Page 8 of 121 FirstFirst ... 4567891011121858108 ... LastLast
Results 176 to 200 of 3013

Thread: Naš Bog je jedan

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by Xerxes View Post
    Ko je Vođen "lud"...?
    Dobro ti je pitanje... mozda guzica zna jer njoj samo joh dvije stvari nisu jasne. Sve joj je ostalo jasno.

Thanks Thanks Given 
    5,218
    Thanks Thanks Received 
    9,448
    Thanked in
    4,583 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Dobro ti je pitanje... mozda guzica zna jer njoj samo dvije stvari nisu jasne. Sve joj je ostalo jasno.
    što mi ne odgovoriš na postavljena pitanja?
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

To si trebala da pitash prije no sto je obrisao post. A sto si cekala toliko strana... ti bolje znash. A mozda je najbolje da pitash njega.

Kakve fore...

Thanks Thanks Given 
    5,218
    Thanks Thanks Received 
    9,448
    Thanked in
    4,583 Posts

ne znam ko je on ni ko je obrisao post ni koje strane, svako pitanje si mi iskulirao, a ovo zadnje pitanje je pitanje za pitanja koja si iskulirao.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

A stvarno?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Prijatelju, znanje se stice ucenjem. Ako se ti ne zalazes za svoje znanje, mogu ti svi bogovi 'darovat' sto oce, ti ces bit' nepismen. Nadam se da ti je toliko darovao da shvatis ovo...

Cekaj, on znanje 'daruje' kome on zeli, iz njemu znanih razloga ali ti sad kazes da znanje mora da se zasluzi? Pa jel' iz samo njemu znanih razloga ili po zasluzi?
    Evo ti ovdje objašnjeno, čak su i ilustrovali, pogledaj od 3:00.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Quote Originally Posted by Israphel View Post
    Evo ti ovdje objašnjeno, čak su i ilustrovali, pogledaj od 3:00.
    Ne znam sto je odje objasnjeno... Ovo je isto moglo da bude poput bozijih zapovjesti "Radi onako kako sam rekao, u protivnom ides u pakao". Kraj. The end.

Nisam shvatio zasto je potrebno ovoliko objasnjavat' tu pricu... Izgleda mi kao da se namjerno ubacuje filozofija zivota koja jeste tacno ali nema nikakve veze sa tim a jos manje sa onim sto sam ja pitao. A jos ne ni tebe nego Mabus-a. Kao da je poenta price ustvari "Potrudi se i dobices pomoc". U redu. Opet kazem.. tacna filozofija zivota. Kao i ovaj primjer pred kraj sa autom. Sve to stoji ali ne vidim kakve to veze ima iskreno.

Znaci ovaj video ne prihvatam kao objasnjenje na ono sto sam ga ja pitao... Ako mislis da objasnjava, procitaj ponovo njegovu poruku i moj odgovor na istu pa onda vidi kakve veze ima ova zurka na koju svakako ne bi ni otisao...
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ima u Jevandjeljima to opisano u detalju.

"Isusu pristupise ucenici i upitase: " Zasto im
    govoris u pricama?" On im odgovori ovim rijecima: "
    'Vama je dano da saznate tajne nebeskog carstva, a
    njima nije dano. Jer onome koji ima dace se i preteci
    ce mu, a od onoga koji malo ima, oduzece se i ono sto
    ima. Zato im govorim u pricama, jer oni gledaju i ne
    vide i slusajuci ne cuju niti razumiju. Na njima se
    ispunjava Isaijno prorostvo koji glasi: Slusacete i
    necete razumjeti, gledacete i necete vidjeti. Jer je
    okorjelo srce ovoga naroda, te svojim usima tesko cuju
    i oci svoje zatvorise, da kako ne vide ocima i ne cuju
    usima i srcem ne razumiju i ne obrate se da ih ja
    izlijecim. A vase oci su blazene sto gledaju i usi
    vase sto slusaju. Jer vam zaista kazem da su mnogi
    proroci i pravednici zazeljeli da vide ono sto vi
    gledate - i ne vidjese, da cuju ovo sto vi slusate - i
    ne cuse." ( Matej 13,10-17)

E sad zasto neko cuje i razumije i neko cuje a ne razumije nista ima nacina da se objasni no sto to kod nekih proizvede ljutnju pa je najbolje ostaviti njima da nadju odgovor na to pitanje.

https://sh.wikipedia.org/wiki/Tra%C5%BEi_i_kucaj

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Ego, ja sam mislio da se vise neces javljat nakon sto te guzica poklopila. Excuse the pan.

'Malo' smaras sa stihovima... Ja obicno volim kad neko napise nesto svojim rijecima... dovoljno je copy/paste na netu pa da i ovdje to radimo a vidim da ti je to glavni 'adut'...
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

A ti mislish sto je tebi milo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Prijatelju, znanje se stice ucenjem. Ako se ti ne zalazes za svoje znanje, mogu ti svi bogovi 'darovat' sto oce, ti ces bit' nepismen. Nadam se da ti je toliko darovao da shvatis ovo...
    Bog ti daruje prvo volju za učenjem, zatim, spletom okolnosti dok učiš, vodi te u pravom smjeru i sve to na kraju ispada da ti Bog daruje znanje.

Cekaj, on znanje 'daruje' kome on zeli, iz njemu znanih razloga ali ti sad kazes da znanje mora da se zasluzi? Pa jel' iz samo njemu znanih razloga ili po zasluzi? Po kojoj zasluzi? Po onoj koliko vjerujes u alaha? A ovi ostali koji ne vjeruju nisu 'darovani' znanjem? Ili jesu, iz njemu znanih razloga? Kojih? Ili po zasluzi? Kojoj?
    Vidiš, nemaš dovoljno razuma da bi shvatio. On daruje znanje onome kome On hoće, a taj neko da bi ga dobio mora ga na neki način i zalužiti, možda nekim dobrim djelom, trudom, molitvom.
    Last edited by Mabus; 19-06-15 at 18:32.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Znaci mi smo u zabludi a ti nisi? Dobro je da smo to apsolvirali.

A da vidim oce li ti svatit' moju poentu... Mozes ti da kazes da si ti vidio krug, ja da kazem da sam vidio kocku a da je 'pravi' oblik zapravo neki treci ili cak nepravilni... Kapiras li sad poentu?

Ja pricam o ISTOM vremenu, razlicito ispricanim. Nadam se da ne moram da ti vadim primjere, mozes ih i sam nac na gomilu. Na to da su 'ljudi izmjenili' cu se samo slatko nasmijat' s' obzirom da su ih ljudi pisali, mjenjali i propovjedali. Ma koja da je 'sveta knjiga' u pitanju... Ali da se ne udaljavamo...

Eto, po islamu je tako. Po nekoj drugoj religiji nije tako. Ponovo guzino pitanje... sto je istina onda?

Istina je cesto suvise komplikovana (ili SIVA radi ilustracije) da bi se tako jednostavno okarakterisala kao takva. A za religiju da ne pricam gdje ima milion verzija istih stvari... I tu pricam i o dogadjajima i o 'likovima' (posto je to za mene kao neka prica za djecu) i o svemu ostalom. Ti vjerujes u jedno i smatras da je to istina. I da svi drugi zive u lazi... Koliko je to ograniceno i sebicno, ti sam odluci...
    Prvi boldovani dio - pa ja ti upravo pricam da istina moze biti samo jedna. Dakle svako moze tvrditi nesto, mozda je svako u krivu (taj primjer sto si naveo) ali ta jedna istina postoji da je taj predmet odredjenog oblika i drugacije ne moze biti istina, sve ostale interpretacije su lazne.

Drugi boldovani dio. Sa nase vjernicke strane nije uopste sebicno jer mi tu istinu koju smo spoznali pokusavamo vama da predocimo da i vi progledate, zato vas toliko smaramo ovdje Sa druge strane vi nama pokusavate da predstavite vasu spoznaju istine. Na tu temu bice vjecita debata ko je u pravu.. Nema nista sebicno u tome zauzeti STAV po pitanju da li Bog postoji. Nas (vjernika) stav je da postoji.
    Ja vjerujem da Bog postoji, da svako ko ne vjeruje u to treba da poradi na trazenju istine. Vi koji ne vjerujete kazete nama da smo u zabludi jer slijedimo neke knjige koje su stare vjekovima. Apsolutnu istinu cemo saznati na sudnjem danu, zapravo vec od onoga trenutka kada nas stigne SMRT. Tada cemo svi znati ko je bio na istini a ko na zabludi.
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

"Isusu pristupise ucenici i upitase: " Zasto im
    govoris u pricama?"

E ovo bi i ja isusa pitao... Sto sve u pricama i stihovima isuse brate? Zar nisi unaprijed znao kako ce svaki vjernik shvatat' stihove na 'svoj nacin'? Sto ga zakomplikova tako isuse brate?

A onda opet nastavlja sa pricom i stihovima... kakav troll od co'eka... ili boga, kako oces...

'Vama je dano da saznate tajne nebeskog carstva, a
    njima nije dano. Jer onome koji ima dace se i preteci
    ce mu, a od onoga koji malo ima, oduzece se i ono sto
    ima.

Da nije isus mozda iz CG? Posto se kod nas ovo izgleda ispunilo u potpunosti... Oni koji imaju, imaju sve vise a oni koji nemaju ostaju i bez zadnje mrve 'ljeba...

Znaci isus je zapoceo klasno raslojavanje... E kako je pogan...

Zato im govorim u pricama, jer oni gledaju i ne
    vide i slusajuci ne cuju niti razumiju.

Pa jasno je... isus je pricao tako da ga niko ne razumije ili da ga svako razumije na neki drugaciji nacin pa da ako ispadne nesto od svega toga... Ja dok sam citao svete knjige (bilo biblija ili kuran) imao sam osjecaj da je u pitanju neka sadisticka horor prica... I onda kad bi nekoga pitao rekao bi mi "nemoj to tako bukvalno shvatat'. Znaci treba sve metaforicki da se svata pa ko kakvu mastu ima... E pa ludnica..

Slusacete i
    necete razumjeti, gledacete i necete vidjeti. Jer je
    okorjelo srce ovoga naroda, te svojim usima tesko cuju
    i oci svoje zatvorise, da kako ne vide ocima i ne cuju
    usima i srcem ne razumiju i ne obrate se da ih ja
    izlijecim.

E ovo je kletva za medalju... Pocecu da je koristim po komsiluku... Mada ima i boljih po svetim knjigama...

A vase oci su blazene sto gledaju i usi
    vase sto slusaju. Jer vam zaista kazem da su mnogi
    proroci i pravednici zazeljeli da vide ono sto vi
    gledate - i ne vidjese, da cuju ovo sto vi slusate - i
    ne cuse."

Evo svi zele da vide i cuju bilo sto iz ovih bajki koje se pricaju ali niko izgleda ne vidje niti cu ista... Izuzetak su ovi sa vizijama i tripovima e sad jel' to zbog pecurki ili maka, ne znam.

E sad zasto neko cuje i razumije i neko cuje a ne razumije nista ima nacina da se objasni no sto to kod nekih proizvede ljutnju pa je najbolje ostaviti njima da nadju odgovor na to pitanje.
    To sto ti cujes i vidis bi ti neki doca objasnio... No se bojim da bi te isto tako zadrzao...

Ima nacina da se objasni? A vidim ti objasnjavas sve? Od guzinih poruka si pobjegao i poceo da se ponasas kao klinac od 8 godina a na ove ostale poruke bacic po koji stih kao da svojih rijeci nemas i onda si kao 'odradio posao'. Slabo je to moj Ego... Slabo bogumi.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

A kad ti oduzme kako to izgleda?
    Smor te obuzme pa nisi ni za sta. Dodje ti neko ajmo ovo ajmo ono a ti recesh: nemogu nemam snage ni volje.

Citash knjige naucne, a ono ti se zavrti pred ocima nista ne razumijesh niti ti se cita.

A koga obdari u necemu, on sa radoscu i velikim entuzijazmom pristupa tome za sta je zainteresovan i prepreke nikakve ne priznaje. Naidje na jednu on ne odustaje, naidje na sto njih zelju ni nadu ne gubi no josh vise je uporan

E tako to ide. Makar iz mog iskustva.
    Last edited by Ego_and_his_own; 19-06-15 at 18:35.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

A ti mislish sto je tebi milo.
    Evo ga ponovo 8-godisnjak na sceni... Pffff

Quote Originally Posted by Mabus View Post
    Bog ti daruje prvo volju za učenjem, zatim, spletom okolnosti dok učiš, vodi te u pravom smjeru i sve to na kraju ispada da ti Bog daruje znanje.
    Bog mi daje volju za ucenjem? Daje li on volju i onima sto ne vjeruju u boga? I sve na kraju 'ispada'?

Izgleda da vama sve nekako 'ispada'

Vidiš, nemaš dovoljno razuma da bi shvatio.
    Ne, nemam dovoljno halucinogenih sredstava da dodjem na stadijumu na kojem ste vi. A religija (kao i bog) i razum nemaju mnogo dodirnih tacaka ma koliko to tebi bilo tesko da prihvatis.

Quote Originally Posted by Archi View Post
    Prvi boldovani dio - pa ja ti upravo pricam da istina moze biti samo jedna. Dakle svako moze tvrditi nesto, mozda je svako u krivu (taj primjer sto si naveo) ali ta jedna istina postoji da je taj predmet odredjenog oblika i drugacije ne moze biti istina, sve ostale interpretacije su lazne.
    A sto ako su vase interpretacije lazne? To ne moze da bude jer ti tako kazes? Zasto bi to bas bila istina? Opet se vracamo na istu poentu koju ti izgleda nikako ne kapiras...

Quote Originally Posted by Archi View Post
    Drugi boldovani dio. Sa nase vjernicke strane nije uopste sebicno jer mi tu istinu koju smo spoznali pokusavamo vama da predocimo da i vi progledate, zato vas toliko smaramo ovdje Sa druge strane vi nama pokusavate da predstavite vasu spoznaju istine. Na tu temu bice vjecita debata ko je u pravu.. Nema nista sebicno u tome zauzeti STAV po pitanju da li Bog postoji. Nas (vjernika) stav je da postoji.
    Ja vjerujem da Bog postoji, da svako ko ne vjeruje u to treba da poradi na trazenju istine. Vi koji ne vjerujete kazete nama da smo u zabludi jer slijedimo neke knjige koje su stare vjekovima. Apsolutnu istinu cemo saznati na sudnjem danu, zapravo vec od onoga trenutka kada nas stigne SMRT. Tada cemo svi znati ko je bio na istini a ko na zabludi.
    Ja kapiram da ti vjerujes u te price. Nemam ja nikakav problem sa tim. Ali ti opet kazes da ti vjerujes u boga a da mi koji ne vjerujemo trebamo da proradimo na trazenju istine. Opet potenciras to da je postojanje boga istina. Cak ne mogu ni da ti kazem "Mozda je istina za tebe, za mene nije" jer ISTINA je jedna, kao sto smo rekli. A ako svako vjeruje u neku svoju 'istinu' kad je religija u pitanju, koja je onda 'prava istina'? Dje smo sad? Opet se vrtimo u krug, a?

Opet.. sudnji dan... U to mozes da vjerujes ti, ja svakako ne. Meni je nekako drazi ovaj zivot koji zivim i ne cekam nikakav sudnji dan niti da bi tebi dokazao da nisi u pravu niti zbog cega drugog. Ti zivi za njega, ja ti izgleda ne mogu nista tu...
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Tako covjek moze da negira bilo sto. Rece sebi, ja necu da znam ni osnove toga, necu ni uz stepenice da se penjem a ni stubove da vidim a tek mi naum ne pada da provirim sa vrha.

I onda ide unakolo i optuzuje druge da lazu samo zato sto on nema saznanja nit itencije da ih stekne o tome.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

A kad ti oduzme kako to izgleda?
    Smor te obuzme pa nisi ni za sta. Dodje ti neko ajmo ovo ajmo ono a ti recesh: nemogu nemam snage ni volje.
    Sto da mi oduzme moj Ego?

Znaci kad nemam snage ili volje, to mi je bog oduzeo? A jbt. stvarno zivim u zabludi cijelog zivota... Ja mislio nemam snage jer sam se umorio a ono mi je bog oduzeo... Pogan je, ja ti kazem...

Citash knjige naucne, a ono ti se zavrti pred ocima nista ne razumijesh niti ti se cita.
    Naucne knjige se makar mogu razumijet' dok te vase nikako. Ne kazem ja, ne mogu svi razumjet' sve, pogotovo ne odma. Neke stvari su komplikovane da moras poznavat' ovo ili ono da bi nesto ukapirao. Ali ako stvarno zelis, svaku 'naucnu' (da je tako svedem na jednostavno) problematiku mozes da ukapiras. Dok sa tim vasim 'svetim' knjigama nije ni potreban razum nego citaj i kapiraj kako oces... Da sad ne vadim citate (to je tvoj stil), kad pise kako je bog pobio par stotine 'iljada ljudi onda to mozes izgleda da ukapiras na razne nacine... On ih je stvorio pa moze i da ih pobije.. Ili on ih je pobio da postavi primjer drugima... Ili jednostavno zato sto je genocidni ubica.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

A sto je Fidele lijenstina no to.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Tako covjek moze da negira bilo sto. Rece sebi, ja necu da znam ni osnove toga, necu ni uz stepenice da se penjem a ni stubove da vidim a tek mi naum ne pada da provirim sa vrha.

I onda ide unakolo i optuzuje druge da lazu samo zato sto on nema saznanja nit itencije da ih stekne o tome.
    Tacno je da covjek moze da negira bilo sto.

Ali kad se neko popne na stepenice ja cu vidjet' da stvarno moze da se popne na stepenice i da sam ja taj koji ne zeli da se penje. A tog boga ja ne vidjeh ni na stepenice ni na stubove ni na kakve vrhove.

Kao sto rekoh jos par strana unazad, vjerujem u ono sto vidim. I priznajem kad pogrijesim.

Ja mnoge stvari nisam vjerovao dok ih nisam vidio. Isto tako, dok boga ne vidim u njega necu vjerovat'.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bog mi daje volju za ucenjem? Daje li on volju i onima sto ne vjeruju u boga? I sve na kraju 'ispada'?
    Svakako da daje, ako je to učenje opšte korisno.

Ne, nemam dovoljno halucinogenih sredstava da dodjem na stadijumu na kojem ste vi. A religija (kao i bog) i razum nemaju mnogo dodirnih tacaka ma koliko to tebi bilo tesko da prihvatis.
    Nisu u pitanju haluciogena sredstva. To što ti nisi u stanju da dođeš do tog nivoa je razlog tvog prostog, svakodnevnog nevjerničkog života. Ne možeš očekivati uputu dok sa druge strane piješ alkohol, činiš blud, kockaš se i radiš ostalo što se vezuje za jedan prosječan nevjernički život.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Svakako da daje, ako je to učenje opšte korisno.
    Ah mene.. odje vise nemam komentara stvarno... Znaci bog nam daje znanje i ucenje ako je to korisno... Ah mene, pardon sine.. Stvarno ostadoh bez rijeci...

Nisu u pitanju haluciogena sredstva. To što ti nisi u stanju da dođeš do tog nivoa je razlog tvog prostog, svakodnevnog nevjerničkog života. Ne možeš očekivati uputu dok sa druge strane piješ alkohol, činiš blud, kockaš se i radiš ostalo što se vezuje za jedan prosječan nevjernički život.
    Cekaj, ti ne pijes alkohol i ne cinis blud? I zato ces u raj nakon sudnjeg dana?

Kontam da su oba odgovora negativna ali isto cu sacekat' odgovor...
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Vidjecesh ga Fidele stio ne stio. Ka svaki covjek. A do tad ostavio nam je ja mislim dovoljno tragova a i vremena da razmislimo o tome.

Last edited by Ego_and_his_own; 19-06-15 at 19:26.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ah mene.. odje vise nemam komentara stvarno... Znaci bog nam daje znanje i ucenje ako je to korisno... Ah mene, pardon sine.. Stvarno ostadoh bez rijeci...
    Ok, tako sam i mislio...

Cekaj, ti ne pijes alkohol i ne cinis blud? I zato ces u raj nakon sudnjeg dana?
    Ne pijem alkohol i ne činim blud i nadam se da ću zaslužiti raj. Nije dovoljno samo izbjegavati ono što je Allah s.w.t. zabranio, već je potrebno i činiti ono što je On naredio ili preporučio. Čovjek na ovom svijetu treba da se potrudi da učini što više dobrih djela i što manje loših, kako bi na onom svijetu ne samo zaslužio raj, već i u samom raju - zaslužio bolje mjesto ili veći stepen.

Thanks Thanks Given 
    5,218
    Thanks Thanks Received 
    9,448
    Thanked in
    4,583 Posts

ja sam vjernik. gresna sam.
    umijem da se pokajem.
    ne vjerujem u svestena lica iz vise razloga. navescu 2.
    1. lik radi oko crkve, pravi od tisovine ikone, krstice i ne znam ni ja sta. a onda ga zena ostavi, jer ju je godinama ubijao batina.
    2. lik djakon, uci iz svetih knjiga, obrazuje se za titulu, a onda dodje na usputni posao i pokazuje kolegama na telefonu slike svoje zene u donjem vesu i halterima. ona fino sjedi na sanku raskekecena i njemu je njegova zena prezgodna.

i onda neko za 50god treba da vjeruje u pricu ove dvojice sto je neko zapisao.

u knjige ne vjerujem, jer su zapisi, dodati zapisi i obicne price za koje nemate dokaza da su istina.

i da se jednom osvrnem na psa sa 2 bijele tacke koji treba da se ubije, jer je on sejtan. zbog njega je tamo neko kasnio i treba da se ubije.

sve mi je to presveto.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ne pijem alkohol i ne činim blud i nadam se da ću zaslužiti raj. Nije dovoljno samo izbjegavati ono što je Allah s.w.t. zabranio, već je potrebno i činiti ono što je On naredio ili preporučio. Čovjek na ovom svijetu treba da se potrudi da učini što više dobrih djela i što manje loših, kako bi na onom svijetu ne samo zaslužio raj, već i u samom raju - zaslužio bolje mjesto ili veći stepen.
    Tako je! Na to smo svi pozvati.

Page 8 of 121 FirstFirst ... 4567891011121858108 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)