View Poll Results: Da li u NATO

Voters
437. You may not vote on this poll
  • Da

185 42.33%
  • Ne

252 57.67%
Page 140 of 199 FirstFirst ... 4090130136137138139140141142143144150190 ... LastLast
Results 3,476 to 3,500 of 4975

Thread: Da li u NATO

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by AdO_pG View Post
    znajuci da krade izbore,opozicija i dalje izlazi umjesto da bojkotuje.sta nam to govori o njima?da im nije stalo do naroda,nego do fotelja...i sto bi ja sad vjerovao tim prevarantima?za mila makar znamo ko je i sto je...
    Potpuno se slazem. Vlast je nula, opozicija jos veca.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

p.s ne znam po cemu je nato zlocinacka organizacija, onda to znaci da je skoro cijela evropa zlocinacka, bas vas ne mogu shvatiti.
    Po tome što je agresorski ratovao bez rezolucije UN i protivno rezolucijama UN. Ti možeš mislit da je to odlično, ali je svejedno zločin.
    ★

Thanks Thanks Given 
    2,446
    Thanks Thanks Received 
    5,126
    Thanked in
    2,750 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Неко ко на овај начин води антиНАТО кампању не мора бити убачени елемент и страни плаћеник, али патриота и борац за Црну Гору не може бити.

Нису Марко Милачић и његова весела група, одговорни због тога што стање у јавном мишљењу није на адекватном нивоу, већ је то одговорност на онима који врше промоцију НАТО интеграција, на шта сам много пута указивао.
    Апсолутно нико на овом форуму, нити пред црногорском јавношћу, није доказао која је то боља алтернатива чланству у НАТО.
    Питам те јели моје писање овдје лаж и манипулација и које сам то податке изнио а да су нетачни?

Питање НАТО-а се не смије гледати кроз политиканску призму, јер се ради о стратешком опредијељењу Црне Горе.
    nije fora u tome. Po tvom pisanju Milo je Milo, a ostali su manipulatori i neznalice. Za ovo drugo se slazemo, al po meni nema co'eka u Cg koji vise zasluzuje epitet manipulatora (i jos puno, puno drugih epiteta, banovali bi me kad bi ih iznio) od naseg Gospodara.
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    1,585
    Thanks Thanks Received 
    2,214
    Thanked in
    1,066 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Po tome što je agresorski ratovao bez rezolucije UN i protivno rezolucijama UN. Ti možeš mislit da je to odlično, ali je svejedno zločin.

ko zna sta bi se desavalo da se cekala ta rezolucija,mozda ni dan danas ne bi bilo mira na ovim prostorima.naravno,zrtve tog bombardovanja su svojevrsni heroji po meni,vec sam to rekao,tako da ovi koji ih danas koriste u politicke svrhe imaju najmanje prava da se pozivaju na njihove grobove,kad je upravo njihova politika doprinjela da oni budu dva metra ispod zemlje...

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

jes vala,oni su toliko neuspjesni da su sve pare zaradili zahvaljujuci politici,a makse...
    Ja sam napisao najlakše zaradjene pare jednog sportiste su kad ih političari angažuju u nekoj kampanji !!! Izgleda da Janović i Šehović nemaju nikakav problem da se javno bave politikom i sigurno da im se to plaća jer i po EU ( o kojoj nam pričaju ) postoje pokreti i političke partije koje su protiv militarizacije društva !!! Šehović priča o Ukrajini kao primjeru da treba ući u NATO a tamo je baš zbog insistiranja da se priključe tom savezu došlo do ekonomskog kraha države i devastacije !!! Jednostavno danas u ovom vremenu najbolje prolaze države koje su neutralne i bazirane na otvorenoj ekonomiji ( naravno uz rigoroznu regulativu koja štiti njihove intrese u nekom medjunarodnom biznisu ) jer sve i kad bi došlo do nekog sudara titana na njih niko ne bi obraćao pažnju jer prosto nisu zanimljivi i nema ih u programima koji su zaduženi za raketne ciljeve !!! Kako trenutno stvari stoje veliki igrači polako ali sigurno nalaze način da podijele svoje intresne zone a nama je ( da ima sreće ) najbolje da budemo neka vrsta vakuma izmedju a realno smo blizu toga scenarija da nema ovih ispada sportista ( koji jesu popularni u društvu ) pošto intelektualci pametno ćute o tome !!!
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    1,585
    Thanks Thanks Received 
    2,214
    Thanked in
    1,066 Posts

jes,rusi su ukrajincima uzeli dio teritorije zato sto su htjeli da udju u nato,bas demokratski od njih,nema sto...mi moramo biti svjesni da nismo u poziciji da budemo neutralni,nismo svajcarska,nismo svedska,finska(iako te drzave saradjuju s nato-om i blize su nato-u nego ikad,pogadjas zasto).mozda nam trenutno niko ne prijeti,ali znamo za pretenzije na nasu teritoriju,a i ovo je balkan...

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

jes,rusi su ukrajincima uzeli dio teritorije zato sto su htjeli da udju u nato,bas demokratski od njih,nema sto...mi moramo biti svjesni da nismo u poziciji da budemo neutralni,nismo svajcarska,nismo svedska,finska(iako te drzave saradjuju s nato-om i blize su nato-u nego ikad,pogadjas zasto).mozda nam trenutno niko ne prijeti,ali znamo za pretenzije na nasu teritoriju,a i ovo je balkan...
    A ne nego su trebali čekat da agresivni vojni savez zvani NATO instalira svoje sisteme u njihovoj neposrednoj blizini i vječito ih drži pod prijetnjom da se moraju prilagodjavat njohovim intresima pri bilo kakvom sporu u svijetu dje oni pokažu intres a to je ukratko svudje !!! Ovako su prozreli namjeru ( koja se pokazuje ispravnom imenovanjem neukrajinaca na svim važnim državnim funkcijama ) i nastavljaju sa politikom zaštite svojih intresa po svijetu bez opterećenja !!! Juče je u St. Petersburg održan veliki ekonomski forum dje su učestvovale skoro sve jake svjetske kompanije jer prosto žele da saradjuju sa državama dje im je obezbijedjena sigurnost investicija bez obzira što dolaze sa zapada !!! To ti je sportskim rečnikom prevedeno neće Brazil odbit da igra finale protiv Srbije ako su oni došli do finala bez obzira što vjerovatno misle da je Njemačka jači protivnik oni prihvataju realnost da su ovi na terenu ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    J Jednostavno danas u ovom vremenu najbolje prolaze države koje su neutralne i bazirane na otvorenoj ekonomiji ( naravno uz rigoroznu regulativu koja štiti njihove intrese u nekom medjunarodnom biznisu ) jer sve i kad bi došlo do nekog sudara titana na njih niko ne bi obraćao pažnju jer prosto nisu zanimljivi i nema ih u programima koji su zaduženi za raketne ciljeve !!! Kako trenutno stvari stoje veliki igrači polako ali sigurno nalaze način da podijele svoje intresne zone a nama je ( da ima sreće ) najbolje da budemo neka vrsta vakuma izmedju...
    Које су то државе у Европи које нам могу бити примјер неутралности? Финска, Шведска, Швајцарска, Аустрија.

Све ове четири набројане земље су војно неутралне само због посебних историјских околности, имају своју одбрану усклађену са НАТО пактом и питање је времена када ће већина њих ући у савез.

Ако неко мисли да треба да градимо неутралност као Србија чији је систем одбране у фази распада а економија још гора него наша, онда тај или није нормалан или не жели добро овој земљи.

Ми не можемо бити никакав вакуум између истока и запада јер ово није 1945. већ 2015. и тачка сусрета интереса великих сила је 1000км источно на Дњепру.И данас нема земаља које су тампон зона.Данас те земље служе за обрачун великих сила.
    Ми за сусједе имамо једну велику силу тј. НАТО и неколико нестабилних држава и државоликих облика са огромним економским и политичким проблемима.

Што се тиче ракетних циљева, апсолутно је небитно хоће ли наш народ у таквом хипотетичком сценарију страдати директно од нуклеарног пламена, или у страшним мукама од радијације.Односно није небитно.
    Last edited by BAR; 21-06-15 at 17:15.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Ja mogu u potpunosti da ukapiram perspektivu gledanja gdje CG ne moze sama da finansira vojsku i da se razmatra NATO opcija kao alternativa (ma koliko to unaprijed planirano bilo, ne ulazeci dublje u detalje)

Ali ne mogu, nikad nisam, niti cu ikad ukapirat' da neko moze da podrzava NATO i da je gleda kao neku 'zdravu opciju'. Kao prvo mi je tesko da povjerujem (uprkos cinjenicama) da neko 'danas' moze da sravni jednu drzavu sa zemljom i da to tako prodje bez ikakvih posledica. A to je upravo ono sto USA i NATO rade vec duze vrijeme. Ne moram da citam clanke niti gledam snimke razaranja po internetu. Bio sam u dosta tih zemalja i prije tih intervencija i nakon toga. I sve to sa nekom porukom 'zastite civila' a ustvari su uvijek civili najugrozeniji nakon bilo koje intervencije sprovedene, posebno zadnjih godina.

Nema te kampanje i te propagande koja bi meni promjenila misljenje da je NATO jedna ofanzivna ratna (i profiterska) organizacija kojoj nikad ne bi zelio da pripadam.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Ja mogu u potpunosti da ukapiram perspektivu gledanja gdje CG ne moze sama da finansira vojsku i da se razmatra NATO opcija kao alternativa (ma koliko to unaprijed planirano bilo, ne ulazeci dublje u detalje)

Ali ne mogu, nikad nisam, niti cu ikad ukapirat' da neko moze da podrzava NATO i da je gleda kao neku 'zdravu opciju'. Kao prvo mi je tesko da povjerujem (uprkos cinjenicama) da neko 'danas' moze da sravni jednu drzavu sa zemljom i da to tako prodje bez ikakvih posledica. A to je upravo ono sto USA i NATO rade vec duze vrijeme. Ne moram da citam clanke niti gledam snimke razaranja po internetu. Bio sam u dosta tih zemalja i prije tih intervencija i nakon toga. I sve to sa nekom porukom 'zastite civila' a ustvari su uvijek civili najugrozeniji nakon bilo koje intervencije sprovedene, posebno zadnjih godina.

Nema te kampanje i te propagande koja bi meni promjenila misljenje da je NATO jedna ofanzivna ratna (i profiterska) organizacija kojoj nikad ne bi zelio da pripadam.
    Мени није логично како људи не схватају да је начин понашања свих великих сила врло сличан.Чак и ми смо показали да умијемо да газимо палимо жаримо и убијамо чак и то боље.
    НАТО није незавнисна или аутономна политичка или војна организација, већ војни савез независних земаља са јасно дефинисаним правима и обавезама.

Ја сам рекао да бих ја највише волио да будемо мали неутрални Израел на Балкану, али једно су жеље а друго могућности.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Мени није логично како људи не схватају да је начин понашања свих великих сила врло сличан.Чак и ми смо показали да умијемо да газимо палимо жаримо и убијамо чак и то боље.
    To sto smo mi gazili, palili, zarili i ubijeali ne znaci niti opravdava ni nas ni bilo koje druge koji to rade. A opet ne mozemo ni poredit' bilo sto od onoga sto smo mi radili i ono sto radi USA i NATO.

НАТО није незавнисна или аутономна политичка или војна организација, већ војни савез независних земаља са јасно дефинисаним правима и обавезама.
    Da li unistavanje zemlje u potpunosti i ubijanje civila spada u ta 'definisana prava i obaveze' ?

Ја сам рекао да бих ја највише волио да будемо мали неутрални Израел на Балкану, али једно су жеље а друго могућности.
    U redu, ovo ne sporim kao sto rekoh u prosloj poruci. Samo se sad osvrcem na to kako neko moze da smatra NATO 'zdravim izborom' i da navijanja za njega kao da je nesto najljepse sto nam se moze desit' pored svega sto mozemo da vidimo nakon njihovih intervencija po cijelom svijetu...

Ovo je recimo Libija iako je to 'stara prica'. A zastarila je zato sto je poslije nje bilo previse 'prica' nego da ne idem u sirinu, samo jedan primjer...

I ja se nikad ne bi ni previse obazirao na jednog novinara niti njegovu pricu. Sve sa rezervom, da se razumijemo. Ali za vecinu ovoga sto prica postoje dokazi koji su naravno izuzeti iz glavnih televizijskih stanica i portala ali ne i sa interneta sveukupno jer danas, srecom, mnogo vise 'perspektive' moze da se iznese vezano za bilo sta a to sto su mnogi ograniceni i ne vide dalje od onoga sto im se servira je druga prica...
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

nece nato nidje bez razloga da intervenise,ne brini.
    nato nikad nije intervenisao tamo dje je mir i normalno stanje u drzavi,tako je bilo i u libiji i u avganistanu i u srj itd.
    Ti prvi ne bi ovo prihvatio kao argument, niti bi prihvatio odluku tužilaštva da ne goni, niti suda da oslobodi ubicu koji za sebe kaže da "ne ubija bez razloga" i da "to svejedno nije bila normalna, mirna kuća".

druze,oni se bore protiv najveceg svjetskog zla trenutno-islamske drzave, terorista, fundamentalizma
    Druže, tih ljudi tamo nije bilo prije njihove invazije na Irak.

Онда, по тој логици, НАТО није злочиначки савез већ су злочинци појединци на одговорним мјестима у неколико држава које су чланице тога савеза, исто као што су били злочинци појединци на власти у нашој земљи што на републичком што на савезном нивоу.
    Samo što je Slobo umro u Hagu, a Bler, Buš, Klinton, Ramsfeld i ostali se kreću slobodno.
    ★

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by fidel castro View Post
    to sto smo mi gazili, palili, zarili i ubijeali ne znaci niti opravdava ni nas ni bilo koje druge koji to rade. A opet ne mozemo ni poredit' bilo sto od onoga sto smo mi radili i ono sto radi usa i nato.

Наравно да не.Али нам ни не даје морални пиједастал за критиковање, посебно јер су наши злочини били далеко суровији.А што се тиче бројки у посљедњих 25 година то су потпуно упоредиве категорије.

da li unistavanje zemlje u potpunosti i ubijanje civila spada u ta 'definisana prava i obaveze' ?
    Наравно да не.

ovo je recimo libija iako je to 'stara prica'. A zastarila je zato sto je poslije nje bilo previse 'prica' nego da ne idem u sirinu, samo jedan primjer...

i ja se nikad ne bi ni previse obazirao na jednog novinara niti njegovu pricu. Sve sa rezervom, da se razumijemo. Ali za vecinu ovoga sto prica postoje dokazi koji su naravno izuzeti iz glavnih televizijskih stanica i portala ali ne i sa interneta sveukupno jer danas, srecom, mnogo vise 'perspektive' moze da se iznese vezano za bilo sta a to sto su mnogi ograniceni i ne vide dalje od onoga sto im se servira je druga prica...

Половина чланица НАТО-а није учествала у интервенцији у Либији, на челу са Њемачком, док је неутрална Шведска учествовала.
    То да ли је та операција била праведна или не, тешко је процијенити, јер су ствари у Либији јако компликоване.
    Можемо само само дискутовати да ли је та, иначе не много велика операција дјелотворна.Мислим да није и мислим да је требало проширити, интервенисати копнено и помоћи успостављању државних институција по први пут у Либији.

Медији су средство за контролу јавног мишљења и сви медији су у служби државних, полтичких или економских елита.И објективни медији данас не постоје.Било да су велики као cnn или rt, или мали као разни интернет медији.
    Last edited by BAR; 21-06-15 at 19:17.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Eto vidis, ja kritikujem. Kao sto mogu da kritikujem i nas i nasu Crnu Goru (zvao me ti izdajnikom ili kako vec) tako mogu i sve ostale jer ja nikad nisam bio dio toga niti bi ikad bio.

A Libija je svakako samo jedan primjer od mnooooogih. Koliko su samo 'fail'-ovali sa napadima zasnovanim na laznim razlozima poput nekih 'nukleranih postrojenja' i sl. Nego kazem... kad bi navodili primjere za svaku intervenciju ne bi nikad zavrsili. Nemam toliko ni zivaca ni vremena. Poenta ostaje da su sa zemljom sravnili mnoge drzave i da to i dalje rade.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Eto vidis, ja kritikujem. Kao sto mogu da kritikujem i nas i nasu Crnu Goru (zvao me ti izdajnikom ili kako vec) tako mogu i sve ostale jer ja nikad nisam bio dio toga niti bi ikad bio.

A Libija je svakako samo jedan primjer od mnooooogih. Koliko su samo 'fail'-ovali sa napadima zasnovanim na laznim razlozima poput nekih 'nukleranih postrojenja' i sl. Nego kazem... kad bi navodili primjere za svaku intervenciju ne bi nikad zavrsili. Nemam toliko ni zivaca ni vremena. Poenta ostaje da su sa zemljom sravnili mnoge drzave i da to i dalje rade.
    Нико ти не брани да критикујеш.

Свака критика мора бити искрена.НАТО је имао свега четири војне интервенције од чега двије против Срба, и то је разлог оволике критике и отпора код дијела наших опозиционих политичких и параполитичких структура.
    Да сјутра исти тај НАТО, тј. чланице савеза обећају Србији Сјевер Косова, Црну Гору и Р.Српску, све би те високоморалне критике нестале.

Није да тврдим да су то и твоји разлози.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Moji nisu definitivno niti bi ijedna od tih (nerealnih) akcija promjenila moje misljenje.

Iako je tema NATO, mozes vidjet' da sam uvijek pominjao 'USA i NATO' i skoro ih gledao kao 'jedno' iako znam da nisu isto... Zajedno su pakao mnogima napravili i tu ne mislim samo na te 'rezime' nego i na civile i cjelokupne drzave uopste.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    1,585
    Thanks Thanks Received 
    2,214
    Thanked in
    1,066 Posts

Нико ти не брани да критикујеш.

Свака критика мора бити искрена.НАТО је имао свега четири војне интервенције од чега двије против Срба, и то је разлог оволике критике и отпора код дијела наших опозиционих политичких и параполитичких структура.
    Да сјутра исти тај НАТО, тј. чланице савеза обећају Србији Сјевер Косова, Црну Гору и Р.Српску, све би те високоморалне критике нестале.

Није да тврдим да су то и твоји разлози.
    upravo tako.
    da nije bilo to sto je bilo,mnogima ne bi
    pala na'm libija,avganistan,irak itd.

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Jel' se ovo plase facu da pokazu pa su guzicu okrenule?
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Nešto i te guzice ne vidim...
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Tu se vidi ta nadaleko poznata crnogorska građanska svijest.
    ★

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Tu se vidi ta nadaleko poznata crnogorska građanska svijest.
    Koja se graniči sa ovom virtuelnom, jel tako?
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Stvarno ne razumijem foru, okrenule guzice, a na ledjima "za NATO".. taman neka neko sad uradi montazu kako ustvari stoje iznad groba malene Olivere Maksimovic, sa sve ovom porukom...
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    3,487
    Thanks Thanks Received 
    411
    Thanked in
    253 Posts

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by Samo Niksic View Post
    Потпуно се слажем, мада са оваквом кампањом и ово је успјех.
    Са правом кампањом подршка може лагано и преко 50%

Page 140 of 199 FirstFirst ... 4090130136137138139140141142143144150190 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)