Originally Posted by
hop
Ove dvije izjave ti ne idu jedna sa drugom. Sa prvom se ne slažem. Sa drugom slažem.
Sinoćna publika NE zaslužuje ništa bolje od ovog rezultata. Igrati dvije utakmice polufinala, đe se odlučuje učešće u Euroligi i sudbina kluba u narednom periodu, a ne napuniti dvoranu koja ima 4500 mjesta- bruka. A onda u 5. utakmici napuniti dvoranu, ali je sinoć pored žutih stolica koje pucaju, koje ti pominješ, falilo i još nešto čega je bilo još od 1980. godine, od kad sam i ja pratio utakmice košarkaša u SC Morača, a to "nešto" se teško može objasniti mlađim navijačima- ta energija, zanos, ljubav prema košarci i klubu (a ne prema partiji- pri čemu ne mislim na varvare i mnoge druge u dvorani, nego na ogroman broj novokomponovanih posjetilaca). Prije 30 godina nije bilo organizovanog navijanja, ali je bila 100 puta vrelija atmosfera u dvorani i publika je poznavala i voljela košarku. Trebalo je biti dio toga, pa shvatiti. Sastav publike nekad i sad- dva svijeta. Sinoćna atmosfera (bio sam u dvorani) slaba- jedino u zadnjoj četvrtini krenulo jače (kad će ako ne makar tada), ali ni tada maksimalno. Spiker mora da podstiče publiku da se oglasi, da bude glasnija. Prije 30 godina se sportski nije punio samo protiv Zvezde i Partizana, nego i na mnogim drugim ligaškim utakmicama (a grad imao prilično manji broj stanovnika).
No jasno je odavno zašto je to tako- politika umiješala prste i udaljila mnoge od dolaska u dvoranu. Pri tome ne mislim na nedolazak zbog nacionalne pripadnosti, nego zbog partijskog uplitanja i partijskog "ambijenta" oko kluba i na utakmicama. Mada, osim "partijske politike", ima razloga i u sportskoj politici kluba, tj. u načinu vođenja kluba- forsiranja dovođenja prosječnih igrača sa strane, na uštrb forsiranja domaćih igrača i još ponešto uz to... no aj da ne dužim.
Grad da, zbog svih nas koji smo sportski orjentisani i koji smo u tome decenijama, koji smo mnogo ljubavi, vremena i energije dali Budućnosti, ali nisam siguran da je ovakva politika kluba pravi put. Nekad će se i izboriti i igrati Euroliga, možda i osvojiti neki ABA trofej, ali se bojim da će i dalje sve ovo što klub i politikantstvo rade da odbija mnoge ljubitelje sporta i Budućnosti.
Bookmarks