Sto mu se cini nsx, nije tako kao sto kaze, aj objasni molim te? Pogotovo uz brdo - teren koji nas zadesi dje god da mrdnemo iz pg.
čini ti se
She is only here to annoy herself!
Sto mu se cini nsx, nije tako kao sto kaze, aj objasni molim te? Pogotovo uz brdo - teren koji nas zadesi dje god da mrdnemo iz pg.
Mislim da Fabiji slabo pumpa turbina.....
Dokaz za ovo je cinjenica da ga uzbrdo (iznad BD) preticu Puntasi CT tablica preko pune u krivine...
Last edited by .:.; 10-06-15 at 16:45.
Lupaš sad, može se reci da obrtni ima veze sa ubrzanjem, a konjske snage sa max brzinom
Sent from my iPhone using Tapatalk
a kako se stiže do max brzine, usporavanjem?
ako ste bježali sa časova fizike u osnovnoj onda se makar ne izlijećite sa nečim o čemu nemate blage veze
Kako si glup, ili pokušavaš da troluješ, šta god da je od toga nije zanimljivo i spamuješ
Hejtuje dizele kao i uvijek, a zna dobro o cemu pricamo i na sta mislimo i sveJa koji vozim benzinca ispod 2.000ccm znam dobro koja je muka kad se sjede 4 u auto pa uzbrdo, jos preticanje da ne pominjem... a 1.9tdi isto sa cetvoro koji je na pravinu sporiji od mog auta brdo niti dodatni teret ne osjeca tj. naravno da nije bas da "ne osjeca" ali naspram benzinca, slobodno se moze reci tako
Olivere u kolko se kladimo?
e pa to je problem, guraju vas roditelji na mufte kroz školu i pričaju vam da ste najpametniji na svijetu i onda mora doć do ovakvih situacija, koncept snage i obrtnog momenta bi morao da se zna za prelaznu ocjenu čak i u osnovnoj školi, to što vas na pečeno prase proguraju bez znanja osnovnih fizičkih pojmova pa vam poklone i odlične ocjene i po mogućstvu ubace u neko ministarstvo to je nesreća ove države i sličnih, nisi ti tu kriv ništa
Ti možeš fabiji da se sprdaš sa glavom po pitanju preticanja
A po teoriji ovoga, stock leksus sa 250nm ubrzava isto kao tvoj pojačani audi sa 420nm (isto hp da kažemo)
Evo oliver queen ti je fino objasnio, a najjače mi je ovo, odmah on ima teoriju šta, ko, kakotastatura napadač
Dje ode ova tema... Ili smo mozda bas uboli u centar... Hm...
Ko razumije, shvatice.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
nemam šta da imam teoriju ili nemam, očigledno ne razumijete osnovne fizičke pojmove
Pa ajde pojasni, zašto obrtni momenat nije bitan? Zašto je isto ima li auto 140nm , 250nm ili 500nm
Nauči nas
zato što imaš mjenjač kojim ga pretvaraš u snagu u zavisnosti od obrtaja
Vozim minimum 50 000km godisnje, i nikad, nikad nisam ni pokusala da preticem preko pune linije bilo gdje a kamoli u CG. Sto se tice dionice ka Sozini i samo jednog dijela gdje postoji "mogucnost" sa isprekidanim, tu sam se nagledala takvih ludaka sto sa jacim sto sa slabijim automobilima da je to za fixnu kameru od strane Ministarstva zdravlja i svega ostalog. Odmah nakon prekida isprekidane linije ima jedna okuka ka lijevo, nepregledno totalno, ali "travari" crnogorski toliko u crno zadime, da ih ostali moraju spasavati rizikujuci karambol i sebi i drugima. Da ne pricam za one "doskoke" od puta ka Budvi iz pravca Bara i kako poskakuju bez volana u ruci. Oni sto sijeku okuke tjerajuci jadne ljude koji voze iz suprotnog pravca da plesu po ulici kocenjem.. To je vec za Dobrotu. Kultura u voznji je kultura licnosti. Neko ima, neko nema pojma ni sta je to.
p.s. Problem koji se spominje da "nije pravilno" iscrtana horizontalna signalizacija - stoji, ali se mora racunati na to da i drugi svi u saobracaju prate iste, ali se tu uvijek nadje neko "pametniji", kao. Gradska signalizacija u PG je za tuzbu protiv grada - ladno, i ko ne poznaje grad, kao "stranac" je izgubljen sa cik-cak avetanjima po PG za skretanja. Prijetnja za sebe i ostale. Nigdje vidjeno. Oni "kuglageri" gumeni kao lezeci policajci su za vojne baze, veze sa gradskom signalizacijom. Rasturaju automobile. A sto se tice vertikalne signalizacije po CG, to je iz perioda masovnih fica, lada, i slicnih, i za komunisticku miliciju koja se tu snadbjevala novcem od kazni. Ostatku ostade u amanet. 40- na sat na otvorenoj magistrali itd..
E da, primijetila sam da se malo koristi auto signalizacija, valjda da ne potrose zmigavce, ili da im ne otkazu farovi..No, meni je i "lako" jer ukapirah o cemu je rijec, ali ostali koji su na proputovanju, ili onako na odmoru... Uh..
Zbog takve situacije u CG preporucujem ono sto su vam vjerovatno x puta rekli u tim auto skolama (nadam se da jesu) distanca, ostavljanje sigurnosnog razmaka za manervisanje. Bar tu ne morate liciti po losem italijanima. Uz "doope" se zavuku svima.
No, tako je kako je.
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 10-06-15 at 20:09.
zato što je njemu turbo motor, al šta ako ste obojica automatik? čim sklopiš kick on će prešaltat manju
i ti bi bolje četvrtom od 30 do 50 jer on tu još nije "upalio" turbinu tako da to nema nikakve veze
Burazere, nemas pojma. Dacu ti jedan primjer (Olivere obrati paznju): isti auto, ista zapremina, direktno ubrizgavanje, isti mjenjac:
Golf V 2.0 TDI da 140 KS i 320 Nm ubrzava do 100 za 9,3 sekundi i ide 205 km/h;
Golf V 2.0 TFSI sa 200 KS i 280 Nm ubrzava do 100 za 6,8 sekundi i ide 237 km/h;
Kako je moguce da auto sa 40 Nm manje ubrzava do 100 za 2.5 sec manje i ide 32 km/h vise?
I jos nesto, moje auto vozim 77 na sat sa somu obrtaja. Ako treba da ubrzam, auto ubrzava bez problema bez downshifta.
Probajte da vozite neku dizelacu na 1000 obrtaja i probajte sa ubrzate.
Last edited by Fabia_Elegance!; 10-06-15 at 22:30.
TAKUMI
Fabija, ti odje uporedjuješ 140 i 200ks, pričamo o istoj konjaži.. Evo npr. Pasat 5, postoji 1.6benz sa 100konja, 140nm čini mi se, i 1.9tdi sa 100ks 220ili 250nm, osjetno bolje ubrzava dizel, toliko..poz
Benz je 150nm a dizel 250..oba imaju po 100ks, dizel naravno bolje ubrzava i to se osjeti
Ahhhaaa, oces auta sa istom snagom i drugacijim momentom:
VW Golf 2.0 FSI sa 148 KS i 200 Nm - 0-100 za 8.8 sekundi;
VW Golf 2.0 TDI SA 140 KS i 320 Nm - 0-100 za 9.3 sekundi;
60% vise obrtnog i opet kita?
Ajde, probaj sad da se vadis.
Ako uspijes, zbog ovih 8 KS, daci ti druge primjere i onda cu pocet sa teorijama, i vjeruj mi, ako budes nastavio, obrisacu pod ovog podforuma sa tobom.
TAKUMI
Pa da, baš je najbitnije za auto koliko ide od 0-100 mislim to najviše treba u CG...
Poslato sa pisaće mašine Note 3 dual sim
Ż\_(ツ )_/Ż
Pricamo o ubrzanju i max brzini, da li igra vecu ulogu KS ili Nm? Tu je sve pocelo.
Ubrzanje 0-100 je jedan od najbitnijih kriterijuma kad su u pitanju performanse auta.
TAKUMI
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks