Dvije lezaljke i suncobran na plaži Lučice u Petrovcu, lijepih 12 eura.
Do mene jednoj Ruskinji isto to, naplatio 22 eura.
Znači ne znam što je gore od ovo dvoje. Hoštapleri nam rade u turizmu.
Nidje ne napisah da je cura Crnogorka, kiksao si opasnoSamo sam rekao da mi je drugarica, ne trci pred rudu
Pozdravi zenu
![]()
Dvije lezaljke i suncobran na plaži Lučice u Petrovcu, lijepih 12 eura.
Do mene jednoj Ruskinji isto to, naplatio 22 eura.
Znači ne znam što je gore od ovo dvoje. Hoštapleri nam rade u turizmu.
Who let the dogs out
If you turn a man into a fish, you will catch him for a day
Poenta ovoga? Jel to illegalno, nije. Imas i u Spaniji kampove sa jeftinim bungalovima gdje je sve osim smjestaja BYO. Ne idu in na zapadu svi u hotelski odnosno privatni smjestaj, nego 5-6 u jedan bungalov I BYO sve, hrana I sve ostalo, pa se niko ne buni, jedino crnogorcima to smeta. Zato je sve manje turista i iz BIH, i iz Srbije u CG.
Davor
Crnogorski ce turizam procvjetati kada jednog dana ne bude turista iz CG - Bih i Srbije. Kad bude toliko skupo da jedan dan u CG moze da lokalnom turisti kupi 10 dana nedje drugo...
One Ring to Rule them all...
Bješe naučio da kaže "dvadcatdva".
Nema sreće kod nas dok ovakvi debili budu radili po plažama i uopšte u turizmu. I još veći debili šefovi takvi dok budu držali plaže. ž
I oni treći debili iznad njih koji im izdaju dozvole.
Who let the dogs out
Pa zato vam i nema turista zato sto ste se umislili i mislite ako vam bude skupo, doci ce strani turisti posto ce misliti ako je skupo, dobro je. Prvo, to tako ne ide. Pod broj jedan, u CG nema pravih turistickih radnika. Skoro svi vi koji she bavite turizmom danas do juice ste bili samo konobari, kuhari ili nesto trece, pa kada ste dosli do nekih para, pomislili ste, sada cu ja kupiti, napraviti par apartmana, ubaciti sto vise kreveta I pare uzeti of stranih turista.
To tako ne ide. Da bi se zaradilo u turizmu potrebno je da vlada ulaze u tu granu, kako novac, tako I da ima jasnu strategiju za razvoj turizma. Kao sto znamo, ovo nije slucaj.
Mozete vi da izdajete krevet I za 500 eura za noc, ali stranci nisu glupi bez obzira koliko para imali da daju velike pare za najosnovniju uslugu. Mozete vi da zivite u uvjerenju da ste bitni na evropskom turistickom trzistu, Ali nazalost, to nije tako.
Ako pitate strance po raznim forumima, jedva ko da je i cuo za Crnu Goru, a kamoli bio u njoj. Rusi su dosli u CG samo da operu prljavi novac i vecina ih je otisla iz zemlje, a nekolicina koja je kupila nekretnine te iste izdaje I samim Tim pravi konkurenciju domicilnom stanovnistvu.
Pravih turista iz stranih zemalja ima Jako malo I uglavnom se radi o turistima iz Istocne Evrope koji ne trose previse. Turista iz Zapadne Evrope je vrlo malo I uglavnom se radi o ljudima sa nasih prostora koji imaju strana drzavljanstva, pa kada ih registruju ispadne da su strani turisti.
Bolje vam je da pocnete da radite nesto konkretno da privucete turiste iz bilo kojih zemalja da posjete Crnu Goru nego da budete izbirljivi dok broj turista iz godine u godinu opada, posto takav stav steti svima, a ponajvise onima koji se direktno bave turizmom.
Davor
ja danas u BD bio da prosetam malo i da mi dijete vidi dinosauruse. preporucio bi svima.
a sto je ono nidje nikog, sve prazno i sve mjestani. nidje stranog gosta ali svi pricaju neki cudni naglasak, nisam siguran koji.
salu na stranu ono sve rus do rusa, ili stranci i to dosta ispunjeno sa obzirrom da se obicno nasi gradovi pune pocetkom jula.
a ja i po mom poslu mogu reci da je tranzit veci nego prosle godine, pa taman ispao opet DPS trol
posto ne radim na smjestaj mozda grijesim ali ovako vizulno pricajucu nij ebas da nema nikog
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Klasicno Gandi-jevo troll-ovanje i par vas koji se nalozite na to..
Znas kako kazu... don't feed the troll(s).![]()
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
zasto kod nas nema kampova?kao nekad?nekad su uvjek bili prepuni i ti su gosti trosili solidne pare.jeste,kod nas nema strategije za razvijanje turizma.a kadar koji je u Crnoj Gori i koji je skolovan nije stimulisan finansijski za aktivno angazovanje u turizmu.svi nasi veliki turisticki radnici koji se busaju sa kao nekim znanjem u toj oblasti i koji se u javnosti pojavljuju kao strucnjaci,zapravo su dosli iz nekih drugih zanimanja.....i sa ovolikim i ovakvim ponasanjem inspekcija nema turizma.zaustavljati autobus sa turistima i izbacivati iste,ostavljati ih na suncu dok autobus vode na tehnicki pregled?to nema ni u Tanzaniju.
Уопште се не слажем.ЦГ туризам ће процвјетати кад посјету развучемо током читаве године, смањимо несносне гужве током љета, регулишемо питање викендаша и власника станова и доведемо средњу и вишу класу туриста, коју можемо привући само значајним унапређењем саобраћајне и хотелске инфраструктуре, као и туристичке понуде.
А одакле су ти туристи, то је мање битно.
Црногорце је одржало црногорско срце.
ako mislis na auto kampove koji su namjenjeni i tipovima sa sŕtorima itekako ih ima. Na zabljaku ih ima preko 10. Dva u pluzinama, 4 na scepan polju, 5 u pivi, 2 u Niksicu, 3 u kolasinu, Kotor 1, HN 2, Ulcinj 3, Bd 2, PG 2. Itd. Mada su kamperi izuzetno slabi vanpansionski potrosaci. Uglavnom spremaju svoju hranu, placaju 2-4eur za kamping mjesto i to je to.
Sta je vrlo popularno a o cemu se ne prica je seoski turizam i yo ce biti buducnost CG malog i porodicnog turizma.
Par iz engleske je u nekom brdu iznad HN otvorio nudisticku farmu. Naplacuju 13eur krevet i ljudi goli rade na farmi. Crazy huh? Skoro sam ih zvao posto su neki moji gosti htjeli da idu tamo ali nisu imali nista slobodno jer su imali 50ljudi iz Litvanije na smjestaju.
Drugo jedan par iz engleske se prije 3-4 godine preselio na skadarsko jezero tamo imaju farmu, smjestaj, camce i non non stop su puni. Ali nasim ljudima kad pricas o tome odmah razmisljaju:"Sto bi neko isao da seka na farmi to je van svake pameti?Kakva glupost!"
Prosle godine moj rafting skiper koji ima ogromnu farmu ugostio je jednog od menadzera u simensu i njegovog asistenta placali su mu 150eur(zajedno) da kose, plaste, muzu, idu za ovcama... Prije 10dana zamolio me da odgovorim na mail dolazi 10 ljudi iz simensa na 3 nedelje ove godine da rade isto)) Ludo burazeru
U Budvi (opština) trenutno imaš 5 kampova:
Jaz, u zaleđini istoimene plaže
Budva, kod hotela Park
Avala, u Bečićima, preko puta hotela Mediteran
Crvena Glavica kod Svetog Stefana i
Maslina, u Buljarici
Po nekom mom (vrlo slabom) iskustvu gostima treba ponuditi nešto što nemaju kod kuće. Npr. visokoplatežnim gostima ne trebaju jahte, luksuz i tako to (toga imaju i doma), ali ... da sam sebi sprema jelo (krajnska kobasica ili popara) na vatri pored neke oronule kuće, ili da mu se servira ,,Imam Bajildi'' (pohovani patlidžan) uz priču (legendu) iz Bara vezanu za to jelo porcije se bez problema prodaju za 20 eura, ili povesti parove (mlade) kod ostataka ,,Svete Marije Krajnske'' i ispričati im ,,najstariju crnogorsku ljubavnu priču'' te ih povesti i kod čuvenog bunara u Ostros onda im možeš dobro prodati i krstarenje jezerom i dati (prodati) domaće vino koje je dobro za ljubav, ili ... još dosta toga ... Samo treba biti originalan jer ono tipa ,,Budva kao Monako'' ili Budva kao Dubai'' su notorne gluposti. Ko će pored originala ići u kopiju (lošu). Kada se bude išlo na to da bude ,,Budva kao Budva'' tek se onda možemo maknuti sa mrtve tačke, no, to je samo početak ...
Ma kakva Budva...
To je jedini grad u CG koji turisticki bukvalno nema sta da ponudi. Plaze u BD nijesu nesto, ima na stotine ljepsih plaza bilo dje drugo. Usluga se raspada, a grad je betonska rupchaga. Razumijem ja potraznja i ponuda, pa su rusi trazili betonske kocke to su i dobili. I sad je taj grad unisten za dalji razvoj ozbiljnog turizma. Budvu treba ostaviti Srbima i Rusima, taman je za taj ukus. A gostima sa strane treba ponuditi taman to sto ti kazes - sto nemaju kuci.
Ja ih npr odje vodim da gledaju kako se muzu krave, kako se ore sa konjima, kako babe predu vunu. Organizujem im kurseve prezivljavanja, penjanje, kanjoni itd itd. Sve sto im ja ponudim nemaju kuci, i oni se oduseve. Plus sto pricam non stop, i ljudi cesto zapisuju stare crnogorske legende. Vodim ih na bogumilska groblja, partizanske spomenike, urban exploring po razrusenim hotelima i u Niksic. I to je jednostavno recept za uspjeh. Zato iskljucivo radim sa zapadnjacima jer je njihov mentalitet da kazemo zivlji nego kod domaceg gosta ili rusa. Rusi i domaci gosti nijesu uopste aktivni, plaza - hotel - plaza i to je to. A zapadni gost hoce da cuje, nauci, vidi, proba. Pa zamisli iskustvo kad posle 3 sata pjesacenja, naidjes na kucu (oko kuce nema drugih kuca), izadje baba, donese po rakiju, spremi cicvare, ili iznese sira i stegna, skorupa iz mjesine onako zelenoga. Pa ih baba povede u stalu da vide tele i da pokaze kako se muze krava. Gosti na dupe padaju od toga. Babu svi caste po 5-10-20eur, svi srecni, svi zadovoljni.
Ali CG ljudima je tesko da to shvate i eventualno to prodaju, jer ne razumiju koncept. Ako ti nesto gledas svaki dan, ne mora da znaci da je to nekom drugom dosadno ili nezanimljivo.
Bar salio sam se... Ali se slazem sa tobom za infrastrukturu.
kako komentarises Kotor?ja smatram da je rasturen,da ga ni Barbarosa nije svojevremeno ugrozio koliko ove zadnje vlasti....
Kotor je dragulj CG obale.
Kotoru treba jedan masivan hotel poput Fjorda. Dje moze da se smjesti jedno 500 ljudi. Sad je najveci hotel max 60 lezajeva. Imas hostel u kotoru koji ima 120. Pa uporedi. Ne postoji nacin kako bi veliki turoperater dovodio grupe. Carter letove itd. Sve su mali i garni hoteli.
Misljenja sam da koliko god cruise turizam doprinosi toliko i odmaze Kotorskom razvoju. Zasto?
Radjena je neka studija dok sam zivio u kotoru i mnogo dobar i sposoban momak direktor lokalne TO Mirza Krcic rece da jedan gost sa kruzera trosi u principu 40eur za to 3-6h dok su tu. Ali onda su i sve cijene u starom gradu (kao i u Dubrovniku) posle gore. I imas te glupe suvenir sopove na svakom koraku i "antikvarnice" koje normalnom turisti nijesu primamljive. Ali ljudi sa kruzera kupe magnet od 5eur ili bocu na kojoj pise kotor za 30. Kad dodju kruzeri i ture iz dubrovnika, kotor se napuni i bukvalno ne mozes da prodjes i automatski ti je dozivljaj 0.
Vodosnadbijevanje, kanalizacije i internet su ogromni problemi u starom gradu. Nema sta nijesam pokusao da suzbijem smrad u kupatilima, cak smo isli dotle da mijenjamo cijevi u zgradi od 5 spratova i 10 kupatila, stavljali klapne da ne povraca smrad. Ti gostu to ne mozes da objasnis. Voda u starom gradu nije za pice bar 3-4 mjeseca godisnje, a internet krepa cim 2 kapi kise udare.
Potencijala ima nevjerovatnog, cijene su dosta visoke. Ali opstina ima problem sa naplacivanjem takse. Dobar menadzment u gradu sve ove probleme rijesio bi za godinu dana. Ali Maja Catovic i sad ovaj novi trut, pojma nemaju o zivotu a ne kako se vodi grad
svaka cast,na opisu,sve je vise nego tako.:encouragement:neplanska i gradnja preko veze je isto veliki problem.a kao so si rekao kanalizacija je rak-rana,takodje i voda.regionalni vodovod Kotoru nije donio nikakvu dobit.cijene su svega nevjerovatno visoke.
Procvijetanje je vec pocelo http://www.vijesti.me/vijesti/za-lez...75-eura-838175
sad dodjoh sa kupanja sa jedne plaze.oko mene je bilo par porodica ruske nacionalnosti.tu bahatost ne vidjeh odavno,djeca vrse nuzdu kod lezaljki,jedu paradajz,sendice,jedan opsti haos.......zenska pije pivo i daje sinu koji nema 7.god.mali nateze onu limenku,vidi se da mu nije prvi put.uzas jedan.....
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks