Page 2 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 26 to 50 of 117

Thread: Srbija i Crna Gora

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Quote Originally Posted by AdO_pG View Post
    po meni jesi,ako je ne pijes iz nekog inata,
    Znači on je izdajnik ako ne kupuje to malo crnogorskih proizvoda, ali recimo naša 'elita' koja je zapela za nezavisnost i jezik nije, iako se ta ista elita pobrinula da mi crnogorski proizvod ne možemo ni da nađemo.

Daći ja tebi jedan primjer, pravi, ne kafanski nego multi-milionski. Moja bivša dekanica u duetu sa svojim ocem se potrudila da ja ne mogu da kupim nijedan Primorkin proizvod (a ništa slađe od onih sirupa nije bilo), ona je danas ministar u vladi i veliča Crnu Goru kako ona ide pravim putem,, NATO ovo-ono, vozi jednog Mercedesa i jednog BMWa i ona je veliki patriota, dok je kolega Fidel izdajnik, a ona sama sjedi po 'elitnim' lokalima i pije samo Evian.
    Pošto ne piješ kisjelu, a ja je stalno pijem, stalno uzimam Radu, ali kada je ima, jer recimo zadnjih 20 dana je nisam vidio u supermarketima jer je fabrika opet stala, inače je pod stečajem i radi samo povremeno kad se steknu uslovi za to.
    Te duše od patriota koji nazivaju unioniste i antiNATO zagovornike izdajnicima, provode se uz Becks, Tuborg i Bavariju, a kad se malo više uroljaju, repertoar im počne sa 'srpkinja je mene majka rodila' itd...
    Imao sam i priliku da pratim jednu utakmicu sa velikim patriotama, jer smo žurili da stignemo na početak i tražili koji lokal ima extratv, i zadesili se u jedan 'ekskluzivni lokal' sa ljudima koji su hiskali da se odvojimo, da uvedemo crnogorski jezik, da priznamo Kosovo itd... Malo bi se iznenadio reakcijama a kad vidiš koja im je u stvari zastava milija, koju himnu znaju a koju ne znaju, malo bi stavio prst na čelo i shvatio koliko je ovo oko tebe plod vještačke oplodnje zdravog mozga.
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,844
    Thanked in
    3,581 Posts

Ja Radu ne pijem jer mi se nikako ne svidja. Apsolutno me ne zanima da li je iz CG ili iz Tadzikistana.

A sto neko rece vezano za kupovnu vodu... Sto cu kad volim gazirano a batalio sam sve ove 'slatke sokove' pa se onda gasim kiselom vodom. A Knjaz mi je zakon za Radu.

Inace ne volim kad negdje forsiraju samo jedan brend odredjenog prozivoda ali to je vec neka druga tema...

Cilj ove (makar ne izgledalo tako) je da vidim mogu li strasti malo da se smire... Neko se osjeca ovakavim ili onakvim, neko vjeruje u ovo ili u ono... neko glasa ovoga ili onoga... Malo vise postovanja, makar na ovom forumu, pa bi sve ljepse izgledalo a i moderatori bi malo pocinuli...
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Ja Radu ne bi popio nikad vise. Pijem samo Knjaz.

Jesam li i ja izdajnik? Anti-crnogorac?
    hahaha.al Knjaz je stvarno mnogo bolji.

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Ne inatim se ali meni je Rada stvarno bolja... Pogotovo dok žderem...

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    193
    Thanked in
    122 Posts

Ja ne vjerujem da mozete oko vode da se preseravate.
    Cini mi se ovo nam je najbolji opis

Thanks Thanks Given 
    1,562
    Thanks Thanks Received 
    2,172
    Thanked in
    1,038 Posts

evo je jokac naveo jos jedan dobar primjer.

ali nije stvar u kisjeloj vodi i pivu ili bilo kojem drugom proizvodu.i uopste proizvodu.

kenete,ja odje zborim o manjku patriotizma kod naseg naroda,a ti to ovom pricom samo potvrdjujes.

samo,patriotizam je za mene sirok pojam.

po meni patriotizam je kad kupujemo svoje(danas sam posebno na to htio da ukazem),placamo porez,ne krademo drzavu,gledamo kako cemo je svijetu prikazati u najboljem svijetlu,generalno sve ono dobro sto mozemo uraditi za svoju drzavu bih ja nazvao patriotizmom.

puca meni koorac ko sta pjeva i pije,patriotizam nije samo barjacenje i busanje u prsa ko je veci crnogorac i ko vise voli crnu goru,a ovamo puni dzepove.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    33 Posts

Quote Originally Posted by siux View Post
    ja ne vjerujem da mozete oko vode da se preseravate.
    win!!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Mrzjelo me da čitam sve postove. No ću kratko koliko za sebe da kažem što mislim.

Apsolutno mi je svejedno ko je sta je i odakle je, ako imam normalnu komunikaciju sa nekim nesto ne volim da mu prebiram po krvnim zrncima i DNK kodu.

Sto se tiče mog iskutva odje na forumu, Prebrojavali su mi krvna zrnca na teme koje nemaju veze sa politikom, kada sam im na te iste teme odgovarao sarkastično kroz šalu oni su me još više vrijedjali. :-D Kasnije shvatio da su sa druge strane ADSL-a djeca do 18 godina.

Što se tiče mog odnosa prema državi Crnoj Gori, više sam da je tebala da ostane zajednica Srbije i Crne Gore. Ali da li to znači da ću ja sada otići i provocirati na teme o crnogorskim pitanjima, ne pada mi na pamet. Dobro možda nekad ih malo pecnem :-D

Ima tu raznih Tema dje su skuplaljaju paljevine i zadrti nacionalisti bez smisla za šalu. TIpa "Crna Gora i NATO", "Vojska Crne Gore" "Desavanja u Makedoniji" i još par njih.

Eto probajte da ih pecnete nekad da vidite kako se lože. :-D
    Bako, jebeš li što?

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,844
    Thanked in
    3,581 Posts

Evo ja da pecnem malo sa realnim pitanjem ili tacnije zakljuckom...

Sad da ja izadjem vani sa SRB majicom (bilo da je u pitanju dres reprezentacije ili sta vec) mnogi bi me pljuvali i imali najgore moguce misljenje... Mozda bi me neki zagorjeli i napao.

Sa druge strane, ako izadjem sa bilo kojom drugom majicom, tipa CUBA nijedno negativno misljenje ni od koga ne bi povukao...

Sad se malo zamislite sto to znaci i kako bi reagujete, tj. koliko su opravdane vase reakcije...
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

ali nije stvar u kisjeloj vodi i pivu ili bilo kojem drugom proizvodu.i uopste proizvodu.

kenete,ja odje zborim o manjku patriotizma kod naseg naroda,a ti to ovom pricom samo potvrdjujes.

po meni patriotizam je kad kupujemo svoje(danas sam posebno na to htio da ukazem),placamo porez,ne krademo drzavu,gledamo kako cemo je svijetu prikazati u najboljem svijetlu,generalno sve ono dobro sto mozemo uraditi za svoju drzavu bih ja nazvao patriotizmom.

puca meni koorac ko sta pjeva i pije,patriotizam nije samo barjacenje i busanje u prsa ko je veci crnogorac i ko vise voli crnu goru,a ovamo puni dzepove.
    u pravu si sve,nego kako da covjek bude patriota kad sve rasprodasmo,i ovi na vlast pa i mi okolo.samo gledamo kako ce naic koji Rus il Englez da mu se proda ono djedovine sto imamo nedje na papiru.ovi na vlasti ako zafali para odma kredit potegnu nedje iz vani i sve ponovo po ledjima Crne Gore i nasima.tesko je bit patriota u ovoj zemlji.nije li tako.navescu jos jedan primjer-licni.svojevremeno sam otvorio jedan butik i naivno-sve regularno,sve u kasi,sve kucam.a prostor pored mene isto butik,a on ne kuca nista,nista u kasi.meni inspekcije svaki dan,njemu udju ponekad.toliko su me drali sa kaznama da sam za nepune dvije godine bio u minusu debelom.morao sam 15.mj.bit na brodu dugove da namirim....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Dodji nam u Herceg Novi sa tom majicom, bio bi nam ko najrodjeniji. :-D
    Bako, jebeš li što?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Evo ja da pecnem malo sa realnim pitanjem ili tacnije zakljuckom...

Sad da ja izadjem vani sa SRB majicom (bilo da je u pitanju dres reprezentacije ili sta vec) mnogi bi me pljuvali i imali najgore moguce misljenje... Mozda bi me neki zagorjeli i napao.

Sa druge strane, ako izadjem sa bilo kojom drugom majicom, tipa CUBA nijedno negativno misljenje ni od koga ne bi povukao...

Sad se malo zamislite sto to znaci i kako bi reagujete, tj. koliko su opravdane vase reakcije...
    sa ovim si sve rekao...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Brajan992 View Post
    Dodji nam u Herceg Novi sa tom majicom, bio bi nam ko najrodjeniji. :-D
    jos uvjek i sa novom vlascu?:glee:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Mi crnogorsku zastavu na državne institucije samo za praznike stavljamo, valjda ti je sve jasno. :-D
    Bako, jebeš li što?

Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    4,113
    Thanked in
    2,316 Posts

Ja ne vjerujem da mozete oko vode da se preseravate.

Огавне флоскуле којима они који нису преболили реалност покушавају да унизе овај датум.
    Сличну огавност осјећам кад ових дана ДПС побједу на референдуму преставља као побједу партије, а не побједу Црне Горе и њеног народа.

Иначе што више времена пролази, све сам убијеђенији да је независност била исправна одлука.
    Да ли је могло боље?Морало је, много тога, али је остварен приличан напредак у односу на стање од прије 10 година.
    Пут ка ЕУ и НАТО није блокиран, напредује се средњом брзином, економија нимало блистава, али у далеко бољем стању него у Србији или код осталих комшија, (није никаква утјеха, само поређење), нема крупих политичких проблема, етничке тензије су на минимуму.Све у свему тројка.

Ових дана размишљам и што би била алтернатива да смо остали у заједници са Србијом у тој вјештачкој нефункционалној заједници која је свима сметала.И долазим до закључка да су ту била само два могућа исхода:

1.Чврста унитарана држава са потпуном доминацијом Србије, гдје би ЦГ била сведена на неку локалну самоуправу, а црногорци потпуно утопљени у српски етнос.ЦГ би била сиромашна провинција, Подгорица паланка, а миграције становништва би потпуно измијениле демографску слику земље.

2.Двије независне државе.

Као што рекох, одлука је била поптуно исправна.
    Last edited by BAR; 21-05-15 at 17:38.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post

Огавне флоскуле којима они који нису преболили реалност покушавају да унизе овај датум.
    Сличну огавност осјећам кад се ових дана ДПС побједу на референдуму престављају као њихову побједу, а не побједу Црне Горе и њеног народа.

Иначе што више времена пролази, све сам убијеђенији да је независност била исправна одлука.
    Да ли је могло боље?Морало је, много тога, али је остварен приличан напредак у односу на стање од прије 10 година.
    Пут ка ЕУ и НАТО није блокиран, напредује се средњом брзином, економија нимало блистава, али у далеко бољем стању него у Србији или код осталих комшија, (није никаква утјеха, само поређење), нема крупих политичких проблема, етничке тензије су на минимуму.Све у свему тројка.

Ових дана размишљам и што би била алтернатива да смо остали у заједници са Србијом у тој вјештачкој нефункционалној заједници која је свима сметала:

1.Чврста унитарана држава са потпуном доминацијом Србије, гдје би ЦГ била сведена на неку локалну самоуправу, а црногорци потпуно утопљени у српски етнос.ЦГ би била сиромашна провинција, Подгорица паланка, а миграције становништва би потпуно измијениле демографску слику земље.

2.Двије независне државе.

Као што рекох, одлука је била поптуно исправна.

@Fidel
    Sloziocu se sa tobom, apsolutno si u pravu osim ovog djela za NATO (Dosadan si sa njim) ali evo ti nekoliko mana koje je podjela ove dvije države dovela.

1. Neregulisan status ko zna koliko hiljada dravljana (državljanstva, lične karte, i ostala lična dokumenta)
    2. Problem studenata
    3. Problem slobodne trgovine, mislim na sve one proizvode koji se uvoze iz Srbije na koje se plaćaju carine, porezi i dažbine, a koji bi bili jeftiniji na nasem trzistu da nije tih nameta
    Treba li još da se navodi?
    Bako, jebeš li što?

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Što se tiče mog odnosa prema državi Crnoj Gori, više sam da je tebala da ostane zajednica Srbije i Crne Gore. Ali da li to znači da ću ja sada otići i provocirati na teme o crnogorskim pitanjima, ne pada mi na pamet. Dobro možda nekad ih malo pecnem :-D
    Ako se sjećaš tada je bila priča da nas Srbija ukopa i kako Milošević,Koštunica,... ne daju da se živi nego nas preko savezne vlade proganjaju i dostina je rekla ajde da im taj argument ubijemo pa da vidimo koliko su sposobni ( ako već odlučuju zbog stranog faktora ) i šta se desilo ... evo danas premijer priča kako nas Crkve i Manastiri ukopaše ... još je ostalo da to porušimo pa dako se nešto uradi
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Mi crnogorsku zastavu na državne institucije samo za praznike stavljamo, valjda ti je sve jasno. :-D
    hahahha:glee:ada jasno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Ako se sjećaš tada je bila priča da nas Srbija ukopa i kako Milošević,Koštunica,... ne daju da se živi nego nas preko savezne vlade proganjaju i dostina je rekla ajde da im taj argument ubijemo pa da vidimo koliko su sposobni ( ako već odlučuju zbog stranog faktora ) i šta se desilo ... evo danas premijer priča kako nas Crkve i Manastiri ukopaše ... još je ostalo da to porušimo pa dako se nešto uradi
    crkve i manastiri i ona vanja.....

Thanks Thanks Given 
    1,562
    Thanks Thanks Received 
    2,172
    Thanked in
    1,038 Posts

@night_silence i ko god oce,jedno pitanje

prije referenduma,unionisti su govorili da crna gora nece biti odrziva,da cemo pomrijet bez srbije bla bla...a sad isti ti kazu da crna gora moze biti prosperitetna drzava,samo da nije ove vlasti.o cemu se tu radi,moze li mi neko objasniti?

Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    4,113
    Thanked in
    2,316 Posts

1. Neregulisan status ko zna koliko hiljada dravljana (državljanstva, lične karte, i ostala lična dokumenta)
    Евидентан проблем.Али свака држава мора пазити унутрашње односе, и популациону политику.Много људи у ЦГ је за вријеме заједничке државе добило личну карту у ЦГ само на основу пребивалишта (стана, викендице), иако нису трајно живјели овдје, а већина није имала никакво поријекло из ЦГ.(Сви су иначе организовано дошли да гласају НЕ на референдуму, но и ови други су вукли људе из емиграције).
    Закон о држављанству је јако добар, смањује могућности остваривања утицаја других земаља, обзиром да је ЦГ земља у којој се добар дио становништва још увјек индетификује са неким сусједним народом.

Оно што требало урадити је помоћ у превазилажењу не малих трошкова које грађани остварују у процесу одрицања туђег и добијања ЦГ држављанства.Ништа више.

2. Problem studenata
    Студентима трба обезбиједити да квалитетно студирају у ЦГ, а оно што им се не може објезбиједити овјде стипендирати да се школују у иностранству, у Србији, Хрватској, БиХ, али прије свега у Италији и Њемачкој.Ту истина постоји велики недостатак.

3. Problem slobodne trgovine, mislim na sve one proizvode koji se uvoze iz Srbije na koje se plaćaju carine, porezi i dažbine, a koji bi bili jeftiniji na nasem trzistu da nije tih nameta
    Treba li još da se navodi?
    Постоји CEFTA, уговор о безцаринској трговини земаља региона.
    А и због тога што се овдје плаћање врши у еурима, није ријеткост дa фирме из Србије своје производе, посебно оне прехрабене, овдје пласирају јефтиније него у самој Србији.
    Last edited by BAR; 21-05-15 at 18:05.

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    193
    Thanked in
    122 Posts

BAR mlatis kao da te neko placa za to.
    Ja sam licno imao problem sa dokumentima, i VEOMA mnogo drugih ljudi znam kojima Crna Gora neopradvano nece da da dokumenta.
    Kako mogu otac i majka imati drzavljanstvo CG a maloljetno dijete koje je rodjeno u Baru da nema??!

Opet, znam za vise slucajeva gdje su izbjeglicama sa kosova davali licne karte prije izbora, potom poslije izbora uzimali.

Kazes da je sistem dobar? Sistem se raspada. Licno sam kod Subasica bio zbog problema da bi mi covjek dao pogresne "informacije".

Troskovi vadjenja crnogorskih papira nisu problem koliki su troskovi sredjivanja papira drugih drzava za uzimanje crnogorskog.

Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    4,113
    Thanked in
    2,316 Posts

Постоји јасна процедура за добијање држављанства, документа су само формалност.Уопште нисам присталица да се систем либерализује ни за 1%.Закон мора бити рестриктиван и мора се водити рачуна ко добија држављанство и не могу постојати дупла држављанства јер то може бити средство политичког притиска на Црну Гору.

Ја сам фино рекао, али ти не читаш да треба помоћи људима да се ратосиљају старог држављанства и ту сам поготово мислио на људе који су стицајем околности рођени у некој од бивших република СФРЈ.

Иначе то дијете има барем два чврста основа да добије држављанство ЦГ.Стога или говориш неистину или немаш добре информације.

А што се тиче избјеглица, процедура је јасна.

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Zašto si onda na početku teme zapeo za ljude koji kupuju jelen umjesto nikšićkog i knjaz umjesto rade? Ti ljudi nisu nikakav problem u odnosu na one koji su stvarno veliki problem.
    Očigledno da imaš frku sa ljudima koji preferiraju srpske umjesto crnogorskih proizvoda (čak i iz inata), ali nemaš problem sa ljudima koji su ovu državu doveli do prosijačkog štapa pa ih zato ne spominješ. Kako ti mogu na pamet pasti sitne duše koji se inate, ali ne lopovi koji su ukrali milione i pozatvarali fabrike, zbog kojih i ne možemo da kupujemo crnogorske proizvode.
    Prvo ti je na pamet pala pjandura koja bi da pije jelen umjesto nikšićkog, ali nije gospodar koji se nakrao i voza se u blindirani Audi i ima 10 firmi.
    Nazivaš drugoga izdajnikom što pije knjaz umjesto trenutno nepostojeće rade, a ljudi koji su ti donijeli državu i jezik jedu u najbolje restorane, imaju brdo para, đeca im pišaju po sirotinji, iza zatvorenih vrata navijaju za drugu zemlju, i još pomažu ovome glavnome da se nakrade.
    Ako ti je manjak patriotizma kod našeg naroda stvarno problem kao što pričaš, pričaj o problemima koje sam ja naveo, a koji su daleko ozbiljniji od tih tvojih jelena i knjaževa. Problemima koje si ti naveo se bave sitne poltronske duše koji imaju razmišljanje kao grandove zvijezde...

Zašto ne navedeš da su najveći poreski dužnici u ovoj državi agitatori DPSa i referenduma '06? Milioni su u pitanju, ali to je za državu Ok jer svi oni glasaju za SDPS, evo oni su danas ispali velike patriote, razvili zastave po firmama i kućama, vikali 'Nek je vječna Crna Gora', pljuvali po Srbiji i Miloševiću, pjevali 'Oj svijetla majska zoro' ali oni za tebe ne predstavljaju neki problem pa ti je na pamet pao čovjek koji iz inata kupuje srpski proizvod, interesantno....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Crna Gora i Srbija moraju da budu dvije nezavisne drzave.
    Svaka unija ova dva naroda ugrozava nase specificnosti.
    To bi trebalo i vrapcima na grani da je jasno
    'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
    V.Drljevic-DAN

Page 2 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)