Primjer 1:
U Kotoru, velika basta i masu stolova nidje nikog. Sjedosmo nas 6-ro. Cekaj, cekaj, komarci poceshe da nas ujedaju. Ja vidjoh 4-5 ventilatora, podjoh do lokala, 3 zaposlena stoje tamo. Reko mozete li upaliti ove ventilatore e nas nagrdishe komarci. Onaj mi veli iz topa "Ne."
A jel reko. Dobro, mi se pokupismo i predjosmo u drugi restoran. Onaj me gleda ka da sam sa marsa pao. Boze me sacuvaj!
Primjer 2:
Sjedosmo opet u drugi kraj Kotora neki drugi dan, Dolazi neki srbijanac konobar i odma veli " Mozete sjedjati samo ako cete da jedete". Ovi moji americki prijatelji srecom neznaju nash, e da nije bilo starijih osoba sa nama i da nismo bili umorni i gladni e bi opet istu stvar ucinio. Kakvo je to ponasanje majko moja. To nebi smjelo da bude zakonski dopustivo.
Primjer 3:
Vozim kombi dolazimo u petrovac nidje parkinga, jedva se mimoilazim sa autima na ulicu sve strecam ecu oceshat nekog, vrti se 3 puta jer je guzva do hotela nemogu doc sa autom. Stadoh na autobusku stanicu da pocinem jer sam citav dan vozio. Dodje odmah da me matletira neki opstinski radnik kako nemogu tu da parkiram.
Aooo!
Primjer 4:
Napokon na Cetinje se lijepo provedosmo, super hrana, momci koji rade u restoran veoma usluzni i ljubazni. Krenu Kisha da pada, Reko starijim saputnicima koji imaju problema sa koljenima i nemogu da se krecu lako ojdoh da dovedem auto. I ja stadoh sa kombijem kod onog lokala "blue moon" da se ukrcaju. Kad neko kuca na prozor. Ja spustam prozor kad neki lik poce da vice na mene "Nemozesh da kupish musterije odje!" Ja totalno zbunjen sto prica ovaj. Kad vidjeh opet na majcu neki opstinski zaposleni. O majko moja... on mislio da sam divlji taksista ili sto.
E pa svasta.
Imam josh 5-6 dogodovstina u te 3-4 dana sto smo bili u Crnu Goru (preskocit cu pricu o smecu i neurednosti e me muka fata ot pomisli same i povrace mi se), Reko ajmo mi ostatak 10 dana u Hrvatsku, i sigurno nista od toga ili slicno nismo tamo dozivjeli.

Reply With Quote
Bookmarks