Morah tri puta čitati ovaj ti post

MMA po meni je split = organizacija treninga, nije to neki posebni trening, nego split za 3 dana, 4, 5, ili 2 dana nedjeljno...ili po grupama Upper lower split i klasicni broscience split dje radis po jednu grupu dnevno...
Treningom nećeš ništa ubrzat lepi...Mogu ti samo reći da,
po meni, kod nas pogrešno ljudi rade, počinju sa splitom od 5 dana, đe rade poneđeljak grudi, utorak ledja, itd... Treba početi sa full body, dje svaku grupu radis u jedan dan, i tako tri puta nedjeljno...Radi se o nekoj optimizaciji sinteze proteina itd itd...čitaj...guglaj...Inače za mlade srednjoškolce mislim da je naj da osnovu steknu, ako već nisu, vratilom, razbojem, sklekovima, košarkom, fudbalom, biciklom...Pa posle teretana i splitovi i peglanje ishrane...
Ja nisam primijetio ništa nešto posebno ni kad sam radio 3 ni 4 ni 5 dana...neki drugačiji rast, veći il manji. Sve zavisi koliko mase imaš, ako ima čojek malo više, valja radit više dana, više vježbi za mišićnu grupu dnevno (da je pogodiš jer se navikla na manje napore), u suprotnom manje dana, sa manje vježbi po grupi...Odnosno klasični split što ti radiš od 5 dana sve odvojeno, ili upper lower sa po dvije vježbe po grupi 4dana, ili full body sa po jednom po grupi, ali samo 3 dana...
Imam te mase, ništa specijalno, al je meni full body i sad majka...Do duše trenutno radim neku upper lower kombinaciju...Al uvijek osnovne ili višezglobne vježbe (
squat, bench press, deadlift, military press, vratilo, razboj i sl)
Bitno je da jedeš dosta i kcal i proteina, al prati kako napreduješ smanjuj ak kreneš da se mastiš...Nauči kako ti tijelo funkcioniše, koliko ti je potrebno vježbi po mišićnoj grupi (imaš neke osnovne brojke za svaki split, plus naravno ako ti neki dio zaostaje onda ga malo forsiraš jače), sa kolikom pauzom nedjeljno...
I polako...mali ciljevi...sve to posle legne na mjesto...
I pitao si me za ruke neđe prije čini mi se...ja kad triceps pojačah masu je dobila na obimu i ovako izgledu...do duše vazda mi je bila nekako široka kad je stegnem, i kad je bila 30cm i sad...Tako da cepaj triceps, al nemoj da te ljakse tripovi hvataju sa rađenjem 10 vježbi za biceps i 10 za triceps...Svaki dio ima svoju draaž xD
Nema bolje il lošije, sve zavisi što ćeš da činiš tamo, treba li ili ne kardio, kupatilo, trpiš li gužvu il ne itd itd...
Bookmarks