ko je koliko napredovao u odnosu na proslu godinu u australiji...po ovome ispada da je ferrari cak izgubio u odnosu na mercedes i wiliams...
Kako dominiraju feraristi,fino se kimi napunio.
ko je koliko napredovao u odnosu na proslu godinu u australiji...po ovome ispada da je ferrari cak izgubio u odnosu na mercedes i wiliams...
i meni je cudno...ali ovo su poredjenja pol pozicija timova u odnosu na proslu godinu.... e sad wiliams je tokom sezone napredovao dosta, a ferrari mislim da nije odvozio najbrze vrijeme na ovim kvalifikacijama....
generalno su kvale Ferrariju problematicne.
vidim da u zadnje vrijeme apostrofiraju to da moraju da nadju nacin da budu brzi tokom kvalifikacija da ne moraju da nadoknadjuju to u trci.
ne svidja mi se sto su nastavili i na ovoj trci da prave greske oko strategije kao i proteklih sezona.
prvo su u kvalifikacijama napravili gresku misleci da je Vettel siguran na trecoj poziciji, a sjutra u trci su malo kasnili sa njegovim ulaskom u box.
imali su srece da Rikardo zadrzi Masu nakon njegovog izlaska inace bi kasnije imali veliki problem da ga preteknu na stazi, uprkos tome sto su imali vecu brzinu.
nadam se samo da ce se na ovom zavrsit sa tim losim odlukama.
nisam siguran da je bas rikardo pomogao fettelu.... fettel je vozio najbrze krugove cim se massa sklonio sa puta...vjerovatno bi bila manja razlika dosta ali mislim da bi izasao ispred mase...
sto se tice kvalifiakcija, fettel je kiksao brzi krug i odustao je...u prva dva sektora je vozio losije nego u prvom krugu koji se racunao... da nije htio da pokusa ne vjerujem da bi izalzio na stazu...
Pomogao mu je taman toliko koliko je Vettelu bilo dovoljno da izadje ispred.
Onih 4-5 sekudni koje je Vettel imao su napravljene kasnije.
Nakon izlaska iz boxa, Vettel je imao mozda nekih pola sekunde-sekundu prednosti.
Sjecam se da je dosta gusto bilo.
jesam li što slagaosigurno nije plaćen toliko jer je dobar vozač
![]()
She is only here to annoy herself!
Чуди ме да нема Хакинена на листи
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk 2
Sate sate sate
Ne vjerujem da vettel ima samo 45, krajem 2014 je bilo da su kimi i vettel bili u top 200 najbogatijih ljudi u svajcarskoj, obojica izmadju 175 i 200 miliona.
A isto tako su i za Ralfa rekli da ima 150 miliona funti.
"We won in Melbourne by about 30 seconds to Ferrari," he is quoted by Universo.
"If you consider where they were last year, that is quite impressive.
"We can see from GPS that their engine is very powerful and the car is very good. I think it's only a matter of time before they reach us, because Ferrari as a team has everything you need to do that," added Wolff.
TAKUMI
Wolf is passing ball in they courtyard.
Kako vide preko GPS-a da im je motor "powerful",živo me zanima?
Da nijesu "instalirali kameru u klipove"
James Tiberius Kirk
Ovaj Ferkan je odlican, lezi i drzi:
Odavno nisu imali ovakav bolid.
TAKUMI
a zasto bi palinjao? mislim, nije rekao vjerovatno nista sto je nerealno.... svi znamo sto je GPS, ali ne onaj blueverry i slicni sto mi koristimo, nego ko zna koliko ksotaju sistemi koji oni koriste, i koliko su precizniji... i sad cistom matematikom mozes da racunas neke stvari na osnovu tih podataka....nadjes neku referentnu poziciju dje oces da uporedis mercedes i ferrari...npr neku tacku od koje ide full throttle, pa onda vrijeme i brzinu na kraju nekog pravog dijela...
sad da li oni rade ovako nesto je pitanje, i da li su im dostupni podaci drugih timova....ali budite sigurni da svako pazi na konkurenciju, vjerovatno i na nacine koji nama nikad ne bi pali na pamet... a sto se tice motora, mozda nije sve do njega, ali eto ferarri je na nivou wiliamsa koji po ugvoru ne dobija motor sporiji 0.3s od onogo koji koristi mecka...
mozda lupam sad, ali je sigurno da oni svi znaju mnogo vise nego sto prensoe gledaocima....
p.s.
mozda na kraju isti taj wolf taman palinja sve nas koji cekamo da cujemo tako nesto![]()
Ovaj Kimi je legenda
Wolf prdnjavi,ako smijem tako reci. Moze samo da vrsi pretpostavke,i da nagađa,a ovo što je reko je čista prdnjava.
Izvinjavam se na rečniku.
Sent from China!
James Tiberius Kirk
EKV, Benz kaze da su im motori isti (Benzu i kastumerima).
TAKUMI
Odavno se suskalo da Merc priprema V6T,i cak je bila prica da su imali budzet od 1.000.000.000 eura za razvoj motora (e sad koliko je to realno-pitanje je,ali sigurno nisu stedjeli).
Sto se GPS-a tice,mogu oni lagano da izmjere za koliko vremena Ferrarijev bolid predje on neke tacke dje nabijaju full gas,pa do tamo neke tacke dje koce.
Kad tome dodaju koliku G silu generisu u krivinama itd,itd,lako vide dje je ko,i koliki ko ima potencijal.
Toto naravno prebacuje loptu u Ferrarijevo dvoriste-nema sanse da se tako lako nadoknadi ovaj nedostatak,a i pitanje je jos uvijek koliko Ferrari realno zaostaje za Mercom,jer je Australija mozda najirelevantnija staza po tom pitanju.
Moze da se desi da vec u Maleziji ne budu mogli da se sastave sa sobom,a moguce je da ozbiljno priprijete Benzu.
Da sam na njihovom mjestu,eksperimentisao bih sa vecim "downforce"-om,jer skoro 15km/h vise na pravcu u odnosu na Merc im nista ne trebaju ako su na ustrb kocewnja,trakcije u krivinama i na izlazu iz krivina-mada,oni znaju najbolje.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks