Page 17 of 121 FirstFirst ... 71314151617181920212767117 ... LastLast
Results 401 to 425 of 3013

Thread: Naš Bog je jedan

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    zbog toga sto su ljudi - njegove tvorevine krenule pogresnim putem i onda je on poopizdio i odlucio da ih unisti.

Postavicu ti jedno prosto pitanje:
    izvezes auto iz fabrike i ono se pokvari. Krivis li auto ili fabriku?
    Dužan si mi neki odgovor, treba li ja da se sad pozivam na parlamentarizam itd.?
    Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
    https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Quote Originally Posted by SpongeBob View Post
    Biblija je knjiga koja je najčitanija u svijetu, dokazivalo se ranije, knjiga koja sadrži istoriju svijeta od početka pa do kraja, knjiga koju danas poznaju svi narodi bez izuzetaka (neznam dal vas i vama slične da ubrajam ovđe, vrlo je diskutabilno) zatim knjiga koja je osnov za samo tri velike svjetske religije današnjih (i prošlih vremena), mogao bih nabrajati još, al dosta ti je.
    To ne znaci da je ispravna. I nije dokazano da sadrzi istoriju svijeta od pocetka pa do kraja. Sadrzi samo price. Nedokazane price.

Tvrditi za ovakvu knjigu da je puna horora ili kako si tačno rekao, to je van svake pameti.
    U ovakvim trenucima ne mogu da se ne zapitam da li si procitao Stari Zavjet?

Reci mi u šta bi trebali vjerovati, šta bi trebali cijeniti, poštovati na makar sličan ako ne na isti način (jer je nemguće išta drugo cijenti kao Bibliju)? Jel nešto iz vašeg asortimana? One ideje koje unižavaju čovjeka i vrijeđaju sve ljudsko u njemu, u šta se vi kunete? Jel one radnje mjere postupke u pronalaženju istine? Ako ste tim metodama došli do istine koju prezentujete, onda mi je nejasno kako sami ne vidite u kakvom se stanju nalazite i zar vas nije želja da pobjegnete odatle?
    Zar moramo da vjerujemo u nesto? I koje to ideje unizavaju covjeka? Ko se kune u njih? Sta imas protiv pronalazenja istine?

Neznam kako možete pljuvat ovoliko po religiji? Ako se ne slažete s njom, kako vam neki rekoše "ajd polako".
    Mozda zato sto religija kao drustvena pojava ima dugu istoriju i tradiciju ubijanja neistomisljenika. Posebno ateista. U nekim drzavama bi nam oduzeli zivot zbog ovakve price. Treba li da cutimo?

Konačno i time bih pokušao privest kraju, đe će vam duša i čemu se nadate?
    Dusa ne postoji.

Bog je svakako jedan, to je tema, beše li?
    Bjese, ali jos uvijek nikako da se dokaze da postoji taj bog.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Mozda zato sto religija kao drustvena pojava ima dugu istoriju i tradiciju ubijanja neistomisljenika. Posebno ateista. U nekim drzavama bi nam oduzeli zivot zbog ovakve price. Treba li da cutimo?
    AO! Pa što odmah ne kažete, pa ako je takva situacija zašto nam to niste odmah rekli? Znači vi ovo sve iz straha za vlastitu, ne smijem reć, jer će mi se ona forumašica naljutit, misliće da je prozivam nešto, ali shvatili ste me, nadam se? Pa ako je taj iskonski i primitivni strah u vama za opstanak i za goli ovozemljski život vrijedan sveg vašeg truda koji ovđe pokazaste, sveg vašeg pljuvanja po religiji i zatim svih onih koji ne misle kao vi, zašto odmah ne rekoste da je to u pitanju. Pa pomoći ćemo, oćemo naravno. Evo iako vi optužujete nas da smo krivi za neke "manje" zločine tamo neđe davno prije koliko li godina, zastarelo je to pred zakonom ne sjekirajte se, evo sredićemo sve samo da se vi ne sjekirate i da ste mi vi greotice super i cool.

Sad ozbiljno.
    Strašno! Koliko se stvari ovđe brka, koliko se stvari ovđe miješa, koliko se ovđe svoji interesi stavljaju ispred ne drugih, nego ispred svih drugih. Ima li preko ovoga?
    Realno, strašno!

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Biblija je knjiga koja je najčitanija u svijetu, dokazivalo se ranije,
    Sunjere, valjda svi znamo zasto je to tako... Mislim da bi iskrenije bilo reci "Knjiga koja se najvise uvaljuje ljudima, od njenog nastanka, do danas". Koliko se samo biblija dijeli po kucama, stanovima, razno-raznim ustanovama? Da ne pominjem hotele gdje se nalazi u svakoj hotelskoj sobi, na policama ili u fiokama... To je bukvalno guranje necega na silu... Reces mozda "ne moras da je citas" ali to nije poenta.. Ako neko oce da cita bibliju, kupice je, ne mora da mu se gura pod nos, na svaki korak...

knjiga koja sadrži istoriju svijeta od početka pa do kraja, knjiga koju danas poznaju svi narodi bez izuzetaka (neznam dal vas i vama slične da ubrajam ovđe, vrlo je diskutabilno) zatim knjiga koja je osnov za samo tri velike svjetske religije današnjih (i prošlih vremena), mogao bih nabrajati još, al dosta ti je.
    Od pocetka? Ajde neka vam bude jer vi u to vjerujete pa da ne ulazim i to... Ali do kraja? Do kakvog kraja? Jel' se to biblija jos pise ili je u njoj zapisano vec sto ce biti na 'kraju'? Nesto nisam siguran. Jesi li je ti uopste procitao u kompletu? Nije grijeh ako kazes da nisi, grijeh je ako slazes. A kazes da je biblija osnov za 3 velike religije? Koje? Cisto da vidim kakva ce reakcija ostalih bit (Raulio, Gaul, Mabus, Ego)

Tvrditi za ovakvu knjigu da je puna horora ili kako si tačno rekao, to je van svake pameti.
    Van svake pameti? Pa reci mi ti sta a tebe predstavljaju stihove gdje gospod bog ubija desetine hiljada ljudi? Kad im muci? Pali? I to je sve ono sto on licno radi... Da ne pominjem razno-razne scene silovanja, mucenja i ostalog od strane drugih 'karaktera' u toj 'svetoj knjizi'... Ako to nije horor i sadizam, ne znam sta je...

Reci mi u šta bi trebali vjerovati, šta bi trebali cijeniti, poštovati na makar sličan ako ne na isti način (jer je nemguće išta drugo cijenti kao Bibliju)? Jel nešto iz vašeg asortimana? One ideje koje unižavaju čovjeka i vrijeđaju sve ljudsko u njemu, u šta se vi kunete? Jel one radnje mjere postupke u pronalaženju istine? Ako ste tim metodama došli do istine koju prezentujete, onda mi je nejasno kako sami ne vidite u kakvom se stanju nalazite i zar vas nije želja da pobjegnete odatle?
    Ovdje ne bih da se ponavljam. Vjerujem u ono sto vidim a od boga jos nista ne vidjeh... uprkos njegovim rjecima...
    Quote Originally Posted by Gospod Bog Svemoguci
    Jer nema ništa tajno što neće biti javno, ni sakriveno što se neće doznati i na videlo izići.
    Neznam kako možete pljuvat ovoliko po religiji? Ako se ne slažete s njom, kako vam neki rekoše "ajd polako".
    Izgleda smo sad protjerani sa ovim tema... kao da vam smeta nase prisustvo... Boli li vas to da ne mozete da se nosite sa razumom i cinjenicama? Ako je iznosenje cinjenica pljuvanje onda ja sam najveci pljuvac na forumu, a i sire. Ne mogu da se slozim ni sa cim apstraktnim sto nema nikakvo logicno utemeljenje a sa teme me moze samo moderator pocerat'.

Konačno i time bih pokušao privest kraju, đe će vam duša i čemu se nadate?
    Svi cemo mi na isto mjesto - u zemlju. I sve sto nas cini. Bilo to ti nazivao 'dusom' ili kako god.

Bog je svakako jedan, to je tema, beše li?
    Jos ni vi sami ne utvrdiste koji je to bog... Jel' Alah taj bog? Posto je on izgleda izdominirao na strani vjernika sto se ove teme tice. Sa pretpostavkom o jednim bogom vam ateisti nisu ni potrebni, sami bi ste se svadjali dok se ne poubijate. Makar vodeci se dosadasnjim istorijskim cinjenicama.
    Last edited by Fidel Castro; 22-06-15 at 00:38.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Jos ni vi sami ne utvrdiste koji je to bog... Jel' Alah taj bog?
    ah cush mu ti pricu.

I gledaj ti samo kako se neznaveni pravish i pokusavash sagovornika da kao zbunish i da ih u nelagodnu situaciju dovedesh.

A da nije mozda da si ti sam sebe zbunio i sam sebe u nelagodnu situaciju doveo?

Kad sam bio prije par nedjelja u Novom Meksiku pa sam posjetio zemlju Pueblo, Navaho, Komanci i Apachi Indijanaca pa sam se zainteresovao za njihova vjerovanja pa sam nasao da su i oni imali znanje o Svemocnom. A sto su zastranili od toga...

https://en.wikipedia.org/wiki/Gitche_Manitou

No zanosite se koliko ocete.

"Putujte po svijetu i vidite kako su završili grješnici." (Al-Naml, 69)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Sunjere, valjda svi znamo zasto je to tako... Mislim da bi iskrenije bilo reci "Knjiga koja se najvise uvaljuje ljudima, od njenog nastanka, do danas". Koliko se samo biblija dijeli po kucama, stanovima, razno-raznim ustanovama? Da ne pominjem hotele gdje se nalazi u svakoj hotelskoj sobi, na policama ili u fiokama... To je bukvalno guranje necega na silu... Reces mozda "ne moras da je citas" ali to nije poenta.. Ako neko oce da cita bibliju, kupice je, ne mora da mu se gura pod nos, na svaki korak...
    OK, ima i ovoga, naročito na zapadu, kod nas slabije čini mi se, ali ne kontriram ti.

Od pocetka? Ajde neka vam bude jer vi u to vjerujete pa da ne ulazim i to... Ali do kraja? Do kakvog kraja? Jel' se to biblija jos pise ili je u njoj zapisano vec sto ce biti na 'kraju'? Nesto nisam siguran. Jesi li je ti uopste procitao u kompletu? Nije grijeh ako kazes da nisi, grijeh je ako slazes. A kazes da je biblija osnov za 3 velike religije? Koje? Cisto da vidim kakva ce reakcija ostalih bit (Raulio, Gaul, Mabus, Ego)
    Postoji u Bibliji jedan dio koji opisuje kraj ovakve zemlje i formiranje nove. Pogledaj sam. Jesu li Mojsije i njegovi savrmenici bili jevreji, to je jedan. Jeli u Novom Zavjetu opisan začetak hrišćanstva, to je dva. Jel muslimani poštuju Staro Zavjetne proroke i dalje jel poštuju i Hrista kao proroka, jel to tri. Znači Biblija je bitna i važna knjiga za tri svjetske religije. Bitno je da je Stari Zavjet svima zajednički, to što kasnije imaju svoje druge knjige je druga priča.

Van svake pameti? Pa reci mi ti sta a tebe predstavljaju stihove gdje gospod bog ubija desetine hiljada ljudi? Kad im muci? Pali? I to je sve ono sto on licno radi... Da ne pominjem razno-razne scene silovanja, mucenja i ostalog od strane drugih 'karaktera' u toj 'svetoj knjizi'... Ako to nije horor i sadizam, ne znam sta je...
    O kom vremenu, se radi, treba li na današnji sud u Hagu da tjeramo sve te ljude? Ovo je vrlo složeno i komplikovano teološko pitanje. Ljudi su možda, čekam Gandalfa da mi odgovori, ovo zaslužili svojim postupcima, npr. oni u Sodomu i Gomoru, precizan je opis maksimalno.

Ovdje ne bih da se ponavljam. Vjerujem u ono sto vidim a od boga jos nista ne vidjeh... uprkos njegovim rjecima...
    U tome je, ako ćeš me vjerovati i smisao vjere, eno ti divnog primjera sa Svetim Tomom apostolom.

Izgleda smo sad protjerani sa ovim tema... kao da vam smeta nase prisustvo... Boli li vas to da ne mozete da se nosite sa razumom i cinjenicama? Ako je iznosenje cinjenica pljuvanje onda ja sam najveci pljuvac na forumu, a i sire. Ne mogu da se slozim ni sa cim apstraktnim sto nema nikakvo logicno utemeljenje a sa teme me moze samo moderator pocerat'.
    Mislim da ćeš se složiti da ovakve rasprave nisu očekivane na ovoj temi, ima ih dosta sličnih. Jel probem otvoriti temu za ovakve rasprave pa udri tamo? Daleko od toga da vas ja ćeram, ponovio sam nečiju drugo ideju, čisto da se ne zaboravi, jer vidim ni vama to nije strano.

Svi cemo mi na isto mjesto - u zemlju. I sve sto nas cini. Bilo to ti nazivao 'dusom' ili kako god.
    Ne bih se složio u potpunosti, Bog je stvorio ljude i njihove živote, ne u jednini, već u množini.

Jos ni vi sami ne utvrdiste koji je to bog... Jel' Alah taj bog? Posto je on izgleda izdominirao na strani vjernika sto se ove teme tice. Sa pretpostavkom o jednim bogom vam ateisti nisu ni potrebni, sami bi ste se svadjali dok se ne poubijate. Makar vodeci se dosadasnjim istorijskim cinjenicama.
    Istina Ego je dugo raspravljao sa vama. Sumnjam da bi bilo u skladu sa tvojim opisom.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

I evo ga Ego opet da bljucne nesto iz pankreasa iako je iskulirao sve do sad.... Tebi obraz ocigledno nije poznat... Prelistaj malo kuran pa mi reci ima li nesto o obrazu u njemu...

Samo se javljas kad te niko ne poziva a kad ti se postavljaju pitanja onda bjezis jer nemas sta da kazes... To je odlika... znas vec koga i cega.

Ja sebe zbunio? Doveo u nelagodnu situaciju? Ne bas, all wrong. Zalim slucaj.

Sad si poceo i o nekim plemenima da pricas, ela... samo ti svoju pricu, malo te vise ko i slusa...

Ja putovah po svijetu, mnogo vise nego ti i ne vidjeh kako su gresnici zavrsili... Jos jedan promasaj? Dje li im je kraj...
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

AO! Pa što odmah ne kažete, pa ako je takva situacija zašto nam to niste odmah rekli? Znači vi ovo sve iz straha za vlastitu, ne smijem reć, jer će mi se ona forumašica naljutit, misliće da je prozivam nešto, ali shvatili ste me, nadam se? Pa ako je taj iskonski i primitivni strah u vama za opstanak i za goli ovozemljski život vrijedan sveg vašeg truda koji ovđe pokazaste, sveg vašeg pljuvanja po religiji i zatim svih onih koji ne misle kao vi, zašto odmah ne rekoste da je to u pitanju. Pa pomoći ćemo, oćemo naravno. Evo iako vi optužujete nas da smo krivi za neke "manje" zločine tamo neđe davno prije koliko li godina, zastarelo je to pred zakonom ne sjekirajte se, evo sredićemo sve samo da se vi ne sjekirate i da ste mi vi greotice super i cool.

Sad ozbiljno.
    Strašno! Koliko se stvari ovđe brka, koliko se stvari ovđe miješa, koliko se ovđe svoji interesi stavljaju ispred ne drugih, nego ispred svih drugih. Ima li preko ovoga?
    Realno, strašno!
    U pravu si, jeste strasno. Jer opet ti mijesas stvari i donosis zakljucke koji ti se svidjaju na osnovu 0 dokaza. Niko nije strah pominjao. Da me strah ne bih smio da pisnem. Opet pravis konstrukcije koje ti se dopadaju i ne trudis se da udjes u sustinu napisanog.
    Radi se o nepostovanju prema pojavi i organizaciji koja propagira ubistvo neistomisljenika. Kao pripadnik jedne od grupa neistomisljenika, kakav stav treba da imam prema religiji? Da li bi ti postovao nekoga ko vjeruje da zbog svojih ubjedjenja zasluzujes da umres? Takvih ljudi vjerovatno ima iako ne predstavljaju nikakvu prijetnju za tvoj opstanak. Ovakvo nepostovanje postoji nezavisno od straha.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Nema Allaha osim Allaha.

Allah je arapska rijec koja prevedena na nas jezik znaci Bog.

لا إله إلا الله محمد رسول الله
    lā ʾilāha ʾillā-llāh, muḥammadun rasūlu-llāh
    There is no god but God. Muhammad is the messenger of God.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Postoji u Bibliji jedan dio koji opisuje kraj ovakve zemlje i formiranje nove. Pogledaj sam.
    Jel' to ono kad pominje 'novo doba' sto su se mnogi ubili od rasprave oko toga? Jer su mnogi preveli pogresno a ni dan danas ne znaju pravo znacenje iz 'originalnog spisa'? Ako ti nije tesko, daj mi ti datum kraja ovakve zemlje i formiranje nove, da znam dokle cemo...

Jesu li Mojsije i njegovi savrmenici bili jevreji, to je jedan. Jeli u Novom Zavjetu opisan začetak hrišćanstva, to je dva. Jel muslimani poštuju Staro Zavjetne proroke i dalje jel poštuju i Hrista kao proroka, jel to tri. Znači Biblija je bitna i važna knjiga za tri svjetske religije. Bitno je da je Stari Zavjet svima zajednički, to što kasnije imaju svoje druge knjige je druga priča.
    Druga prica? Znaci ako je jedan dio zajednicki to je ok, nema veze sto drugo kontrira jedno drugom ili u nekim slucajevima cak ponistava? Ajde dobro...

O kom vremenu, se radi, treba li na današnji sud u Hagu da tjeramo sve te ljude? Ovo je vrlo složeno i komplikovano teološko pitanje. Ljudi su možda, čekam Gandalfa da mi odgovori, ovo zaslužili svojim postupcima, npr. oni u Sodomu i Gomoru, precizan je opis maksimalno.
    Cekaj, znaci to je bilo toliko davno da su svi ti zlocini oprosteni ali nije bilo toliko davno da se i dalje vjeruje u sve ostalo? Pa ajde reci mi ti ima li to kakvog smisla? Kao sto rekoh, u bibliji ima pozitivnih i negativnih stvari. Ali ako ti na negativne gledas kao "to je bilo davno, nema veze to sad" a na pozitivne "to je tako, treba i sad sve da se postuje", kako ja treba da gledam na tebe i tvoje razmisljanje? Sto da ti kazem a da budem fin? Ne znam... birao bi rijeci ali bi opet bilo tesko bit blag s' njima.

Mislim da ćeš se složiti da ovakve rasprave nisu očekivane na ovoj temi, ima ih dosta sličnih. Jel probem otvoriti temu za ovakve rasprave pa udri tamo? Daleko od toga da vas ja ćeram, ponovio sam nečiju drugo ideju, čisto da se ne zaboravi, jer vidim ni vama to nije strano.
    Ja sam siguran da si i sam svjestan da mene nije ni bilo na ovim temama... Sad sam tu jer sam procitao za par dana vise gluposti nego za zivota, cini mi se. Nikad u ovakvu raspravu sa vjernicima nisam ulazio jer nikad nisam srecao ovako ektremne slucajeve da ne pominjem sad na koga mislim, siguran sam da je to svima jasno. Ali evo da ti olaksam, uskoro zavrsavam sa raspravama na ovim temama, tacnije na cijelom ovom dijelu foruma pa da ako vam lakse bude...
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

U pravu si, jeste strasno. Jer opet ti mijesas stvari i donosis zakljucke koji ti se svidjaju na osnovu 0 dokaza. Niko nije strah pominjao. Da me strah ne bih smio da pisnem. Opet pravis konstrukcije koje ti se dopadaju i ne trudis se da udjes u sustinu napisanog.
    Radi se o nepostovanju prema pojavi i organizaciji koja propagira ubistvo neistomisljenika. Kao pripadnik jedne od grupa neistomisljenika, kakav stav treba da imam prema religiji? Da li bi ti postovao nekoga ko vjeruje da zbog svojih ubjedjenja zasluzujes da umres? Takvih ljudi vjerovatno ima iako ne predstavljaju nikakvu prijetnju za tvoj opstanak. Ovakvo nepostovanje postoji nezavisno od straha.
    Vanja, Deset Božijih Zapovjesti. Kakvo propagiranje ubistava, na čemu si ti noćas, kao i ovih dana?

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Nema Allaha osim Allaha.

Allah je arapska rijec koja prevedena na nas jezik znaci Bog.

لا إله إلا الله محمد رسول الله
    lā ʾilāha ʾillā-llāh, muḥammadun rasūlu-llāh
    There is no god but God. Muhammad is the messenger of God.
    Allah znaci bog.
    Islam znaci religija.

Svatili smo. Ponovio si to 10 puta. Samo mi to malo prejako zvuci... Kao da je to 'taj bog' i da je to 'ta religija' a ovo ostalo je... nista. Ono sto sam pomenuo i u prosloj poruci pa je bilo da ja vas dovodim u 'nelagodnu situaciju'. Pffff

Kako sundjer ili neki drugi ne-muslimani gledaju na ovo?
    Last edited by Fidel Castro; 22-06-15 at 01:24.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Zaboravio si da rijec Musliman znaci Vjernik.

Tako da on moze kad ode dje se arapski prica bez ikakvog grijeha reci da je musliman vjerujuci u Isusa 100% i ne ostupajuci.

E sad sto se to kod nas prenijelo pa da musliman znaci samo onaj koji je sledbenik Muhameda to vise govori o obrazovanosti naroda nego li sto drugo.

Da nije ovog Interneta ostali bi cutuci poradi nase Elite i njihovog znanja. A mozda su oni to i namjerno da bi mogli kako nama manipulisati i dijeliti nas i jedne protiv drugih puckati. Bog zna najbolje.
    Last edited by Ego_and_his_own; 22-06-15 at 01:27.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

E pa vidis... ti treba da propagiras to malo sire i malo jace...

Treba sve vjernike (bez obzira koje su vjere) da naucis da sebe nazivaju muslimanima (jer to znaci vjernik) i da govore kako vjeruju u alaha (jer to znaci bog)...

Samo se bojim kako bi se ta tvoja kampanja zavrsila...
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Treba sve vjernike (bez obzira koje su vjere) da naucis da sebe nazivaju muslimanima (jer to znaci vjernik) i da govore kako vjeruju u alaha (jer to znaci bog)...

Trebalo bi u Izrael da ode sa tom pricom

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Gledaj ti sebe sto radish i gledaj sto ti propagirash. A to sto meni govorish da ja treba da radim ja mislim da si odocnio i da nisi svjestan na koju temu pishesh

Ja sam odje Fidele odavno i po internetu sam svudje i pricam sa vjernicima svih grupa i naroda. Nisam li ti ja to vec rekao? No ti je nesto memorija po ovom pitanju nesto slaba - voljno ili nevoljno to ti brigaj.

Od njih sam dosta naucio, a od tebe jedino sto nebi mi valjalo da budem. A i to je dosta! Fala ti!

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

A djavo mi ne da mira.... Samo par 'zanimljivih' iako znam da cu bit' iskuliran od strane pojedinih, posebno sunjdera...

Quote Originally Posted by Biblija
    A obrezivaćete okrajak tela svog, da bude znak zaveta između mene i vas.
    Svako muško dete kad mu bude osam dana da se obrezuje od kolena do kolena, rodilo se u kući ili bilo kupljeno za novce od kojih god stranaca, koje ne bude od semena tvog.
    Da se obrezuje koje se rodi u kući tvojoj i koje se kupi za novce tvoje; tako će biti zavet moj na telu vašem zavet večan.
    A neobrezano muško, kome se ne obreže okrajak tela njegovog, da se istrebi iz naroda svog, jer pokvari zavet moj.
    Posle govoraše Kajin s Aveljem bratom svojim. Ali kad behu u polju, skoči Kajin na Avelja brata svog, i ubi ga.
    Evo imam dve kćeri, koje još ne poznaše čoveka; njih ću vam izvesti, pa činite s njima šta vam je volja; samo ne dirajte u ove ljude, jer su zato ušli pod moj krov.
    A Lot otide iz Sigora i stani se na onom brdu s dve kćeri svoje, jer se bojaše ostati u Sigoru; i živeše u pećini s dve kćeri svoje.
    A starija reče mlađoj: Naš je otac star, a nema nikoga na zemlji da dođe k nama, kao što je običaj po svoj zemlji.
    Hajde da damo ocu vina neka se opije, pa da legnemo s njim, eda bismo sačuvale seme ocu svom.
    I dadoše ocu vina onu noć; i došavši starija leže s ocem svojim, i on ne oseti ni kad ona leže ni kad ustade.
    A sutradan reče starija mlađoj: Gle, noćas spavah s ocem svojim. Da mu damo vina i doveče, pa idi ti i lezi s njim, eda bismo sačuvale seme ocu svom.
    Pa i to veče dadoše ocu vina, i ustavši mlađa leže s njim, i on ne oseti ni kad ona leže ni kad ustade.
    I obe kćeri Lotove zatrudneše od oca svog.
    I starija rodi sina, i nadede mu ime Moav; od njega su Moavci do današnjeg dana.
    Pa i mlađa rodi sina, i nadede mu ime Ven-Amije; od njega su Amonci do današnjeg dana.
    I reče mu Bog: Uzmi sada sina svog, jedinca svog milog, Isaka, pa idi u zemlju Moriju, i spali ga na žrtvu tamo na brdu gde ću ti kazati.
    ...
    A kad dođoše na mesto koje mu Bog kaza, Avram načini onde žrtvenik, i metnu drva na nj, i svezavši Isaka sina svog metnu ga na žrtvenik vrh drva;
    I izmahnu Avram rukom svojom i uze nož da zakolje sina svog.
    Ali anđeo Gospodnji viknu ga s neba, i reče: Avrame! Avrame! A on reče: Evo me.
    A anđeo reče: Ne diži ruku svoju na dete, i ne čini mu ništa; jer sada poznah da se bojiš Boga, kad nisi požalio sina svog, jedinca svog, mene radi.
    I Isav omrze ljuto na Jakova radi blagoslova, kojim ga blagoslovi otac, i govoraše u srcu svom: Blizu su žalosni dani oca mog, tada ću ubiti Jakova brata svog.
    Ustani, idi u Padan-Aram u dom Vatuila oca matere svoje, i odande se oženi između kćeri Lavana ujaka svog.
    A Juda kada vide, pomisli da je *****, jer beše pokrila lice svoje.
    Pa svrnu s puta k njoj i reče joj: Pusti da legnem s tobom. Jer nije poznao da mu je snaha. A ona reče: Šta ćeš mi dati da legneš sa mnom?
    A on reče: Poslaću ti jare iz stada. A ona reče: Ali da mi daš zalog dokle ga ne pošalješ.
    A on reče: Kakav zalog da ti dam? A ona reče: Eto, prsten i rubac, i štap što ti je u ruci. I on joj dade, te leže s njom, i ona zatrudne od njega.
    I donesoše njemu najposle i Misircima koji obedovahu u njega, jer ne mogahu Misirci jesti s Jevrejima, jer je to nečisto Misircima.
    Sve je ovo samo "Postanak" (Prva knjiga Mojsijeva) i to jos nisam ni stavljao neke duze 'price' gdje bog zeni otvara materice, gdje prodaju Josifa itd. itd. A valjda znamo kako je ovo samo mali djelic.. Toliko mali da ovoga ima jos tona i ne bi nikad zavrsio... Samo jedna kartka ilustracija za one koji bibliju nisu procitali jer od onih koji jesu i koji je smatraju 'svetom knjigom' i ne ocekujem nikakav komentar.. Sta da se kaze uopste na sve ovo?
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Nista bez da si ti daleko zalutao.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Trebalo bi u Izrael da ode sa tom pricom
    Ko ti je rekao da nijesam?

I nasao sam da je zaista istina sto je za vecinu njih receno. Da vi samo cujete sta sve neki njihovi rabini ih uce...

ali stavljat sve jevreje u isti kosh zaista ne prilici covjeku koji tezi Istini. Njih ima masu grupa i prema nekim od njih kao pravoslavni jevreji gajim postovanje i neke stvari koje sam cuo od njih mi ukazuje da oni nisu kao mainstream i bore se protiv zionizma (pa oni su i otkrili vecinu tih detalja o tom projektu). Ali ko sto rekoh svudje kukolja ima a ima i psenice.

Na primjer jedna od najveci kontraverzi je izazvala grupa pod imenom Jevreji za Isusa.

http://jewsforjesus.org

Koji su upravo uspjeli da ucine sto vi tvrdite da ja nikad necu.

Na njih su skocili zajedno jevrejski rabini, islamski imami i hriscanski popovi i izjavama osudili ovakvo ponasanje ove grupe koja po njihovim misljenjem krsi pravila.

https://en.wikipedia.org/wiki/Jews_f..._and_criticism

Tako da je to moguce... samo mene su vise interesovali "obicni" ljudi koji bi da vjeruju u Boga i da pokusam da im prenesem dio svog saznanja o svemu ovome. Pa kako im je Bog dao neka vjeruju!

Ja mislim da sam dovoljno dokaza iznio da covjek moze sam da zakljuci sto je od pitanja koja smo spomenuli istina a sto nije. A ko ce ici pravim putem i ko ce izabrati sebi sto za istinu to ne odlucujem ja.
    Last edited by Ego_and_his_own; 22-06-15 at 06:58.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Evo josh ovo iz Pjesme Gospodnje, da upamtite pa dace Bog nekima i da shvatite i od prijekora se sacuvate:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Sad sam ja kriv sto vi trolujete i pisete na temu koja vas ne zanima. Kakve dubijoze... Ajde nadjoite nesto sto vas stvarno interesuje pa tamo idite i uzivajte. Sta se zamarate odje.

No ce prije bit da je nesto drugo istina.
    Izmedju I i O se ne pishe J.
    Ridin' on the black train

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ne priznajem ti ja gramaticka pravila to lako mozesh vidjeti po mom pisanju mada cesto ja to i namjerno radim(da ne objasnjavam sad muka mi je). Ali hvala ti svejedno!

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Dužan si mi neki odgovor, treba li ja da se sad pozivam na parlamentarizam itd.?
    Pa ja tebi odgovorih ali ti meni ne. Nego iskusno se pravis lud poput ostalih vjernika kad su na klizavom terenu. Izbjegavas odgovore ili odgovaras na pitanja koja sam sebi postavis
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Ego nije bas pismen (da ne kazem nepismen), to smo odavno utvrdili pa se ne obaziremo vise na to.

P.S. Jel' iko primjetio da je cak i CDM blokirao jednu rijec, direktno iz biblije? Zanimljivo...

Znaci ja iznesem par 'stihova' iz biblije i dobijem komentar da sam 'daleko zalutao'. Nadam se da to dovoljno govori
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A djavo mi ne da mira.... Samo par 'zanimljivih' iako znam da cu bit' iskuliran od strane pojedinih, posebno sunjdera...
    Ni sam ne znaš koliko ti je istine u tvojoj prvoj rečenici. Zar te taj detalj, ne zabrinjava?

Originally Posted by Biblija
    A obrezivaćete okrajak tela svog, da bude znak zaveta između mene i vas.
    Svako muško dete kad mu bude osam dana da se obrezuje od kolena do kolena, rodilo se u kući ili bilo kupljeno za novce od kojih god stranaca, koje ne bude od semena tvog.
    Da se obrezuje koje se rodi u kući tvojoj i koje se kupi za novce tvoje; tako će biti zavet moj na telu vašem zavet večan.
    A neobrezano muško, kome se ne obreže okrajak tela njegovog, da se istrebi iz naroda svog, jer pokvari zavet moj.

Stari običaj, neki ga i danas poštuju, kod nekih je simbolično promijenjen. Tada je bila normalna stvar kupovati roblje, izgleda, a poslednji dio, očigledno je, u pitanju je poštovanje zakona (starozavjetnih).

Posle govoraše Kajin s Aveljem bratom svojim. Ali kad behu u polju, skoči Kajin na Avelja brata svog, i ubi ga.

Ljudi su grešni, naročito kad idu putem koji ih zmija nauči i još uvijek ih uči, a oni grešni pa njoj vjeruju i slušaju šta im govori.

Evo imam dve kćeri, koje još ne poznaše čoveka; njih ću vam izvesti, pa činite s njima šta vam je volja; samo ne dirajte u ove ljude, jer su zato ušli pod moj krov.

Ljudima je dana teško shvati ove riječi, radi se poštovanju gostiju, znamo da i danas postoji izreka da je gost svetinja, čak i da je umjesto svojih kćeri, svoju glavu ponudio, ne bi zamjerke bilo. Danas je ovo od strane ljudi koji ne razumiju, čest motiv za podrugivanje.

A Lot otide iz Sigora i stani se na onom brdu s dve kćeri svoje, jer se bojaše ostati u Sigoru; i živeše u pećini s dve kćeri svoje.
    A starija reče mlađoj: Naš je otac star, a nema nikoga na zemlji da dođe k nama, kao što je običaj po svoj zemlji.
    Hajde da damo ocu vina neka se opije, pa da legnemo s njim, eda bismo sačuvale seme ocu svom.
    I dadoše ocu vina onu noć; i došavši starija leže s ocem svojim, i on ne oseti ni kad ona leže ni kad ustade.
    A sutradan reče starija mlađoj: Gle, noćas spavah s ocem svojim. Da mu damo vina i doveče, pa idi ti i lezi s njim, eda bismo sačuvale seme ocu svom.
    Pa i to veče dadoše ocu vina, i ustavši mlađa leže s njim, i on ne oseti ni kad ona leže ni kad ustade.
    I obe kćeri Lotove zatrudneše od oca svog.
    I starija rodi sina, i nadede mu ime Moav; od njega su Moavci do današnjeg dana.
    Pa i mlađa rodi sina, i nadede mu ime Ven-Amije; od njega su Amonci do današnjeg dana.

Zar je teško razumjeti detalj “nema nikoga na zemlji da dođe k nama”, jednostavan mali opis, a zatim i cijele dalje radnje. Od ta dva djeteta na kraju postadoše veliki narodi. Iz današnjeg ugla, koji je tada bio “nepoznat” ovo je sasvim u redu, kud bi bili da one ne uradiše tako onomad. Današnja mjerila, su vam veliki problem.

I reče mu Bog: Uzmi sada sina svog, jedinca svog milog, Isaka, pa idi u zemlju Moriju, i spali ga na žrtvu tamo na brdu gde ću ti kazati.
    ...
    A kad dođoše na mesto koje mu Bog kaza, Avram načini onde žrtvenik, i metnu drva na nj, i svezavši Isaka sina svog metnu ga na žrtvenik vrh drva;
    I izmahnu Avram rukom svojom i uze nož da zakolje sina svog.
    Ali anđeo Gospodnji viknu ga s neba, i reče: Avrame! Avrame! A on reče: Evo me.
    A anđeo reče: Ne diži ruku svoju na dete, i ne čini mu ništa; jer sada poznah da se bojiš Boga, kad nisi požalio sina svog, jedinca svog, mene radi.

Predivan primjer potvrde vjere u Boga, za ono vrijeme boljeg nije moglo biti. Zato ovaj opis i ima po današnjim mjerilima “srećan kraj”. Odličan primjer! Hvala!

I Isav omrze ljuto na Jakova radi blagoslova, kojim ga blagoslovi otac, i govoraše u srcu svom: Blizu su žalosni dani oca mog, tada ću ubiti Jakova brata svog.

Kako da se ljudi opominju grjeha, ako ga na primjerima ne vidi i spoznaju? Sve je ovo zmija kriva i ljudi koji joj povjerovaše.

Ustani, idi u Padan-Aram u dom Vatuila oca matere svoje, i odande se oženi između kćeri Lavana ujaka svog.

Vremenska distanca vam je očigledan problem. Pitanje je da li je Lavan, u današnjem smislu ujak, ili je taj Lavan otac tog naroda, kao što je bilo opisa (pogledaću detaljnije, da ne budem 100%). Recite mi koga je oženio Adamov sin, ako ne Adamovu kćer? To je nešto loše, za ono vrijeme i one uslove? Danas bi to naravno bilo pogrepno, jeste, ali da li vi vidite li razliku?

A Juda kada vide, pomisli da je *****, jer beše pokrila lice svoje.
    Pa svrnu s puta k njoj i reče joj: Pusti da legnem s tobom. Jer nije poznao da mu je snaha. A ona reče: Šta ćeš mi dati da legneš sa mnom?
    A on reče: Poslaću ti jare iz stada. A ona reče: Ali da mi daš zalog dokle ga ne pošalješ.
    A on reče: Kakav zalog da ti dam? A ona reče: Eto, prsten i rubac, i štap što ti je u ruci. I on joj dade, te leže s njom, i ona zatrudne od njega.

Kao što rekoh, kako znati šta je grijeh, ako ga na očiglednom primjeru, slabosti pojedinaca ne objasniti, pokazati i razobličiti ljudma?

I donesoše njemu najposle i Misircima koji obedovahu u njega, jer ne mogahu Misirci jesti s Jevrejima, jer je to nečisto Misircima.

Drugi narodi, drugi običaji. Neki se danas ubiše od pršute, al muslimanima je od “nečiste” životinje. Šta je tu problem?

Sve je ovo samo "Postanak" (Prva knjiga Mojsijeva) i to jos nisam ni stavljao neke duze 'price' gdje bog zeni otvara materice, gdje prodaju Josifa itd. itd. A valjda znamo kako je ovo samo mali djelic.. Toliko mali da ovoga ima jos tona i ne bi nikad zavrsio... Samo jedna kartka ilustracija za one koji bibliju nisu procitali jer od onih koji jesu i koji je smatraju 'svetom knjigom' i ne ocekujem nikakav komentar.. Sta da se kaze uopste na sve ovo?
    Sve što je u Bibliji napisano tamo stoji sa dobrim razlogom, vjernima da sagledaju temelje vjere, primjere grijeha, onim drugima da nauče nešto ako imaju volje ili da se samo podruguju. Koji ste vi, od pomenutih?

Page 17 of 121 FirstFirst ... 71314151617181920212767117 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)