Originally Posted by
Mabus
Ok, tako sam i mislio...
A dje druze, na takve nebuloze bi se i svi vjernici nasmijali a ne ateisti... Ja eto, ne imadoh priliku do sad da razmjenjujem ista sa takvim ekstremistima. (ovdje mislim da religijski ekstremizam, da me ko pogresno ne shvati)

Originally Posted by
Mabus
Ne pijem alkohol i ne činim blud i nadam se da ću zaslužiti raj. Nije dovoljno samo izbjegavati ono što je Allah s.w.t. zabranio, već je potrebno i činiti ono što je On naredio ili preporučio. Čovjek na ovom svijetu treba da se potrudi da učini što više dobrih djela i što manje loših, kako bi na onom svijetu ne samo zaslužio raj, već i u samom raju - zaslužio bolje mjesto ili veći stepen.
Ne pijes nikad kap alkohola i nevin si? Svaka ti dala... Oh wait. Prekrizimo to.
Vidis, ti si odabrao taj put. Ja to postujem. Ako je to stvarno istina (opet se vracamo na tu 'istinu') onda tebe mogu smatrat' boljim covjekom od mnogih (bilo da su vjernici ili ne), samo da nemas neke vizije poput Ega pa da pocnes da ubijas okolo u alahovo ime, sto izgleda nije rijedak slucaj.
A to sto ja uzivam u zivotu i ne cekam sudnji dan je moj nacin zivota. To sto ti zivis zivot po nekim pravilima iz neke svete knjige je tvoj nacin zivota.
Ja recimo nikad ne bi zrtvovao 5 minuta ovog zivota zarad neke mogucnosti nakon 'sudnjeg dana'. Ti, pak, zrtvujes cijeli zivot za njega.
Vidjecemo ko je u pravu. Ili mozda necemo.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Bookmarks