Zaustavlja me pandur na sred milenijuma i to u desnu traku... Od vidne signalizacije je imao samo cigar...
Znaci promasio sam temu, bezobrazne misli imam![]()
Zaustavlja me pandur na sred milenijuma i to u desnu traku... Od vidne signalizacije je imao samo cigar...
Tvoja reakcija?
TAKUMI
-Da nas sto ne zgazi na sred mosta?
-Nece ne boj se...
Uglavnom pustio me jer je procijenio bio da nisam pio...
Nije mi jasno zasto bas na sred mosta?
TAKUMI
Jer mu ne moze pobjeci.
A i mene je zanimalo vazda dal ima zakonsko utemeljenje da mozes da vozis gologuz okolo... a ovo za Milenijum i zaustavljnje pa stao bi mu al tek na prosirenje za bus ispred osnovnog suda...
ja i dalje ne kapiram odakle ovoliko auta bez tablica po gradu, pa i van grada (objasnjenje da su svi oni panduri mi ne pije vodu, juce vidjeh i q7 i land cruiser, u 2 minuta)... Meni htio da rebne 120e i oduzme vozilo, a tablice stizale naredni radni dan...
2x sam bio malerozan da mi napisu kaznu jer je istekla registracija jedan dan. Ne oprastaju
ja sam imao sve papire, al dzaba... Napisao mi je 60e. Sem ako ne treba neka posebna potvrda mimo one koje dobijes na tehnickom pregledu, da je sve zavrseno i placeno + polisa.
A za jammere - drzim CD na retrovizoru :mrgreen:
(nečitko)
nema prastanja ni dan ako nemas novu polisu
sto se voznje ez tablica tice - tu sam imao potvrdu koju su izdali u MUP-u da mogu da upravljam vozilom do 30 dana od dana izdavanja, a da je predmet 'u odlucivanju' (ili slicno) i da ce do dana tog i tog biti po isptom odluceno.
drugacije ga ne bi vozio, skupo bi me izaslo, i onako prodjem 2-4 patrole od kuce do posla![]()
I ja sam do 'juce' mislio da je dovoljno da imas potvrdu da si prosao tehnicki te da cekas nove papire.
Ipak, mora se poc' u MUP i od njih uzet' potvrda dje se potvrdjuje da si sve prosao i da cekas nove papire. Vazi 30 dana kao sto je gore napisano.
--------------------------
Do Not Disturb.
registruješ auto 15 dana prije isteka registracije. Skeniraju ti saobraćajnu i ostave je tebi. Na nju voziš dok je registrovan. Dan prije isteka pođeš u mup daš staru uzmeš novu saobraćajnu i miran si. Prosto kao pasulj.
znači, sad ako policajac sumnja da je suvozač pjan, mora da duva. i ako naduva, plati kaznu.
nothing comes from violence and nothing ever could
Koji je drugi nacin da se utvrdi je li neko pio ili nije? To je isto kao da ti policajac napise kaznu za pojas a ti kazes vezao sam je?
Sent from my iPad using Tapatalk
f6
nismo se razumjeli, očigledno.
Koja je logika iza tog zakona? Da pijani ne ometa vozaca dok vozi?
A sto ako pocne da se rita iza? Ili se ispovrace na vozaca sa zadnjeg sjedista? Ja bi zabranio i iza da sjedi... Pijani iskljucivo u gepek da budu!
O zemljo Indijo!
EDIT: Sad vidim da ovaj zakon i nije tako nov... Izgleda je poceo da se primjenjuje na samom pocetku 2013. godine... Samo ja za to jos cuo nisam... Jel' tolerancija i za suvozaca 0.0 promila?
Last edited by Fidel Castro; 09-06-15 at 18:04.
Do Not Disturb.
Nadjoh ga...
Ali "lice koje iz drugih razloga nije sposobno da upravlja svojim postupcima"... Leleeek! :lolblue:
EDIT: Meni je jako zanimljivo kako se kod nas zakon (posebno ovaj ZOBS) selektivno primjenjuje kako dune vjetar... I ne mislim ovdje na ono klasicno "ovome cemo napisat i za 10km/h prekoracenja a ovoga cemo pustit iako ide 150km/h" nego onako 'vremenski'. Dodje period pa izgleda tamo neki iz stanice kaze 'Ajde, ovaj mjesec cemo da pisemo za pojas' i onda pocnu da gledaju samo pojas i malo sto drugo... Onda dodje za mjesec-dva pa kaze 'Ajde sad cemo da vatamo pijane suvozace' i onda najezda na takve.. Iako sve to pise u zakonu, samo s' vremena na vrijeme oni 'naprave pritisak' vezano za jednu stavku iz pomenutog zakona... Cekam kad ce da 'stisnu' za telefone jer jos ne cuh da su za to pisali kazne a i da se primjetit' s' obzirom da je manje ljudi koji ne pricaju na telefon dok voze od onih koji pricaju non-stop...
Last edited by Fidel Castro; 09-06-15 at 18:20.
Do Not Disturb.
eto vidiš. noćas ću gepek
znači, ako je stari zakon, kopaju sad za sve sitnice.
ada tako je i tržišna inspektorka, kad nije našla ništa, uhvatila se za knjigu prigovora koja nije ni postojala u prodaji! niko je štampao nije. pa zoveš da se raspitaš pa ti kažu: ada ištraftajte kolone u svesci nekoj :shock: onda sam ti zvala sve koje znam da nabave knjigu.
evo sad i oni to rade, kopaju po članovima.
Last edited by goozica; 09-06-15 at 18:41.
Moze li neko da mi objasni sto se smatra pod 'vozilom koje nije u upotrebi' ?
Da li to ono vozilo koje nije trenutno u upotrebi, znaci ugasen motor i parkirano na putu ili ono koje se ne koristi duze vrijeme ili cak ono koje uopste nije u voznom stanju?
EDIT: Sad malo prelistavam ovaj zakon... Kakvih debilizama ima, da to nije normalno... Znaci sad da mi neko da ovlascenje, uzeo bi jedno 100 iljada eura samo tokom prvog radnog dana... Izgleda je 'caka' da se odredjene stvari 'puste'. Da narod pocne da misli 'a ne pisu oni za te gluposti' i onda kad se narod dovoljno opusti... KABOOM! Pocnu da pisu upravo za te sitnice i gluposti... I tako u krug. A s' obzirom da gluposti ima toliko u ZOBS-u, ovako mogu da se 'igraju' dovijeka...
Last edited by Fidel Castro; 09-06-15 at 18:38.
Do Not Disturb.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks