Originally Posted by
Sceko
@goozica ubi ga sad.
Ego_and_his_own Moze li se ovo osporiti?
Imam jedno pitanje jesi li ti zivio u to vrijeme i jesi li ga slucajno upoznavao da znas da je sve to o njemu sto je ispricano istina?
Kako znas da nije bio obican covijek koji je lijecio ljude? Bog ti javio u tvojim vizijama jel?
Ili opet ti je neko ispricao nesto il si procitao i ti smatras da je to istina?
Novi zavjet je sastavljen iz nekoliko cjelina.1. cjelina i najvaznija - Jevandjelja
U njemu je sustina svega i rijeci Isusove koje mu je Bog dao da prenese ljudima i svjedocenja su ljudi. Njih je u Rimskoj crkvi ukljuceno 4 a bilo ih mnogo vishe.
2. cjelina
Djela apostolska u kojima su njegovi ucenici opisali njihova djela jel sto su radili posle Isusa.
3. cjelina
Pisma upucena na razne adrese koju su ucenici sa izuzetkom Pavla koji se kao spijun jevrejskih svestenika i progonitelj ucenika i vjernika u Isusa posle vizije prikljucio ucenicima u svjedocenju o Isusu.
4. cjelina
Kao posebno prorostvo formom i vaznoscu se istice Jovanovo Otkrovljenje, najmladjeg ucenika koji je bio od pocetka sa Isusom
Kad se usporede Jevandjelja i sto je po tim svjedocima Isus govorio sa iznesenim u Kuranu jasno se moze vidjet da je Kuran tacan.
Isus nikad nije rekao, po svjedocima, prihvatite mene i majku moju kao bogove nit je govorio da se ljudi mole njemu ili majci njegovoj no ih je ucio da se mole Bogu.
E to je Iskrenost na koju sam mislio. Svaki koji cita Jevandjelja moze naci da je ovo tacno. Ako oce naravno.
Moze naci da zvanje Marije bogorodicom, Isusa Bogom nema uporista u jevandjeljskim svjedocenjima o njemu, cak naprotiv. Ima masu puta je ponovio da "Nije sluga veći od gospodara svojega, niti je poslanik veći od onoga koji ga je poslao." i da on nije dobar vec je samo Bog Jedini dobar i sl.
Ako oce opet rekoh.
A recu ti sad jednu viziju koju nisam spominjao do sad od koje sam se uplasio i zbog koje sam odje.
Imao sam viziju gdje ljudi iz Crne Gore krenuse da rushe kucu! I ljude koje poznavah popese se i tek izlivenu plocu krenuse ka maniti da rgaju daske sa nje, i ja im povikah sto cinite ljudi to! Jer oni nisu mi izgledali svjesni da ce sve ono da se strombali na njih.
E pa sad ti razumi sto je bila ova vizija i sto me je bash zabrinula. A ja neznam oce li se to ispuniti, no sto vidim da se deshava u realnosti tamo me jako zabrinulo. Neka vi je Bog u pomoc!
A ja sam 5-6 hiljada kilometara otale i osnovao sam odje porodicu i nikad se vise necu htijeti vratiti tamo.
Eto nadam se da je sad jasnije, a necu ni da se brinem vishe. Vi se brinite o vasoj kuci i sto vam je istina.
Bookmarks