Page 23 of 41 FirstFirst ... 1319202122232425262733 ... LastLast
Results 551 to 575 of 1013

Thread: Odgoj u Islamu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Izvini ako sam te uvredio nije mi bila namera , ali bi morao znati čime sam te uvredio za početak da bi moje izvinjenej bilo validno?!

Rekao sam nek' se oblači kako ko hoće i niko mu to ne brani , ali niko neće ćutati i bez reči gledati tu pojavu tj.svako ima pravo kritikovati taj verski propis(nije to estetske prirode).

Međutim problem nastaje kad neko kaže da je to loše upravo zato što je verski propis , jer se vi vernici nađete uvređeni i čak šta više ugroženi jer eto svako mora da klima glavom i da bezrezervno poštoje neke tamo verske propise.

Tvoja vera nikog ne poštuje ko nije musliman zašto očekuješ da neko drugi poštuje tvoju veru??

Da iza zamotavanja ne stoji islam ili bilo koja druga vera ili ideologija mene bi savršeno bolela briga šta ko nosi , međutim znajući šta je u pitanju meni smeta jer me vređa , i imam pravo reći svoje mišljenje sa argumetnima o tome svaki put kad vidim nekog zamotanog ili kad neko takvo šta propagira.

Lepo kaže ona stara iz Bosne: "Sklon' se Zineta s'pendžera zar ne vidiš da vlasi očima kurišu".

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Pa kazes da se zakunem ves masinom jer ces mi tako vjerovati vise nego da se zakunem Allahom. A onda kazes da su svi vjernici budale.

Drugo nije istina da islam ne postuje nikog ko nije musliman i ako imalo poznajes istoriju islama znao bi da govoris jednu veliku neistinu i da je grad Medina dokaz za to jer su njegovi stanovnici bili i hriscani i jevreji a bila je muslimanska vlast. A kasnije i Meka gdje niko nije bio primoran da primi islam vec su neki ljudi i posle toga ostali mnogobosci. A kasnije i mnoge zemlje koje su bile pod muslimanskom vlascu izmedju ostalih i ove nase balkanske pa eto i danas imamo i hriscana i jevreja i muslimana i ateista i cega sve ne. Dakle to je sve dokaz da islam postuje svakoga.

Tebi ocigledno smeta islam i sve sto je vezano za njega, onda tebi nije mjesto u multietnickoj drzavi, jer ti imas taj problem netrepeljivosti prema bilo cemu drugom osim tvom razmisljanju, a ironicno to pripisujes islamu
    Last edited by Archi; 09-02-15 at 10:13.
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Archi View Post
    Pa kazes da se zakunem ves masinom jer ces mi tako vjerovati vise nego da se zakunem Allahom. A onda kazes da su svi vjernici budale.

Drugo nije istina da islam ne postuje nikog ko nije musliman i ako imalo poznajes istoriju islama znao bi da govoris jednu veliku neistinu i da je grad Medina dokaz za to jer su njegovi stanovnici bili i hriscani i jevreji a bila je muslimanska vlast.

Tebi ocigledno smeta islam i sve sto je vezano za njega, onda tebi nije mjesto u multietnickoj drzavi
    Prvo nisam rekao da su svi vernici budale(ne izmišljaj pored zdravih očiju) već sam rekao da oni koji su "čvrsti u veri" tj.vernici iz inata jesu budale , a ako si se ti tu prepoznao žao mi je to nije moj problem jer kao neko moralno prosuđuje na osnovu nekih spisa i zakona i drži ih se zatucano on nije ništa drugo do budala.
    A zašto je budala?? , pa zato što ne konta da je licemeran jer i sam se ne drži svih zakona i propisa već samo onih koji mu odgovaraju i onda drži pridike.

U Siriji se drže pravila i propisa u većini slučajeva , ali i oni divljaci su takođe licemeri jer selektivno to rade takođe kao i neki ovdašnji hvatajući se za pokrivanje žena kao pijan plota.

Islam nikog ne poštuje upravo zato što hrišćane i jevreje "poštuje" na način kako to islam i Muhamed hoće a ne zbog toga što ovi jesu to što jesu.

Monoteist ne može zbog svoje monoteističke suštine nikog poštovati , jer onda ne bi imali dogmatksu doktrinu i ne bi dogmatski bili nasađeni.

Svojevremeno kad sam proučavao religiju islam mi se činio logičniji nego hiršćantvo(što u osnovi i jeste) , lai kad sam ušao u ideološku islamsku ravan i shvatio tu podlu supermacijsku doktrinu nisam časio ni časa da ga prezrem kao jedno veliko zlo.

Priča o poštovanju hrišćana i jevreja možeš prodavati onim koji nemau pojma o islamu , jer ja dobro znam da je upravo u tome kvaka , ono kao šatro Muhamed poštuje hrišćane i Isusa kao proroka ali su svi ljudi zapravo muslimani svojim rođenjem i kad tad će ovi "shvatiti"(ili morati shvatiti) da je Muhamed ni manje ni više nego ZADNJI prorok.

Ono kao sad trebaju svi biti zahvalni Muhamedu i ekipi jer eto u Medini su živeli i hrišćani i jevreji , a to što im Muhamed i islam vređaju Isusa i što su morali plaćati poseban porez to se valjda podrazumeva kad je u pitanju "velika milost" Muhamedova.

Ta vrsta "poštovanja" spram hrišćana i jevreja je imala svoju validnost u srednjem veku , ali danas je van pameti prodavati te priče.

Kako islam gleda na ateiste i idolopoklonike?? , jel i njih poštuje??

p.s
    Kakve veze ima etnija sa religijom?? , i kakve veze ima multietničnost sa religijom??
    Last edited by sbokrug; 09-02-15 at 10:29.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Islam vrijedja Isusa? Ti rece proucavao islam i usao u njegovu dubinu??? Hahah, aoo oprosti ali dalje ne mogu diskutovat sa tobom. Procitaj gradivo jos jednom, mozda ti se neko stivo potkralo.
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Islam vrijedja Isusa? Ti rece proucavao islam i usao u njegovu dubinu??? Hahah, aoo oprosti ali dalje ne mogu diskutovat sa tobom. Procitaj gradivo jos jednom, mozda ti se neko stivo potkralo.
    Šta se praviš lud jbt?! , pa ne vređa islam Isusa jer Isus je bio tad već mrtav , već vređa hrišćansku religiju i suštinu hrišćanske vere , a to je negiranje Isusove božanske prirode.

To je inače bila osnovica zašto su hrišćani preko hiljadu godina prezirali islam i njegovog Proroka.

Ti kao i svi zatucani vernici polaziš od sebe kao onoga koji prosuđuje šta valja a šta ne na osnovu svoje vere , i hoćeš čak određivati kako hrišćani smeju biti uvređeni i smeju li uopšte biti uvređeni.

Zamisli sad dođe neka nova religija i njen prorok se zove Archi , i tako prorok Archi provodi vreme u pećini kod Rožaja i odjednom mu se pojavi arhangel Mujo i kaže mu zapovedi od jedinog boga.

I onda Archi izađe i počne propovedati sa svojim pristalicama ,i u Archijevim svetim spisima se kaže da su i Isus i Muhamed bili proroci , ali ono što je zapisano u Kuranu i oni delovi Muhamedovog života zapravo nisu istina već su to izmislili naknadno neki ljudi i iskvarili , ali inače poštuje Archi Muhameda.

Šta bi rekli hodže i imami iz CG i okoline za tu Archijevu veru?? , jel bi bili uvređeni negiranjem Muhamedovog lika i dela koje je zapisao Archi?? , ili misliš da bi pitali Archija za odobrenje smeju li biti uvređeni ili ne??
    Last edited by sbokrug; 09-02-15 at 10:43.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Archi@ , nemoj da si ljut zato što neki poznaju islam i njegove spise a da mu neki hodža nije stajao nad glavom , znaš postoje i takvi ljudi.

Nego ajmo malo citirati Muhamedove uvrede hrišćanima i negiranja hrišćanske vere.

O sljedbenici Knjige, ne zastranjujte u svome vjerovanju i o Allahu govorite samo istinu! Mesih, Isa, sin Merjemin, samo je Allahov poslanik, i Riječ Njegova koju je Merjemi dostavio, i Duh od Njega; zato vjerujte u Allaha i Njegove poslanike i ne govorite: "Trojica su!" Prestanite, bolje vam je! Allah je samo jedan Bog - hvaljen neka je On! - zar On da ima dijete?! Njegovo je ono što je na nebesima i ono što je na Zemlji, i Allah je dovoljan kao svjedok

1. Nevjernici su oni koji govore: "Allah je jedan od trojice!" A samo je jedan Bog! I ako se ne okane onoga što govore, nesnosna patnja će, zaista, stići svakog od njih koji nevjernik ostane.

Zašto Muhamed druže Archi ovo radi?? , kakva je to vera islam kad se ima potreba negirati druge vere i vernike da bi svoju veru potvrdio??

Gde je ovde čuveno islamsko poštovanje?? , ja ga ne vidim , osim naravno da nije u pitanju to da samo muslimani mogu odrediti ko može biti uvređen i ko sme vređati , i još plus jedini imaju pravo određivati moralni sklop neistomišjenika i nevernika.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Islam ne vrijedja poslanika Isa alejhi selam vec mu daje uzviseno mjesto kakvo mu i dolikuje. Hriscani vrijedjaju Isusa sa tim sto govore da je on bozji sin iako on to za sebe nigdje nije rekao u bibliji.

Kršćanin koji je prekidao predavanje,dobio dobar odgovor!:
    Last edited by Archi; 09-02-15 at 12:46.
    17 Al-Isra, 37:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ti opet potvrđuješ pravilo da zatucani ne mogu videti ništa sem svog nosa.

Ma ko je taj Muhamed uopšte da jednog Isusa uzima u usta?? , samozvani prorok negira božansku prirodu Isusa a hrišćanima preti paklom zato što veruju u trojstvo i bogočoveka Isusa.

Taj Muhamed ako je sebi dao pravo da kaže šta hoće o nda svako drugi ima pravo reći o Muhamedu šta hoće , jer Muhamed nije pitao hrišćane kako će okarakterisati Isusa niti ih je pitao za mišljenje o tome što ih šalje u pakao zbog hrišćanske vere.

E tako se nadam da ćeš i ti prihvatiti da svako imapravo govoriti o muhamedu i islamu šta mu volja kao što je to i muhamed radio i kao što to muslimani rade.

E ovo je poenta , i ovo je princip kojeg se moraš držati jer nemaju samo muslimani specijalno pravo biti uvređeni već to imaju i drugi , i ne mogu muslimani određivati kao će nekop biti uvređen.

Vaša muslimanska osionost i uverenost u moralnu i svaku drugu supermaciju ide do nenormalnih granica , pa eto hrišćanin mora tražiti dozvolu od muslimana da bude uvređen od islamske vere.

Nego ne odgovori mi na primer one nove religije koju vodi izvesni Archi koji sam napisao u nekom prošlom postu??

Šta bi rekao na novu religiju koja na isti način tretira Muhameda kao što Muhamed tretira Isusa?? , znači Muhamed je dobar prorok i sav jesuper , ali ono što u Kuranu i Hadisima piše o njemu nije istina.

Molim te odgovori mi čisto da vidim koliko si pošten i jesam li u pravu o vernicima kao jako lažljivim i licemernim ljudima?!

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    126 Posts

Ja sam druze ateista, i ovo tvoje zaludjivanje bajkama, kao i zaludjivanje bajkama bilo koje druge vjere, ili bilo kakvim politicko-vjerskim ekstremizmom smatram za mentalni nedostatak slabe osobe koja ne moze podici glavu i reci sama sebi sta treba ili sta moze da uradi, nego ceka da je neko udari po usima i naredi sta da radi i kako da se ponasa. Tako da ne, ne bojim se islama

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Ti si dovoljno rekao o sebi kad ne mozes da ispostujes jednu osnovnu stvar normalne komunikacije bez vrijedjanja bilo koga. Selam alejkum za tebe.
    P.S. evo se javi jos jedan I za tebe siux isto vazi. Kad naucite da komunicirate bez vrijedjanja i pominjanja mentalnih sklopova mozete se vratit na ovu temu
    17 Al-Isra, 37:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Islam ne vrijedja poslanika Isa alejhi selam vec mu daje uzviseno mjesto kakvo mu i dolikuje. Hriscani vrijedjaju Isusa sa tim sto govore da je on bozji sin iako on to za sebe nigdje nije rekao u bibliji.
    ovdje griješiš veoma, evo izvadaka iz Biblije koji svjedoče da je Isus božji sin:

Quote Originally Posted by Luka 1:30 do 33]
    30. I reče joj anđeo: Ne boj se, Marija! Jer si našla milost u Boga.
    31. I evo zatrudnećeš, i rodićeš Sina, i nadeni Mu ime Isus.
    32. On će biti veliki, i nazvaće se Sin Božji, i daće Mu Gospod Bog presto Davida oca Njegovog;[/QUOTE]

Gdje Isus za sebe tvrdi da je sin božji:

[QUOTE="Jovan 5:18] 18. I zato još više gledahu Jevreji da Ga ubiju što ne samo kvaraše subotu nego i Ocem svojim nazivaše (Isus) Boga i građaše se jednak Bogu.[/QUOTE]

[QUOTE="Jovan 3:16 do 17] 16. Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.
    17. Jer Bog ne posla Sina svog na svet da sudi svetu, nego da se svet spase kroza Nj. [/QUOTE]

[QUOTE="Jovanova poslanica 5:20
    20 A znamo da Sin Božji dođe, i dao nam je razum da poznamo Boga Istinitog, i da budemo u istinitom Sinu Njegovom Isusu Hristu. Ovo je Istiniti Bog i Život večni.
    etc etc etc, ima ogromna količina stihuva u Bibliji u kojima Isus sam sebe naziva sinom božjim i još više gdje ga drugi nazivaju sinom božjim.

Po bibliji Isus je sin božji u to nema dileme čak i po nivou moći koje je Isus imao:

Quote Originally Posted by "Matija 28:17 do 18
    17 I kad Ga videše, pokloniše Mu se; a jedni posumnjaše.

18 I pristupivši Isus reče im govoreći: Dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji.

Znači Isus je sin božji koji ima svu vlast na nebu i zemlji prema Biblijski navodi, prema svvojim i tuđim navodima, Isus je prema tome bog.

Jedino što je nejasno je odnos ta dva lika Isusa i boga.

Da li su jedno te isto odnosno različite manifestacije iste osobe?
    Da li su različiti i postoje 2 boga?

Doktrina svetog trojstva proističe upravo iz te dileme o prirodi Isusa pošto se nedvosmisleno tvrdi da je Isus Bog u Bibliji.
    Last edited by funestis; 09-02-15 at 13:15.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

@funestis ja sam jasno napisao da Isus nije nigdje za sebe rekao da je on Bog. Ovo sto vidim si mi sve naveo da su drugi to za njega rekli. Mozes li mi citirati samo jedan dio gdje on kaze da je on Bog. Mozda ja grijesim po tom pitanju ali trazim samo jedan pasus ne moras mi navoditi vise.
    P.S. U pravu si, sad vidim sta sam napisao. Da je on bozji sin, moguce da to ima ali u kontekstu da smo svi mi bozji sinovi (u smislu njegovih stvorenja).. Ali mislio sam na ovo da je on za sebe tvrdio da je Bog.
    17 Al-Isra, 37:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ti si dovoljno rekao o sebi kad ne mozes da ispostujes jednu osnovnu stvar normalne komunikacije bez vrijedjanja bilo koga. Selam alejkum za tebe.
    P.S. evo se javi jos jedan I za tebe siux isto vazi. Kad naucite da komunicirate bez vrijedjanja i pominjanja mentalnih sklopova mozete se vratit na ovu temu
    Nemoj ti meni Selam , nego ako si pošten odgvovori na moje pitanje i citate , a ako nisi onda budi uvređen kao moja vojvođanska frajla.

Otkad postoji hrišćanstvo i islam oni(vernici) su uvređeni ili su mučenici , a uvređeni su uvek kad osete da su ispali glupi u društvu i da im neko iz temelja osnovim pitanjima poljulja doktrinu.
    Tada ili polude pa krenu klati , ili kukaju kako su uvređeni i mučenici biflajući i mantrajući svoje stihove iz svetih spisa kao papagaji.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Ja sirim selam (mir) a ko siri galamu i psovke i uvrede neka ostali forumasi sami prosude
    17 Al-Isra, 37:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

@funestis ja sam jasno napisao da Isus nije nigdje za sebe rekao da je on Bog. Ovo sto vidim si mi sve naveo da su drugi to za njega rekli. Mozes li mi citirati samo jedan dio gdje on kaze da je on Bog. Mozda ja grijesim po tom pitanju ali trazim samo jedan pasus ne moras mi navoditi vise.
    P.S. U pravu si, sad vidim sta sam napisao. Da je on bozji sin, moguce da to ima ali u kontekstu da smo svi mi bozji sinovi (u smislu njegovih stvorenja).. Ali mislio sam na ovo da je on za sebe tvrdio da je Bog.
    Evo, ponavljam:

Quote Originally Posted by "Matija 28:17 do 18
    17 I kad Ga videše, pokloniše Mu se; a jedni posumnjaše.

18 I pristupivši Isus reče im govoreći: Dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji.

Quote Originally Posted by "Jovan 5:18
    18. I zato još više gledahu Jevreji da Ga ubiju što ne samo kvaraše subotu nego i Ocem svojim nazivaše (Isus) Boga i građaše se jednak Bogu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A šta tebe i tvoga proroka tangira to što hrišćani misle i veruju da je Isus božji sin i da postoji sveto trojstvo??

Ako oni u to veruju šta tebe briga i zašto je Muhameda to bilo briga??

Kakva je to vera islam koja negira tuđu veru da bi svoju potvrdila?? , ja mislim jako jadna kao što je i hrišćanska i jevrejska takođe jer i oni negiraju druge vere,idolopoklonike i teraju ih u pakao.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Quote Originally Posted by funestis View Post
    Evo, ponavljam:

"Dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji"
    I poslanik Sulejman je imao veliku vlast i na nebu i na zemlji i pod zemljom.

"I zato još više gledahu Jevreji da Ga ubiju što ne samo kvaraše subotu nego i Ocem svojim nazivaše (Isus) Boga i građaše se jednak Bogu."
    Ovo ne razumijem.
    17 Al-Isra, 37:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

"I zato još više gledahu Jevreji da Ga ubiju što ne samo kvaraše subotu nego i Ocem svojim nazivaše (Isus) Boga i građaše se jednak Bogu."
    Ovo ne razumijem.

U prevodu Isus je izjavio da je sin Božji i da ima istu moć kao i Bog na nekom od svojih sermona što tadašnji Jevrejski teolozi nisu uzeli za dobro jer je po njima to bio grijeh i tražili su smrtnu kaznu za tu izjavu.

Stvar je u tome da je Isus prema Bibliji više puta izjavljivao da je sin božji i da ima istu moć kao i bog (što je navodno dokazivao svojim čudima).

Ovo je jedna od rijetkih inačica gdje je Biblija veoma precizna u opisu i ne dozvoljava tumačenja. Zato svi Hrišćani smatraju Isusa Bogom, razlike postoje samo u tumačenju manifestacije te božanske prirode.

Katolici, Pravoslavci i Kopti smatraju da se ta božanska priroda manifestira kroz sveto trojstvo, Bogumili su smatrali da Isus nikada nije bio u potpunosti tjelesan i da je vazda imao duhovnu komponentu, neke druge sekte su smatrale Isusa slabijom verzijom Boga (nešto kao klon), neki su čak smatrali da je Bog kroz Isusa otišao na odmor u smrtno tijelo i da ga nije bilo na nebu u vrijeme života Isusovog.

Međutim niko od Hrišćana ne dovodi u pitanje Isusov božanski status upravo zato što je Biblija nedvosmislena po pitanju Isusovog božanstva.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Hvala ti na lijepom objasnjenju. Sad razumijem. Ali opet i u ovom pasusu Isus ne kaze licno da je on jednak Bogu jer pise ovaj dio: "gledahu da ga ubiju" a ne gledahu da me ubiju.
    U svakom slucaju iz svih ovih stavki koje si naveo ispod onda stoji da je biblija kontradiktorna jer kao sto vidimo iz videa iznad u Evandjelju po Marku, 13:32 Isus je upitan kada ce nastupiti Sudnji dan, na sta je on odgovorio: "Ja ne znam, ne andjeli na nebu, nego samo Bog."
    Sto su inace govorili i svi poslanici kada bi bili upitani o tome. Ali odosmo u offtopic jer je tema odgoj u islamu

Setam ulicom i vidim ove unakazene i izlomljene klupe. Eto pitam se sta reci za osobe koje to rade, da li su to pokupili od kucnog vaspitanja za koji se neki ovdje zalazu da bude jedini izvor moralnog ponasanja ili sta? Ne znam stvarno kako neko uziva da razvaljuje nesto sto drugim ljudima koristi.
    17 Al-Isra, 37:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hadis 2345,17:

Ne lomi klupe jer je Isa-prorok bio stolar , a ako nevernici,idolopoklonici,mesijanci ili jevreji slome klupu stići će ih strašna Allahova vatra u džehenemu.

:unconscious:

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Kako ti se svidja ovaj hadis za razliku od tog tvog izmisljenog:
    Zabilježili su imami Buharija i Muslim od Ebu Hurejre, r.a, da je rekao: Kazao je Allahov Poslanik: ''Ko slaže na mene, namjerno, neka pripremi sebi mjesto u Vatri''
    http://minber.ba/index.php/component/content/article?id=754: opasnosti-izmiljenih-hadisa-

Ljudi bojte se za svoj jezik jer ce se za svaku rijec odgovarati. Vec smo rekli da poslanik sallallahu alejhi ve sellem nikada nije izgovorio laž pa cak ni u šali.
    17 Al-Isra, 37:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Hvala ti na lijepom objasnjenju. Sad razumijem. Ali opet i u ovom pasusu Isus ne kaze licno da je on jednak Bogu jer pise ovaj dio: "gledahu da ga ubiju" a ne gledahu da me ubiju.
    U svakom slucaju iz svih ovih stavki koje si naveo ispod onda stoji da je biblija kontradiktorna jer kao sto vidimo iz videa iznad u Evandjelju po Marku, 13:32 Isus je upitan kada ce nastupiti Sudnji dan, na sta je on odgovorio: "Ja ne znam, ne andjeli na nebu, nego samo Bog."
    Sto su inace govorili i svi poslanici kada bi bili upitani o tome. Ali odosmo u offtopic jer je tema odgoj u islamu

Setam ulicom i vidim ove unakazene i izlomljene klupe. Eto pitam se sta reci za osobe koje to rade, da li su to pokupili od kucnog vaspitanja za koji se neki ovdje zalazu da bude jedini izvor moralnog ponasanja ili sta? Ne znam stvarno kako neko uziva da razvaljuje nesto sto drugim ljudima koristi.

Kao što znaš ne postoji Jevanđelje po Isusu, tako da možemo rastezati tvrdnju da ništa od toga isus nije rekao nego su drugi napisali o njemu (da je rekao). Po tome onda možemo reći i da Isus nije ni postojao nego samo pisci u Bibliji tvrde da je postojao.

Ovo znači da onda Isus nije u opće poslanik s obzirom da Biblija nije vjerodostojna jer u njoj je sve neko drugi nešto rekao.

Ne možeš birati iz Biblije ono što ti valja i ono što ti ne valja. Ako prihvataš da Biblija govori istinu o Isusu onda moraš prihvatiti i to da je u njoj izričito napisano da je isus bog, u protivnom ako biraš što je tačno a što nije Biblija gubi svoj integritet kao izvor i onda čak i Isusovo postojanje dovedeno u pitanje (odnosno po tome Isus ne može biti čak ni božji poslanik).

Ovo nedvosmisljeno znači da je Islam birao djelove biblije koji im odgovbaraju a odbacivao one koji im ne odgovaraju fabrikujući očiglednu laž u odnosu na Hrišćane.

Samim tim tvoje tvrdnje sa pozicije Islama više nisu vjerodostojne kada govoriš o Isusu.

Ovo je naravno i sjeme sukoba među religijama koje ogovaraju jedna drugu birajući razne pričice međusobno i dirkajući vjerovanja jedne drugih praktično vrijeđajući se međusobno.

Činjenica je da Islam svojim stavom direktno vrijeđa sve Hrišćane po prirodi Isusa s obzirom da sveta knjiga hrišćanstva nedvosmisleno tvrdi da je Isus božji sin. Ti naravno možeš nastaviti rastezati i migojiti se u nadi da skreneš pažnju sa te diektne uvrede omalovažavanje Hrišćanske svete knjige ali je činjenica da Islam vrijeđa Hrišćanstvo direktno u srž vjerovanja.

Ne da me nešto briga, Hrišćanstvo je jednaka bajka kao i Islam, obije religije su utemeljene na bajkama iz antike koje danas više nisu relevantne i koje su vjekovima prevaziđene modernom naukom i humanizmom.

Ono što sam htio reći je to da stav Islama vrijeđa Hrišćane (iako na svu sreću većinu hrišćana nije više mnogo briga s obzirom da su i mnogi deklarisani vjernici odavno prevazišli bajke napisane u Bibliji).

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Ja ne biram iz Biblije ono sto mi valja i ono sto mi ne valja, vec sam rekao (na osnovu predavanja kojih sam do sad slusao - a moze biti da nisam u pravu) da Isus nigdje za sebe u Bibliji nije rekao Ja sam Bog. To nigdje ne pise u Bibliji doslovce tako. To je po mom skromnom znanju o Bibliji, a naravno opet ponavljam moze biti da sam u krivu, ali mi ti nisi donio dokaz do sad.

Ovo da je islam birao djelove iz biblije koji im odgovaraju a koji ne, pa interesantno da nisu odabrali djelove gdje u Bibliji pise da je Mjesec svjetiljka isto kao Sunce (da ima svoju svjetlost), vec da u Kuranu stoji da Mjesec ima "pozajmljenu" svjetlost, tj da samo reflektuje suncevu svjetlost. Takvih stvari ima koliko hoces pa mi objasni kako su neuki arapi bili toliko pametni da uzmu ono sto im odgovara. Tvrditi tako nesto je zaista cudno za intelektualca kakvim te smatram (a zaista je tako nisam ironican, imas puno vece znanje od mene).

Hocu da mi das jedan jedini dokaz, samo jedan trazim ali direktan bez okolisanja, da je moderna nauka dokazala nesto suprotno onome sto pise u Kuranu. Cekam samo jedan odgovor vise ti ne trazim. Uzmi u obzir da je Kuran pisan prije 1400godina, za to vrijeme bi trebalo biti na tone tih dokaza, ali evo ja tebi trazim samo jedan jedini. Nauka je otkrila to i to, a u Kuranu pise suprotno tome. Toliko trazim.
    17 Al-Isra, 37:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako ti se svidja ovaj hadis za razliku od tog tvog izmisljenog:
    Zabilježili su imami Buharija i Muslim od Ebu Hurejre, r.a, da je rekao: Kazao je Allahov Poslanik: ''Ko slaže na mene, namjerno, neka pripremi sebi mjesto u Vatri''
    http://minber.ba/index.php/component/content/article?id=754: opasnosti-izmiljenih-hadisa-

Ljudi bojte se za svoj jezik jer ce se za svaku rijec odgovarati. Vec smo rekli da poslanik sallallahu alejhi ve sellem nikada nije izgovorio laž pa cak ni u šali.
    Divan je hadis kao i svi ostali , prosto obožavam priče iz pustinjskog Game of the Thrones pre 1000 i više godina.

A sad ozbiljno , mene upravo ovakvi hadisi ili slični citati iz biblije dodatno uveravaju da je islam i hrišćanstvo sramotna LAŽ , a njeni tzv.proroci i ovi što oživljavaju plsle smrti su šizofreničari ili vrhunske varalice i harizmatične zle spodobe.

Čuj ko slaže o meni goreće u vatri?! , jako strašna izjava ali vrlo logična za lažne proroke monotezima , jer u nedostatku argumenata i odsustva ikakve rasprave i samokritike poseže se sa kletvama ili se uzima nož da se kolje "lažov" i blasfemičar.

Ti si na pola puta od toga , i to si malopre dokazao kad si se našao u nebranom grožđu zbog argumenata i dokaza počeo si da se ljutiš i bivaš "uvređen2 zbog šatro nekih "psovki" , i tako izbegao odgovor.
    Međutim ako se tebi i sličnima dozvoli jednog dana ćeš raditi isto što i oni ludaci u Siriji.

Ali sva sreća pa si ipak bar malo u dijalogu što govori da verovatno nećeš biti kao oni divljaci tamo , međutim dug je put pred tobom da odbaciš takve napise kao nešto normalno i prihvatljivo u 21.veku.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ja ne biram iz Biblije ono sto mi valja i ono sto mi ne valja, vec sam rekao (na osnovu predavanja kojih sam do sad slusao - a moze biti da nisam u pravu) da Isus nigdje za sebe u Bibliji nije rekao Ja sam Bog. To nigdje ne pise u Bibliji doslovce tako. To je po mom skromnom znanju o Bibliji, a naravno opet ponavljam moze biti da sam u krivu, ali mi ti nisi donio dokaz do sad.

Ovo da je islam birao djelove iz biblije koji im odgovaraju a koji ne, pa interesantno da nisu odabrali djelove gdje u Bibliji pise da je Mjesec svjetiljka isto kao Sunce (da ima svoju svjetlost), vec da u Kuranu stoji da Mjesec ima "pozajmljenu" svjetlost, tj da samo reflektuje suncevu svjetlost. Takvih stvari ima koliko hoces pa mi objasni kako su neuki arapi bili toliko pametni da uzmu ono sto im odgovara. Tvrditi tako nesto je zaista cudno za intelektualca kakvim te smatram (a zaista je tako nisam ironican, imas puno vece znanje od mene).

Hocu da mi das jedan jedini dokaz, samo jedan trazim ali direktan bez okolisanja, da je moderna nauka dokazala nesto suprotno onome sto pise u Kuranu. Cekam samo jedan odgovor vise ti ne trazim. Uzmi u obzir da je Kuran pisan prije 1400godina, za to vrijeme bi trebalo biti na tone tih dokaza, ali evo ja tebi trazim samo jedan jedini. Nauka je otkrila to i to, a u Kuranu pise suprotno tome. Toliko trazim.

Evo ti ovdje nedvosmisleni navod, toliko direktan da više nema dileme ikakve, izvod iz suđenja Isusu, jevanđelje po Marku 14:60 do 63

60 I ustavši poglavar sveštenički na sredu zapita Isusa govoreći: Zar ništa ne odgovaraš što ovi na tebe svedoče?

61 A On ćutaše i ništa ne odgovaraše. Opet poglavar sveštenički zapita i reče: Jesi li ti Hristos, Sin Blagoslovenoga?

62 A Isus reče: Jesam; i videćete Sina čovečjeg gde sedi s desne strane Sile i ide na oblacima nebeskim.

Evo još jedno mjesto gdje Isus tvrdi da je sin božji i izaziva sljedbenike da provijere tu tvrdnju sami: Jevanđelje po Jovanu 10:36 do 37

36 Kako vi govorite Onome kog Otac posveti i posla na svet: Hulu na Boga govoriš, što rekoh: Ja sam Sin Božji?

37 Ako ne tvorim dela Oca svog ne verujte mi.

Page 23 of 41 FirstFirst ... 1319202122232425262733 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)