Meni to zvuci kao obicno trgovanje, nista drugo. Ukrajinska prica prijeti da se prelije na evropu, odnosno sve drzave u njoj moraju da se odluce na koju ce stranu, jer ovo je poslednja pregrupacija pred (ne)izvjesno finale nato-a i Rusije. Ne znam koju ce formu imati taj okrsaj, nadam se ne neku apokalipticnu, ali bice ga sigurno. Dakle, poslali su se signali sa zapada da Balkan mora jasno da zauzme stav i odluci se na koju ce stranu, ali to automatski zemljici kao sto je CG daje mnogo bolju pregovaracku poziciju u pristupnim pregovorima, jer pregrupacija upravo pocinje i nema previse odlaganja. Ali da nasa zemljica prilikom takvog ulaska u alijansu ne bi prosla isuvise jeftino, mora prvo da joj se opale po koji ovakav samar, kako bi se podsjetila da ona ustvari treba da juri ka nato-u, ne obratno (iako je upravo obratna situacija trenutno). Moje misljenje da ce brzo zapad promijeniti politiku i znatno ublaziti svoj pristup pitanju prosirenja, jer za to vrijeme Putin i Rusija ne spavaju, vec uveliko lobiraju po svim zemljama Evrope i u svakoj vec imaju dosta dobro pozicionirane svoje proruske partije.
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Bookmarks