Page 697 of 2534 FirstFirst ... 19759764768769369469569669769869970070170774779711971697 ... LastLast
Results 17,401 to 17,425 of 63350

Thread: [AUTOMOBILIZAM] Pitajte...

Thanks Thanks Given 
    2,048
    Thanks Thanks Received 
    1,403
    Thanked in
    842 Posts

Mene zanima sledece desi se nedaj boze ali s obzirom na nedavna desavanja kod nas sasvim realna situacija,parkiras auto i neko auto do ode u vazduh(kao ona dva u bloku V) da li imas pravo na nadoknadu stete i od koga ili samo u slucaju kaska ?
    Sent from Lumia 925 using tapatalk
    Satelitski resiveri/oprema

Thanks Thanks Given 
    9,424
    Thanks Thanks Received 
    6,871
    Thanked in
    2,704 Posts

samo u slucaju kaska, za ostalo si ga bukvalno izdimio.

Thanks Thanks Given 
    191
    Thanks Thanks Received 
    675
    Thanked in
    363 Posts

I to s dvije ruke da se ne iskrivi slucajno

Sent from my Kauč using Daljinski

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

aj i ja da pitam,kad kupujem auto od covjeka, on se ne vodi na saobracajnu, ali ima kupoprodajni ugovor na svoje ime, i ja ga kupim, pravim novi kupoprodajni sa njim ili mora onaj na koga se vodi u saobracajnu da mi napravi kupoprodajni ugovor?

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    98
    Thanked in
    47 Posts

mora da ima punomoc u kome pise dA moze da proda auto u ime vlasnika itd.

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,782
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by darko cfc View Post
    Mene zanima sledece desi se nedaj boze ali s obzirom na nedavna desavanja kod nas sasvim realna situacija,parkiras auto i neko auto do ode u vazduh(kao ona dva u bloku V) da li imas pravo na nadoknadu stete i od koga ili samo u slucaju kaska ?
    Sent from Lumia 925 using tapatalk
    Imao bi pravo naknade od pocinioca a to ti je bas nikad
    f6

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    24 Posts

Quote Originally Posted by kEDOWN View Post
    aj i ja da pitam,kad kupujem auto od covjeka, on se ne vodi na saobracajnu, ali ima kupoprodajni ugovor na svoje ime, i ja ga kupim, pravim novi kupoprodajni sa njim ili mora onaj na koga se vodi u saobracajnu da mi napravi kupoprodajni ugovor?
    Moras sa onim iz saobracajne....a ja da sam na njegovo mijesto bi vas obojicu poslao u 3pm i trazio da me ne uznemiravate vise. Ljudi voze uglavnom lamine dje je prenos do 100 eura i nece da prenesu na sebe. Dostinji se desilo da pravi vlasnik bude odsutan, odapne, jednostavno ih odjebe ili sta vec i ne mogu registrovati auto....ne znam vrijedi li to cimanje toliko.

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

Pa ja iz toga razloga i pitam jer bih ga prevodio,a znam da je u zadnje vrijeme nesto mijenjano oko tij propisa.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    26
    Thanked in
    9 Posts

Quote Originally Posted by jooly View Post
    Moras sa onim iz saobracajne....a ja da sam na njegovo mijesto bi vas obojicu poslao u 3pm i trazio da me ne uznemiravate vise. Ljudi voze uglavnom lamine dje je prenos do 100 eura i nece da prenesu na sebe. Dostinji se desilo da pravi vlasnik bude odsutan, odapne, jednostavno ih odjebe ili sta vec i ne mogu registrovati auto....ne znam vrijedi li to cimanje toliko.
    Sa licem(br1) iz saobracajne moras.Jedino i samo ne, ukoliko ga je lice (br2) kupio od br1 reg i preveo ga odmah na sebe i nije mijenjao tablice i saobracajnu jer auto reg .
    Nakon isteka registracije ti lice br3 kupujes auto od br2 i onda ti ne treba nista br 1 jer ga ovaj preveo na sebe u poresku ali nije sredjivao tablice i saobracajnu.Ovo je slucaj ako taj tvoj prodavac vozio auto manje od god dana(tj nije ga reg nakon isteka reg koju br1 napravio).
    Prevod treba odraditi,covjek gore objasnio zbog cega.Jer si jedino tako siguran,a nije pretjerano skup.

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    24 Posts

Saobracajna dozvola je dokaz vlasnistva, tako da moras sa onim prvijem pa ti vidji mozes li ga ufatiti. A takodje ti on moze reci da je on vec jednom prodao auto i kad bi ga ponovo prodao da bi napravio nesto protivzakonito....ipak najbolje ti je da se oko ovako ozbiljne teme raspitas u agenciji za prenos.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    577
    Thanked in
    416 Posts

Ljudi ima jedan prodaje fiat pandu na autodiler 2008 godiste, 1.3 multijet, presao 110 000, cijena 3500 eura. vrijedi li to auto toliko para, da li da se upustam u trgovinu?

Послато са GT-S7582 уз помоћ Тапатока

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

A ako se slozi vlasnik iz saobracajne da se ne mora prevodit onda ide samo kupoprodajni jel tako, dje je to najeftinije ovjeriti,kod notara ili u ove kuce sto vrse registraciju?

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    98
    Thanked in
    47 Posts

Quote Originally Posted by AR156 View Post
    Sa licem(br1) iz saobracajne moras.Jedino i samo ne, ukoliko ga je lice (br2) kupio od br1 reg i preveo ga odmah na sebe i nije mijenjao tablice i saobracajnu jer auto reg .
    Nakon isteka registracije ti lice br3 kupujes auto od br2 i onda ti ne treba nista br 1 jer ga ovaj preveo na sebe u poresku ali nije sredjivao tablice i saobracajnu.Ovo je slucaj ako taj tvoj prodavac vozio auto manje od god dana(tj nije ga reg nakon isteka reg koju br1 napravio).
    Prevod treba odraditi,covjek gore objasnio zbog cega.Jer si jedino tako siguran,a nije pretjerano skup.
    Moze da ga prevede i u slucaju da je ovaj sto se saobracajna vodi na njega dao ovome drugome punomoc ovjeren od notara u kome pise da moze da u ime vlasnika proda vozilo,prevede na trece lice,napravi novi kupoprodajni itd. Ukoliko nema punomoc,onda iskljucivo sa ovim sto se saobracajna vodi na njega.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,610
    Thanked in
    2,718 Posts

Kolega mi ima Audi A2.
    Đe može poći da ga pregledaju kako treba i "hardverski i softverski" u PG ili NK?
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Bolje prevedi to. Ne znam je li se sta mijenjalo od ovog kupoprodajnog ugovora kod notara ali kako je prije bilo
    Ne mozes izaci vozilom iz drzave bez ovlascenja koje vlasnik treba da potpise, u slucaju udesa osiguravajuca kuca treba potpis lica sa saobracajne, saobracajna i tablice se podizu licno.
    Iskreno ne volim ni za svoje papire stojim u redu po sat vremena, a ne nekome ko je kupio vozilo od mene.
    Sta ako hocu na odmor nedje 15 dana, a ne mogu otici jer mi stize svaki dan sms kako ne moze da vozi, i na kraju mozes da doneses tablice i saobracajnu u hn jer auto je neregistrovano 20 dana. Ne, ne mogu, prevedi auto na sebe

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    24 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Bolje prevedi to. Ne znam je li se sta mijenjalo od ovog kupoprodajnog ugovora kod notara ali kako je prije bilo
    Ne mozes izaci vozilom iz drzave bez ovlascenja koje vlasnik treba da potpise, u slucaju udesa osiguravajuca kuca treba potpis lica sa saobracajne, saobracajna i tablice se podizu licno.
    Iskreno ne volim ni za svoje papire stojim u redu po sat vremena, a ne nekome ko je kupio vozilo od mene.
    Sta ako hocu na odmor nedje 15 dana, a ne mogu otici jer mi stize svaki dan sms kako ne moze da vozi, i na kraju mozes da doneses tablice i saobracajnu u hn jer auto je neregistrovano 20 dana. Ne, ne mogu, prevedi auto na sebe
    Prije 6-7 godina nisam htio prodati auto nekom Srbijancu jer ga on nije mogao prevesti na sebe a ja sam znao da cu biti van drzave kad istekne registracija. I jos covijek uporan, ljuti se, nije mu jasno jer je i dobru cijenu nudio. Poslije sam ga trsio u Kotor kod jednog kolege koji je sam odma rekao da ce prevesti na sebe.
    Ne treba mi da me neko sjutra kune, uznemirava familiju itd...ili nedaj Boze nagrdi koga, pa jos u inostranstvu i recimo pobjegne. Kakva bi to pizdarija bila, interpol bi se ukljucio....zato ljudi prevodite, kupite 80 eura jeftinije auto i mirno spavajte i vi i prodavac.
    Last edited by jooly; 21-02-15 at 13:12.

Thanks Thanks Given 
    10
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    14 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Kolega mi ima Audi A2.
    Đe može poći da ga pregledaju kako treba i "hardverski i softverski" u PG ili NK?
    U NK kod Bjeletića da ga vidi na dijagnostiku a ostalo vidi nedje u PG

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Prilikom kupovine auta, treba napravit kupoprodajni i uvjerit ga kod notara. E sad, placa se neki porez na vrijednost auta.
    Kako? Sto?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    990
    Thanked in
    534 Posts

5% procjenjene vrijednosti ako ga prevodis..koja obicno veze sa vezom nema i obicno je veca od trzisne cijene auta...nekad i duplo :-)
    doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,782
    Thanked in
    1,594 Posts

Napravite punomocje, ovjerite 3e u osnovni i on registruje, podize saobracajnu,vozi,prodaje ako oce, a vas ne mora da zove. I vi ste mirni

Sent from my iPad using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Mi kupujemo. Nece on punomocje kako sam ga ukapirao, nego kupoprodajni. Sto se placa tu?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

10e kako kod koga, kod notara, tu se navodi prodavac ime prezime itd koliko je auto prodao para i kome tvoji podaci i to.

Sent from my Lenovo S650 using Tapatalk 2
    Renault

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Prilikom kupovine auta, treba napravit kupoprodajni i uvjerit ga kod notara. E sad, placa se neki porez na vrijednost auta.
    Kako? Sto?
    Sa ugovorom i fiskalnim racunom od notara/agencije ide se u poresku upravu na Drac, prizemlje, salter lijevo.

Predas dokumenta, kazu ti da dodjes za 7 dana da podignes resenje. E u tom resenju ti pise koliko ti je procijenjen taj auto i 5% od te vrijednosti se placa porez. (Catch 22 - da bi saznao koliko ce procijeniti auto moras da predas papire (nece da kazu prije toga nista), a kada donesu resenje - MORAS platiti u roku koji pise u resenju (cuveno "ZALBA NE ODLAZE RESENJE - TJ. PLACANJE POREZA"). Kad uplatis - poneses im uplatnicu i resenje i onda ti udare pecat na resenje.

Sa tim pecatiranim resenjem ides u agenciju (Lojd Montenegro, Sisevic.....) da prevedes auto na sebe.
    To je uglavnom to.

E sad, svojevremeno kad sam kupio auto od druga (Swift 2 godine star), procijene ga na 9170 eura!? A tada je bas bila neka akcija u Prokom (pola grada bilo oblijepljeno - bilbordi) - novi Swift za manje od 10k eura.
    I tada sam morao platiti 5% od 9170 eura (458.50 eur).

Thanks Thanks Given 
    1,764
    Thanks Thanks Received 
    617
    Thanked in
    465 Posts

Default Pitajte

Valjda se procjena radi po katalogu koji koristi carina, osiguravajuce kuce... I na to lupe 5%.

U Srbiji 2.5... http://www.registracija-vozila.rs/10...rodajni-ugovor

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    389
    Thanked in
    249 Posts

kakva je procedura kada se kupi novo auto? zadnji put sam sebe sa novim castio 1984 pa pretpostavljam da se mngo sto promjenilo . ako je cijena sa pdv-om kod prodavca sta ja jos placam ?
    hvala

Page 697 of 2534 FirstFirst ... 19759764768769369469569669769869970070170774779711971697 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)