ne plaća vozač nego suvozač.
nothing comes from violence and nothing ever could
Ovdje pise da placa vozac
Sent from my iPad using Tapatalk
f6
e ođe je suvozač platio![]()
je li ovo realno?!
„Član 270a
Svaki vlasnik vozila u Crnoj Gori koji ima ugrađen radijski prijemnik, obavezan je da prilikom registracije vozila plati naknadu za korišćenje radijskih prijemnika u iznosu od dva eura.
Naknada iz stava 1 ovog člana uplaćuje se na žiro-račun Agencije za elektronske medije i pripada:
- 95% fondu Agencije za pomoć komercijalnim radio emiterima;
- 5% Agenciji.
Raspodjelu sredstava iz fonda Agencije za pomoć komercijalnim radio emiterima vrši Savjet Agencije za elektronske medije svakih šest mjeseci, na osnovu javnog konkursa, u skladu sa posebnim aktom.
Od plaćanja naknade za korišćenje radijskih prijemnika oslobođeni su:
1) ustanove za brigu o djeci, škole, bolnice i domovi zdravlja, domovi za stara lica, domovi penzionera, nevladine organizacije koje se bave zaštitom osoba sa invaliditetom;
2) diplomatsko-konzularna predstavništva.
Savjet je dužan da Izvještaj o raspodjeli sredstava objavi na svom portalu u roku od 15 dana od dana raspodjele sredstava.“
kolika je kazna ako suvozach prdne u autu?
To je pravilo koje se koristi u mnogim zemljama Evrope i policija/vlasti cak apeluju na to... Da uvijek jedan iz drustva ne pije kako bi ostatak drustva sigurno doveo kuci.
Mi izgleda imamo 'bolji' sistem, po svemu sudeci po uzro na Hrvatsku koja je ovo uvela jos prije 10 godina, ako se ne varam.
--------------------------
Do Not Disturb.
Natjerati suvozaca da plati kaznu zbog alkohola th uopste da ga alkotestirate je isto kao da to trazite od pjesaka. I on moze skocit na pjesacki pjan. Nevjerovatno
f6
Da. Desavaju se situacije da npr 4 druga kad krenu iz grada pjani - zovnu 2 taxija - jer u jedan ne mogu stanuti (jer suvozac ne smije biti pijan).
Citam,i ne vjerujem!
Taj zakon je star bar 2-3 god, i koliko znam kaznu placa vozac.
Forever young, i want to be forever young
Veliki procenat saobraćajnih udesa upravo izazivaju suvozači (po tim mislim da sjede na bilo kojem sjedištu u autu) kroz priču sa vozačem ili nekim pokretima u autu, a da se ne priča ako je suvozač u pijanom stanju (može li pijanoj osobi panut na pamet da povuče ručnu u sred vožnje ili šta već) . I normalno je kazniti vozača jer je on taj koji je dozvolio da pijana osoba uđe u auto te tako ugrozi saobraćaj.
Sprdaj se ti. Ja sam vozio jednom druga pijanog na suvozačevo sjedište, nikad više. Te oće da vozi, te svako malo muziku navij na najače. Neka fala.
Evo novi zakon u SRB... Ako imas 2+ promila, ostajes bez auta. Koliko sam ja shvatio.. oduzimaju ti ga trajno. Ovako nesto cemo sigurno odma da usvojimo i mi -_-
http://www.b92.net/info/vesti/index....nav_id=1002358
Do Not Disturb.
Aj dobro kad ti kazes... Posebno sa tako preciznim izlaganjem 'velikog procenta'. A bjezz
Do Not Disturb.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks