Danas,popodne,nedje oko 17:30,derem neko pivo,na terasu,od stana(srecom),posto popih nedje oko litra,logicno,put WC,kad na ulazna vrata,nesto se cuje,zastadoh,kad kljuc,koji je u vratima(kao blind,kineska),lagano izlazi iz brave...ja,umjesto da sacekam,otvorih,momcic,neki sagnuo se I iznenadi se kad otvorih.."izvinjavam se,mora da sam pogrijesio....
Neka ironija?
Ili samo pokusavas da budes smijesan
Opet neko lupeza opasno, tetki su mi usli u kucu u sred bijela dana, sve moguce ormare, ladice, torbe, jakne, farmerice, kapute prevrnuli ( znaci da je neko dobro pratio i znao da ima vremena ), ukrali su nekakve parfeme, neke stvari jos i 300e. A meni se prije par dana desilo da je otac odmarao u dnevnu i da je cuo vrata da su se otvorila i zatvorila, izgleda je lopov mislio da nema nikoga i kako je krenuo na kvaku ona su se otvorila i on je samo pobjegao.. U isti dan/noc su obili autoshop Bulatovic i neku mini pekaru sa druge strane zgrade, a prije jedno pola mjeseca - mjesec jednoj babi kucu u sred bijela dana. Ovo se desava sve u okolini benzinske pumpe prema Maslinama i bukvalno u kucu do kuce ( tetka i ta baba ), a autoshop i pekara su samo preko ulice.
But if you never try, you'll never know..
Osilio se svako kad ih pustaju bez ikakvih kazni. Da covjek uzme pravdu u svoje ruke ode u zatvor. Zasticeni su ko polarni medjedi.
17 Al-Isra, 37:
Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.
Omasovilo se opet nesto u zadnjem periodu.
Brata su mi za 1 maj bili ojadili, upali u kucu dok nije bio tu i na tenane je svu pretresli i ponijeli sto valja, u Zagoric...
A tetki mi, kod Hrvatske ambasade, u toku noci preskocili ogradu, i sa balkona od kuce ponijeli sto i 3 stolice, nijesu unutra provaljivali U kucu ih je bilo sedmoro u tom momentu...
Prije neku noc opet probali, ali ih je vidio neki strazar na gradiliste pored pa utekli... Veli operisu neki sijedi tip od 50-tak godina i dva momcica...
Uh kako bi mi bio merak na ovoga staroga da naletim, njega bih posebno obradio.
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
Kako te osobe treba dobro namlatiti, napraviti mu sacekusu![]()
Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока
Ostaje jedino da saznas gdje zivi pa da ti njega odradis. Pa onda neka on tebe tuzi ili prebije - i zaradis pare. Ma idi bre.... Nekad narodnog milicionera (ne policajca) nisi smio mrko pogledat a kamoli da mu sto kazes, a danas policajca mozes izmrsikati kad ti trazi dokumenta a on ne smije da upotrijebi fizicku silu (jedino ako fizicki krenes na njega + ako policajac ima svjedoke). Lopove ne smijes tuci. Ne smijes ih ni uhapsiti dok dodje policija. Jedino smijes da ih ponudis kafu i kolace dok zavrse posao. E propalo se.
snahi mi prije nepun mjesec dana, u sred bijela dana u 14h, svratila do Cottona na sekund, auto ostavljeno na bulevar uz desnu ivicu trotoara, vraće se slomljeno staklo iza suvozača i nema torbe...500e isto nema...
(krenula da plati račune i kumi da kupi poklon za svadbu koja je bila za dva dana)
ja bi još sjedio na bulevaru i plako sreće mi...
EDIT: e da, prijavili panduriji, pajkan joj veli lako mi je za tebe kad 500e nosiš u torbu, zamis`i smrdu...
meni nije jasno da neko moze da ostavi u autu bilo sta na vidnom mjestu sto moze biti interesantno za kradju....pa makar to bila prazna torba jer ce vam ovi stini lopovcici sam ostetu narpaviti a radi cega??? gvozdje kad vide pored mjenjaca lome staklo a ne jos kad im se stavi neto tipa torba/laptop/tablet/telefon na izvolte... ja kad mi neko koga vozi krene ostavljat torbu ili nesto u auto..pa i praznu... samo kazem ili je nosi ili je ubaci u gepek... nema potrebe da placam staklo novo...
Pa brate zar treba svaki put kad izadjem iz auta cijeli zivot da vadim stvari iz njega? Da ne smijem ostavit sitne pare oko menjaca, kapu, majcu, jaknu? A nemoj zezat.
Kad smo kod ovoga- jos jedna stvar zasto treba zatamnit stakla- uvece ti ne moze vidjet sto ima pozadi, tj dosta tesko
Sent from my iPad using Tapatalk
f6
ne moras da ih vadis...ali nemoj da ostavljas stvari koje mogu biti interesantne lopovima na vidno mjesto... i obicno kad slome staklo naprave jos neku stetu usput....
Počet ćemo i metlice skidat kad ostavljamo auto na parking.
Kako živimo odlično,svi po novi mercedes audi bmw full zatamnjeni, fabricki.I nece se primicat'.Pa sirotinju sa golf 2 3 4 neka deru.Ionako sirotinje sve manje.
A koliko se stoka obezobrazila da u sred bijela dana obija. Bice sve gore i gore stanje. Ovamo u Zagoricu isto nedje u to vrijeme kod komsije u prizemlje upadose, prozor bio ostavljen na kipu i uspjeli su nekako da otvore i odnesu plazma tv i racunar. A pored zgrade bilo vratilo i razboj, ujedno, onako nesto kao gladijator izgleda, tesko dosta, i organizovali su se u sred noci da dodju i to odnesu. Sve sto je moglo da se pokrade pokrali su. O onim protiv pozarnim crijevima da ne pricam, to je nestalo u roku od 2 dana.
Last edited by Dzoni55; 15-05-15 at 19:34.
Prije neku noc mi skinuli plastiku s auta, onaj dio dje idu maglenke naprijed. Centar grada, glavna ulica, osvijetljeno, ali ne je*u zivu silu.
Imao je nove gume i felme 18
![]()
Last edited by Martin Mcfly; 27-05-15 at 14:11.
koje auto i dje?
(nečitko)
Rekao bih mondeo,ispred streljane,na Zabjelo
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks