Ako ga put nanese negdje po okolnim zemljama - zasto tamo ne uraditi servis.
Imam par pitanja za vas koji vozite Mazdina vozila. Da li ste uopšteno zadovoljni sa ovlašćenim servisom Efel travel u Podgorici, da li ste ikada osjetili prevarenim i nasamarenim?
Ovo sve pitam jer mi se jedan prijatelj požalio na servis i kako su ga maltene ucijenili da će mu ukinuti garanciju ukoliko ne servisira auto na svakih 10.000km, iako u servisnoj knjizi koju je dobio kad je kupio auto, i čak na Mazdinom sajtu piše da je za njegovo auto servisni interval na 20.000km.
Njemu se upalio "podsjetnik" na displeju nekih 200km prije 10.000km da je vrijeme za servis. On je uredno pozvao čovjeka koji mu je prodao auto, i ovaj ga je savjetovao da dođe na servis. Kad je došao u servis, maltene je bio ucijenjen da ukoliko ne uradi servis na 10.000km njegova garancija će biti poništena.
Ovo čisto pitam, da vidim da li su i vas ucijenili?
Ako ima sličnih situacija, pišite ovdje, a ja ću u ime prijatelja kontaktirati i Mazdu Srbije da čujem šta oni kažu.
Ako ga put nanese negdje po okolnim zemljama - zasto tamo ne uraditi servis.
Kontaktirao bih generalnog zastupnika.
TAKUMI
A ko bi to bio?
Mazda Serbia, vjerovatno.
TAKUMI
meni su rekli da se radi na 20k do nekih kilometara mislim 100k i onda posle na 10 tako nesto...
Ali sad ja ne shvatam, koji servis? Ulje i filtere ili jos nesto?
TAKUMI
Ja sam imao isti problem sa Hondom, svudje u okruzenju je servis na 20,000 a u CG na 10,000 "zbog loseg goriva i puteva". Inace ti Efelovci osim sto su nesoji jos su i lupezi. Ladno nisu zamijenili filter od goriva na autu jer im za to treba 45 minuta a u uredno su ga naplatili skoro 50 eura i servis obavili za pola sata. Tako da ih izbjegavam u sirokom luku i servisiram auto van CG kad god je moguce. Ima Mazdin servis u Mostaru, jeftinije ce ga doci servis i put do tamo na 20,000 nego dva servisa na 10,000. Kakav su autoritet Efelovci govori i podatak da ako je neki veci kvar prijavljen na vozilu i recimo vozilo slepano i ima garanciju mobilnosti, iz Austrije zovu telefonom vlasnika vozila da potvrdi da li je stvarno vozilo imalo problema.
da..da...zamjena ulja i filtera ulja ~100€
Kao sto Fabia rece, vjerovatno je bilo zloupotreba pa ovi iz Mazde Austrija zovu da provjere.
Cesto putuje Srbija, Bosna...nakupilo se.
E sad....ja sam zvao Mazda Srbiju, covjek iz servisa mi rekao da je servisni interval a 20.000km i tacka...Kaze mi mozemo da preporucimo servis i ranije, ali stranka nije ucijenjena da mora da ga uradi zarad odrzavanja garancije.
Meni pise ovako: USLOVI GARANCIJE ... izmedju ostalog 10000 km ili 12 mjeseci.
treba uzet mazdu ili hondu pa je servisirat u okruženju... e ovo je san. al zato se vw izbrlja redovno
f6
Može ti reć servis na 100 k ili 10 godina. Pogledaj u servisnu šta proizvođač propisuje
Bolje imat no' nemat....
I ja sam vidio taj papir koji je morao da potpise kad je preuzeo auto, ali na njemu pise da je duzan da na prvih 10.000km dodje na provjeru karoserije zbog eventualne korozije, i da se tada vrsi samo provjera nivoa ulja...nigdje nije naglaseno da mora da ga zamijeni.
Ali u servisu je bila druga prica...ubjedjivanje da mora i da ce se garancija izgubiti...i covjek je naravno odradio servis.
E sada....zvao sam Efel travel i putem telefona mi je receno sasvim drugo...da ipak ne mora i da se garancija ne gubi...ali se preporucuje da se uradi zamjena ulja i filtera ulja, jer je to stvarno sitna investicija, a dobija se na dugotrajnosti jer je motor uvjek dobro podmazan, za razliku od "starog" ulja koji je usled loseg kvaliteta goriva izgubio svoju viskoznost.
Ja smatram da oni ovu pricu plasiraju svima, i kod nekoga upali a kod nekoga ne...
oni su samo prodavci i rade na procenat...sto vise "servisa" prodaju veca im je plata...
Tako rade komercijaliste i menadzeri prodaje...
U svakom slucaju je fukarski i podmuklo...pa kako god!
Last edited by DadoMonte; 14-02-15 at 13:32.
Pa OK je da se zamijeni ulje i filter svakih 10000. U cemu je problem?
TAKUMI
Problem je ako te ucjenjuju da moras na 10k a trebalo bi na 20k .....
Mada bih ja zbog sebe radio na 10k ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
1 godisnje/40000 km.
Realno ovim tempom za godinu dana cu vozit 20-25 000 km.
TAKUMI
Kombinacija nase nafte i naseg ulja, 15000 plafon.
TAKUMI
Benzinac je u pitanju, nije dizel.
Sto vam je ljudi ja na Japance ne bih to mijenjao ispod 20.000 nema sanse. Nisu to Evropska kola pa da crkava zbog raznoraznih gluposti/sitnics. 20.000 i sibaj bez razmisljanja.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks