nemas provizija TI kad saljes pare preko PP-a, nego ti sto podizu te pare sto im posaljes
Da li ko zna kolike su provizije za slanje novca preko PayPal-a za Njemačku i Srbiju? Đe bi se mogao informisati i jeli jeftinije nego preko WesternUnion-a?
Oni brate deru za slanje iz MNE...
nemas provizija TI kad saljes pare preko PP-a, nego ti sto podizu te pare sto im posaljes
Tek su mi danas poslali onaj uredjaj i sad treba dvijr sedmice singapurcanima da dostave?![]()
vjerovatno manje od 2 sedmice ako je SG![]()
Nađoh nešto na njihovom sajtu, ali niđe da potvrde: za slanje outside, generalno do iznosa 2500 €, provizija je 3,9% + 0,25 €...
zavisi dje saljes i kome, i kod koje banke taj neko ima otvoren racun u Srbiji/Americi.. Moras pitat njega, on bi trebao da zna provizije koje su..
PayPal ide preko naloga tj. mail adrese. Kako je uslov za otvaranje naloga vlasništvo neke od debitnih ili kreditnih kartica, to bi trebalo značiti da iznos poslatog novca se umanje za ovaj procenat primaocu, ali ko će ga znati, meni u ovim situacijama uvijek je čekalo nekakvo negativno iznenađenje.
P.S. Za Srbiju i CG ne postoji opcija primanja preko PP-a, samo slanje sa nekih od kartica (ne svih)...
Last edited by dejan@s; 05-02-15 at 12:06.
Je li realko da u slucaju slanja,ti moras da rucno racunas i kutaras da bi izracunao kolko ce tome nekome da stigne tacan iznos.Ima li kakav kalkulator il nesto da tebi odma digne iznos za tu proviziju da bi ovome stigla zeljena suma?
napisah ovo u brzini ka macak repom,valjda ste me skontali sto sam htio pitat...
ne sjekiraj se druze. Taj kome saljes pare je duzan da ti kaze proviziju, a ne ti da kutaras oko toga.. bas nema logike. Na tebi je da popunis 3 polja: e-mail, sumu i valutu. Ostalo posle je uglavnom "next next, ok ok" nema filozofije. Koliko ce on moci da podigne para, to je njegova stvar, a ne tvoja.
to da, ali ako saljemo npr nekom prijatelju, necu da ga zakidam... Tipa "uzmi mi taj i taj objektiv, evo ti pare", a on dobije lupam 20e manje... Not cool
(nečitko)
Slažem se sa tobom, ali ako je u pitanju prijatelj, koji je odradio uplatu za mene u Njemačkoj, jer Crnogorska VISA electron nije prihvaćena, onda moram voditi računa ja koliki su troškovi transfera.
Btw, evo iskustva nakon plaćanja: PP je zaračunao proviziju za internacionalna plaćanja kako su i napisali na sajtu (istina na hrvatskom sajtu: 3,9% + 0,35 €). To se vidi tek kad primalac dobije obavještenje od PP-a, te se ne može izabrati kao opcija da ide na račun pošiljaoca (u pitanju je send money to mail opcija).
U svakom slučaju ubjedljivo najjeftiniji način slanja novca prema inostranstvu iz CG. Pozdrav svima.
Last edited by dejan@s; 06-02-15 at 09:03.
mene je padalo ovo na pamet, i sad je definitivno potvrdjeno da je jeftinije i bolje resenje od WU i sl. kombinacija
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Porucio sam prije nekoliko dana (ima 3-4 otkad su poslate) nekoliko stvari sa alija i nema ih na trakingu stalno pise da se saceka 24 sata prije nego sto se pojavi. Ranije mi se obicno odmah javljalo na trakingu nesto, je li to normalno?
Kakav mrtvi WU,to su svjetska klasa lopova
Sent from my Kauč using Daljinski
Pa onda je vjerovatni krenulo, nije nas valhda uhvatio ovaj njihov odmor![]()
ljudi, zna li ko proceduru kako nesto moze da se prodaje na eBay-u?
kako si mislio da prodas nesto ako ne mogu da se primaju pare na pp?
Ja koristim http://www.17track.net/.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks