Optuzili ti mene da izvrcem rijeci? Ne kazem da je boziji zakon. Ne kazem da je zakon uopste. To je samo po meni dobra ideja jer ja licno ne vidim razlog za podjele na svim tim osnovama na kojima ljudi generalno insistiraju. To je daleko od zakona.
Njegova ideja "boga" nema veze sa tvojom. O tome sam pricao sa septembrom.
Slazem se u potpunosti. Dobro si se opisao. Ucis.
Last edited by VanjaTheMan; 21-06-15 at 09:53.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Last edited by SpongeBob; 21-06-15 at 10:34.
Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs
Jel' moguce da neko kao Ego, koji je toliko razumom ogranicen, moze da napise ovako nesto?
Ima kakvog bozijeg zakona u vezi obraza? Ako ima, procitaj ga koji put i ponovi u sebi...
Ja vidim da je uzaludno ista pricat' sa tobom... Sto god da je ovako ili onako "To je bog tako rekao" a ako nesto ne mozes da objasnis (kao masu stvari do sad) onda ides na ultra-mega debilizam poput "samo da ne negirash ono sto ne razumijesh", tj. iako nista ne razumijes opet treba u to da vjerujes jer tako je 'bog rekao'. A kad i sam uvidis koliko je to glupo onda lijepis stihove iz kurana... Ili onako ponizno i porazno napises "Ne mozes ti to shvatit', ja ne mogu da ti objasnjavam". E pa![]()
--------------------------
Do Not Disturb.
Tesko da inteligentni ljudi mogu biti radikalni u vjeri kao nasi ograniceni forumasi.
One Ring to Rule them all...
Da neko ne vidi dalje od nosa a da moze onako nesto izjavit'.... to jos nisam gledao...
P.S. Kako se zove onaj matrak sto se konjima stavlja da ne vide? ('blinders' ili 'blinkers' je na eng, ne znam kod nas kako se zove)
Do Not Disturb.
Naocnjak
Eo ga nas dragi Ego
![]()
Preko jednog oka stave Bibliju a preko drugog Kuran. Pa zajasu.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Ako je bog stvorio sve na zemlji, ko je stvorio boga?
On se sam stvorio ni iz cega?
Evo jedan klip iako znam neke koji ga sigurno nece pogledat' upravo zbog ovih naocnjaka.
Do Not Disturb.
Fidel, to su tvoji naocnjaci. Jes da su po poslednjoj modi ali ja ove moje ne mijenjam, jes da ima konja kojima se ne svidjaju ali meni su udobni.
Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Do Not Disturb.
Vidis, tebe ti tvoji ogranicavaju toliko da ni njih same ne vidis. Lakse se ogranicit i ne razmisljat o "apstraktnim" stvarima, to stoji.
Ti moji? Koji moji?
Ja sa svoj, za razliku od vas. Meni ne treba neko ko ce mi govorit' sto je dobro a sto lose, to sam vidim.
Ne treba neka 'sveta knjiga' da mi prijeti kako cu zbog neceg loseg ic' u pakao ili cineci dobro u raj. Sam se vodim svojim vrijednostima, nije mi potreban bog da me vodi kroz zivot.
Last edited by Fidel Castro; 21-06-15 at 15:44.
Do Not Disturb.
Gubis mi se pomalo...prica poce oko nekakvih klipova a dodjosmo do samopromocije. Ne znam sto da ti recem, samo naprijed, bravo ili nesto slicno.
Ako se ti identifikujes sa tvojim svetim knjigama, ja se ne identifikujem sa snimcima koje postavljam... Samo me zanimala reakcija pojedinih ali vidim da je kuliranje opet na snazi. Bolje i ne umijete.
Do Not Disturb.
Ja sam se bas slatko ismijao na klipTop je
Nisu važne stvari koje imaš i ono na tebi, važno je ono što nosiš u sebi. Ego ipak nije toliko grub i prost, kakvim ga pravite, dal je vrijeme da vidite šta imate ili nemate u sebi? Vjerujem da bi Ego bio srećan da o tome razmislite.
Radikalizam u vjeri vrlo komplikovana stvar, makar što se svake veće vjere tiče. Te su stvari bile popularnije ranije, sada teško. Ovakve izjave su, oprosti mi, proste.
I ovo je složena i kompliovana tema, ali ulaziti u raspravu s Vanjom, nakon ovakvih zadnjih izjava, je apsurdno. On nema znanja o elementarnim stvarima, osim nekog negodovanja, odbacivanja i sličnih stvari.
Bog je na više mjesta objasnio da je on “alfa i omega”, što bi se moglo razumjeti kao početak i kraj svega. Samo ljudi kojima ovo ne odgovara, koji ovo ne razumiju, ili iz nekih razloga neće da razumiju, pitaju ovako nešto. Vjernom narodu je ovo kristalno jasno.
Zašto dozvoljavaš onda sebi da drugima govoriš ružno? Nisi u pravu, religiozna literature ti ne prijeti, nego ti objašnjava kako stvari stoje i na koji način funkcionišu, ona sama kaže da ko ne vjeruje neće poslušati i đe će takvima biti mjesto, nasuprot, onima koji budu vjerovali i pokazali plodove pokajanja. Dal zaš šta je pokajanje, makar sad posle ruznih riječi upućenih Ego-u?
Mislim da je prigodna animacija, ovim napisanim riječima, upravo postigla svoj cilj. Da je ovakvo pokazano mišljenje bilo kojim slučajem produkt ozbiljnih ličnih razmišljanja, razmatranja, razgovora sa drugma i slično, onda bi to bilo vrlo zabrinjavajuće, ovako, znajući svrhu prigodnih animacija, ne zavređuje pažnju.
Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs
Ja svakako ovo ne razumijem niti vjerujem da ijedno RAZUMNO bice ovo moze da razumije. Vjernom narodu je mozda 'kristalno jasno' upravo zato sto ne razmisljaju svojom glavom nego se vode razno-raznim 'svetim njigama'.
Religiozna literatura ne prijeti? Samo mi reci iz koje 'svete knjige' zelis da pocnem pa da ti iznesem odma cinjenice kojih ocigledno ni sam nisi svjestan. Ako pak vec unaprijed znas da grijesis, samo priznaj to i onda sam procitaj makar dio biblije ili kurana pa ces vrlo brzo naic' na razne prijetnje... Pokajanje? Kako ne znam... To je ono kad mozes da uradis sto te volja (silujes, ubijes itd.) pa odes u crkvu/dzamiju i foliras se da ti je krivo i iskljucivo se rijecima 'pokajes' pred 'svestenim licem' i izadjes odatle 'kao nov', kao da se nista desilo nije... Pokajao si se i grijesi su ti svi oprosteni.
Znaci i tebe je animacija nasmijala? Drago mi je da je imala pozitivne posledice na tebe.
P.S. Nisi morao da izigravas Ego-vog advokata... Siguran sam da co'ek vec gugla i trazi nove stihove sa kojima ce nas zadivit' sve...
Last edited by Fidel Castro; 21-06-15 at 18:57.
Do Not Disturb.
Alan Watts je jednu interesantnu stvar rekao.
Ateisti (to su oni koji tvrde da Boga nema a ne da nemaju dovoljno dokaza da potvrde sebi dali ga ima) nemogu da podnesu ideju da ih neko stalno posmatra i da zna koje misli imaju i da nemogu nista sakriti.
A ja vjerujem da je vama milo kad vas bog gleda kad se recimo kupate ili ebete... :lolblue:
Znaci "trece oko", "zona sumraka" i ostalo vam nije ravno![]()
Do Not Disturb.
Ma zeni se covjece da se smirish, no te svaki nagon navlada pa neznash kudije udarash.
Ne rade svi to, ima normalnog naroda koji se vole i ljubav vode.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks