Page 9 of 121 FirstFirst ... 56789101112131959109 ... LastLast
Results 201 to 225 of 3013

Thread: Naš Bog je jedan

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Koji je ono grijeh koji se sigurno nece oprostiti? Da se Bogu pripisuje partner ima li josh koji?
    Last edited by Ego_and_his_own; 19-06-15 at 20:11.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Quote Originally Posted by Mabus View Post
    Ok, tako sam i mislio...
    A dje druze, na takve nebuloze bi se i svi vjernici nasmijali a ne ateisti... Ja eto, ne imadoh priliku do sad da razmjenjujem ista sa takvim ekstremistima. (ovdje mislim da religijski ekstremizam, da me ko pogresno ne shvati)

Quote Originally Posted by Mabus View Post
    Ne pijem alkohol i ne činim blud i nadam se da ću zaslužiti raj. Nije dovoljno samo izbjegavati ono što je Allah s.w.t. zabranio, već je potrebno i činiti ono što je On naredio ili preporučio. Čovjek na ovom svijetu treba da se potrudi da učini što više dobrih djela i što manje loših, kako bi na onom svijetu ne samo zaslužio raj, već i u samom raju - zaslužio bolje mjesto ili veći stepen.
    Ne pijes nikad kap alkohola i nevin si? Svaka ti dala... Oh wait. Prekrizimo to.

Vidis, ti si odabrao taj put. Ja to postujem. Ako je to stvarno istina (opet se vracamo na tu 'istinu') onda tebe mogu smatrat' boljim covjekom od mnogih (bilo da su vjernici ili ne), samo da nemas neke vizije poput Ega pa da pocnes da ubijas okolo u alahovo ime, sto izgleda nije rijedak slucaj.

A to sto ja uzivam u zivotu i ne cekam sudnji dan je moj nacin zivota. To sto ti zivis zivot po nekim pravilima iz neke svete knjige je tvoj nacin zivota.

Ja recimo nikad ne bi zrtvovao 5 minuta ovog zivota zarad neke mogucnosti nakon 'sudnjeg dana'. Ti, pak, zrtvujes cijeli zivot za njega.

Vidjecemo ko je u pravu. Ili mozda necemo.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

On nju nije ubijao od batina nego šejtana iz nje išćeriva i za njezino dobro je tisovinom, svetim drvetom protiv uroka, ispoprdiva. To što ga je ostavila samo je znak da
    je šejtan nadvladao

Thanks Thanks Given 
    5,218
    Thanks Thanks Received 
    9,448
    Thanked in
    4,583 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    On nju nije ubijao od batina nego šejtana iz nje išćeriva i za njezino dobro je tisovinom, svetim drvetom protiv uroka, ispoprdiva. To što ga je ostavila samo je znak da je šejtan nadvladao
    jeste, Bog bi rekao da ga ne ostavlja nego da trpi jer supa vruća.

i ovi što imaju po 10 žena, za svaki dan po jednu, ostale za dezert. jer Bog je tako rekao.
    i ovi što ne piju alkohol jer je to protiv pravila. kako se tada moglo pit vino na 50, 60 stepeni i jes' svinja.

zamisli da u 21. vijeku živiš život nekoga ko pojma nema šta sve danas postoji.
    naručila sam hamburger u siciliju i kupila sam sladoled, božemioprosti. nikad u raj neću.
    imam sex i pijem pivo, najgori me pakao čeka.
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by goozica View Post
    ........zamisli da u 21. vijeku živiš život nekoga ko pojma nema šta sve danas postoji.
    naručila sam hamburger u siciliju i kupila sam sladoled, božemioprosti. nikad u raj neću.
    imam sex i pijem pivo, najgori me pakao čeka.
    Ako su u tom raju svi kao ovi nasi telali sto raj propagiraju onda je u paklu pravo drustvo i vatrene žurke. Sta bi ti rekla da dodje odrastao cojek i da ti kaze da vjeruje u Crvenkapicu?.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    5,218
    Thanks Thanks Received 
    9,448
    Thanked in
    4,583 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Ako su u tom raju svi kao ovi nasi telali sto raj propagiraju onda je u paklu pravo drustvo i vatrene žurke. Sta bi ti rekla da dodje odrastao cojek i da ti kaze da vjeruje u Crvenkapicu?.
    rekla bi mu: bravo ti ga, brate moj.
    sigurno se ne bi raspravljala s njim i slušala kako me on ubjeđuje s pričom da postoji jer u knjizi piše tako.

a ovi naši što propagiraju nešto što ne znaju ni da postoji ni kako izgleda, onda se mi ostali možemo nadat da nas tamo čeka to što si naveo.
    ja želim za svaku ženu po jednog debilzerijana čisto da se ne smore, a za ove druge što čekaju raj još veći smor u zagrobnom životu.
    ne, u stvari, ovima ženama što čekaju raj, a muž im ima 10 žena, želim da u raju imaju 10 muževa i da ih muž gleda s njima.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Ja sam jednom prdnuo u pun autobus. Namjerno. I nisam se pokajao.

Ima li mi spasa?
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

E svasta.
    Ja i moja supruga nema dana da se ne zagrlimo. Dvoje djece nam je Bog dao iz ljubavi oboje.
    Trzavica smo u pocetak imali dok se ja nisam prizvao pameti i zasijo sa njom pa joj, kako mi je Bog dao, objasnio kako cemo rijesiti se toga.
    Rekao sam joj ako ocesh da uspijemo morash shvatiti da je Bog muskarca iznad zene jedan stepen ucinio. Glava kuce dvoje nemogu biti. Mani se prepirke samnom no vidish da sam sirok covjek i na lijepo mozesh postici dogovor vazda. Ako jedan od nas pod djavola pane drugi, sanse su, stojace. No nista ne odlucujmo sto oboje ne razumijemo i umijemo objasniti.
    A ako krenesh u prepirku samnom ti mosh lako postovanje prema meni izgubiti, svojoj kruni, a time i prema sebi. Isto je tako sa moje strane.
    No ljubav i razumijevanje jedni prema drugom gajimo i stitimo jedni drugo od sebe.

Od tad, samo Bogu hvala, mi se slazemo i volimo.

Jer je mene moralo dijete ispred mene da stane, da me podsjeti kad sam ja medju svoje roditelje stao da se ne svadjaju, da me urazumi i podsjeti dje to vodi.

Samo Bogu hvala! Jer on daje razum i mir.

Thanks Thanks Given 
    5,218
    Thanks Thanks Received 
    9,448
    Thanked in
    4,583 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    E svasta.
    Ja i moja supruga nema dana da se ne zagrlimo. Dvoje djece nam je Bog dao iz ljubavi oboje.
    Trzavica smo u pocetak imali dok se ja nisam prizvao pameti i zasijo sa njom pa joj, kako mi je Bog dao, objasnio kako cemo rijesiti se toga.
    Rekao sam joj ako ocesh da uspijemo morash shvatiti da je Bog muskarca iznad zene jedan stepen ucinio. Glava kuce dvoje nemogu biti. Mani se prepirke samnom no vidish da sam sirok covjek i na lijepo mozesh postici dogovor vazda. Ako jedan od nas pod djavola pane drugi, sanse su, stojace. No nista ne odlucujmo sto oboje ne razumijemo i umijemo objasniti.
    A ako krenesh u prepirku samnom ti mosh lako postovanje prema meni izgubiti, svojoj kruni, a time i prema sebi. Isto je tako sa moje strane.
    No ljubav i razumijevanje jedni prema drugom gajimo i stitimo jedni drugo od sebe.

Od tad, samo Bogu hvala, mi se slazemo i volimo.

Jer je mene moralo dijete ispred mene da stane, da me podsjeti kad sam ja medju svoje roditelje stao da se ne svadjaju, da me urazumi i podsjeti dje to vodi.

Samo Bogu hvala! Jer on daje razum i mir.

ahhahahahahaaahhahahaahahahhahaa

od kad si ti njoj rekao kako da se ponaša i ona te poslušala, vama je život bajan?
    aaahhahahahahahahhahahahahahahha
    ovo ne može, bez hristine!

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Ja sam jednom prdnuo u pun autobus. Namjerno. I nisam se pokajao.

Ima li mi spasa?
    nema!

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ti zeno ili djevojko sto si svaku granicu ukusa prelazish.

Ti nadji sebi muza pa njega ne slusha i tretiraj kako ocesh. Pa dodji odje da podijelish svoje iskustvo a ja sigurno necu takve neukusne komentare ti pisati.

kako ste bezobrazni sto je ovo...

Thanks Thanks Given 
    5,218
    Thanks Thanks Received 
    9,448
    Thanked in
    4,583 Posts

Ti zeno ili djevojko sto si svaku granicu ukusa prelazish.

Ti nadji sebi muza pa njega ne slusha i tretiraj kako ocesh. Pa dodji odje da podijelish svoje iskustvo a ja sigurno necu takve neukusne komentare ti pisati.

kako ste bezobrazni sto je ovo...

daješ sebi za pravo da kažeš da sam bezobrazna jer postavljam pitanja na koje nemaš odgovor i iznosim mišljenje o načinu života?
    jesam li ja tebi nekad rekla da si zatucan? nisam? evo sad ti kažem.
    a ovo tvoje "bezobrazni" i moje "zatucan" je jednako, a ti sad vidi od kojeg Boga je to.

Thanks Thanks Given 
    99
    Thanks Thanks Received 
    9
    Thanked in
    8 Posts

kako gledas na ovo

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

znaci, postoji istina, ne postoje istine, niko ne odlucuje sta je istina i svako ima svoju, ona se spoznaje, odlucuje se o njoj.
    (tako vidim zadnji pasus)

A pitanje opet. Kazes da bi istina trebalo da bude jedna.
    Kazes da, ako postoji neka druga istina, prva je laz.

Kako je istina jedna, a mogu postojati dvije istine?
    Ako od 2 istine ti kazes za prvu da je istina, ja za drugu, Kako je jedna istina?
    Ako je ovo pitanje bilo meni upućeno, tačno istina je samo jedna. O istini može odlučivati samo onaj koji ne umije i ne može da laže. Istina se spoznaje. Tako da ako vjeruješ da je nešto konačna istina, a onda sve druge konačne istine koliko godi ih ima ne mogu biti istine, osim ako na identičan način objašnjavaju istu stvar.

Ovo zadnje ti je rečeno u kontkstu rečenice, da mnogi razne stvari prodaju i serviraju za istinu. Treba dobro paziti.

Ako ja tvrdim za jednu istinu da je prava, a ti za drugu, znam samo da je jedna istina. I ja i ti umijemo i znamo da ne govorimo istinu?
    Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
    https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Neka nemoj. Covjek ima bizarnu alergiju na logicko razmisljanje. Misli da je nekakav bauk.
    Kad vidim koliko si ti zabrazdio s njom, prođe me volja, očas.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

istina je da je voda bez mirisa i ukusa. tako je zapisano.
    ja popijem prolom, meni ima ukus metala.
    znači, voda nije bez mirisa i ukusa.
    znači, istina ne postoji, jer ne postoje dvije istine.
    Griješiš, možda si vodu pila iz metalne čaše pa ti čaša miriše. Destilovana voda, je bez mirisa i ukusa sigurno.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ako ocesh makni svoj komentar i ja cu svoj i da zaboravimo. Ja nisam dosao odje da budem nista drugo do prijatelj. Mene mozesh reci sto god ocesh licno ja to mogu progutati, ali kad je familija u pitanju imam 0 tolerancije.

Ali znam da se covjek zanese u diskusiji jer se kao "ekamo" ko ce koga nadmudriti. I zato necu da sam brzoplet.

Nije nama Bog rekao da trpimo dok ne prsnemo, no nam je rekao da imamo pravo da uzvratimo istom mjerom, a ko od toga se ustegne njemu ce i On oprostiti njegove prestupe.

Licni je interes u pitanju.

Ja mojoj zeni nista ne naredjujem niti joj protiv njene saglasnosti sto namecem. Moja je uloga da se umijesam u odluku kad je potrebna muska odlucnost a nepozeljna zenska nesigurnost. I umijesam se kad uvidim da je nesto nepromisljeno dovoljno pa pokrenem disusiju o tome sa njome. Nekad to ide lako a nekad tesko pa moram da kritikujem sebe stalno da nebi sto pogrijesio prema njoj. Ali uspijemo vazda nakraj da izadjemo oboje ka pobjednici. Ljubav ucini to ljudima da je moguce.

Ona je rodjena Kalifornijka i budi sigurna da je samo odrziva. Ali je i vjernica. Ne cita ove knjige nit zna mnogo ako i malo o njima ali joj je Bog dao ugradjeno da zna sto je pravo a sto krivo. A to je velika stvar koju ljudi tesko ocuvaju kroz zivot.
    Last edited by Ego_and_his_own; 19-06-15 at 23:31.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Ja mojoj zeni nista ne naredjujem niti joj protiv njene saglasnosti sto namecem. Moja je uloga da se umijesam u odluku kad je potrebna muska odlucnost a nepozeljna zenska nesigurnost.

Kakav si ti panj..

Jel moguce u 21v. covjek koji zivi na zapadu. Da je ovoliki seksista i zatucenjak ?

Rahmeta mi i Dedina, ovo je nemoguce... Zenska nesigurnost a. ? .

One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ja sam vjernik. gresna sam.
    umijem da se pokajem.
    ne vjerujem u svestena lica iz vise razloga. navescu 2.
    1. lik radi oko crkve, pravi od tisovine ikone, krstice i ne znam ni ja sta. a onda ga zena ostavi, jer ju je godinama ubijao batina.
    2. lik djakon, uci iz svetih knjiga, obrazuje se za titulu, a onda dodje na usputni posao i pokazuje kolegama na telefonu slike svoje zene u donjem vesu i halterima. ona fino sjedi na sanku raskekecena i njemu je njegova zena prezgodna.

i onda neko za 50god treba da vjeruje u pricu ove dvojice sto je neko zapisao.

u knjige ne vjerujem, jer su zapisi, dodati zapisi i obicne price za koje nemate dokaza da su istina.

i da se jednom osvrnem na psa sa 2 bijele tacke koji treba da se ubije, jer je on sejtan. zbog njega je tamo neko kasnio i treba da se ubije.

sve mi je to presveto.
    Ovo je zanimljivo. Dal ovo pokajanje obuhvata Svetu Tajnu Ispovjesti, jer u nastavku viđeh "ne vjerujem u svestena lica"? Reci mi oćeš li ti odgovarati nekad za djela ove dvojice koje pominješ ili samo za svoja? Ako ćeš odgovarat za svoja, onda se kad si već vjernik, pomoli nekada za ovu dovojicu, možda prestanu sa glupostima.

Stvar vjerovanja je vrl komplikovana. Ako voliš muža svoga, voliš i majku, sestru i brata njegovog. Ako voliš samo njega, a ne njegove, ne voliš ni njega.

Religiozne knjige se ne mijenjaju baš tako dinamično. Ovo za psa, nisam u toku, nebitno.

Thanks Thanks Given 
    5,218
    Thanks Thanks Received 
    9,448
    Thanked in
    4,583 Posts

Ako ocesh makni svoj komentar i ja cu svoj i da zaboravimo. Ja nisam dosao odje da budem nista drugo do prijatelj. Mene mozesh reci sto god ocesh licno ja to mogu progutati, ali kad je familija u pitanju imam 0 tolerancije.

Ali znam da se covjek zanese u diskusiji jer se kao "ekamo" ko ce koga nadmudriti. I zato necu da sam brzoplet.

Nije nama Bog rekao da trpimo dok ne prsnemo, no nam je rekao da imamo pravo da uzvratimo istom mjerom, a ko od toga se ustegne njemu ce i On oprostiti njegove prestupe.

Licni je interes u pitanju.

Ja mojoj zeni nista ne naredjujem niti joj protiv njene saglasnosti sto namecem. Moja je uloga da se umijesam u odluku kad je potrebna muska odlucnost a nepozeljna zenska nesigurnost. I umijesam se kad uvidim da je nesto nepromisljeno dovoljno pa pokrenem disusiju o tome sa njome. Nekad to ide lako a nekad tesko pa moram da kritikujem sebe stalno da nebi sto pogrijesio prema njoj. Ali uspijemo vazda nakraj da izadjemo oboje ka pobjednici. Ljubav ucini to ljudima da je moguce.

Ona je rodjena Kalifornijka i budi sigurna da je samo odrziva. Ali je i vjernica. Ne cita ove knjige nit zna mnogo ako i malo o njima ali joj je Bog dao ugradjeno da zna sto je dobro a sto zlo. A to je velika stvar koju ljudi tesko ocuvaju kroz zivot.
    koji Bog je ovo boldovano rekao?

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Bog Adamov i Evin, Bog Nojev i Avramov, Bog Mojsijev, Bog Isusov, Bog Muhamedov Bog moj i tvoj. Nema drugog Boga mimo njega.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

koji Bog je ovo boldovano rekao?
    ja znam da je jedan od njih rekao: ko tebe ciglom ti njega ljebom...tako nesto? ne?
    http://www.youtube.com/watch?v=PCjwxItb_p4
    Les chiens aboient, la caravane passe.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

mada cula sam jednom to boldovano, rekao mi trener boxa jednom, dobro on je dodao ali malo jace ako mozes.
    http://www.youtube.com/watch?v=PCjwxItb_p4
    Les chiens aboient, la caravane passe.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Odgovoricu ti Sceko ali moram da idem da spavam. A hocu sjutra i imam dosta sto bih ti zelio reci o tome sto sam ja nasao a i generalno vezano za sve ove knjige.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Sceko View Post
    kako gledas na ovo
    Bila je ova ili njoj vrlo slična emisija, znači ovo je već viđeno. Starih religioznih knjiga ima više, ali nisu sve uvršrene u Stari i Novi zavjet ili slične knjige. To bi ovi ateisti detaljnije uz neki cinični smijeh voljeli da objašnjavaju. Tokom različitih prilika od strane odabranih ljudi, na tačno određen i dogovoren način je definisano šta i kako. Nisam siguran da je ovaj dokument iz video fajla autentičan, ali ja to ne mogu znati, precizno, ima ko može ako hoće. Ako je emisija koncipirana ovako, jeste intrigantna, ali činjenice treba provjeriti, zvanično. Papa se sa ovim sigurno ne bi složio, meni je za sada to dovoljno.

Page 9 of 121 FirstFirst ... 56789101112131959109 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)