kako mislis ne cujes kompresor??? kompresor se ne cuje...
Sistem je pustio za 2-3 dana.Zar se svelo na to da treba da platis i da ides 10 puta kod majstora da bi ga mozda napravio?To je u startu gubljenje vremena,goriva,zivaca i para
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Cujem kad upalim AC dugme,ukopcava nesto,ne znam,pitam
kod mene na 159 se nije cuo ni ventilator klime kad se upalidok na megana isto tako kompresor ne cujem ali ventilator razbija od buke....
ne znam sad koje je auto...ali kod mene se vidi kompresor i tacno se vidi kad se ukljuci kad pocne remenica od kompresora da se okrece.... e sad, ovako napamet mozemo da lupamo, ali dok ne odes kod nekoga ko ima aparat da provjeri o cem use radi neces nista znati... moze lako biti da je freona izgubio sistem....
a sve i da se pali kompresor, to ne znaci da je isprtavan, jer klipovi unutar njega mogu da dobiju lufta... pa onda servis moras da radis...a ovdje su meni trazili po 200€ za servis...i jos ti daju 3 mjeseca garancije, taman da odradis sezonu pa da iduce opet dodjes na 200e tratmana klime![]()
Last edited by E_K_V; 12-06-15 at 12:28.
i ja citah nesto po interentu...neko if vozio bez problema neko nije mogao da sastavi 100km bez problema...tako da sve to izgleda zavisi ko sto zakuci.... opet, daju 2g garancije... a i ta cijena 700€ mi je puno za ono sto sam planirao.... krenuo sam bio sa necim do 400€ max...
Pa dobro, zavisi što si planirao i što tražiš od motora... Ako ti treba nešto da završavaš sitnice po gradu i pritom ti neće biti žao ako crkne nakon garancije i ne bude djelova, onda je to potpuno opravdano... Podji do salona, sjedni da vidiš kako ti se čini, i ako ti legne to je to![]()
odes kod ovoga momka da ti provjeri sistem...momak je super fer i korektan... moj predlog kreni od njega...pa onda idi dalje ako je nesto sto trazi ozbiljniju intervenciju...
https://www.facebook.com/pages/Servi...575789?fref=ts
najbolje od svega je sto znam sto sam planirao...a znam sto ce da se desi..
trenutni plan mi je da mi sluzi samo za kroz grad... da ne polazem za A kategoriju i da je jeftina registracija... a motor nikad nisam imao i nisam nesto puno kilometara presao sa njima...
e sad 99% sam siguran da ce da se desi sledece.... mozda ne odmah, ali godinu dvije, da cu da trazim nesto sto je jace...sa cim mogu i po makadamu, i van grada da vozim... itd itd...![]()
Last edited by E_K_V; 12-06-15 at 12:54.
Moj prijateljski savjet je da ostavljaš pomalo pare sa strane, da ih ne bacaš na neki bzv skuter, jer ti svakako učenje vožnje na kineskom skuteru neće mnogo pomoći kasnije kad pređeš na veći motor... A kasnije već za 1.500-2.000 eura ćeš moći kupiti dosta dobar polovan motor, i onda fino naučiš da voziš njega, i gospodin si čovjekJa sam tako počeo, i nisam se pokajao
![]()
koji dzip da uzmem do 6k ?
One Ring to Rule them all...
od "novijih" ja mislim dase tu uklapa samo sorento... vozi je moj otac i do sad nije imao nekih problema sem sto umije da potrosi , ali ti nemam tacne cifre...
ako ces neki land rover ili japance i slicno vjerovantno ces morati da ides na godiste oko 2000....
ako oces mene poslusat otidji kod nekoga kome je to primarni posao... a ne kao kod njih koji rade sve zivo...
rekoh ti vec, preko puta njih imas Vukovica koji je odlican... a par postova iznad imas i link do facebook stranice jednog momka iz gornje gorice koji radi servis i kojeg ti preporucujem....
Isti sam ja imao problem sa Astra G. Kod više majstora sam išao i svaki je samo sa uređajima gledao pritisak gubi li negdje i to je to. A to što se posle 2, 3 mjeseca iscuri niko nije znao da otkrije gdje curi.
Ja sam na Astri sam otkrio slučajno. Pogledaj pošto je isti proizvođač, Opel, možda je na isto mjesto.
Naprijed je hladnjak klime i iz njega izlazi cijev na tzv. isušivač i kod moje Astre je pustali na spoju te cijevi i tog isušivača. Tu ima neki digtung-gumica koju je zamjenio majstor i od tada ne curi.
Auto na kanal ili dizalicu i dok radi klima dobro pregledati odozdo.
Послато са Lenovo A536 користећи Тапаток 2
Treba mi za posla Mrgo)) Da mogu da ih vozim u planinu, da opalim prsten oko durmitora, da ih spustim dje malo auto ne moze. Meni je auto samo alat ne patim od toga da se chimkur.
Bojane zafiru posle sezone prodajem za sad mi treba radi mi posao
Treba mi auto od jos 6 siceva pa sam mislio nekog dzipa da uzmem, nekog micubishija ili nesto. Nego oko auta blage veze nemam pa reko da pitam ove stare iskusnjache
One Ring to Rule them all...
A znam djaole da ti ne pada na pamet da su qrcis,mada I za 6 to ne bi uspio,a mozda I bi,neko ne moze ni sa dzipom od 190k,nego da ne duzim,za ove od 6 sjedja ti sad ne mogu nista reci,za ovo sto tebi treba nissan x trail,ima ih u nederland za fine pare,mislim da bi ti mogao I naci momka da ti ga doveze......bez Danijele,ne pisem da se ugradjujem,nego da poguram vrijednog momka,mada si ekscentrik vidim
Pusa
Kad kazem fine pare,mislim neko 2006,da te nece ispasti ni 4.400...odokativno
Za detalje pucaj
Ako ne patis od mode i luksuza,onda Pajero sa kraja proslog vijeka 2.5tdi(mala reg , najjeftiniji za odrzavanje).Ako ti reg ne smeta onda 2.8 tdi,zivlji je dosta.
Takodje tu ulazi land cruiser takodje sa kraja proslog vijeka i pocetkom novog 3.0diesel. Sve drugo a da nisu ova dva modela su igracke. Racunaj da 2.5tdi trosi 13/14 a ide...ne ide u stvari,mrtav konj,kao sdi.Ali pun krcat i prazan sve mu jedno,jednako vuce.
3.0land cruiser vuce dobro za tolikog dzipa kao 1.9tdi,nema dje ne moze izac',komotan otpozadi.
Max brzina je onoliko koliko mu pise(180,bez ako skazaljka ne laze).
U svakom slucaju trazi ono sto ti najvise odgovara.Ako neces duple digitalne klime,10 vazdusnih jastuka, navigacije od 10',da jurcas na otvoreni put,onda ova dva modela su prava za tu cijenu.
Znam da ima i 3.0 i 3.5 pajero,benzin.Kakvi to motori ne znam.Za ove 3 masine govorim iz prve ruke i neces pogrijesiti koji god da uzmes.
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)
Bookmarks