Page 56 of 1402 FirstFirst ... 646525354555657585960661061565561056 ... LastLast
Results 1,376 to 1,400 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Uha sta radi g. Vucic na RTS...
    Njemu ucesce na TV izgleda sluzi za katarziranje...
    Covek lepo sve zna, svaki podatak o bilo cemu u Srbiji, o svemu je kaze on odgovoran,a nasi opstinski Organcici ne znaju ni sta su potpisivali, ni sta se radilo ni..cus odgovornost sta je to..
    e, da, sad ce crnogorski politicari i funkcioneri u nekretnine - beograd na vodi...

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 17-03-15 at 21:24.

Thanks Thanks Given 
    384
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    351 Posts

da nas oce neko sravniti ili nesto.Pih
    Jos ovi ulijecu u operacionu salu,da nisu bili voljni da operisu mozda.
    Boze kakvo je ovo dno dna.
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    159
    Thanks Thanks Received 
    95
    Thanked in
    63 Posts

Quote Originally Posted by .Bole View Post
    da nas oce neko sravniti ili nesto.Pih
    Jos ovi ulijecu u operacionu salu,da nisu bili voljni da operisu mozda.
    Boze kakvo je ovo dno dna.
    Pa kad mogu oni u kbc da ulete,sta je problem sa starobarskom bolnicom koja ima 2-3 strazara? salu na stranu, treba tu da radi neka prijava posto su ovi potpisani za taj napad,od ranije poznati muriji. E sad treba momke adekvatno "nagradid" za to djelo,ali sto cisto sumnjam da ce bit slucaj.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Naravno da nece...

Imamo ubice koji setaju slobodno gradom a ne neke koji su uletili i razvalili bolnicu... Kod nas ce pojam tragedije bit' samo kad bude neko visestruko ubistvo... Ovo ostalo je sve 'lagano'...
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    ^ Pitanje dana kad ce se desit' tragedija?

A ovo nije tragedija? A prosli put nije bila tragedija?

Kakva tragedija treba da se desi da bi se nesto uradilo?
    To sto se ova raspustena djeca tamane izmedju sebe i nije tragedija klasicnog tipa. To su propaliteti koji ne znaju nista drugo sem da glume revolverase.Ovaj maloljetnik je odavno poznat organima reda kao i ovaj ranjenik, tako da je ovo izmedju njih bilo i ocekivano.To citav grad zna sem policije koja se pravi mutava i koja je na poljubac sa svima njima.
    Tragedija ce da bude kad neko nevin strada, ni kriv ni duzan kao npr sto je mogao metak juce da promasi i pogodi neko dijete, trudnicu itd.
    Problem je u drustvu i omladini, sto su u 90% slucajeva krenuli stranputicom.Tako da se slazem da je u pitanju jedna Opsta Tragedija i posrtanje drustva.
    Last edited by mok4; 18-03-15 at 10:50.
    Ad astra.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Tragedija se vec desava... Tragedija sto se svi ti balavci i kreteni pucaju medju sobom U CENTRU GRADA, U SRED BIJELA DANA.

Zato kad nastrada neko nevin nece ni bit' cudno, samo ce bit' pogresan sticaj okolnosti... Nedavno je bilo kod tri kule.. najprometniji dio grada... Sad pored vrtica dje su mogla da budu djeca od 4-5 godina okolo... To sto se oni ubijaju medju sobom, zabolje me patka ali neka idu po njihovim kaficima i neka tamo otvaraju glavu jedno drugom a ne kroz grad.. Ali to je takva sorta degenerika da je ta paznja po centru grada bitnija od samog cina koji rade... Takve ne treba ni u zatvor drzat' nego ih protjerat' iz zemlje pa kad isto naprave u nekoj normalnoj zemlji onda ce gledat svijet' sa druge strane resetaka.. Ili tamo na bliski istok pa da ih iskidaju na komade kakvom sabljom...
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Zakone treba uvesti nove i promijeniti postojece.Sagraditi jos jedan zatvor i problem ce biti rijesen.
    Oni juce demolirase hol bolnice i dobise prekrsajne prijave.
    Ono sto mi najteze pada je to sto je skoro sva policija dolje listom na poljubac sa njima.Valjda ne smiju da im se zamjeraju.
    Ad astra.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ja mislim da bi trebali tog maloljetnog decka koji je pucao da odvedu u kbc pored ranjenog momka, da 24 sata bude uz njega i da pomaze medicinskom osoblju. Tu djecu treba pomiriti i pokazati im sta su ljudske emocije, animalnog nagona sigurno imaju previse....
    U CG sve neka muka, tuk na utuk...pa se izresetaju cim ranjeni ustane.. Tacno su oni plemenski pomiritelji bili pametniji i emotivniji no sva danasnja 'savremena' CG...
    Stanje u CG po tom pitanju mi lici na vic o Perici i ludoj familiji...
    Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 18-03-15 at 11:19.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by mok4 View Post
    To sto se ova raspustena djeca tamane izmedju sebe i nije tragedija klasicnog tipa. To su propaliteti koji ne znaju nista drugo sem da glume revolverase.Ovaj maloljetnik je odavno poznat organima reda kao i ovaj ranjenik, tako da je ovo izmedju njih bilo i ocekivano.To citav grad zna sem policije koja se pravi mutava i koja je na poljubac sa svima njima.
    Tragedija ce da bude kad neko nevin strada, ni kriv ni duzan kao npr sto je mogao metak juce da promasi i pogodi neko dijete, trudnicu itd.
    Problem je u drustvu i omladini, sto su u 90% slucajeva krenuli stranputicom.Tako da se slazem da je u pitanju jedna Opsta Tragedija i posrtanje drustva.
    Tragedija je sto se oni tamane u sred dana na najprometnijim dijelivima grada, a mi kazemo boli nas uvo. Nije to vise oce li se desiti nego kada. Tragedija je sto mi kazemo nema veze dok je medju njima, a gledamo dje da parkiramo automobil i je li sta ostalo u automobilu da ne ostanemo bez toga i stakala na vozilu, hoce li nase vozilo biti kolateralna steta ili ce nas pogoditi zalitali metak.
    Ali super sto imamo zajedljive komentare na drzave okruzenja ili africke i centralnoamericke drzave

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Pa kad niko nece bliznjem emocijama da pomogne, no svi svoje doopentze, a za druge ' na trupac presijeci'. Cime sjeci, i kako, e tjorak.. Najsirovijem djetetu se pruzi ljubav i prijateljska ruka zajednice ako je vec nije u kuci osjetilo pa podivljalo u okruzenju divljaka.. Skolstvo, drustvo, sve isti kalup.. Ovu djecu ako ne zblize, sa kaznama na cg nacin samo ce za koji mjesec, godinu, zaista izazvati kolateralnu muku drugima, kad tad.. Ni da je milijardu crnogoraca pa nekoliko njih manje vise - nebitno...
    Tja...
    Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 18-03-15 at 11:40.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Ne boli direktno nas uvo, nego organe reda koji bi trebali takve stvari da sprecavaju a ne da se lizu sa njima.
    Ad astra.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Kao sto je receno... svi se oni za policijom ljube kad se vide... Nisu to 'krimosi iz sjenke' i sl. Sve se zna. Znaju i 'najobicniji gradjani' a ne policija. Svi sve znaju samo niko nista ne radi. Niti ima ikakvog izlgeda da ce bit' kakvih promjena na tom planu...

Bilo je i vise protesta u vise gradova u poslednje vrijeme... Ne bih rekao da je ista postignuto...

Situacija sve gora, iz dana u dan. Kao neki los film iz nebrojeno mnogo nastavaka... Samo sto je realan i ljudi stvarno stradaju. Pa i neduzni. Ne treba da nabrajam koliko je i do sad puta nastradalo nevino lice koje se slucajno naslo na 'putu metka' a kako stvari stoje, takve situacije ce se sve cesce desavati... Sta treba da se desi da bi se nesto promjenilo, ne znam.
    Do Not Disturb.

temp Guest

Thanks Thanks Given 
    9,764
    Thanks Thanks Received 
    6,075
    Thanked in
    2,320 Posts

Eo i Leka pravi novu stranku... Šta bi sa onom idejom o forumskoj, lagano bi uzeli 10%... Prijavljujem se za mjesto vozača...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

evo u Pljevljima neka djevojka zadavljna u restoranu ladno.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

evo i tijelo nekog momka nadjeno u Limu..
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    2012 godine u martu Nelt/Nergelia raspise konkurs za 20 radnih mjesta. Od magacionera i vozaca, do agenata prodaje, ja se prijavim za regionalnog agenta tj. menadzera regije. Nikad nikakvog iskustva ja u prodaji nijesam imao, ali reko hajde da probam, ako vec mogu biti u NK, da ne placam stanove po CG cijeli zivot, cuo dobre im plate, sluzbena auta, mogucnost napredovanja.

Medjutim prijavi se preko 2500 ljudi tj. preko 100 po radnom mjestu. Prvo smo imali pismene testove organizovane na UDG, pa onda eliminacione razgovore svake nedelje sa nizim menadzmentom, pa visi menadzment, pa onda direktori i na kraju generalni direktor. Svaki put po 15-20min do pola sata, trik pitanja, testovi rada pod pristiskom itd. Za ovog menadzera regije sto sam se prijavio kod generalnog direktora na razgovor 10 kandidata na 1 radno mjesto, i pricamo jedno 20 min ja i direktore covjek mi daje hemijsku olovku i govori prodaj mi 5000 komada ove hemijske za 2 min i pokrece stopericu na telefon. Posle minut ipo ja njemu prodam 10 000 I on mi kaze dosad ste najbolji bili javice vam se sekretarica. To je bilo u petak, mene u ponedeljak ujutro zove sekretarica i govori kako sam primljen i kako se trenutno vrse pregovori oko uvodjenja nekih novih proizvoda kad se to zavrsi trening imam 15 radnih dana i krece se sa radom. Ja kontam brzo ce to Kad me nijesu zvali posle 20 dana ja sam fino sisao da odradim sezonu. Oni su me zvali 21 avgusta(2 dana poslije bokeske noci i skoro 5 mjeseci od kad su mi javili da sam primljen) da mi kazu da treba da pocnem da radim za 7 dana Samo sam ih pozdravio tada, posle me zvali smarali o jadu radili... No nebitno.

Ono sto je bitno je da nema veze koliko se ljudi prijavilo ili koliko ti je radno iskustvo. Bitno je da kad odes na razgovor na posao nijesi glista nego da sarmiras i odises samopouzdanjem i znanjem. Kad bi ljudi razmisljali koliko se ljudi prijavilo i ko se prijavio, nikad niko CV poslao ne bi. Sreca nikakve veze nema.
    U dosadasnjem profesionalnom iskustvu imao sam prilike da intervjuisem preko 1000 kandidata za razlite pozicije. Od konobara, kuvara, sankera, recepcionera, chekera, menadzera, cistacica itd. I kad ti dodje tip koji je nakitio CV, ti mislis pa zbog cega ovaj lik ne ide za Google da radi nego kod nas dolazi, pa onda taj tip ne umije da progovori, razvlaci se ka' zvaka, i kaze NE ZNAM ili Nijesu nas ucili, dodje ti da ga isklepas.

Covjek koji je na mene ostavio najveci utisak je jedan konobar iz Pirota. Stavio covjek u CV da prica 4 jezika, i ja reko vidi sto me shteluje covjek, opet neki pacijent. Pocnemo mi razgovor i ja ga pitam za jezike i on me pita na kojem jeziku zelim da nastavimo razgovor. I pricao je sva 4 tecno i predobro. Ne treba da kazem da je taj momak imao 3 konobarske plate, da je svaku jahtu u BD on radio sa svojom ekipom, i nosio kuci po 15-20 000 po sezoni. Ali dodju tuljani iz NK ili CT, i prvo im je pitanje na razgovoru kolika je plata pa posle toga koliko se radi

Kod mene je situacija bila da prvi poslodavac zakaže razgovor u nekih 10 sati. Dođem na vrijeme, zatičem pun hodnik, u redu minimum 50 ljudi, ispostavlja se da razgovor nije razgovor već grupni "razgovor" đe se ulazi u kancelariju u grupama od po 10. Nakon 40-50 min čekanja ulazim sa mojom grupom svjestan da nema ljeba od toga al' reko' kada sam već tu da vidim i to čudo, unutra poslodavac nam daje odštampane CV-jeve koje smo mu poslali da ih izčitamo pred njim, ispostavilo se da je zagubi par CV-jeva iz moje grupe među kojima je i moj, tu već shvatam koliko je firma ustvari ozbiljna. Nakon čitanja CV-jeva završava se razgovor, ulazi sljedeća grupa.

Kod drugog poslodavca suprotna priča, sve pod konac, sve na vrijeme, iako na samom startu saznajem da mi posao ne odgovara, radno vrijeme se poklapa sa fakultetom, djevojka sa kojom sam imao razgovor, inače vlasnica firme me zadržava nekih 20-ak min.
    Zanimljiva činjenica, vlasnica druge firme je živjela u USA i iz nekog razloga odlučila je da se vrati ođe, a vlasnik prve je "biznismen" koji je procvjetao 90-ih.

Quote Originally Posted by Maja View Post
    khm... jeste li gledali zemlju obecanja?
    Jedan od aktera sa onim "nemam ja pojma, brat, kum, nije moja duznost", moze ladno pecno uz kez za najvecu drzavnu funkciju cg.

Hvala Lepo
    Sigurno je da ne bi bio lošiji od ovih.
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Maloljetnik osumnjičen za ranjavanje Popovića pušten da se brani sa slobode

http://www.cdm.me/drustvo/hronika/maloljetnik-osumnjicen-za-ranjavanje-popovica-pusten-da-se-brani-sa-slobode
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Boze sacuvaj... Kakav primjer za sve mlade 'nade' kako sve prolazi bez posledica... Cak i pucanje/ranjavanje iz vatrenog oruzja na 30 metara od vrtica...

Only in Montenegro.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    6,275
    Thanks Thanks Received 
    14,081
    Thanked in
    5,354 Posts

Je li moguce ovo? Tacno zasluzujemo da nas presade u Afriku nedje, tu nedje pored Nigerije da nas bače. Tu smo nedje po svemu.

Thanks Thanks Given 
    776
    Thanks Thanks Received 
    128
    Thanked in
    67 Posts

Nista ajmo sad da se rokamo po ulica.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Koliko god se kukalo na raska konjevica i policiju, mislim da je tuzilastvo hiljadu puta gore, sa sudstvom na korak od njega

Thanks Thanks Given 
    776
    Thanks Thanks Received 
    128
    Thanked in
    67 Posts

Ljudi cesto mjesaju oblast djelovanja policije i sudstva.

Sudstvo je rak rana ovog drustva.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Ljepota.
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Do Not Disturb.

Page 56 of 1402 FirstFirst ... 646525354555657585960661061565561056 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)