Page 226 of 722 FirstFirst ... 126176216222223224225226227228229230236276326 ... LastLast
Results 5,626 to 5,650 of 18035

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    242
    Thanks Thanks Received 
    1,815
    Thanked in
    915 Posts

Dobro je ljudi sto ste napali Gandalfa ako covjek zaradjuje sa cijenom od 50 eura po krevetu birajuci goste i placajuci poreze drzavi to je u svakom slucaju vise nego vecina u CG zaradi dnevno.Jel mu gost medjed,gej ili ne znam sto kakve to veze ima dok god mu takva ponuda funkcionise.Slobodno formiranje cijena pa ko voli nek izvoli ako se covjeku isplati da ne prima srbe, ruse ili mongolce njegova stvar.Covjek je procijenio da mu se ne isplate takvi gosti a biznis mu je orijentisan na drugu vrstu gostiju sasvim opravdano da moze da bira koga ce primiti.
    Inace za informaciju crnogrsko primorje srbi do zadnjih ratova nisu masovno pohodili.Hrvatska je bila njihova destinacija i imam osjecaj da bi opet bila samo da situacija nije takva kakva je Ovdje je veci gost bio stranac, jeste u pitanju bila niza srednja klasa (kuvari,ucitelji, sobarice itd) evropskih turista ali se i od njih zivjelo kako treba
    Last edited by goldfinger; 31-05-15 at 13:24.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by johnny bravo View Post
    Koristio sam već airbnb.com, ali za ŽB nema puno review-ova, zato sam te pitao znaš li za taj smještaj koji se izdaje Ovo mi je za jednu ekipu iz UK, za avgust, pa ako imaš neke preporuke, bio bih zahvalan.
    Pogledaj ovo pa reci mi svidja li ti se http://mountainviewlodges.co.uk/#/th...ges/4563323552
    Ako su autom super bi bilo posto su mi ove vikendice neka 4km van grada.

A na pvt cu ti poslati ako nijesu autom dje ti je sigurica.

Quote Originally Posted by goldfinger View Post
    Inace za informaciju crnogrsko primorje srbi do zadnjih ratova nisu masovno pohodili.Hrvatska je bila njihova destinacija i imam osjecaj da bi opet bila samo da situacija nije takva kakva je Ovdje je veci gost bio stranac, jeste u pitanju bila niza srednja klasa (kuvari,ucitelji, sobarice itd) evropskih turista ali se i od njih zivjelo kako treba
    Ne znaju ljudi kako je bilo 70-80ih. Pa dan danas na kucama ljudi koji su tada izdavali sobe i apartmane pise Zimmer i Rooms Ili stari ugostitelji i dalje nemaju menije prevedene na ruski nego na njemacki i engleski. Domaci gosti smjesteni su bili po hotelima radnickim ili vikendicama samo sto danas nema vise radnickih hotela nego na jednu kucu od nekog iz Vrbasa u sutomoru redja se 150 ljudi
    Last edited by Gandalf_White; 31-05-15 at 13:34.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

meni je restoran radio extra od 1988-1991.njemci(preko agencije) i gosti iz srbije.sticajem okolnosti restoran mi je u zgradi gdje su stanove posjedovali mnogi uvazeni doktori iz bg.u tom vremenu je bilo mnogo gostiju iz srbije i vjeruj mi da se tada i radilo i zaradjivalo.posto zivim na moru i u ovom poslu sam od 1985,(posjedujem restoran)moram te ispravit i rec da jednostavno nije tacno da gosti iz srbije nisu masovno pohodili nase primorje.i sezona je trajala tada mnogo vise.njemci su bili stariji gosti,i od njih je bilo extra zarade,al i gosti iz srbije su bili extra potrosaci.sigurno ne kao sada,ali vjeruj da su moja iskustva bila bas dobra.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dobro je ljudi sto ste napali Gandalfa ako covjek zaradjuje sa cijenom od 50 eura po krevetu birajuci goste i placajuci poreze drzavi to je u svakom slucaju vise nego vecina u CG zaradi dnevno.Jel mu gost medjed,gej ili ne znam sto kakve to veze ima dok god mu takva ponuda funkcionise.Slobodno formiranje cijena pa ko voli nek izvoli ako se covjeku isplati da ne prima srbe, ruse ili mongolce njegova stvar.
    Inace za informaciju crnogrsko primorje srbi do zadnjih ratova nisu masovno pohodili.Ovdje je veci gost bio stranac, jeste u pitanju bila niza srednja klasa (kuvari,ucitelji, sobarice itd) evropskih turista ali se i od njih zivjelo kako treba

Da, dolazili Cesi, Poljaci i Madjari u CG, dok su domaci gosti iz Jugoslavije isli na ljetovanje u Hrvatsku: Dubrovnik, Rovinj, Makarska, Opatija itd, gdje je usluga u ono doba bila 100000000 svjetlosnih godina ispred one u CG. Moji roditelji kada su trazili sobu u Igalu 70 ih za tri dana, niko ih nije primo, posto nece niko da pere posteljinu samo za tri dana boravka.

Crna Gora je profitirala raspadom bivse drzave i nemogucnoscu srba da idu u Hrvatsku na Ljetovanje, I ace ni danas ne bi bilo turista posto bi svi isli u Hrvatsku da je I dalje ex yu.
    Davor

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Pa jesam li ja rekao da nijesu masovno pohodili ? NE

Rekao sam da su srbi uglavnom bili smjesteni po radnickim hotelima, kao sto su i Crnogorci bili smjesteni isto. Tipa hotel Putnik u becicima ili hotel Niksic u sutomoru ili dje vec. Onaj na M u herceg novom sto su srusili itd. I eto sam si rekao, ljudi posjedovali stanove.

Tada je sezona duze trajala upravo zbog zapadnjaka. A sad zbog srba i rusa 2 mjeseca. Jer svi putuju u julu i avgustu jer svi uzimaju odmore u isto vrijeme, a isto tako skole nema itd...

A ti kao sto sam rece imao si srecu da ti tu budu doktori i uvazeni srbi, koji su dobri vanpansionski potrosaci. Ne dao ti Bog ove danasnje sto cijede espreso po 2 sata i jednu koka kolu dijele na troje
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    242
    Thanks Thanks Received 
    1,815
    Thanked in
    915 Posts

Quote Originally Posted by jokac View Post
    meni je restoran radio extra od 1988-1991.njemci(preko agencije) i gosti iz srbije.sticajem okolnosti restoran mi je u zgradi gdje su stanove posjedovali mnogi uvazeni doktori iz bg.u tom vremenu je bilo mnogo gostiju iz srbije i vjeruj mi da se tada i radilo i zaradjivalo.posto zivim na moru i u ovom poslu sam od 1985,(posjedujem restoran)moram te ispravit i rec da jednostavno nije tacno da gosti iz srbije nisu masovno pohodili nase primorje.i sezona je trajala tada mnogo vise.njemci su bili stariji gosti,i od njih je bilo extra zarade,al i gosti iz srbije su bili extra potrosaci.sigurno ne kao sada,ali vjeruj da su moja iskustva bila bas dobra.
    Ja nisam rekao da srbi u vrijeme prije ratova uopste nisu dolazili kao gosti ali nije istina da su masovno dolazili jer je vecina da je vecina imala odmaralista i vikendice u Hrvatskoj dakle na nasem primorju u to vrijeme sigurno nisi imao 70-100 hiljada gostiju iz Srbije kao sto se to desavalo kasnije.Vecina gostiju su bili stranci slabije platezne moci.Moja babi koja je drzala privatni smjestaj su u to vrijeme dolazili kao gosti Poljaci,Cesi, gastarbajteri sa ovih prostora i naravno nesto gostiju iz Srbije.I to bez neke organizacije turisti su isli od kuce do kuce i pitaju dje ima slobodnih soba pa kakvu im cijenu ko ponudi. Kako je kod nje bilo manje vise je bilo u citavom naselju dakle gostiju iz Srbije je bilo taman u onom broju koliko i svih drugih ni vise ni manje ali daleko od toga da su bili dominantni.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dobro je ljudi sto ste napali Gandalfa ako covjek zaradjuje sa cijenom od 50 eura po krevetu birajuci goste i placajuci poreze drzavi to je u svakom slucaju vise nego vecina u CG zaradi dnevno.Jel mu gost medjed,gej ili ne znam sto kakve to veze ima dok god mu takva ponuda funkcionise.Slobodno formiranje cijena pa ko voli nek izvoli ako se covjeku isplati da ne prima srbe, ruse ili mongolce njegova stvar.Covjek je procijenio da mu se ne isplate takvi gosti a biznis mu je orijentisan na drugu vrstu gostiju sasvim opravdano da moze da bira koga ce primiti.

Meni konkretno smeta njegov sovinizam, jer sve Srbe i Ruse karakterise kao gubavce i glibavce. Normalno je sto zeli da zaradi sto vise moze, ali nije normalno da vrijedja citave narode i ljude koji ne zele da novac trose u njegovim gay-friendly apartmanima.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

ja ti kazem da su dolazil masovno.i imam dovoljno godina i radim u tome da mogu punih usta to da kazem,i ne stidim se toga,i nisam ni nacionalno ni drugacije opredeljen.bilo je i Ceha preko agencija i to je tacno.ali druze moj meni je restoran i svi drugi objekti ne samo moj u mjestu u kojem zivim bili puni stalno,i nije se pilo kao sto Gandalf rece jedna kafica i sokic.ako nisi zivio tada ne mozes ni znati sem iz prica.bez ljutnje ipak sam malo stariji od tebe.i kazem ponovo da je bilo mnogo plateznih gostiju iz Srbije.i da smo mi ugostitelji lijepo zivjeli od njihove potrosnje.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    A neka je samo kad nema vijesti o ajkulama ljudožderima, epidemijama meningitisa, smrtonosnim bakterijama u sladoledu, itd itd
    Uze mi prst sa "tač skrina"
    Jedne godine u novosti pise da u tivat nema vode po 12 sati, od moje drugarice majka koji imaju kucu tu a iz Bg su me pita zašto to piše kad ima 24h vode jer je u Tivat pa vidi .
    Ja joj samo kažem : pa oni uvijek nešto izmišljaju, ili bijelu ajkulu, ili meningitis da ne vjeruje baš novinama iz Srb sto se tiče Cg.
    Poslije par dana zove me i kaže, bio si u pravu opet piše da nema vode.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    242
    Thanks Thanks Received 
    1,815
    Thanked in
    915 Posts

Quote Originally Posted by jokac View Post
    ja ti kazem da su dolazil masovno.i imam dovoljno godina i radim u tome da mogu punih usta to da kazem,i ne stidim se toga,i nisam ni nacionalno ni drugacije opredeljen.bilo je i Ceha preko agencija i to je tacno.ali druze moj meni je restoran i svi drugi objekti ne samo moj u mjestu u kojem zivim bili puni stalno,i nije se pilo kao sto Gandalf rece jedna kafica i sokic.ako nisi zivio tada ne mozes ni znati sem iz prica.bez ljutnje ipak sam malo stariji od tebe.i kazem ponovo da je bilo mnogo plateznih gostiju iz Srbije.i da smo mi ugostitelji lijepo zivjeli od njihove potrosnje.
    Mozda si stariji mozda ne nisam ni ja premlad pa da pricam napamet ali ja sam zivio u tom vremenu i znam ko mi je dolazio u kucu dakle ovo nije iz nikakvih prica e sad mozda je bilo od mjesta do mjesta ja znam za naselje i grad gdje je meni kuca koja je struktura gostiju bila koje sam ja ljude srijetao po ulica i u kuci i iz kojih drzava mozda je kod tebe drugacije bilo ne sporim ali moje je utisak ovakav.

Thanks Thanks Given 
    2,312
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Mozda si stariji mozda ne nisam ni ja premlad pa da pricam napamet ali ja sam zivio u tom vremenu i znam ko mi je dolazio u kucu dakle ovo nije iz nikakvih prica e sad mozda je bilo od mjesta do mjesta ja znam za naselje i grad gdje je meni kuca koja je struktura gostiju bila koje sam ja ljude srijetao po ulica i u kuci i iz kojih drzava mozda je kod tebe drugacije bilo ne sporim ali moje je utisak ovakav.
    Ostadoh bez vazduha dok pročitah ovo haha, stavi koji zarez neđe

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,842
    Thanked in
    3,579 Posts

Neko je postavljao sliku aerodroma u Tivat, tacnije sramotu koju ta slika predtsavlja... A sto je sa aerodromom u PG? Meni uvijek tesko bude da se imalo zadrzim tu, najvise od sramote.

To je svakako prva slika koju neko vidi po dolasku avionom u CG. A sta to vidi? Aerodrom dje svi moraju da stoje jer mjesta za sjedenje nema. Izvinjavam se.. ima jedno 20-ak stolica iako na aerodromu uvijek ima 100+ ljudi (cesto znatno vise). Reklo bi se da je neki 'pametni menadzer' (zapravo tesko retardirana osoba) odlucio da takvim 'potezom' forsira ljude da sjede u kafic i placaju krvavo obicno plasticnu bocu vode ali nije imao dovoljno sivih celija da uvidi da ne moze 100 ljudi da sjedne u kafic pa je obicno i kafic ispunjen kao i svih 20-ak mjesta kojih ima na aerodromu pa su ljudi prisiljeni da stoje dok cekaju kao da nema prostora. A mnogi znaju da je prije bilo mnogo vise klupa i mjesta za sjedenje. I tad nije bilo dovoljno ali sad je vec bezobrazno.

Dobro... mozda je neko htio da pita nesto na salteru 'Montenegro Airlines'-a. Ipak je to glavni salter aerodroma i predskavnik jedine nacionalne kompanije Crne nam Gore. Sta bi zatekla takva persona? 4 (slovima CETIRI) mladica unutra. Jedan od njih sjedi na stolici, drugi na stolu pored njega gdje su neki papiri a ostala dvojica sjede na stolu preko puta sa podignutim nogama na stolu do. Vjerovatno zbog cirkulacije, jel' te.. Blizu im je 30-a godina pa imaju problema sa cirkulacijom. Jesam li pomenuo da svi piju kafu i ledjima su okrenuti salteru? Mozda nisam ni pomenuo da dvoje njih PUSI. Da, da... na aerodromu dje je ZABRANJENO PUSENJE, mladici u salteru 'Montenegro Airlines'-a PUSE. Vrlo primjereno i lijepo. Neki prijatelj im ce mozda rec' da je to ipak njihov 'kutak' i mogu da rade sto oce ali mislim da ovdje nema prostora za ikakvu odbranu a pored toga su vrata OTVORENA prema ostatku aerodroma. Sta recu... koju posluku porati...

Na izlasku ih cekaju taksisti koju kao da su izasli iz zooloskog vrta... 'Sir.. taxi.. sir... here... sir...' Bukvalno se deru da se co'ek prepadne od njih.. Skacu na turiste kao da im zivota nece bit' ako ga ne opeljese. Toliko tuzno i odvratno da mi je muka to i da gledam kao i tome da pisem. Slicnu situaciju sam vidio i u drugim gradovima (nedavno sam pominjao Kotor i degenerike od taksista koji cekaju turiste sa kruzera) ali da ne idem presiroko i da ostanem na ovom tuznom aerodromu.

Ako pak dolaze na aerodrom i parkiraju auto na parkingu... mogu da se zadese u sutuaciju u kojoj sam se ja zadesio po TRECI put u nedelju dana. Prije parkinga ne smijes da se parkiras a na parking ne mozes da udjes jer rampa ne radi. Guzva od 10-ak vozila koja ne moze ni naprijed ni nazad. Momak koji stiska ono dugme za 'uzbunu' (ili sta li vec) pa ona jadna zena iz trafike na izlazu sa parkinga trci do rampe na ulazu i mijenja papir koji se potrosio. Usput, samo JEDNA rampa od ukupno dvije radi tako da nema alternative kad se ovo desi. U cemu je problem? Nema se para za duzu rolnu papira? Nema se para da se rolna zamjeni na kraj dana ili smjene jer ce aerodrom bit' u minus 30 centi nego se ceka da se do kraja potrosi sto se ocigledno desava svaki 2-3 dan? Mislim ne mogu da vjerujem.

Sveukupnu 'ljubaznost' radnika na aerodromu bolje da i ne komentarisem. Pocevsi od samih radnika na salteru za 'check-in' preko onih prodavacica u prodavnicama do ovih degenerika na salterima. Toliko ruzna slika da covjek stvarno treba itekako da se potrudi da je popravi nakon toga a obicno se mi potrudimo da je pokvarimo jos vise, kako znamo u umijemo.

Ima tu jos sigurno milion drugih stvari i sitnica u koje necu da ulazim. Od sigurnosnih propusta gdje su serveri vidljivi i bukvalno dostupni bilo kome ko zna sta je to i za sta sluzi (o ovome ne bih mnogo javno) pa do nepravilnih natpisa na engleskom, slika koje su UKRADENE sa interneta (nije u pitanju Google nego bas kradja stock fotografija) itd.

Jad i bijeda. Tuga i sramota.

Ne mogu vise, place mi se.
    --------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

Thanks Thanks Given 
    2,312
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Zaboravio si međusobne razmjene psovki taksista i zalijećanje u stilu držite me da ga ne nagrdim, tako je bar bilo zadnja tri puta kad sam ja bio tamo.

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Ja nisam rekao da srbi u vrijeme prije ratova uopste nisu dolazili kao gosti ali nije istina da su masovno dolazili jer je vecina da je vecina imala odmaralista i vikendice u Hrvatskoj dakle na nasem primorju u to vrijeme sigurno nisi imao 70-100 hiljada gostiju iz Srbije kao sto se to desavalo kasnije.Vecina gostiju su bili stranci slabije platezne moci.Moja babi koja je drzala privatni smjestaj su u to vrijeme dolazili kao gosti Poljaci,Cesi, gastarbajteri sa ovih prostora i naravno nesto gostiju iz Srbije.I to bez neke organizacije turisti su isli od kuce do kuce i pitaju dje ima slobodnih soba pa kakvu im cijenu ko ponudi. Kako je kod nje bilo manje vise je bilo u citavom naselju dakle gostiju iz Srbije je bilo taman u onom broju koliko i svih drugih ni vise ni manje ali daleko od toga da su bili dominantni.
    Kada je moj stric svojevremeno kupio aparat za filter kafu to smo posmatrali kao čudo tehnike, a kupio ga je (svega bilo u tom Trstu) da ima za goste (Njemci uglavnom) kojima je izdavao sobu da ih ponekad časti kafom (jer oni tursku nisu pili). Jes' bila skupa tehnika, al' je to bilo bolje imat no kolor TV

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Zaboravio si međusobne razmjene psovki taksista i zalijećanje u stilu držite me da ga ne nagrdim, tako je bar bilo zadnja tri puta kad sam ja bio tamo.

haha da. Da ne dodajemo slucajeve koji voznju od Tivta do Budve naplate vise od avionske karte pomenutog odranog turiste.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

utisak ti jeste,al sam ja radio sa tim ljudima i u tom vremenu.....i vjeruj a ako je tako kao sto kazes onda i sam znas da je bilo drugacije,zar ne.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Kada je moj stric svojevremeno kupio aparat za filter kafu to smo posmatrali kao čudo tehnike, a kupio ga je (svega bilo u tom Trstu) da ima za goste (Njemci uglavnom) kojima je izdavao sobu da ih ponekad časti kafom (jer oni tursku nisu pili). Jes' bila skupa tehnika, al' je to bilo bolje imat no kolor TV
    ha,pa i ja i otac mi smo preko prijatelja iz italije kupili fritezu,pa sa feribotom nekako prenijeli,)za strane goste,naravno koji su to trazili tada,ma su se i nasi poslije navukli.i kao sto rece aparat za espreso pa i filter kafu....

Thanks Thanks Given 
    70
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    29 Posts

Generalizovanje turista na osnovu zemlje iz koje dolaze nema veze s' mozgom i karakteristično je za naš narod koji voli da etiketira.
    Evo moje negativne statistike na osnovu 6 godina i par hiljada noćenja.
    Jedini čovjek koji me je ikada za*ebao za pare je čistokrvni šveđanin (eto pomislih da mogu vjerovati nordijskom gospodinu, surprise!)
    Najveći lom u sobi i probleme drugim gostima su pravili madjari prošle godine.
    Najveći šibicari i cigani su bili članovi porodice iz Rumunije koji su pokušali više puta da smjeste 5 ljudi u sobu gdje je plafon troje ljudi iako im nije bilo dozvoljeno.
    Zapadna gospoda iz Holandije (30-50 godina) je krijumčarila svog druga koji je ulazio u apartman u 2 ujutru i spavao neprijavljen na terasi za dž. Isti ti su pravili problem oko hebene takse od 70 centi dnevno iako im je uredno napisano na rezervaciji da je moraju platiti.
    Najveći glib je ostavila jedna familija iz Rusije i apartman je čišćen i krečen cijeli dan nakon njihovog boravka.
    Najviše smaranja prije dolaska, pregovaranja i otkaza sam imao od poljaka.

Bilo je još dosta sitnih problema koji su normalni ali ove baš pamtim jer su ljudi bili gnjide.

Najviše upita a najmanju konverziju koja teži nuli imam iz Srbije (razlog je cijena)

Iz svake od ovih zemalja imam i dan danas divne goste koji se vraćaju i šalju familiju i prijatelje po preporuci. Ne mogu da ih povežem sa sunarodnicima koji su pravili pomenuta sranja. Od dvije familije iz Rusije su mi stigli poklon paketi i čestitke za novu godinu.

Se*onja i ološa ima svuda, bez obzira na zemlju, i tako će uvijek biti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Neko je postavljao sliku aerodroma u Tivat, tacnije sramotu koju ta slika predtsavlja... A sto je sa aerodromom u PG? Meni uvijek tesko bude da se imalo zadrzim tu, najvise od sramote.

To je svakako prva slika koju neko vidi po dolasku avionom u CG. A sta to vidi? Aerodrom dje svi moraju da stoje jer mjesta za sjedenje nema. Izvinjavam se.. ima jedno 20-ak stolica iako na aerodromu uvijek ima 100+ ljudi (cesto znatno vise). Reklo bi se da je neki 'pametni menadzer' (zapravo tesko retardirana osoba) odlucio da takvim 'potezom' forsira ljude da sjede u kafic i placaju krvavo obicno plasticnu bocu vode ali nije imao dovoljno sivih celija da uvidi da ne moze 100 ljudi da sjedne u kafic pa je obicno i kafic ispunjen kao i svih 20-ak mjesta kojih ima na aerodromu pa su ljudi prisiljeni da stoje dok cekaju kao da nema prostora. A mnogi znaju da je prije bilo mnogo vise klupa i mjesta za sjedenje. I tad nije bilo dovoljno ali sad je vec bezobrazno.

Dobro... mozda je neko htio da pita nesto na salteru 'Montenegro Airlines'-a. Ipak je to glavni salter aerodroma i predskavnik jedine nacionalne kompanije Crne nam Gore. Sta bi zatekla takva persona? 4 (slovima CETIRI) mladica unutra. Jedan od njih sjedi na stolici, drugi na stolu pored njega gdje su neki papiri a ostala dvojica sjede na stolu preko puta sa podignutim nogama na stolu do. Vjerovatno zbog cirkulacije, jel' te.. Blizu im je 30-a godina pa imaju problema sa cirkulacijom. Jesam li pomenuo da svi piju kafu i ledjima su okrenuti salteru? Mozda nisam ni pomenuo da dvoje njih PUSI. Da, da... na aerodromu dje je ZABRANJENO PUSENJE, mladici u salteru 'Montenegro Airlines'-a PUSE. Vrlo primjereno i lijepo. Neki prijatelj im ce mozda rec' da je to ipak njihov 'kutak' i mogu da rade sto oce ali mislim da ovdje nema prostora za ikakvu odbranu a pored toga su vrata OTVORENA prema ostatku aerodroma. Sta recu... koju posluku porati...

Na izlasku ih cekaju taksisti koju kao da su izasli iz zooloskog vrta... 'Sir.. taxi.. sir... here... sir...' Bukvalno se deru da se co'ek prepadne od njih.. Skacu na turiste kao da im zivota nece bit' ako ga ne opeljese. Toliko tuzno i odvratno da mi je muka to i da gledam kao i tome da pisem. Slicnu situaciju sam vidio i u drugim gradovima (nedavno sam pominjao Kotor i degenerike od taksista koji cekaju turiste sa kruzera) ali da ne idem presiroko i da ostanem na ovom tuznom aerodromu.

Ako pak dolaze na aerodrom i parkiraju auto na parkingu... mogu da se zadese u sutuaciju u kojoj sam se ja zadesio po TRECI put u nedelju dana. Prije parkinga ne smijes da se parkiras a na parking ne mozes da udjes jer rampa ne radi. Guzva od 10-ak vozila koja ne moze ni naprijed ni nazad. Momak koji stiska ono dugme za 'uzbunu' (ili sta li vec) pa ona jadna zena iz trafike na izlazu sa parkinga trci do rampe na ulazu i mijenja papir koji se potrosio. Usput, samo JEDNA rampa od ukupno dvije radi tako da nema alternative kad se ovo desi. U cemu je problem? Nema se para za duzu rolnu papira? Nema se para da se rolna zamjeni na kraj dana ili smjene jer ce aerodrom bit' u minus 30 centi nego se ceka da se do kraja potrosi sto se ocigledno desava svaki 2-3 dan? Mislim ne mogu da vjerujem.

Sveukupnu 'ljubaznost' radnika na aerodromu bolje da i ne komentarisem. Pocevsi od samih radnika na salteru za 'check-in' preko onih prodavacica u prodavnicama do ovih degenerika na salterima. Toliko ruzna slika da covjek stvarno treba itekako da se potrudi da je popravi nakon toga a obicno se mi potrudimo da je pokvarimo jos vise, kako znamo u umijemo.

Ima tu jos sigurno milion drugih stvari i sitnica u koje necu da ulazim. Od sigurnosnih propusta gdje su serveri vidljivi i bukvalno dostupni bilo kome ko zna sta je to i za sta sluzi (o ovome ne bih mnogo javno) pa do nepravilnih natpisa na engleskom, slika koje su UKRADENE sa interneta (nije u pitanju Google nego bas kradja stock fotografija) itd.

Jad i bijeda. Tuga i sramota.

Ne mogu vise, place mi se.
    svaka cast,opisano vise nego istinito.:encouragement:

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

Fidel ti ka da si s kruske pa'... Ovo je Crna Gora jadan odje se ne radi....Ljudi odje ne umiju obiljezeni parking da koriste a ne sto drugo. Pa kad mi kazu sto ne ides odavde kad ti nije lijepo a najjace da necu poc cim mi se pruzi prilika a siguran sam da bi 90% (u ovih 10% spada podmladak dps-a) mladih poslo cim im se ukaze prilika...

Thanks Thanks Given 
    239
    Thanks Thanks Received 
    128
    Thanked in
    74 Posts

Quote Originally Posted by GRUNA'STAR View Post
    Fidel ti ka da si s kruske pa'... Ovo je Crna Gora jadan odje se ne radi....Ljudi odje ne umiju obiljezeni parking da koriste a ne sto drugo. Pa kad mi kazu sto ne ides odavde kad ti nije lijepo a najjace da necu poc cim mi se pruzi prilika a siguran sam da bi 90% (u ovih 10% spada podmladak dps-a) mladih poslo cim im se ukaze prilika...

Diploma + radno iskustvo + par sertifikata i eto prilike.
    I respect your wrong opinion.
    Lukaj

Thanks Thanks Given 
    32
    Thanks Thanks Received 
    39
    Thanked in
    28 Posts

Ka' da vani svi na nas cekaju...
    Who let the dogs out

Thanks Thanks Given 
    1,418
    Thanks Thanks Received 
    5,599
    Thanked in
    2,629 Posts

Herceg-Novi otvara sezonu suvim slavinama. Wild beauty, indeed.

◼tapatalk
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    63 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Herceg-Novi otvara sezonu suvim slavinama. Wild beauty, indeed.

◼tapatalk
    Sa suvim spinama i sa novom, skupljom cijenom parkinga. Zanimljivo je da je to bilo neustavno dok nijesu dosli na vlast ovi bolje ziveci...
    Sve poskupljuje samo je covjek sve jeftiniji...

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Svratih juce do Petrovca... Jos nisu kompletirali lux materijal na setalistu, ali pri kraju je.. bar vizuelno. Za tehnicke kvalitete booh.. Valjda ce neko to kontrolisati. Medjutim, jako uredno, lokali su proradili, radnje od marketa, suvenirnica, butika, svi pristojno sredjeni, a ima naznaka o povecanju broja "terasa". Plaza sredjena. Vidljivi oglasi za radnike stoje na tablama od butika pa dalje.. Oni koji vec rade vecinom govore ekavicom i za sada usluga je korektna i uljudna. Prijatno bas. Za nijansu skuplje opste namirnice nego u PG, ali ne previse.
    Bio je cudan jedan novi plasticni ponton sa privezanim skuterima, jer je bilo logicnije da je postavljen na samom kraju plaze uz zid. Ali to samo iz razloga da se ne gubi 10tak metara plaze za turiste. Nekako je postao "razdjelno ostrvo". Sa druge strane nedostaje malo zabave za djecu na plazi, iako su vlasnici pontona bili tolerantni prema njima i ponton im je sluzio za igru skakanja u vodu. Za to - svaka im cast. Jako lijepo. Ne bi bilo lose kad bi Morsko dobro obezbijedilo malo tih pontona, pa i prigodno djeci sarenih, samo za djeciju igru u plitkom dijelu plaze.
    Sve u svemu prijatno i ugodno.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 01-06-15 at 12:54.

Page 226 of 722 FirstFirst ... 126176216222223224225226227228229230236276326 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)