisleno vi u manite udarite, a vi postavite nesto sto je ruzno vi prezadovoljni.
Neznam trebali covjek uopste da vas dira iz tog stanja kad ga vec toliko zelite. Ja sam vas dosta na ignore listu dodao zbog vasih ispada odje i vrlo ruznih rijeci.
A ja znam da dosta vas odje se samo pravite da neznate, pa se izletite sa poznavanjem prijetnji ili ka Funetis sa poznavanje "tamne strane" kabalizma i sl. A ovamo je sve kao "nauka" apriori pogled na svijet (o kojem uzgred vrlo malo znaju lishe materijalnog manifesta).
Nama je dosta receno o vama koji ste zakorjeli nevjernici da mi nemoramo mnogo o tome tumbati glavu bez eto ako nece neko da iz vjerovanja predje u znanje. A vjerovanje je sigurno lakse. Iz iskustva to kazem jer sam ja skupo platio to znanje. Da me Bog nije sacuvao i dao mi da se uzdam u Njega i ja bi zalutao na toj mojoj avanturi.
Bhagavad-gita As It Is 7.15
na mam´ dus?kr?tino mud?hah?
prapadyante naradhamah?
mayayapahr?ta-jńana
asuram´ bhavam asritah?
TRANSLATION
Those miscreants who are grossly foolish, who are lowest among mankind, whose knowledge is stolen by illusion, and who partake of the atheistic nature of demons do not surrender unto Me.
Last edited by Ego_and_his_own; 22-06-15 at 17:12.
Ne znam zašto za ljudske postupke i djela optužuješ Boga, osim ako je on to naredio, ali dal je svaki takav? Sličan slučaj sam ranije nekome objašnjavao, zar je Bog kriv, za zemaljsku smrt svakog čovjeka, bio on grešnik ili pravednik? Bog je sve stvorio i namjestio da savršeno funkcioniše, ljudi su prvim grijehom pokvarili taj sistem, zato se u prah i vraćaju. Bog tu nije niti može biti kriv.
Milione baš?
Ne bi se moglo reći staromodan, već naprotiv novomodan, pokušavaš da moderna shvatanja primijeniš na davna vremna i tadašnje uslove, o kojima realno osim ovih opisa, istorijske dokumentacije, ne znamo previše detalja.
Adam je najvjerovatnije umro od starosti, mnogo nakon opisanih događaja. Zapovjesti mnogi shvataju kao prijetnju, Bog je rekao istinu unutar te zapovjesti. Da je kojim slučajem prijetnja kako pogrešno impliciraš, opet je bila prva i tada jedina, ne neka u nizu.
Bolje ovo pojasni, da ne bude zabune.
Knjiga o Jovu(Job-u) je poucan primjer ko oce da razmisli.
U Kuranu se za njega kaze:
And remember Our servant Job, when he called to his Lord, "Indeed, Satan has touched me with hardship and torment."
And We granted him his family and a like [number] with them as mercy from Us and a reminder for those of understanding.
“Truly! We found him patient. How excellent a slave! Verily, he was ever oft returning in repentance to Us!” (Quran 38 )
Djavo vara ljude i pricinjava im da on ima vlast, a sigurno je nema on no u zabludu ljude zavodi da bih ih strahom pokolebao i upropastio.
Zato je on rekao:
[Satan] said, "Because You have put me in error, I will surely sit in wait for them on Your straight path.
Then I will come to them from before them and from behind them and on their right and on their left, and You will not find most of them grateful [to You]."
[ Allah ] said, "Get out of Paradise, reproached and expelled. Whoever follows you among them - I will surely fill Hell with you, all together."
....
O children of Adam, let not Satan tempt you as he removed your parents from Paradise, stripping them of their clothing to show them their private parts. Indeed, he sees you, he and his tribe, from where you do not see them. Indeed, We have made the devils allies to those who do not believe.
....
A group [of you] He guided, and a group deserved [to be in] error. Indeed, they had taken the devils as allies instead of Allah while they thought that they were guided. (Quran 7)
Last edited by Ego_and_his_own; 22-06-15 at 17:32.
SpongeBob vjerujes li u Boga?
I ako da, koji je to?!
Unaprijed hvala
Speaking of....
https://en.wikipedia.org/wiki/Speak_of_the_devil
Sundjere, ko je u ovim stihovima pobio ljude? Bog ili covjek? O cemu pricamo mi ovdje... Ja ne znam kako jasniji da budem sa stihovima iz same biblije, bez ikakve dodatne price...
Da. Treba li svako ubistvo da ti postavim ovdje? Mislim da sam postavio dovoljno onoga sto je on licno pobio a toga ima jos... Mogu i ja da stavim ali opet... Biblija je sigurno tu blizu tebe a ako ne, imas Google.
No postoje jos mnostva ubijanja koje nije on licno pocinio ali jesu u njegovo ime... Samo cu navesti jedan primjer...
A svi znamo koliko je samo ljudi pobijeno (i koliko se i danas ljudi ubija) u 'sveto ime' van biblije... Da ne pominjem inkviziciju, 'svete ratove' (dzihad) i sve ostalo... Siguran sam da o tome i svi vi dobro znate...Originally Posted by Biblija
A ima i onih 'asistencija' gdje bog uveliko pomaze da se pocini odredjeno ubistvo ili genocid.. I ovdje cu navesti samo jedan primjer...
Adam jeste umro od starosti (ma koliko nebulozne bile godine do kojih su ljudi zivjeli po bibliji) a u tome je i poenta. Sto je on PRIJETIO kako ce Adam UMRIJET' ako okusi jabuku. On je okusio i nije umro. Jel' to bog slagao? Lazno prijetio? Jesu li i sve one ostale prijetnje iz zapovjesti i ostalog isto lazne? Ne znam, to ostavljam na vama da odlucite, smatraj ova pitanja retorickim, nema potrebe za odgovorom.Originally Posted by Biblija
Sta da pojasnim? Procitaj stihove... Svi znamo da je on prisutan u svakom trenutku, na svakom mjestu. Zasto je morao da silazi (sa neba) na zemlju da bi vidio sta se desilo... Meni to vrijedja inteligenciju, ne znam za tebe...
A to sto neki stavljaju odredjene na 'ignore' jer ne mogu da se izbore sa cinjenicama dok drugi nece ni video klip da pogledaju dovoljno govori nego opet... ne ocekujem ni ja previse od vas...
Last edited by Fidel Castro; 22-06-15 at 18:43.
Do Not Disturb.
Lol. Na ignore si stavljen zbog posprdavanja a ne argumenata kojih ocigledno nemash. A ko zapravo odje ignorishe izneseno to se moze vidjet lako.
te ni temu neznate kao te su to sve gluposti i bajke za djecu i sl... a usustine nemate nista pametno da kazete bez da se pravite kako ne razumijete i da pokusavate one koji oce da veruju da spotaknete.Pa pokusavajte.
Last edited by Ego_and_his_own; 22-06-15 at 19:35.
Te ljude iz tih stihova su pobili ljudi, u jednom opisu “po zapovjedi Mojsijevoj” u drugom opisu “od pomora” umrije narod. Nema konkretnog i inkrminišućeg opisa da ih je Bog pobio “rukom svojom”. Možemo teoretisati i diskutovati, ali ovo je tekst na koji se pozivaš, tu nema toga što ti govoriš, provjeri citate koje si naveo, ja ne gledam dalje od njih. Pazi, ako kažeš da ih je ubio Bog (ovo za pomor), to bi moglo da se tretira kao tvoj dokaz Njegovog postojanja.
Ne treba, što se mene tiče, više da postavljaš dovoljno je i ovo, osim ako imaš volju, ne bih da ti kvarim, naravno.
Originally Posted by Biblija
Zato ga dade Gospod Bog njegov u ruke caru sirskom, te ga razbiše i zarobiše mu veliko mnoštvo, i odvedoše ih u Damask. Još bi dat u ruke caru Izrailjevom, te ga razbi ljuto.
Jer Fekaj, sin Remalijin, pobi sto i dvadeset hiljada Judejaca u jedan dan, sve hrabrih ljudi, jer ostaviše Gospoda Boga otaca svojih.
A svi znamo koliko je samo ljudi pobijeno (i koliko se i danas ljudi ubija) u 'sveto ime' van biblije... Da ne pominjem inkviziciju, 'svete ratove' (dzihad) i sve ostalo... Siguran sam da o tome i svi vi dobro znate...
Upravo i precizno piše: “Jer Fekaj, sin Remalijin, pobi … jer ostaviše Gospoda Boga otaca svojih”. Sve je jasno i očigledno i izvršioc i razlog. Za džihad i inkviziciju opet ljudi su krivci ne Bog, jer sam reče u “sveto ime”, što ne znači da je to po Božijoj volji, osim u tim ljudskim krivim interpretacijama (ograničeno na džihad i inkviziciju).
Originally Posted by Biblija
I pobegoše sinovi Izrailjevi od Jude, i dade ih Bog njima u ruke.
I pobi ih ljuto Avija i narod njegov, i pade od Izrailja pobijenih pet stotina hiljada odabranih ljudi.
Piše:”pobi ih ljuto Avija i narod njegov”
Zar hoćeš da kažeš da je Bog slagao Adama? Nemoguće! Pa Adam i jeste umro na zemlji zato što je probao plod sa drveta poznanja dobra i zla. Jeli Bog rekao Adamu, ako pojedeš odmah ćeš umrijeti, evidentno da nije, jer tako ne piše, a vidimo da se tako i nije desilo. Ovo moraš razumjeti, jer da je bilo kako ti očekuješ, ne bi ljudi danas postojali na zemlji, prvi otac Adam bi umro, kraj priče. Ipak, ljudi postoje danas.
Fidel, izvini, nije mi namjera da te ljutim, ali imam taj osjećaj (čitajući tekst) i ne sviđa mi se što je tako.
Volio bih da griješim oko ovog, ispravi me.
Oko svepristunosti Boga. U pravu si! Međutim Bog sve radi sa nekim razlogom. Reci mi dal bi Mojsije uspio da povede jevreje iz Egipta, da nije bilo onih silnih muka i prikaza Boga, kao potvrde svega što je Bog govorio direktno Mojsiju indirektno faraonu i jevrejima? Bog dobro zna i vidi šta je u srcima ljudskim i unaprijed zna kako ljudima pristupiti na najefektniji i najbolji način. Da se nije prikazao makar na taj način njima, dal bi povjerovali u Njega? Zašto mnogi danas griješe i očekuju ovakav ili sličan prikaz?
Edit: Zašto se Bog ne prikazuje faraonu, nego se prikazuje jevrejima?
Last edited by SpongeBob; 22-06-15 at 20:46.
Još uvijek se zabavljaš prigodnim animacijama?
Ovo smo razjasnili ranije, čini mi se da je bilo: totalno pogrešni početni uslovi, jer ljudi svakako umiru, prije ili kasnije. Ovo ima smisla jedino ako se Bog optužuje za smrt svakog pojedinačnog čovjeka, što je ipak posledica Adamovog pada, ne direktne volje Božije.
..... dupli post .....
Last edited by SpongeBob; 22-06-15 at 20:47.
Najprije da kazem da te osjecaj vara, ja nemam osjecaj da se iko ljuti na ovoj temi, ni sa jedne ni sa druge strane. Mozda grijesim ali sto se mene tice, siguran budi da nema ni najmanje ljutnje... Mozda malo frustracije kako neki ne zele da vide ocigledno ali svakako ne ljutnje
Dalje bi volio da citas malo bolje jer ocigledno ili 'letis' preko 'post'-ova ili ne zelis da ih citas... (obrazlozenje slijedi)
Vec ovdje krece obrazlozenje zasto kazem da nisi procitao poruku u cjelosti... Vrati se, procitaj ponovo moju poruku pred citate. Jasno sam napisao da su stihovi iz prosle poruke najprije ubistva 'u njegovo ime' a onda gdje je on asistirao... Nisu poslednji stihovi bili vezano za bozija 'direktna' ubistva. Ponavljam, vrati se i procitaj pa ces, nadam se, sam vidjet' sta sam napisao a sta si ti odgovorio...
Sa druge strane, i prethodni stihovi (ne u poslednjoj poruci nego onoj prije nje ili kojoj vec) se jasno vidi kako je bog naredio ubistva sto si i sam rekao. U redu, nije pobio njegovom rukom ali je naredio ta ubistva, zar ne? I sad je to ok? Znaci nije ih ubio svojom rukom pa mu onda necemo uzimat' to za lose, a? Ne znam, sam odluci sto je 'pravedno'.
A opet, ni sa tom pricom nisi u pravu jer ima MASU primjera dje bog SVOJOM RUKOM ubija ljude... Ono sto sam rekao na pocetku pa cisto da opravdam da ne bude da sam pogrijesio... Opet, mogu tih primjera da navodim MASU ali evo da opet ne odemo dalje od 'postanka' i od Sodome i Gomore koja je pominjana...
Ko je ovdje pobio sav narod? Bog ili covjek? Ne znam kakav 'izgovor' ovdje mozes da nadjes a opet ti mogu ovakvih primjera nac' koliko te volja... Ne znam jel' ce tvoja vjera manja bit' ako uvidis ocigledno. Ja se nadam da nece.Originally Posted by Biblija
Ovdje vec imam osjecaj da se sprdas sa mnom/nama... Bog rece da ako pojede jabuku, umrijece. On je pojede a umre 600 godina nakon toga i to je upravo ono sto je bog mislio pod tim 'ako pojedes jabuku, umrijeces'? Jesi li ozbiljan? Ako jesi, moram ti priznat' da gubim interes u daljoj diskusiji sa tobom...
Cudni su putevi gospodnji. Cuh i ja to mnogo puta. Ali mi je iskreno malo ofucana 'fora' u diskusijama. Znaci svaka prica koja nema veze sa logikom (ja pomenuh samo par, ima ih masu) se objasnjava sa "Bog sve radi sa nekim razlogom". U redu, to smo apsolvirali, necu se vise osvrtat' na nedostatak logike u bibliji...
P.S. A zasto ti ne pogledas te animacije (pa cak i one moje) pa kazes da su glupe, nemaju smisla ili sta vec nego kao da ti vjera ne dozvoljava ni da ih pogledas!? Zato sto su animacije? A siguran sam da si rado pogledao one prethodne ili recimo onu koju je Mabus (mislim da je on) postavljao prije par strana? Ako ja kao nevjernik mogu sve da pogledam, svete knjige da citam itd. zasto ti ne bi mogao isto da uradis sa druge strane?
Ako si alergican na animacije a siguran sam da nisi... Ako ne mozes da gledas duge klipove (iako su mnogi kratki, posebno moji)... evo jedan koji traje MINUT a nije animacija...
A ako slucajno prezivis taj minut, ovdje je i duza verzija, 10 minuta...
Last edited by Fidel Castro; 22-06-15 at 21:24.
Do Not Disturb.
Zna George sad sto je bullshit... A i mi cemo saznati, sve u svoje vrijeme.
No ce on bit reci "Ja sam se salio, ljudi su me placali da se salim a i od toga sam dobro zivio. Nisam ja kriv sto je tamo neki Fidel me shvatio ozbiljno".
Kako ljudi sami sebi upanu u usta ponekad a ni ne primijete. Mada je George imao dobrih fora...
Evo jedna narodna Americka Pjesma sto je Johny Cash obradio.
"God's Gonna Cut You Down", also known as "Run On" and "Run On for a Long Time", is a traditional folk song which has been recorded by numerous artists representing a variety of genres. The lyrics are a warning to sinners that no matter how hard they try, they will not avoid God's judgment; in the chorus, God tells the narrator of the song to
Go tell that long tongue liar,
go and tell that midnight rider,
tell the rambler, the gambler, the back biter,
tell 'em that God's gonna cut 'em down.
I nesto bash razmisljam kako su ljudi prije znali neke stvari a danas ... je popularno upravo ovo , bit dugog lazavog jezika, po noci sacekushe i spletke smijsljat i praviti, lutat za zadovoljstvima, kockar i kladionicar biti, ujedat ljude iza ledja....
A jada crnoga...
Moderne neke generacije. A kad ovi sto slushaju te koji ih zapravo pale da to rade, nagrabuse zbog toga ove nije ni briga.
A vidite i sami ovi sto kao vode ljude i velike mase okupljaju i usmjeravaju (politicke stranke, mediji, nacionalisticki agitatori, vjerski ekstremisti i celovodje i sl) kako negiraju da su oni ista krivi za zlo koje snalazi narod.
E sad to se lako moze prepoznati ponasanje sa onim od sejtana:
I kada bude sve rijeseno, sejtan ce reci: 'Allah vam je pravo obecanje dao a i ja sam vam obecao pa sam vas iznevjerio; ali, ja nisam nikakve vlasti nad vama imao, samo sam vas pozivao i vi ste mi se odazvali; zato ne krivite mene, vec sami sebe, niti ja mogu vama pomoci niti vi mozete pomoci meni. Ja poricem sto ste me prije smatrali Njemu ravnim.
Sejtan covjeka lazno sokoli i hrabri kada grijesi, ali ga na kraju na cjedilu ostavi.
E pa zivot imamo pa cemo vidjet oce li nas Bog na cjedilu ostaviti ili vas vase nade.
Od ubjedjivanja nema vajde. No svak svoja ubjedjenja i znanja pod ruku pa naprijed. Pa kud koji mili moji.
Last edited by Ego_and_his_own; 22-06-15 at 22:59.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks