Page 13 of 121 FirstFirst ... 3910111213141516172363113 ... LastLast
Results 301 to 325 of 3013

Thread: Naš Bog je jedan

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

A ja vidim ove novine Vijesti. Ako neko nekome glavu okine od tih ISIS-a na prvu stranu stave a ako li kakav zlocin moze da se pripise ikako svim vjernicima oni to na udarnu stranu. A pobi onaj optuzeni sto je vele fasista one ljude u crkvu bacili nedje na 16-tu stranu.

Kakvi su to foliranti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Molim
    Samo si ponovio ono sto sam rekao i ubacio rijec koja ti odgovara umjesto one koja ti ne odgovara iako to nema nikakvog smisla. Bez razmisljanja kao i uvijek. Mozda kad bi razmislio prije nego sto progovoris ne bi tako kiksao. A mozda si stvarno nesposoban da vidis razliku. Ipak si pokazao da ne znas razliku izmedju originala i photoshopa, ni razliku izmedju izmisljenog i otkrivenog, ni izmedju majmuna i zajednickog pretka
    Ajde kad si tako sposoban, dokazi da bog postoji. Evo tema savrsena. Pise lijepo "Nas bog je jedan". Pa sposobni nas sundjeru izvoli i dokazi.
    Vidiš, boli kad se na identičan način kao što ti radiš, mijenja tekst. Padaš sve više i više. Original i photoshop? Izmišljeno i otkriveno? Majmun i zajednički predak? O čemu ti pričaš, čovječe, još se i nerviraš, po konstrukciji zadnje rečenice bi se reklo.
    Jel moguće da o svijetu razmišljaš na način, da li je zarez ovđe ili je trebao na drugo mjesto? Dal je to vrh i krajnji limit koji vidiš? Ako jeste, ja ti stvarno ne mogu pomoći.
    Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
    https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    A ja vidim ove novine Vijesti. Ako neko nekome glavu okine od tih ISIS-a na prvu stranu stave a ako li kakav zlocin moze da se pripise ikako svim vjernicima oni to na udarnu stranu. A pobi onaj optuzeni sto je vele fasista one ljude u crkvu bacili nedje na 16-tu stranu.

Kakvi su to foliranti.
    Ne vidjeh jos nigdje da su sve Muslimane optuzili da su teroristi. Sagledavas stvari iz potpuno pogresnog ugla. Zasto bi samo jos jedan u nizu psihopata iz Amerike bio na naslovnoj strani nasih novina? Jos jedan dan, jos jedan masakr u Americi. Ipak je javno pogubljenje novinara samim novinarima malo vaznije.

Quote Originally Posted by SpongeBob View Post
    Vidiš, boli kad se na identičan način kao što ti radiš, mijenja tekst. Padaš sve više i više. Original i photoshop? Izmišljeno i otkriveno? Majmun i zajednički predak? O čemu ti pričaš, čovječe, još se i nerviraš, po konstrukciji zadnje rečenice bi se reklo.
    Jel moguće da o svijetu razmišljaš na način, da li je zarez ovđe ili je trebao na drugo mjesto? Dal je to vrh i krajnji limit koji vidiš? Ako jeste, ja ti stvarno ne mogu pomoći.
    Mijenjaj ti tekst koliko ti dusi drago jer nacin na koji ti to radis samo potvrdjuje sve sto sam rekao. I opet vidis stvari koje nisu tu. Zasto bih se nervirao?
    Znas ti dobro i o cemu pricam. Sve one greske koje si pokusao da ignorises i zakopas. Ali boli sujeta pa ne smijes da priznas. Nadas li se mozda da stvarno imam kratko pamcenje pa da cu da zaboravim sta si sve namlatio?
    Last edited by VanjaTheMan; 20-06-15 at 13:36.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Aj da se prebrojimo odje koliko nas ste optuzili.

Ja prvi!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Sceko View Post
    On je zelio da svi mi sami odaberemo jel tako? dal cemo vjerovat il ne. Onda posle Isusa svi su lazni, zasto bi opet slao nekoga?
    Kao prvo, Isus je poslat samo jevrejima. Kao drugo, objava sa kojom je Isus došao a koja se sada nalazi u jevanđeljima je u mnogome izmijenjena. Iz tog razloga je objavljen Kur'an kao zadnja objava u kojem Allah s.w.t. kaže da neće do sudnjeg dana biti izmijenjen.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ne vidjeh jos nigdje da su sve Muslimane optuzili da su teroristi. Sagledavas stvari iz potpuno pogresnog ugla. Zasto bi samo jos jedan u nizu psihopata iz Amerike bio na naslovnoj strani nasih novina? Jos jedan dan, jos jedan masakr u Americi. Ipak je javno pogubljenje novinara samim novinarima malo vaznije.

Ja vidim sto je njima vazno. Vole americke pare, zmure na ono "in God we trust" kad ih na ruke primaju. Kontraverzne i ekstremne iz svih grupa isticu a koliko se trude da one umjerene i koje pozivaju na mir istaknu to se lako vidi.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Aj da se prebrojimo odje koliko nas ste optuzili.

Ja prvi!
    Ti jarane ako hoces prvi, zasto prvi ne pocnes da odgovaras na pitanja koja su ti postavljena? Jedna od stvari koje si uvijek volio da uradis je da se povuces iz rasprave dok ne prodje nekoliko strana, valjda u nadi da ce da zaborave ostali o cemu se pricalo i da nisi dao odgovore. Ali ajde da ne bude da te optuzujem, mozda si svaki put kad se to desilo bio zauzet pa nisi mogao da se ulogujes. Pokusavas li i sad istim trikom da se bavis? Pitam samo, da ne bude da te optuzujem. Nego ako bi mi dozvolio jednu optuzbu, mnogo si osjetljiv.

Ja vidim sto je njima vazno. Vole americke pare, zmure na ono "in God we trust" kad ih na ruke primaju. Kontraverzne i ekstremne iz svih grupa isticu a koliko se trude da one umjerene i koje pozivaju na mir istaknu to se lako vidi.
    Ja Vijesti kao novinu ne cijenim ni malo jer su senzacionalisti kojima ne moze da se vjeruje. Senzacionalizam se prodaje, ali to je mnogo daleko od namjernog sirenja mrznje i propagiranja nekakve americke ideologije. Moras malo realnije da posmatras neke stvari. Nisu oni nikakvi foliranti niti su maliciozni. Oni su kao i veliki broj novinara u Crnoj Gori iskreno nesposobni za objektivnost i polupismeni su.
    Last edited by VanjaTheMan; 20-06-15 at 13:45.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Sceko View Post
    E sad me zanima ovo cemu onda sve te crkve dzamije i sve to? kakvo one dobro cine njemu?
    Allah s.w.t. je propisao molitve u džamijama. Molitva u džamiji je prema islamu 27 puta vrednija od molitve kući. Allah s.w.t. kaže:

Kazuj Knjigu koja ti se objavljuje i obavljaj molitvu, molitva, zaista, odvraća od razvrata i od svega što je ružno; obavljanje molitve je najveća poslušnost! – A Allah zna šta radite. (29, 45)

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Quote Originally Posted by Mabus View Post
    Allah s.w.t. je propisao molitve u džamijama. Molitva u džamiji je prema islamu 27 puta vrednija od molitve kući. Allah s.w.t. kaže:
    Ovo mu dodje kao neki buff. Ili je molitva kuci nefrovana :lolblue:
    Morao je Alah da izbalansira.

Vidis sad citava religija ima smisla. Stari Zavjet je bio open beta, Novi Zavjet puna verzija i Islam rebalance patch sa nekim novim dodacima

Ali ipak mi se cini da bagujete mnogo.
    Last edited by VanjaTheMan; 20-06-15 at 13:49.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ja tebi kad pricash sa nepostovanjem o Bogu necu nikad odgovoriti.

A kad pricash normalno hocu, ali ne uvijek jer ja odje sa nekoliko knjiga se baratam i sa drugima o vaznim stvarima govorim.

A cesto radtish ono sto je Bob rekao, izvlacish iz konteksta moje rijeci i pokusavash da ih izvrnesh i tu, po iskustvu, nema poente rasprave. Misli sta hocesh a tvrdnju nemoj da zovesh pitanjem.

Pitanje se ne postavlja "a vidji ga tvrdi ovo, hahaha" iako je jasno iz mog teksta da ja nisam tvrdio to.

To nije pitanje no iznosenje tvrdnje.
    Last edited by Ego_and_his_own; 20-06-15 at 13:52.

Thanks Thanks Given 
    2,295
    Thanks Thanks Received 
    3,114
    Thanked in
    1,316 Posts

Muhamed je imao malo vise mozga od svojih prethodnika pa je veliki akcenat stavio na to da posle njega nece bit drugih proroka. Na taj nacin se automatski ogradio od svih "laznih" proroka koji bi pokusali da urade isto ili slicno sto i on. I dao sebi legitimnost u obracunavanju sa neistomisljenicima. To je samo dobar politicki potez. I ja bih na njegovom mjestu isto uradio.
    Kazu istoricari da je bio dobar i smjeran. Prenosio je ono sto mu je receno. Ali dosta istoricara se slaze da je samo mali dio Kurana zasnovan na njegovom ucenju. Dosta toga je izgubljeno jer se dio onog sto je prenosio pamtio i pisao, a drugi dio direktno biljezio. Ostatak Kurana je zbrka od bajki, kontradiktornosti, i opravdanja za osvajacke pohode.

U prilog ovome ide i cinjenica da C.G. Jung se rijetko kad osvrtao na Kuran kad je bila u pitanju kontrastivna analiza religije i psihologije. Akcenat je uvjek bio na simbolici budizma, hriscanstva i drevnih kultova.

Druga stvar, cak i masoni kojima prilaze ljudi iz svake religije uvijek navode zivot Muhamedov kao primjer smjernosti, a nikada simboliku islama niti njen uticaj na covjecanstvo. Mozda zato jer je ta zaostavstina minimalna?

Sve u svemu Muhamed je bio jedan od velikih ljudi mada ovo u sta mu se izrodilo ucenje rezultira da "je bolja nevinost iz neznanja no vrlina nastala iz znanja". Steta, bas steta.

Sent from my GSXR1000 @ 299
    Last edited by Caesar; 20-06-15 at 13:55.
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Interesantno kako vam postane ispod nivoa da odgovarate na pitanja kad se nadje bas neko na koje ne mozete da date odgovor.
    Ja se sjecam kad si pisao da voda ima memoriju i da ako pricas lose stvari hrani imace los ukus. A jesi li u medjuvremenu slucajno provalio koliko je jednostavno sprovesti takav eksperiment?

Takva prica ti nije ispod nivoa, a ispod nivoa je da odgovoris sagovorniku na teska pitanja? Ajde sto nas lazete pa jos tako ocigledno. Ali vi i sebe lazete. Morate valjda. Mozda je tako i bolje. Ko zna kakav bi haos napravili da vas neko probudi iz te samoindukovane kome.

Ti si inace najgori ovdje. Nema vjernika na forumu koji u vise besmislica vjeruje od tebe. Sve si ih pokupio i usvojio. Ovi drugi makar malo smisla imaju neke stvari dobro da vide. Ali ne i ti. Gdje god se nadje neka prazna prica u koju normalan covjek ne bi smio da povjeruje, ti ne da si je prihvatio nego bi jos i da je pripovjedas. Iskreno mislim da su ljudi kao ti opasni po drustvo. I za ISIS si skorije rekao da neke stvari ispravno rade. I nadam se da nadlezni organi paze na tebe jer ti nikako ne vjerujem da si bezazlen. Ako iko na forumu odgovara opisu opasnog fundamentaliste koji svakog trenutka moze da napravi kakvu sprdnju, rekao bih da si to ti. Najiskrenije ti kazem ovo.
    Što se tiče ISISA jasno sam rekao da ih ne podržavam, smatram ih ekstremistima koji su daleko zalutali. Što se tiče toga da voda ima memoriju:

Ili još bolje pogledaj ovo, mada, zalud je tebi gledati bilo šta:

Last edited by Mabus; 20-06-15 at 13:53.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Ne pada mi na pamet jos jedan video o tome da gledam i da se vracam ponovo na isto. Da si sposoban da nadjes istinu do sad bi znao zasto ta prica o vodi nije istinita.

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    Kazu istoricari da je bio dobar i smjeran. Prenosio je ono sto mu je receno. Ali dosta istoricara se slaze da je samo mali dio Kurana zasnovan na njegovom ucenju. Dosta toga je izgubljeno jer se dio onog sto je prenosio pamtio i pisao, a drugi dio direktno biljezio. Ostatak Kurana je zbrka od bajki, kontradiktornosti, i opravdanja za osvajacke pohode.

U prilog ovome ide i cinjenica da C.G. Jung se rijetko kad osvrtao na Kuran kad je bila u pitanju kontrastivna analiza religije i psihologije. Akcenat je uvjek bio na simbolici budizma, hriscanstva i drevnih kultova.

Druga stvar, cak i masonski autori kojima prilaze ljudi iz svake religije uvijek navode zivot Muhamedov kao primjer smjernosti, a nikada simboliku islama niti njen uticaj na covjecanstvo. Mozda zato jer je ta zaostavstina minimalna?

Sve u svemu Muhamed je bio jedan od velikih ljudi mada ovo u sta mu se izrodilo ucenje rezultira da "je bolja nevinost iz neznanja no vrlina nastala iz znanja". Steta, bas steta.
    Dobro, na kraju nije vazno da li se Muhamed ili neko drugi dosjetio da kaze da je poslednji prorok. Neko se sjetio i to je najvaznije jer je ostalo i ljudi u to vjeruju. A i ne sporim da je bio veliko mudoviste. Ipak je jedini covjek da ja znam koji je uspio da stvori i naciju i drzavu i religiju.
    Last edited by VanjaTheMan; 20-06-15 at 13:55.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Interesantno koliko želje za dokazivanjem, koliko volje za diskreditacijom neistomišljenika. Čemu sve to. Recite mi, ako kojim slučajem uspijete da još više odete u ovim raspravama u negativnom smislu, dal će se išta promijeniti? Dal je istina malo više istina ili su laži malo manje laži?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne pada mi na pamet jos jedan video o tome da gledam i da se vracam ponovo na isto. Da si sposoban da nadjes istinu do sad bi znao zasto ta prica o vodi nije istinita.
    Upravo je ova priča o vodi istinita, naučno potvrđena. Ali šta to vrijedi kad ti nisi prisustvovao tom eksperimentu? A i da si pozvan da učestvuješ okrenuo bi glavu zar ne, jer ne želiš mijenjati svoj nevjernički način života, ne želiš čuti, niti pogledati nešto što može poremetiti tvoju sujetu. Allah s.w.t. kaže:

Kad bismo njih radi kapiju na nebu otvorili i oni se kroz nju uspinjali, opet bi oni, zacijelo, rekli: ”Samo nam se pričinjava, mi smo ljudi opčinjeni!”

Najgora bića kod Allaha su oni koji su gluhi i nijemi, koji neće da shvaćaju. Da Allah zna da od njih može biti ikakva dobra, učinio bi da čuju, a da je učinio i da čuju, oni bi se opet okrenuli, jer oni i inače glave okreću.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Kazu istoricari da je bio dobar i smjeran.
    "Dobar i smjeran" vodio 50 ratnih kampanja ?
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Ispraviće me ovi što su bolje informisani, ali ne znam da je baš on predvodio ovih 50 kampanja, vjerovatnije je da ih je neko vodio možda "u njegovo ime" što je često iscenirano, maliciozno i naravno pogrešno itd, možda upravo s namjerom da se kod ljudi stvori zaključal sličan tvom?

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Quote Originally Posted by Mabus View Post
    Upravo je ova priča o vodi istinita, naučno potvrđena. Ali šta to vrijedi kad ti nisi prisustvovao tom eksperimentu? A i da si pozvan da učestvuješ okrenuo bi glavu zar ne, jer ne želiš mijenjati svoj nevjernički način života, ne želiš čuti, niti pogledati nešto što može poremetiti tvoju sujetu. Allah s.w.t. kaže:

Kad bismo njih radi kapiju na nebu otvorili i oni se kroz nju uspinjali, opet bi oni, zacijelo, rekli: ”Samo nam se pričinjava, mi smo ljudi opčinjeni!”

Najgora bića kod Allaha su oni koji su gluhi i nijemi, koji neće da shvaćaju. Da Allah zna da od njih može biti ikakva dobra, učinio bi da čuju, a da je učinio i da čuju, oni bi se opet okrenuli, jer oni i inače glave okreću.
    Nije. Ili lazes zato sto mislis da se ne sjecam detalja ili si opet dobio netacne informacije. Sjecam se ovoga. Opet prica o Masaru Emotu. I nikako nije naucno dokazana nego je jos i kritikovan njegov nenaucan nacin sprovodjenja eksperimenata.
    Last edited by VanjaTheMan; 20-06-15 at 14:23.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Imas li kakav odgovor na ovo:

Ego, mabuse, i ostali koji se raspravljate sa njima manite se ovolikih rasprava makar sada u ramazanu, da se posvetimo Kuranu, kaze Allah u suri El Bekara ajet broj 6:
    "Onima koji neće da vjeruju doista je svejedno – opominjao ih ti ili ne opominjao – oni neće vjerovati."
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

samo da ne negirash ono sto ne razumijesh

moram i ja vala.

Thanks Thanks Given 
    2,295
    Thanks Thanks Received 
    3,114
    Thanked in
    1,316 Posts

Nije bio svetac ali je bio dobar za svoju porodicu i okolinu. Po kazivanju svojih supruga bio je porodicni covjek koji je pomagao drugima i sam sio svoju odjecu. Zivio je u skromnim uslovima, a mogao je u mnogo boljim. Osvajacki pohodi su, ajde recimo, nesto sto su svi radili. Politika jbga.

Sent from my GSXR1000 @ 299
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nije. Ili lazes zato sto mislis da se ne sjecam detalja ili si opet dobio netacne informacije. Sjecam se ovoga. Opet prica o Masaru Emotu. I nikako nije naucno dokazana nego je jos i kritikovan njegov nenaucan nacin sprovodjenja eksperimenata.
    Što ne kažeš da je kod vas običaj, da kad nešto što ne znate ili vam ne ide u prilog, odmah negirate, diskreditujući autora, tako i ovog, kako reče da se zove. Ovo sad objašnjava mnogo toga, očiglednije je i jasnije. Hvala!

Isto tako u nastavku, idi pa diskredituj gomilu zapadnih naučnika koji ovo oko vode tvrde, gomilu ljudi iz turske koji ovo oko vode tvrde i konačno gomilu ljudi iz rusije koji ovo oko vode isto tvrde. Ajde budi ljubazan pa kad diskredituješ njih sve bez obzira na tačnost njihovih tvrdnji da pokušamo da nastavimo.

Ima ljudi danas koji dokumentovano, pazi dokumentovano, znači na osnovu proračuna, nauke itd. tvrde da široke narodne mase tj. ljudi da posjeduju manje od 5% ukupnog znanja koje je nekad postojalo (za koje se nekad znalo) i koje neki pojedinci i grupe eventualno danas posjeduju. Ovi pojedinci i grupe sigurno nisu iz vaših redova, da se ne nadaš mnogo.
    Last edited by SpongeBob; 20-06-15 at 14:58.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Kad je nesto dokazivo, to se radi naucnim metodama koje je lako provjeriti. I metodologijom koju je lako objaviti u naucnom radu. Obicno religiozni "naucnici" prezentuju samo djelove koji njima odgovaraju, a to su obicno lako diskreditovani argumenti.

Treba cvrst dokaz, nenadjebiv... A vi to nazalost nemate... :/ Sry
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by goozica View Post
    čekaj, ja o sebi i svom privatnom životu nisam napisala ama nijednu riječ.
    Pročitasmo li neki primjer o nekom pivu tokom momenta "meditacije" ili tako nešto? Zatim, ono "vjernik sam, ne vjerujem u popove". Jeli to bilo pisano iz ličnog ili tuđeg iskustva?

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Nije bio svetac ali je bio dobar za svoju porodicu i okolinu. Po kazivanju svojih supruga bio je porodicni covjek koji je pomagao drugima i sam sio svoju odjecu. Zivio je u skromnim uslovima, a mogao je u mnogo boljim.
    Hitler je bio odličan partner Evi Braun i dobar otac. Takođe je volio pse i fotografiju
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Page 13 of 121 FirstFirst ... 3910111213141516172363113 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)