Originally Posted by
SpongeBob
Biblija je knjiga koja je najčitanija u svijetu, dokazivalo se ranije,
Sunjere, valjda svi znamo zasto je to tako... Mislim da bi iskrenije bilo reci "Knjiga koja se najvise uvaljuje ljudima, od njenog nastanka, do danas". Koliko se samo biblija dijeli po kucama, stanovima, razno-raznim ustanovama? Da ne pominjem hotele gdje se nalazi u svakoj hotelskoj sobi, na policama ili u fiokama... To je bukvalno guranje necega na silu... Reces mozda "ne moras da je citas" ali to nije poenta.. Ako neko oce da cita bibliju, kupice je, ne mora da mu se gura pod nos, na svaki korak...

Originally Posted by
SpongeBob
knjiga koja sadrži istoriju svijeta od početka pa do kraja, knjiga koju danas poznaju svi narodi bez izuzetaka (neznam dal vas i vama slične da ubrajam ovđe, vrlo je diskutabilno) zatim knjiga koja je osnov za samo tri velike svjetske religije današnjih (i prošlih vremena), mogao bih nabrajati još, al dosta ti je.
Od pocetka? Ajde neka vam bude jer vi u to vjerujete pa da ne ulazim i to... Ali do kraja? Do kakvog kraja? Jel' se to biblija jos pise ili je u njoj zapisano vec sto ce biti na 'kraju'? Nesto nisam siguran. Jesi li je ti uopste procitao u kompletu? Nije grijeh ako kazes da nisi, grijeh je ako slazes. A kazes da je biblija osnov za 3 velike religije? Koje? Cisto da vidim kakva ce reakcija ostalih bit (Raulio, Gaul, Mabus, Ego)

Originally Posted by
SpongeBob
Tvrditi za ovakvu knjigu da je puna horora ili kako si tačno rekao, to je van svake pameti.
Van svake pameti? Pa reci mi ti sta a tebe predstavljaju stihove gdje gospod bog ubija desetine hiljada ljudi? Kad im muci? Pali? I to je sve ono sto on licno radi... Da ne pominjem razno-razne scene silovanja, mucenja i ostalog od strane drugih 'karaktera' u toj 'svetoj knjizi'... Ako to nije horor i sadizam, ne znam sta je...

Originally Posted by
SpongeBob
Reci mi u šta bi trebali vjerovati, šta bi trebali cijeniti, poštovati na makar sličan ako ne na isti način (jer je nemguće išta drugo cijenti kao Bibliju)? Jel nešto iz vašeg asortimana? One ideje koje unižavaju čovjeka i vrijeđaju sve ljudsko u njemu, u šta se vi kunete? Jel one radnje mjere postupke u pronalaženju istine? Ako ste tim metodama došli do istine koju prezentujete, onda mi je nejasno kako sami ne vidite u kakvom se stanju nalazite i zar vas nije želja da pobjegnete odatle?
Ovdje ne bih da se ponavljam. Vjerujem u ono sto vidim a od boga jos nista ne vidjeh... uprkos njegovim rjecima...

Originally Posted by
Gospod Bog Svemoguci
Jer nema ništa tajno što neće biti javno, ni sakriveno što se neće doznati i na videlo izići.

Originally Posted by
SpongeBob
Neznam kako možete pljuvat ovoliko po religiji? Ako se ne slažete s njom, kako vam neki rekoše "ajd polako".
Izgleda smo sad protjerani sa ovim tema... kao da vam smeta nase prisustvo... Boli li vas to da ne mozete da se nosite sa razumom i cinjenicama? Ako je iznosenje cinjenica pljuvanje onda ja sam najveci pljuvac na forumu, a i sire. Ne mogu da se slozim ni sa cim apstraktnim sto nema nikakvo logicno utemeljenje a sa teme me moze samo moderator pocerat'.

Originally Posted by
SpongeBob
Konačno i time bih pokušao privest kraju, đe će vam duša i čemu se nadate?
Svi cemo mi na isto mjesto - u zemlju. I sve sto nas cini. Bilo to ti nazivao 'dusom' ili kako god.

Originally Posted by
SpongeBob
Bog je svakako jedan, to je tema, beše li?
Jos ni vi sami ne utvrdiste koji je to bog... Jel' Alah taj bog? Posto je on izgleda izdominirao na strani vjernika sto se ove teme tice. Sa pretpostavkom o jednim bogom vam ateisti nisu ni potrebni, sami bi ste se svadjali dok se ne poubijate. Makar vodeci se dosadasnjim istorijskim cinjenicama.
Last edited by Fidel Castro; 22-06-15 at 00:38.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Bookmarks