Korektan je sjekloca. Nadam se da ces nekad imat prilike da mu vidis ponasanje kad se opjani po bd- pa iz
Kola urlice i vice srbija i dize tri prsta pored setalista. Valjda mu proradi nesto tad, sto ces
f6
Ne vole oni da se bave politikom koliko su DPS-u potrebni za promociju. S druge strane, oni ovakvim angazmanom pokazuju da nemaju nimalo odgovornosti prema zemlji u kojoj zive. Sto je najgore, zbog njih polako gubim entuzijazam prema nasim reprezentacijama uopste, a jedan rijedak izuzetak je muska rukometna reprezentacija kojoj motivacija nije novac, nego onaj grb. Eto tako.
Jedna stvar je da ti kao gradjanin glasas i da se smatras 'dijelom' neke partije a drugi da koristis sport (gdje si koliko-toliko 'popularan') kako bi promovisao 'svoju partiju'.
Ovo prvo je normalno, ovo drugo je malo neukusno. Nego me ne cudi ni najmanje.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
a kad odbojkasica izadje sa tekstom protiv nato-a,onda je u redu,a? nemojmo dvostruke standarde...
Ne sprdaj se, ono je bio razuman odgovor na jedan naruceni tekst koji promovise zlocinacku organizaciju. "Ne usmjeravati ljude ka vojnim savezima", "ne mijesati se (kao sportista) u politiku nego se boriti na terenu za grb svoje zemlje", su poruke koje svako normalan treba da salje.
I ako je onaj tekst imao elemenata koji su protiv ulaska,sto je i razumijem jer koliko skapirah dozivljela je tu porodicnu tragediju.Tekst je vise bio usmjeren ka toma da Sehovic treba da se bavi sportom i bude primjer u sportu a ne politici.
Preduhitri me drndar![]()
ja sam shvatio da vi govorite da sportisti ne trebaju da se mijesaju u politiku a sad je to razuman odgovor...slazem se da je neko trebao da odgovori sehovicu(inace smatram da je pogrijesio sto je sebi dozvolio da se petlja u to,isto kao i janovic)ali neka to bude neko van sporta,sta sad treba da se opet neko nadje da odgovori janovicu na ovo jel?pa da se prosiri,da se podijelimo jos vise....
p.s ne znam po cemu je nato zlocinacka organizacija,onda to znaci da je skoro cijela evropa zlocinacka,bas vas ne mogu shvatiti.
Meni je bilo posebno drago sto mu je poruku da se ne mijesa politiku poslao upravo neko iz svijeta sporta, od ovih ili onih pokreta, partija ili NVO smo na te stvari navikli, to im je i posao. Odgovorila mu je ljudski i dostojanstveno, kao sportista, i sacuvala nam to malo obraza sto je ostalo.
Sto se ocog drugog tice, da ne sirimo sad pricu, pogledaj malo sto su uradili od Libije i Avganistana, i zasto, valjda ti bude dovoljno...
nato nikad nije intervenisao tamo dje je mir i normalno stanje u drzavi,tako je bilo i u libiji i u avganistanu i u srj itd. a ti mozes vjerovati u bajke koje nam pricaju od kad smo bombardovani...
inace,jedan dobar dio teksta sto napisa nas vaterpolista
Odrastanje i mladost moje generacije je obilježena bolnim iskustvom raspada Jugoslavije, ratovima u našem regionu, mnogobrojnim nevinim žrtvama, nesigurnošću i tjeskobom. Prema svim tim žrtvama osjećam duboki pijetet i žalim što je do toga uopšte moralo doći. Razmišljam o korijenima događaja i na koji način smo mi mogli to da izbjegnemo. Da li smo mogli i mi da učinimo pravi potez i krenemo istim putem kojim su već tada krenule skoro sve bivše komunističke zemlje. To je put integracije u strukture NATO i EU. Naši građani bi bili dio jedne šire, uspješne, zajednice i ne bi bili zabrinuti za svoju budućnost. Izbjegli bismo rat, stradanja i žrtve. Ovo vještačko pitanje da li tamo pripadamo i da li je to put kojim treba da idemo bilo bi suvišno i ne bi smo ga danas postavljali. To bi, sportskim rječnikom, bila dobra strategija gdje se zna cilj, kao i način na koji se on ostvaruje. Umjesto toga, mi smo propustili šansu, a ovakva životna utakmica, kada se izgubi, nosi bolne i dugotrajne posljedice.
On je ovo napisao taman kao sto sam ja rezirao Kuma no aj.
Sprdas li se to?Sjedinjene Drzave su, direktno ili indirektno, finansiranjem i naoruzavanjem vlada i pobunjenickih grupa, samo od Drugog svjetskog rata intervenisale u preko 70 (SEDAMDESET) zemalja svijeta, i direktno su odgovorne su za smrt preko 10 miliona ljudi. Ne prica niko o narodu, nego NATO-u koji je produzena ruka njihove spoljne politike, takva kakva je.
Last edited by ekrem_drndar; 21-06-15 at 16:06.
A oces mi reci, gdje je to normalne stanje u drzavi, od tih africkih zemalja? Kad bi malo dublje pogledao stvari, shvatio bi da intervenisu tamo dje imaju interes, bilo strateski bilo da eksploatisu prirodne resurse. Ili i jedno i drugo. Jedno pitanje za tebe: je li Saudijska Arabija jedna demokratska zemlja, koju karakterisu mir i normalno stanje u drzavi, s obzirom da SAD s njima imaju izvrsnu saradnju?
ja da znam,u saudijsku arabiju nije ratno stanje,mada im demokratija nije jaca strana,isto kao i rusiji,sjevernoj koreji itd.
САД да, исто као и Русија/СССР, Кина, Француска, Британија, али не и НАТО.
НАТО као савез је интервенисао војно само четири пута.Једном против ВРС, једном против СРЈ, у Афганистану и Либији а једнио су у Афганистану учествовале све чланице савеза.
И у свим тим сукобима директно или индиректно погинуло је неколико пута мање људи него што је погинуло од стране оних власти и организација које смо ми као народ и држава подржавали у периоду 1991-1995 а дио народа 1998-1999.
Питам лијепо, ако су то стандарди злочинства, јесмо ли онда и ми злочинци?
Last edited by BAR; 21-06-15 at 16:11.
Црногорце је одржало црногорско срце.
nece nato nidje bez razloga da intervenise,ne brini.
Zlocinci su oni koji su takvu politiku sprovodili. Izmedju ostalih, od ovih skorasnjih, to su Bus, Bler, Klinton i td. Sami zakljucite ko je odgovoran za napad na Dubrovnik, i ko bi zbog toga morao da odgovara. Nijesmo mi zlocinci, nijesu ni Amerikanci zlocinci, ne generalizuj stvari. Njihova spoljna politika je u kontinuitetu, makar od Drugog svjetskog rata (taj period sam malo vise istrazivao), takvog karaktera.
intervenisu da bi obezbijedili mir u drzavi u kojoj intervenisu,svidjalo se tebi ili ne.dovoljan je nas primjer,da ne idem dalje.
zakljucujem ovu raspravu,nema svrhe nastavljati dalje
Jedno je makar sigurno, a to je da je njihova spoljna politika konzistentnakakva mudovista: http://www.loonwatch.com/2011/12/we-...en-since-1776/
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks