Aoooooooooooooo majko mila....
Okranski broj (RON - Research Octane Number) je izmišljena veličina (nije fizička veličina kao npr. N za silu, K za temp....) i opisuje - definiše sklonost goriva ka samozapaljenju - detonativnom sagorijevanju. Kod benzinskih motora detonativno sagorijevanje je nepoželjno - za razliku od dizela - cilj je da se smješa zapali varnicom sa svjećice u trenutku kad klip dođe u gornju mrtvu tačku - tj. malo prije - ugao predpaljenja koji se šteluje) i što je veći RON manja je sklonost ka samopaljenju.
Znači veći RON možeš ga gurat u motor sa većom kompresijom, tj. veća snaga motora.
Nema nikakve veze sa toplotnom moći goriva ni brzinom sagorijevanja...
Bolje imat no' nemat....
Kako nece kad je dollar 94,3.
TAKUMI
Salmajster, sam se pobijas. Procitaj sta si napisao. Kakvu BRZINU sagorijevanja pominjes? Izgubio si se u pojmovima...
clickprint i stampa se
Salesmajster ti je sve objasnio.
TAKUMI
Opet je barrel dobio rock bottom. A gorivo kod nas?
TAKUMI
haha vidjecemo za 10 dana
Mmmm. ocekujem dolje 3 centa.
![]()
Renault
kod nas od utorka gore par cenata...
Barrel dead low, $43. Kod nas gorivo 1.20.Ko tu koga jebe??? Zasto svi cute?
TAKUMI
Briga nas. U CG se voze samo kola "totalni full" - koza, klima, lamperija, svaki nacin.... Mi jednostavno nemamo losih auta (ciji bi se vlasnici zalili na cijene goriva kod nas).
A, uostalom - i gdje bi mogli da se vozimo? Fino je vrijeme - pravo za trip do Budve. Ups, ne moze se do Budve. Onda sjedi u PG i cuvaj gorivo.
Kad je bal, nek se i princeza poj****e
^^ sarkazam (da ne bude zabune)
Moja jedna misao prijeti da bude citiranija od Njegoša, a doslovice glasi:
"Kukala nam majka kakvi smo, dobro nas je i 600 iljada..."
Koliko ce skociti od ponoci?
Ide dolje 2 centa.
Renault
naVta?
http://m.cdm.me/carouselconcept/prik....php?id=345846
Sent from my Kauč using Daljinski
E pa show
A ovo je sramota.
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks