samo u slucaju kaska, za ostalo si ga bukvalno izdimio.
Mene zanima sledece desi se nedaj boze ali s obzirom na nedavna desavanja kod nas sasvim realna situacija,parkiras auto i neko auto do ode u vazduh(kao ona dva u bloku V) da li imas pravo na nadoknadu stete i od koga ili samo u slucaju kaska ?
Sent from Lumia 925 using tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
samo u slucaju kaska, za ostalo si ga bukvalno izdimio.
I to s dvije ruke da se ne iskrivi slucajno
Sent from my Kauč using Daljinski
aj i ja da pitam,kad kupujem auto od covjeka, on se ne vodi na saobracajnu, ali ima kupoprodajni ugovor na svoje ime, i ja ga kupim, pravim novi kupoprodajni sa njim ili mora onaj na koga se vodi u saobracajnu da mi napravi kupoprodajni ugovor?
mora da ima punomoc u kome pise dA moze da proda auto u ime vlasnika itd.
Moras sa onim iz saobracajne....a ja da sam na njegovo mijesto bi vas obojicu poslao u 3pm i trazio da me ne uznemiravate vise. Ljudi voze uglavnom lamine dje je prenos do 100 eura i nece da prenesu na sebe. Dostinji se desilo da pravi vlasnik bude odsutan, odapne, jednostavno ih odjebe ili sta vec i ne mogu registrovati auto....ne znam vrijedi li to cimanje toliko.
Pa ja iz toga razloga i pitam jer bih ga prevodio,a znam da je u zadnje vrijeme nesto mijenjano oko tij propisa.
Sa licem(br1) iz saobracajne moras.Jedino i samo ne, ukoliko ga je lice (br2) kupio od br1 reg i preveo ga odmah na sebe i nije mijenjao tablice i saobracajnu jer auto reg .
Nakon isteka registracije ti lice br3 kupujes auto od br2 i onda ti ne treba nista br 1 jer ga ovaj preveo na sebe u poresku ali nije sredjivao tablice i saobracajnu.Ovo je slucaj ako taj tvoj prodavac vozio auto manje od god dana(tj nije ga reg nakon isteka reg koju br1 napravio).
Prevod treba odraditi,covjek gore objasnio zbog cega.Jer si jedino tako siguran,a nije pretjerano skup.
Saobracajna dozvola je dokaz vlasnistva, tako da moras sa onim prvijem pa ti vidji mozes li ga ufatiti. A takodje ti on moze reci da je on vec jednom prodao auto i kad bi ga ponovo prodao da bi napravio nesto protivzakonito....ipak najbolje ti je da se oko ovako ozbiljne teme raspitas u agenciji za prenos.
Ljudi ima jedan prodaje fiat pandu na autodiler 2008 godiste, 1.3 multijet, presao 110 000, cijena 3500 eura. vrijedi li to auto toliko para, da li da se upustam u trgovinu?
Послато са GT-S7582 уз помоћ Тапатока
A ako se slozi vlasnik iz saobracajne da se ne mora prevoditonda ide samo kupoprodajni jel tako, dje je to najeftinije ovjeriti,kod notara ili u ove kuce sto vrse registraciju?
Moze da ga prevede i u slucaju da je ovaj sto se saobracajna vodi na njega dao ovome drugome punomoc ovjeren od notara u kome pise da moze da u ime vlasnika proda vozilo,prevede na trece lice,napravi novi kupoprodajni itd. Ukoliko nema punomoc,onda iskljucivo sa ovim sto se saobracajna vodi na njega.
Kolega mi ima Audi A2.
Đe može poći da ga pregledaju kako treba i "hardverski i softverski" u PG ili NK?
Bolje prevedi to. Ne znam je li se sta mijenjalo od ovog kupoprodajnog ugovora kod notara ali kako je prije bilo
Ne mozes izaci vozilom iz drzave bez ovlascenja koje vlasnik treba da potpise, u slucaju udesa osiguravajuca kuca treba potpis lica sa saobracajne, saobracajna i tablice se podizu licno.
Iskreno ne volim ni za svoje papire stojim u redu po sat vremena, a ne nekome ko je kupio vozilo od mene.
Sta ako hocu na odmor nedje 15 dana, a ne mogu otici jer mi stize svaki dan sms kako ne moze da vozi, i na kraju mozes da doneses tablice i saobracajnu u hn jer auto je neregistrovano 20 dana. Ne, ne mogu, prevedi auto na sebe
Prije 6-7 godina nisam htio prodati auto nekom Srbijancu jer ga on nije mogao prevesti na sebe a ja sam znao da cu biti van drzave kad istekne registracija. I jos covijek uporan, ljuti se, nije mu jasno jer je i dobru cijenu nudio. Poslije sam ga trsio u Kotor kod jednog kolege koji je sam odma rekao da ce prevesti na sebe.
Ne treba mi da me neko sjutra kune, uznemirava familiju itd...ili nedaj Boze nagrdi koga, pa jos u inostranstvu i recimo pobjegne. Kakva bi to pizdarija bila, interpol bi se ukljucio....zato ljudi prevodite, kupite 80 eura jeftinije auto i mirno spavajte i vi i prodavac.
Last edited by jooly; 21-02-15 at 13:12.
Prilikom kupovine auta, treba napravit kupoprodajni i uvjerit ga kod notara. E sad, placa se neki porez na vrijednost auta.
Kako? Sto?
TAKUMI
5% procjenjene vrijednosti ako ga prevodis..koja obicno veze sa vezom nema i obicno je veca od trzisne cijene auta...nekad i duplo :-)
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Napravite punomocje, ovjerite 3e u osnovni i on registruje, podize saobracajnu,vozi,prodaje ako oce, a vas ne mora da zove. I vi ste mirni
Sent from my iPad using Tapatalk
f6
Mi kupujemo. Nece on punomocje kako sam ga ukapirao, nego kupoprodajni. Sto se placa tu?
TAKUMI
10e kako kod koga, kod notara, tu se navodi prodavac ime prezime itd koliko je auto prodao para i kome tvoji podaci i to.
Sent from my Lenovo S650 using Tapatalk 2
Renault
Sa ugovorom i fiskalnim racunom od notara/agencije ide se u poresku upravu na Drac, prizemlje, salter lijevo.
Predas dokumenta, kazu ti da dodjes za 7 dana da podignes resenje. E u tom resenju ti pise koliko ti je procijenjen taj auto i 5% od te vrijednosti se placa porez. (Catch 22 - da bi saznao koliko ce procijeniti auto moras da predas papire (nece da kazu prije toga nista), a kada donesu resenje - MORAS platiti u roku koji pise u resenju (cuveno "ZALBA NE ODLAZE RESENJE - TJ. PLACANJE POREZA"). Kad uplatis - poneses im uplatnicu i resenje i onda ti udare pecat na resenje.
Sa tim pecatiranim resenjem ides u agenciju (Lojd Montenegro, Sisevic.....) da prevedes auto na sebe.
To je uglavnom to.
E sad, svojevremeno kad sam kupio auto od druga (Swift 2 godine star), procijene ga na 9170 eura!? A tada je bas bila neka akcija u Prokom (pola grada bilo oblijepljeno - bilbordi) - novi Swift za manje od 10k eura.
I tada sam morao platiti 5% od 9170 eura (458.50 eur).
Valjda se procjena radi po katalogu koji koristi carina, osiguravajuce kuce... I na to lupe 5%.
U Srbiji 2.5... http://www.registracija-vozila.rs/10...rodajni-ugovor
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
kakva je procedura kada se kupi novo auto? zadnji put sam sebe sa novim castio 1984 pa pretpostavljam da se mngo sto promjenilo . ako je cijena sa pdv-om kod prodavca sta ja jos placam ?
hvala
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks