Page 108 of 1402 FirstFirst ... 858981041051061071081091101111121181582086081108 ... LastLast
Results 2,676 to 2,700 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Mada još nije u novine i ko zna hoće li biti pa da vam prenesem jednu zanimljivost. Pojavio se kit i zaliv, vidjen je par puta.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

nece to izac u novine...

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

--------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Само ово око албанских застава на Румији и забринутости таблоида Блиц:

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/567...ila-iznad-Bara

На Румији се врши класично запишавање црногорске територије од стране два антицрногорска великодржавна пројекта који се боре око исте територије.Ово са албанским заставама је почело уназад пар година.Задњих двадесет сваке године на Румији се за Тројчиндан, виоре тробојке са разним апликацијама, државне заставе Србије, а ранијих година је било и екстремнијих ствари.

А шта Власт ради? Само оно што је у интересу останка на власти.

Не знам само како Блиц и о томе није писао, и како и тада није исказао забринутост због пасивности Црногораца.Него, како нам добро жељели тако им Бог помога.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Blic je dosao na nivo Telegrafa a Telegraf je odavno na nivou pseceg izmeta. (mogao sam nabrojat' bilo koje druge nego mi to prvo pade na pamet)

P.S. A ko je to pozurio pa obrisao temu odma? E kakve cenzure na ovom forumu, bozemioprosti.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

SRAMOTA Ležaljka na plaži skuplja od smeštaja

G. Avalić | 15. 06. 2015. - 20:05h | Komentara: 105

Desetodnevni „sitni“ troškovi na plaži mogu da koštaju koliko i sam turistički aranžman.
    Klikni ovde za uvećanje

- Devojka i ja smo jedva uštedeli dovoljno novca za letovanje. Otišli smo u Crnu Goru jer smo preko prijatelja našli smeštaj upola cene. Mislili smo da smo dobro prošli dok nismo videli da na većini plaža ne možemo da boravimo ako ne iznajmimo ležaljke. Kako smo za dve ležaljke i suncobran svaki dan davali po 15 evra, bili smo primorani da biramo da li da idemo na plažu ili da izađemo uveče - kaže Miloš Ilić (28).

Toliko iznosi prosečna cena ležaljki u Crnoj Gori, a zanimljivo je da toliko košta i noćenje u privatnim sobama i apartmanima, a to je tek početak jer se podrazumeva da će gost koji iznajmi ležaljku i suncobran želeti u toku dana da popije kafu i neko osvežavajuće piće. Ako se zna da espreso na Crnogorskom primorju košta od dva do šest evra, sok od dva do tri evra, koliko koštaju i krofne i parče pice, jasno je da celodnevnog uživanja na plaži za četvoročlanu porodicu nema bez 40-ak evra. Za 10 evra manje može da se nađe i više nego solidan apartman za četvoročlanu porodicu, s malom kuhinjom, klimom i TV-om.

U Grčkoj je situacija nešto povoljnija. Suncobrani i ležaljke na grčkom primorju najčešće se ne iznajmljuju posebno, već je za mesto pod suncobranom dovoljno da naručite piće koje može da se dobije i za pet evra. Ipak, na malo ekskluzivnijoj plaži dve ležaljke i suncobran koštaju više nego prenoćište u solidnom apartmanu. U Turskoj oni koji ipak odluče da odu na plažu koja nije obuhvaćena aranžmanom iznajmljivanje suncobrana i dve ležaljke platiće oko šet evra.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A mozemo i mi ovako da im prebacimo lopticu, a ??

SKANDALOZNOLežaljka na Adi 500 dinara

"Među "iznenađenima" bila je i čitateljka "Novosti" Gorica Marjanović. U neverici, pozvala je našu redakciju da ispriča kako ugostitelji dodatno zarađuju naplaćujući ležaljke.- Otišla sam sa drugaricama i u nameri da se malo odmorimo od šetnje sele smo na ležaljke i naručile piće - priča ogorčena sugrađanka. - Međutim, konobar nam je tada rekao da se korišćenje ležaljke naplaćuje 500 dinara, a kafa ili neko drugo piće plaća odvojeno! Bile smo u šoku! Za nas četiri trebalo je da izdvojimo 2.000 samo za ležaljke, plus još novca za piće. Za te pare možemo da odemo na ručak."

NARUČI NEŠTO ILI NAPUSTI LOKAL
    VELIKI deo plaže Savskog jezera zauzimaju bašte mnogobrojnih kafića, pa dan proveden na Adi mnogo košta. Zbog velike posećenosti u letnjim mesecima, čim popijete piće u nekim lokalima, mesto ćete morati da ustupite nekom drugom. Prema rečima sugrađanke Milice Vasić, nakon popijenog pića, konobar jednog bara prišao je i upozorio da će, ako ne naruči još nešto, odmah morati da napusti baštu.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Само ово око албанских застава на Румији и забринутости таблоида Блиц:

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/567...ila-iznad-Bara

На Румији се врши класично запишавање црногорске територије од стране два антицрногорска великодржавна пројекта који се боре око исте територије.Ово са албанским заставама је почело уназад пар година.Задњих двадесет сваке године на Румији се за Тројчиндан, виоре тробојке са разним апликацијама, државне заставе Србије, а ранијих година је било и екстремнијих ствари.

А шта Власт ради? Само оно што је у интересу останка на власти.

Не знам само како Блиц и о томе није писао, и како и тада није исказао забринутост због пасивности Црногораца.Него, како нам добро жељели тако им Бог помога.
    Ako je prioritet članstvo u NATO onda bi bilo kakva reakcija policije ( ne samo za ovo nego i kad su u pitanju teška krivična djela ) bila protumačena kao neprijateljski signal prema tom savezu ... tu nema prevelike filozofije ... ako želimo da budemo dio te porodice moramo śes na panj ( trupicu ) dok su Albanci na škanj ( mini stolica ) i kao takvi su level više ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Nino_pg View Post
    A mozemo i mi ovako da im prebacimo lopticu, a ??

SKANDALOZNOLežaljka na Adi 500 dinara

"Među "iznenađenima" bila je i čitateljka "Novosti" Gorica Marjanović. U neverici, pozvala je našu redakciju da ispriča kako ugostitelji dodatno zarađuju naplaćujući ležaljke.- Otišla sam sa drugaricama i u nameri da se malo odmorimo od šetnje sele smo na ležaljke i naručile piće - priča ogorčena sugrađanka. - Međutim, konobar nam je tada rekao da se korišćenje ležaljke naplaćuje 500 dinara, a kafa ili neko drugo piće plaća odvojeno! Bile smo u šoku! Za nas četiri trebalo je da izdvojimo 2.000 samo za ležaljke, plus još novca za piće. Za te pare možemo da odemo na ručak."

NARUČI NEŠTO ILI NAPUSTI LOKAL
    VELIKI deo plaže Savskog jezera zauzimaju bašte mnogobrojnih kafića, pa dan proveden na Adi mnogo košta. Zbog velike posećenosti u letnjim mesecima, čim popijete piće u nekim lokalima, mesto ćete morati da ustupite nekom drugom. Prema rečima sugrađanke Milice Vasić, nakon popijenog pića, konobar jednog bara prišao je i upozorio da će, ako ne naruči još nešto, odmah morati da napusti baštu.
    ovo sa upozorenjem da se mora narucit pice obavezno uz uzetu lezaljku dozivio sam licno ja na plazi Ploce.vjerovao ili ne.

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Ako je prioritet članstvo u NATO onda bi bilo kakva reakcija policije ( ne samo za ovo nego i kad su u pitanju teška krivična djela ) bila protumačena kao neprijateljski signal prema tom savezu ... tu nema prevelike filozofije ... ako želimo da budemo dio te porodice moramo śes na panj ( trupicu ) dok su Albanci na škanj ( mini stolica ) i kao takvi su level više ...
    Не ради се то тако, нити ствари фукнционишу на тај начин.
    Last edited by BAR; 15-06-15 at 22:52.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Građani siti našeg primorja: Najpopularnije Grčka i Italija

Komentari (8) A A A
    Prije samog špica sezone, turističke agencije u Podgorici već imaju formirane grupe za aranžmane u Grčkoj, Italiji, Turskoj...
    Našim građanima najprivlačnija Grčka

Prve vrućine u Crnoj Gori, natjerale su mnoge da iskoriste slobodno vrijeme, odmore, raspuste da priušte sebi osvježenje na primorju. Međutim, posljednjih godina raste broj onih koji su se zasitili crnogorskih plaža, te se sve češće opredjeljuju za udaljenije destinacije.
    U turističkoj agenciji Galileo kažu za Dnevne novine da je najpopularnija od njih za Crnogorce Grčka, a kao glavni razlog u agenciji navode želju da se upozna druga kultura.
    Osim Grčke, popularne destinacije su i Italija, tačnije Rimini, oko 299 eura, i Sicilija 165 eura, ali i one egzotičnije kao što su Majorka i Antalija. Većina agencija nudi i posebne popuste za djecu pa su tako za mlađe od sedam ili pet godina, aranžmani uglavnom gratis, dok su za djecu do 12 godina obezbijeđeni popusti od 20 odsto.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by jokac View Post
    ovo sa upozorenjem da se mora narucit pice obavezno uz uzetu lezaljku dozivio sam licno ja na plazi Ploce.vjerovao ili ne.
    A vjerujem ti, nego je primjetan trend pljuvacine CG primorja godinama unazad od strane srbijanske stampe...vjerovatno je u pitanju, osim osjecanja nize vrijednosti i zavisti, zelja da turisticke agencije privuku narod da im prodaju aranzmane za Grcku i Tursku, s obzirom da ljudi za CG idu individualno u svom aranzmanu...mozda grijesim, ali to je moje misljenje...ne vidim drugi razlog za toliku pljuvacinu

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Evo jos jedna iz Srbije...

Bojim se da bi kod nas isto/slicno bilo...

Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

sigurno je tako al sami smo krivi,na ploce dozivim ovo,na zabljak konobar pita djete od druga mi:sto ce popit mali sklempo?:o cijenama da se ne prica....pa mozemo li makar mi iz ove drzave imat slobodan ulaz na plaze?ovako mi je zivota mi jeftinije odit i meni u grcku,bez nekih zadnjih misli i pljuvanja ove drzave.daleko od toga,al ako cu na kupanje svaki dan meni je mjesecno potrebno za ulaz na Jaz-3e,znaci 90e,+lezaljka,30x15=450e.samo to da ne popijem ni vodu.skupo je to......

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Пљување нашег приморја по београдској штампи сваке године почиње тамо негдје од маја, а кулминира у јуну.У томе предњаче таблоид Блиц, Б92 и већи дио жуте штампе.Можда је мој утисак такав, али рекао бих да великосрпске Новости имају чак блажи став.

Пар година је било примјетно одсуство те кампање, али откад је Вучић додирнуо неке итересне групе у МУП-у Србије, и откад је постало јасно да ће ЦГ ускоро ући у НАТО, кампања се обнавља.

п.с.
    Читав живот сам везан са морем, научио сам да самостално пливам у шестој години и никад у животу, али никад, нисам платио лежаљку на плажи, а свега сам их неколико пута користио.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

ja u kupe,ti u spade....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by jokac View Post
    sigurno je tako al sami smo krivi,na ploce dozivim ovo,na zabljak konobar pita djete od druga mi:sto ce popit mali sklempo?:o cijenama da se ne prica....pa mozemo li makar mi iz ove drzave imat slobodan ulaz na plaze?ovako mi je zivota mi jeftinije odit i meni u grcku,bez nekih zadnjih misli i pljuvanja ove drzave.daleko od toga,al ako cu na kupanje svaki dan meni je mjesecno potrebno za ulaz na Jaz-3e,znaci 90e,+lezaljka,30x15=450e.samo to da ne popijem ni vodu.skupo je to......
    Znam brale, svako sam ljeto po 2 mjeseca u Bd zbog posla najcesce...em sto su povecali parking sate za duplo, em sto je dzungla prava...U sred sezone na sred setalista trubaci...okupi se narod kao stoka, cigani prose okolo...udaraju cure po guzica...Na Jazu sam bio skoro svaki dan, nabavio sam bio propusnicu za parking inace ne bi tako cesto isao...Ljeto i odmor se cekaju cijele godine, tako da bar mi iz CG moramo znat dje poc i kako nas ne opeljesit u svom dvoristu...Znam da su lezaljke po 15e bile na Prznu i na Trstenu onaj kao izdignuti dio lijevo...na Jazu su 8 i 10e, u Becicima takodje...tamo dje je 15e komplet, fino prostres peskir na plazu jbg...
    Zakupi plaza su preveliki, a ako uzmemo u obzir npr proslu sezonu sa 42 kisna dana onda i zakupci moraju pravit neku racunicu...Treba ic na mjesta dje su donekle korektne cijene, hostaplere zaobic i to je to

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

ajde da stavimo predloge takvih mjesta,da se znaju ljudi orijentisat.danas su mi bratu naplatili lezaljke na Jazu 15e.ne znam koliko je bilo prosle godine nisam bio tu.

Thanks Thanks Given 
    1,585
    Thanks Thanks Received 
    2,214
    Thanked in
    1,066 Posts

http://www.vijesti.me/vijesti/stari-...-povuku-838340

bravo profesore,dobro se neko sjetio ovoga...kad bi se ostvarilo skinuli bi ovu elitu vec na iducim izborima.
    ali,not gonna ha
    ppen...

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

E pa sve mi jebite ne kapiram vas sad.Isao sam na jaz dva puta prosle nedjelje o potrosio sa 4 druga ravno 9 eura a ni oni nijesu preko 10 pojedinacno.Znaci dosli i parkirali se ispred rampe protegli nogice te 200 m da ne placamo 3 eura.Dosli na plažu dje te niko ne cera da iznajmljujes no imas odvojeno na svaki dio po 40 % plaze otprilike dje mozes da staviš peskir/lezaljku/stolicu sto ti je milo.No vi izgleda ocete u talas da se uparkirate da lezite u one baldahine a do juce ste se po pećina na Moracu kupali.

Thanks Thanks Given 
    1,585
    Thanks Thanks Received 
    2,214
    Thanked in
    1,066 Posts

neka si im ga reka' prijeki

ozbiljno sad,sto je ova
    prica italija grcka,ovo ono.ima se moze se ako vam je zao dat za lezaljku,lezite na pijesak,lagano...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by PrijekiLijek View Post
    E pa sve mi jebite ne kapiram vas sad.Isao sam na jaz dva puta prosle nedjelje o potrosio sa 4 druga ravno 9 eura a ni oni nijesu preko 10 pojedinacno.Znaci dosli i parkirali se ispred rampe protegli nogice te 200 m da ne placamo 3 eura.Dosli na plažu dje te niko ne cera da iznajmljujes no imas odvojeno na svaki dio po 40 % plaze otprilike dje mozes da staviš peskir/lezaljku/stolicu sto ti je milo.No vi izgleda ocete u talas da se uparkirate da lezite u one baldahine a do juce ste se po pećina na Moracu kupali.
    sto je to Moraca?je li to plaza neka nova>

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Ja prvi nit imam ponekad nit bih platio tu lezaljku ako je skupa.Ali ima sirine pogotovo na jaz pa ponesem ovakvu iz linka ili peskir pa na pijesak ne znam sto je muka sad.Smetalo mi je sto se prije nije postovalo da se oslobodi jedan dio plaze ali vidim da se sad to postuje i svako svoj posao.
    http://www.svezakucu.rs/www/gomobile...y.php?id=26631

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by AdO_pG View Post
    http://www.vijesti.me/vijesti/stari-...-povuku-838340

bravo profesore,dobro se neko sjetio ovoga...kad bi se ostvarilo skinuli bi ovu elitu vec na iducim izborima.
    ali,not gonna ha
    ppen...
    uh ovo ce tesko ic....

Page 108 of 1402 FirstFirst ... 858981041051061071081091101111121181582086081108 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)