--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Dugo je trebalo da se odlučim kako bih, kao neposredan svjedok dizanja zastave u lijepome Kolašinu, u ovome postu iznio svoje viđenje koje se sticajem okolnosti dogodilo u neposrednoj blizini, dok sam sa svojim njemačkim i engleskim prijateljima šetao okolo. Sjeđeli smo u lijepo uređenom parku u neposrednoj blizini "herojske" ruševine od betona, koja je nakad trebala biti značajan spomenik NOB-a a danas kao spomenik megalomanskih promašaja prošlog sistema.
Nijesmo baš obraćali neku posebnu pažnju jer je svadbena povorka izgledala sasvim "civilno", sve dok se ona na zaustavi pred restoranom na uglu ulice koja vodi za hotel Biancu, đe smo svratili da razgledamo ovaj lijep i originalan hotel. Kad se povorka nađe ispred ulaza u restoran, neki ljudi ili neko od svatova, iznesoše jedan sto i postaviše ga ispred vrata, da bi nakon njih iz restorana, kao na binu kakvog kabarea, iskočio jedan usukani đilkoš uvis izdignutim rukama i sa "isukana" po tri prsta pozdravio svatove a onda sa izvjesnim (iskrivljenim) osmjehom koji se, uglavnom, "koristi" u prilici; U al ću sad da ga zayebem... od barjaktara preuzeo trobojku i zatakao je u onu cijev gdje se, po propisu, zatiče državna zastava. Nakon toga se vema važno osvrnuo i pozvao svatove da uđu... Nekako mi je više bio nalik konobaru nego svatu, ako bi to nekome moglo biti važno!?
Iako me u tom momentu obuze izvjestan osjećaj nelagode, ni na kraj pameti mi nije bilo kolika bi vardanja mogla proizići iz svega ovoga, čega sam postao svjestan kad me jedan Šljakator iz Bosne inače vozač u hannoverskom Gradskom Saubraćaju iz zasjede priupita što se to u Kolašinu čini sa srpskim zastavama. Odgovorih mu da sam bio svjedok toga čina i da mi je bilo nebično da se svatovska zastava zatiče tamo đe je, po zakonu, mjesto državnoj. Uostalom, nikad mi nije smetalo ni u mom Cetinju kad se svatovi razmahuju bilo kojim i čijim zastavama ali do tada nijesam vidio da se svatovska zastava iđe - zatiče - jer je ona u nadležnosti - barjaktara...
Evo jos jednog odlicnog clanka Slobodana Jovanovica http://portalanalitika.me/clanak/190...i-u-crnoj-gori
Bravo! Gledano iz inozemstva ove je odlicna analiza trenutnog stanja u Crnoj Gori
Suština je da se u Crnoj Gori svaki krš proglašava srpskim, pa ako neko na neki krš ispiše grafit „Crna Gora“, to se odma' pretstavlja kao kršenje prava Srba.
...
Ako se pogleda što međunarodne deklaracije predviđaju u zaštiti nacionalnih prava manjinskih naroda, Srbi u Crnoj Gori uživaju kudikamo veća prava nego što su zagarantovana tim dokumentima. I u pogledu kulture, vjere, jezika, nacionalnih institucija, informisanja (prepune prodavnice srpske štampe, više desetina televizijskih kanala, ...), manifestacija, izdavačke djelatnosti, ... Čini se da ne postoji nacionalna grupacija koja uživa veći nivo prava u svjetskim razmjerama, koja uveliko prevazilaze prava naroda čije ime nosi država, ili koji nosi ime po državi, svejedno.
...
Ako se uporede pozicije SPC i CPC može se konstatovati izuzetno visoka diskriminacija Crnogorske crkve. Objekte koje su gradili preci današnjih Crnogoraca, koji su baština Crnogoraca i koji su pripadali državi Crnoj Gori danas su u rukama SPC, u najvećem broju slučajeva protivpravno i kriminalnim malverzacijama, i ne mogu ih koristiti vjernici CPC. Takođe, ako se uporedi položaj nacionalnih naučnih institucija, izdavačke djelatnosti, medija, manifestacija, situacija je katastrofalna na štetu Crnogoraca.
...
Čak i kad nose crnogorsko ime mnoge institucije su sve samo ne to.
...
Tako da reći da je srpskom narodu u Crnoj Gori uskraćeno pravo da govori, uči, piše na svom jeziku je na nivou patetične farse.
...
Svemu ovome nije kumovala samo vlast, već i partije koje sebe smatraju crnogorskim partijama i koje nijednog trenutka nijesu postavile u djelokrug svog djelovanja ova pitanja, stavljajući utilitaristički svoj bijedni interes iznad državnog. Koliko to jeste uistinu bijedno govori i to da su spremni na paktiranje sa onima čiji je interes nestanak Crnogoraca kao etničkog, kulturnog i istorijskog nosioca državnosti Crne Gore.
...
Biti manjina u vremenu kada postoje efikasni mehanizmi zaštite manjinskih prava nije nikakva tragedija. Tragedija je kad se pokušava odrediti karakter države na osnovu svog sopstvenog osjećanja pripadnosti narodu druge države, stvarajući loše odnose između te države i države u kojoj se živi i praveći od sebe eksponenta zagovornika nacionalističkih i veledržavnih projekata. A još veća je tragedija kad se prave kratkoročno oportuni savezi sa takvima, iako to dugoročno može ugroziti i samu državu.
Mislim da je prvi Vučinić gostovao tako da.. A ovaj što se u krst kune mi je u isti koš sa ovim nabrojanim. Ne znam koji mi je gadniji.
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Simonović je svojim gostima iz Streljačkog saveza obećao svu potrebnu pomoć i podršku, ističući da su svi savezi koji imaju predstavnike na Olimpijskim igrama dobili od COK-a svu traženu pomoć.
„Šaranovićev nastup veoma je važan i za Streljački savez, a ne samo za njega lično. Učešće na Olimpijskim igrama stavlja i Savez u potpuno novu poziciju, na mnogo višem nivou nego što je bila do sada“, kazao je Simonović.
Nikola ide sa vajld kartom, ali je i za nju trebalo zadovoljiti kriterijume i norme.
Ovaj skromni 40-godišnji službenik Agencije za bezbjednost je rođen 23. novembra 1968. u Podgorici.
Olimpijske igre prvo Peking pa London i to prvo rezultat 50m pa 10m
Mijenjamo takmičara i nastavljamo u istom ritmu ...
Evropske igre u Baku identične discipline
Jel ovo dio NATO kampanje ???
deuscroix
Успјех је само учествовање и врло је важно за сам савез.Знам да стрељаштво а поготово дисциплине са пиштољем нису за свакога и захтјевају напорне тренинге.
Не знам зашто у свему видиш НАТО кампању, мада ме таква блебетања (немам бољу ријеч) не чуде.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Metuzalem, za pocetak prastaj sto te ne persiram.
Nijesi jedini koji ima primjedbe na moj prethodni komentar, mislim da je nas kolega forumas ovizioni morao da mi skrene paznju da se na Rumiji viorila zastava velike Albanije, poslije tog saznanja sam naravno napisao da se tako izrazim nastavak pomenutog komentara. Ponovicu ti sto sam napisao i ovizioniju da sam letimicno procitao nesto komentara po ovoj temi i da mi je to bilo informisanje za (sad vec moram koristiti termin provokacije) ove ozbiljne provokacije sa zastavama stranih drzava na nasim prostorima. Dakle situacija da je srpska zastava zataknuta ili zadjenuta na mjesto namijenjeno drzavnoj zastavi predstavlja ozbiljnu provokaciju upucenu ovoj drzavi i svima nama koji nemamo rezervne drzave. Apsolutno pozdravljam reakciju nadleznih organa, jedino sto bih imao dodati jeste da bi se pomenutom usukanom djilkosu iskrivljeni osmjeh vjerovatno srazmjeran kolicini popijenog alkohola sledio kad bi procitao visinu novcane kazne koju je duzan uplatiti na racun crnogorskog budzeta.
Kad vec ovoliko napisah da dodam da se slazem sa tvojim utiskom o ljepoti Kolasina i naravno da se ne slazem sa tvojim vidjenjem Spomen Doma kao "herojske" rusevine i spomenika megalomanskih promasaja proslog sistema.
Attachment 132926
hahaha naaajjaciii![]()
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Ne slažem se sa tim da je uspjeh učestvovat nego je uspjeh trudit se da budeš bolji makar jedno mjesto od prošlog puta a ovaj dio vezan da disciplina nije za svakoga opet je diskutabilan jer da ja znam niko te ljude ne ćera da idu na takmičenja !!! Koji su to MNOGO bolji uslovi kod takmičara iz Srbije da redovno uzmu medalju ( u Baku čak 2 zlatne ) ??? Mada imamo drugačije poglede na dosta stvari pa je svaka rasprava suvišna![]()
Last edited by night_silence; 20-06-15 at 22:33.
deuscroix
Evo ja pouzdano znam da Saranovicu puca iz pistolja koji ako bi poredio pistolje koje koriste normalni strelci i onaj koji koristi Saranovic je isto kao da uporedujes performanse Kubure i Gloka toliko mu se taj famozni streljacki savez obrcao da mu ni krsteni pistolj nisu mogli obezbijediti na stranu da li bi bio plasiran 30 ili 38 vjerovatno nema kvalitet za vise ali nije samo on kriv
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Članovi glavnog odbora DPS-a:
.....
Sead Šehović,
Bojana Popović,
Radmila Petrović,
Stefan Savić,
Nikola Janović,
Danijel Furtula,
Goran Radonjić,
Petar Porobić...
http://www.cdm.me/politika/ovo-su-clanovi-glavnog-odbora-dps-a
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
i sta sad s tim?kao nema drugih sportista koji su u drugim strankama?
shvatite me sad kao da branim dps i da sam njihov glasac,boli me tuki,ali prica vam je suplja...
http://www.vijesti.me/vijesti/bokser...oj-gori-835481
i neka je,svaka cast.
ne svidja se ni meni da se sportisti mijesaju u politiku,ali to je njihovo gradjansko pravo.npr. u srbiji imas masu poznatih licnosti koji su se umijesali u politiku,sto sportista,sto ostalih...
Samo su pokazali da ih zabolje kako žive obični ljudi u CG. Njih ne dotiče korupcija, zapošljavanje preko partije i ostale blagodjeti DPS-a, pa ih za ostale zabolje.
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
Svake 15dana udje po jedan opozicioni bot izmlati se malo sa pricom i ode...
f6
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks