Odgovorio sam na tvoj post sa relativizacijom zločina, gdje, kako shvatih, četnički pokret ne smatraš zločinačkim već samo vidiš neke neodgovorne pojedince u njihovim redovima. Iskren da budem, ne pamtim tvoja ranija pisanja koja se dodiruju sa ovom temom i nemam namjeru da tragam za njima, niti da se izvinjavam.
Ako za uočavanje zločinačkog karaktera četničkog pokreta nisu dovoljna svjedočanstva ljudi o sistematskom sprovođenju zločina od strane istih, broj nepobitno utvrđenih civilnih žrtava, pa ni dokumenta u kojima se jasno daju instrukcije crnogorskim četnicima o ciljevima četničkog pokreta (2. Stvoriti veliku Jugoslaviju i u njoj Veliku Srbiju, etnički čistu u granicama Srbije-Crne Gore-Bosne i Hercegovine-Srema-Banata i Bačke;...4. Čišćenje državne teritorije od svih narodnih manjina i ne-nacionalnih elemenata;), pa ni bezbrojni dokazi o njihovoj saradnji sa fašistima, onda ne znam o čemu treba dalje da se diskutuje.
Kao što rekoh, ne vidim da je danas iko glasan i aktuelan u CG liše četnika. Ne vidim da danas iko negira činjenicu da ni komunisti nisu bili pravednici kakvim su se trudili predstaviti. I o njihovim zločinima se zna. Ne znam samo zašto četnici misle da pričom o tome peru svoje krvave ruke. Ne znam o kakvom se pomirenju kao govori. Rat je davno završen, nečiji đedovi su bili pobjednici, nečiji poraženi i ne vidim da iko danas osjeća posljedice toga. Od komunista su ostale tekovine antifašizma i narodnooslobodilačke borbe kao pozitivne stvari koje uvijek treba njegovati, ostalo je sve manje više propalo i nestalo, a sa druge strane oni koji se osjećaju kao Srbi ostaju zarobljeni u prošlosti i listom se identifikuju sa četničkim pokretom kao da je to nešto najbolje što je srpski nacion iznjedrio i toga se drže kao pijan plota. Smiješno izgledaju pokušaji civilizacijskog adaptiranja njihovog pogrešnog izbora falsifikovanjem istorije i naruživanjem suprostavljene strane. Smiješno i uvredljivo za razum. Na to sam reagovao i to sam prepoznao u tvom postu. Jednostavno, ko god simpatiše četnički pokret, simpatiše i zločine i ciljeve četničkog pokreta. Sa takvima ne bih tražio ništa zajedničko.

a da su ostali tu od tvoje Srbije bi se danas sigurno odvojila i Vojvodina a ne samo Kosovo 

Bookmarks