Ko sad da ceka 20 dana do nove trke???
Realno da je Kimi usao krug ranije u box, stigao bi lagano i Hamiltona, vidjelo se da imaju problema sa pregrijavanjem kocnica.
Fetel, kukukukukuku trebao je samo da prati Rozbergov ritam i da lagano zavrsi na 4. mjestu, ako ne i da ga pretekne na samom kraju, a ne da se trka sa njim kad je vec dva puta izgubio i kad se vidi od pocetka da mercedes ima prednost, najvise zbog dugih pravaca...
Mehanicari Ferarija danas bez greske svaki pit 2.4, 2.5 sec!
Zao mi je Rikarda, zapali mu se motor na 100 metara do cilja, ali opet se vidi neki napredak i kod njih, Masa ku8ac obicni, a neko rece da bi mozda mogao nesto da ucini danas.
Realno Hamilton je jos uvijek ispred svih ostalih, ali to se polako topi, Fetel, Kimi i Rozberg ce se kidati za to 2. mjesto, a Botas i Masa realno do 4. mjesta mogu i to tesko. (pricam a narednu trku, vidovit sam)
Kakva trka Kimija, gledacu i sjutra poslednjih 20 krugova u snimku.![]()
Zato sto je *****, on je ***** i danas, ali vozi za tim za koji navijam, tako da navijam i za njega dok je u Ferariju, isto kao sto bih navijao i za Hamiltona ili Eru Ojdanica da dodju sjutra u Ferari.
E sad ima i onih vozaca koje volis i kad nisu u timu za koji navijas i koji nisu nikad vozili u istom, recimo Kimi, Masa, GAZDA, Buton, Fizikela. (evo zaboravih Kubicu)
Last edited by ^izzy^; 19-04-15 at 18:54.
Night, razlika izmedju Hamiltona i Raikonena je bila oko 4-5sek, a onda se jos primakao jer je Hamilton vidno makao nogu sa gasa i taktizirao zadnja 2-3 kruga, inace da je vozio bez pustanja gasa, u trenutku preticanja Rozberga, Raikonen bi bio nekih 5sek, a sa vremenima su poceli da se izjednacavaju (neposredno pred preticanje Rozberga) jer su meke gume kod Raikonena pocele da propadaju. I da je Raikonen otisao ranije u boks, bilo bi ista situacija, jer bi mu gume pocele ranije propadati za toliko koliko bi ranije posao u boks, valjda logicno
U svakom slucaju, Hamilton je bez muke dobio trku, a sada krece Evropa i naravno Kanada, najmilija Hamiltonova staza ;-)
Luis ne skida nogu sa gasa nikad koliko ja pratim formulu ... npr. prošle godine su mu sugerisali da malo "smanji doživljaj" i da lagano završi trku a on je tada nabio gas i pravio najbrže krugove da bi kao 1 zarvšio trku iako je tako mogao dovesti u pitanje titulu... ima ludaka u F1 a najveći su Kimi,Luis i Kubica ( da ne pominjem onog Japanca )
![]()
deuscroix
Kimi je imao najduzi prvi stint, cini mi se, sto znaci da su mu meke gume (korišćene u kvalifikacijama kao i kod ostalih) trajale duže od konkurencije pa mislim da bi i ovaj zadnji stint (nove, neupotrebljene meke gume) mogao još nekoliko krugova da donosi prednost u odnosu na mercedesove tvrde gume. Za ovo bi trebalo detaljno pogledati vremena po krugu...
Paradoksalno je da on preko radio veze nije ni htio da ide na nove meke gume u zadnjem stintu ali su ga ubijedili da je bolje zbog prvog kruga kad izađe iz boxa, brže se zagriju, bolje vrijeme... Na stream-u sam slušao komentatore sa skaja da će Kimi pući na njih ako se ispostavi da su meke gume pogrešna strategijaNa kraju je ipak ispalo "dobro"
Pa da, na SK su komentatori govorili nece izdrzat ni da stigne rozberga, potrosice ih i td...
Super su oni momci sa SK-a i volim da ih slusam, al bas znaju ponekad da lupetaju.
Redovno se desava, (posto cesto gledam sa bratom), kad nesto izmlatinjaju da se gledamo u cudu i pitamo se jel moguce da ovako budale ljudi!
Inace me bas cijepaju sa pricom o McHondi svaku trku...
Udavise sa tom pricom, ali bas...
Koliko vidjeh Raikonen je u prvi pit pošao u 17-om krugu a ne u 14-tom, znači da su oba stinta na mekim gumama (korišćenim i novim) trajala 17 krugova... Znači da je u zadnjem stintu bilo života u gumama za pobjedu. Šteta...
Hamilton usporio zadnji krug zbog problema sa kočnicama...
Opušteno.
Nije lako pogoditi dobitnu strategiju protiv pouzdanog mercedesa. Očigledno su odlučili da razdvoje Kimija i Fetela sa strategijom, da su stavili Fetela (koji je prvi usao u box) na tvrde gume, Mercedes bi ih pokrio sa strategijom, tj. i Luis i Nico bi presli na tvrde a Raikonena bi mozda poslali na meke... Bilo je blizu.
Sve u svemu nije bila loša trka, još moto GP Argentina da se isprati večeras, i tu bi trebalo da bude uzbudljivo...
To je debilizam (pritom ne mislim da si ti debil), sjutra da osnujem Topolica Rejsing 4000 max turbo tim i da mi dovedu Vettela koji bi mi osvajao titule, i dalje ne bih navijao za njega.
Ja navijam za vozača, nije F1 fudbal. Zamisli, cijele godine navijaš za jednoga, donese obje titule (ovaj druge doprinese nešto jadno), slijedeće godine ga pljuješ jer je u drugi tim?
If you turn a man into a fish, you will catch him for a day
Da, kocnice su ga zajebale.
TAKUMI
Kimi maestralno,Vetel se izglupirao
LPGTECH 067 854 548
hahaha prepa se
LPGTECH 067 854 548
ne mozes reci da je to debilizam nikako.
navijam za Ferrari od kad znam sa sebe (od kad sam poceo da pratim F1 nekih 15 i vise godina) i drago mi je zbog toga iz prostog razloga jer vozaci dolaze i odlaze, tim je taj koji uvjek opstaje.
imas i odje primjera koliko oces: Fabia i Petronas su imali zestok luft od kad nema Sumahera iz razloga sto se vezu za vozaca. samim tim gube interesovanje i za samo takmicenje kad taj vozac vise ne ucestvuje u trkama.
isti problem cu i ja imati kad Rossi prekine da vozi u motoGP. nema sanse da cu ikad moci da pratim to takmicenje sa istom zeljom kad njega vise ne bude tu...
Odlična trka, bilo je svega, preticanja, dobre i loše taktike, čeka se sljedeća..
Vetel izgorio malo od želje da se trka sa jačim, malo zbog loše taktike.
ICEMAN pametno, odlična vožnja, možda se moglo i malo više da su ga ranije vratili na S..
Ferari, vrlo dobar 4!!
![]()
Lijepo ih je vidjet ovako, bez mrkih pogleda, izbjegavanja i td... (kao kod nekih)
Mada i Arrivabene mi se svidja, cini mi se da bas razumije koliko psiha utice na sve i daje neku pozitivnu energiju koja je itekako potrebna timu i vozacima![]()
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks