Jelko Kacin je gostujuci u Zivoj istini izjavio da je stav EU da su Cetnici bili antifasisticki pokret. Neko ce reci Gola Laz a ja bih ipak rekao Ziva Istina. Casti mi Istina i to ziva. Evo i linka te emisije:
Jelko Kacin je gostujuci u Zivoj istini izjavio da je stav EU da su Cetnici bili antifasisticki pokret. Neko ce reci Gola Laz a ja bih ipak rekao Ziva Istina. Casti mi Istina i to ziva. Evo i linka te emisije:
Last edited by Byk-e; 30-05-15 at 22:38.
...ashes to ashes, dust to dust.
Što je krajnje maloumno. Da je malo više zdravih mozgova, to bi bila simbolična podjela - nešto drugačije lično tumačenje nacionalnosti jer to samu istoriju i kulturu ne mijenja. Problem je što se tu priča ne završava, no vazda ima ono "ergo". Crnogorci su Srbi, stoga <unesi omiljeni politički projekt>. Kako to slijedi? Niko mi nikada nije objasnio.
Naravno, postoji i druga strana. Crnogorci nijesu Srbi, stoga <...>. Tu običan čovjek nema što tražit. Ako neko ne vidi da prava slijede iz ljudskosti, a ne iz nacionalnosti ili odanosti nekoj moćnoj skupini, u ogromnoj većini slučajeva nema smisla ulazit u raspravu.
Last edited by RoNN|3; 30-05-15 at 23:25.
★
Крајње малоумно да али и за наше просторе претпостављам очекивано.
Мало је глупа прича и стално се врти и личи на теорију завјере али не може се у потпуности одбацити ни манипулација националним осјећањима зарад остваривања моћи тојест стицања или остајања на власти.
Ако имамо људе из аб револуције који су подгријавали националне тензије а све зарад доласка на власт онда можда и није за не очекивати да исто раде и касније?
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Sram ih bilo, pa zar JVuO da zovu pokretom otpora?! Pa otkud im pravo da ,,kaljaju" ime komunističko i da kažu da su partizani nekoga klali?!
Koji šamar za ovog Rakuna... Izgleda da se njegov komunisto-kapitalizam nikako ne uklapa u koncept (sada izgleda) ,,fašističke" EU.
Žao mi je što ne reče da je Slovenija zakonskim putem rehabilitovala JVuO pa da pihtija bude kompletna. A evo, i bivši komesar je kazao da su u Sloveniji otkopali preko 600 kolektivnih grobnica komunističkog terora. U Srbiji je stanje još gore, otkopavanje još traje...
Last edited by salex; 30-05-15 at 23:20.
Ne miješaj Srbe sa poosrbicama. Jedno je narod koji nije izdajnički prema svojoj zemlji bez obzira da li vidi tu zemlju kao kraljevinu, Veliku Srbiju i sl. , a drugi su ***** kojima se vlažni snovi sastoje od sloma zemlje koja im je sve dala (koliko god to malo bilo) i svega što nju predstavlja, ***** koja su pljunula na pretke...
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Prvo ti meni odgovori sa DA ili NE, pa ću i ja tebi...
Da li ti mama zna da si gej?
Ovo je retoričko pitanje, što znači, ne možeš nikome nametati na koji će način odgovarati...
Edit: toliko raspravljaš o ovoj temi, toliko daješ sudova i kvalifikacija, a ne znaš ni kako se preziva čovjek čija je rehabilitacija tema ovog topika. Tu grešku praviš od kako si otvorio temu. Toliko o relevantnosti tvojih argumenata.
Last edited by salex; 31-05-15 at 00:32.
Standard za vas. Izbjegavati odgovor na prosto pitanje praznim floskulama.
Kada se pozivaš na neku osobu kao autoritet reci nam snagu i doslijednost te osobe da bi izjava imala na težini
Svi znamo ko su bili Draža, Tito, Đurišić, Jovo Kapičić, Ivo Lola Ribar, Čerčil, Kralj Petar ali ta osoba (Slovenački predstavnik u EU) je u potpunosti nepoznata širem auditorijumu pa pitam koliko mu se može vjerovati na riječ kada on priča o stanivištu EU o četnicima kao antifašističkom pokretu.
Da li taj čovjek vjerno prenosi stavove Evropske Unije ili ne ? Vrlo prosto pitanje
Last edited by Rakun; 31-05-15 at 00:34.
Rakun, Kacin iznosi stav koji je dominantan u Sloveniji i EU. Šta misliš, da je Mihailović odlikovanje Poljske dobio za badava?
Normalmo da se ne slažem sa politikom Kacina koju je vodio protiv SFRJ, ali ovo što je on rekao predstavlja uobičajen stav ljudi na Zapadu koji se bave ovom temom.
Što me ne pitaš o pingvinima sa Madagaskara (ako ih ima tamo) šta oni misle o Mihailoviću?
EU se izjašnjava o nacistima, fašistima, o ustašama na stadionu, traži od novih država članica da ustanove dan sećanja u službenom kalendaru na žrtve komunističkog terora... itd. Nisam nikada čuo da se institucije EU bave sa JVuO u tom kontekstu.
Last edited by Rakun; 31-05-15 at 01:06.
I gdje tu piše da sanm rekao da je neka institucija EU zauzela stav, ili da Kacin zna, nešto kako bi trebalo da bude.
Samo mislim da jedan bivši komesar Komisije EU ne bi sebi dozvolio takav skandal da kao organ EU, vršilac dužnosti neke funkcije EU, kaže da je JVuO bio pokret otpora, a da to nije u skladu sa politikama EU - za koje si ti rekao da su antifašističke.
Ono što ja kažem da Kacin zna bolje od većine, ostatka političara iz EU koji nisu zivjeli pod komunizmom, a to je da su partizani koljači. E tu je Kacin upravu 100%...
Dakle da vidimo stanovište Evropske Unije kako nam Kacin prenosi
"Rehabilitacija generala Mihailovića verovatno ima direktne veze sa evropskim integracijama Beograda, jer je reč o vođi kolaboracionističkog pokreta što može samo da nanese štetu imidžu Srbije", rekao je Kacin za sutrašnje izdanje lista "Danas".
"Draža Mihailović, kao simbol šovinizma i ratnih zločina počinjenih u ime stvaranja Velike Srbije, u takvim naporima nema šta da radi", rekao je Kacin
Kacin kaže da je Draža Mihajlović u očima EU simbol ratnih zločina i da je riječ o vođi kolaboracionističkog pokreta
Da te parafriziram
Koji šamar za ovog salex-a i Byk-e. Mora da boli
PS.
BURN BABY, BURN
Ti si mislio da su partizani ubijali samo Srbe kolaboracioniste ?
Masakrirali su Hrvatske i Slovenačke kolaboracioniste.
Neki Slovenci se ne ponašaju nikako drugačije nego kao kad vi predstavljate svoje džukele kao lavove
Naravno da sam mijenjao post tj. podijelio jedan na dva pošto si na važni dio "odgovorio" floskulom. Standardno zaobilazite čitavi post i raspravljate da li je tačka okrugla ili elipsasta
Znači Evropska Unija je u zadnje tri godine postala fašistička tvorevina ? Pošto im je prije 3 godine Draža bio Ratni zločinac i služavče sila osovine, a sad od jednom antifašista
Može lično Kacina pošto je i on dio vašeg korpusa ( plače zbog groblja džukaca po Sloveniji gdje mu leže preci ) ali EU nije
Last edited by Rakun; 31-05-15 at 03:07.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks