Page 40 of 1402 FirstFirst ... 3036373839404142434450901405401040 ... LastLast
Results 976 to 1,000 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by PrijekiLijek View Post
    Preplakah na komentar sa tvog prvog linka.

''Kada sam bio u Podgorici,rucao sam u jednom prelepom restoranu u centru "CARINE".Video sam prilican broj *****a.''
    Samo nek je veselo i partijski kolegijalno.
    Mi smo sto kazu oni "frendli" cool Vrijedi znati sta je sta u CG, a za nas Titogradjane/Podgoricane, da ne smetamo.
    Sto da se frustriraju (rekose)u neznanju.. Spoje Lepo i ugodno, placaju porez zajednici za vrtice, skole, bolnice, MNA i ostale drzavne jaslice i sve im prosto... i ja onda mogu kao obican gradjanin da pisem o utiscima u vezi sa politikom, ekonomijom, kulturom i tako to, bez prekidanja ili kliptanja od strane prinudno "opterecenih".

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 03-02-15 at 19:32.

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,877
    Thanked in
    2,048 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Nekad se moze pomisliti da ljetimo Vladinim avionom, pa se pitamo jesmo li nas nekoliko jedini sto platismo kartu ono za "njak"..

Ni svjesna nisi koliko si u pravu.
    Kad sam mlad, zelen i naivan pita prijateljicu iz MA kako je moguće da je onakva gužva u avionu, a oni bez banke, odgovorila mi je, u prosjeku samo 1/3 putnika leti sa plaćenom kartom a ostali su po raznim osnovama zaslužili besplatno mjesto o avionu.
    To je bilo prije nekoliko godina, unaprijed se izvinjavam Minju ako je sada drugačija situacija.

Thanks Thanks Given 
    1,482
    Thanks Thanks Received 
    5,916
    Thanked in
    2,785 Posts

Montenegro Airlines otvara liniju za Zagreb
    Al Jazeera

Putnici iz Crne Gore preko Zagreba će Croatia Airlinesom imati vezu s Kopenhagenom, Muenchenom, Amsterdamom, Berlinom, te Bruxellesom - kazala je Daliborka Pejović.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Ni svjesna nisi koliko si u pravu.
    Kad sam mlad, zelen i naivan pita prijateljicu iz MA kako je moguće da je onakva gužva u avionu, a oni bez banke, odgovorila mi je, u prosjeku samo 1/3 putnika leti sa plaćenom kartom a ostali su po raznim osnovama zaslužili besplatno mjesto o avionu.
    To je bilo prije nekoliko godina, unaprijed se izvinjavam Minju ako je sada drugačija situacija.
    Ja Vam kazem, em sto je utisak "njak", em se osecate kao visak, ono "sto smetate", i u stilu "koji ste vi obican gradjanski faktor a Ocete da letite sa ponosom Skupstine i Vlade"?
    Zanimljivo je to.. zato se vjerovatno i cude sta ce nama obicnim gradjanima poslovnica, pa jos letimo subotom i nedeljom, neradnim skupstinskim danima, i jos bre da platimo, da podignemo karte.. Oni zbog nas nekoliko sto placamo samo najskuplje karte da sjede za platu do 20h kao oni u BG (do tih karata sa popustom ionako nikad doc na listu)...Ma jok.. Ne pada im na pamet.

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Da, vijest objavljena "18 Jan 2015".. Tacno me tad zebnja obuze da ce mi sledeca karta biti skuplja, a naredna vijest biti "MNA gomila dug jOpet preko XX miliona godisnje" .. I casti mi nase patrotsko-crnogorske.. bijah u pravu.. Danas info o 13 miliona gore dolje na gomilu k'o uz kvasac i secer na toplom mjestu - domacinski..
    Tacno mi se cini da ce nam i himnu promijenit' pa umjesto Lovcena i krsa, ubacit' strofu dvije o tim gomilama.....drzavnih dugova..
    Zamislite ..puste himnu, predsjednik u smijeh, skupstinske askete svi umazani istrcavaju iz menze da dostojanstveno isprate pesmu, jedni ruke na srce, drugi khm.. a narod srecan, ponosan, uz nju, kud ona, tu svi, i patriotski na gomilu...

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 03-02-15 at 20:16.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kad se otvori žensko odjeljenje na kakarički goru,neće se imat potrbe često putovat u BG.,ša će laknut maji.
    MA je mila majka sa dugom,i novom flotom,bosanci fantjeki su i gofnimasa njihovim aerima,a srbi sa 100 i kusur melona jujuju airserbišen duga.
    Last edited by minjo; 03-02-15 at 20:17.
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Hm... a to je znaci.. Zato imaju gratis plovidbu i letove?
    Da nam nije g. Minja, mi nista ne bi znali o tim partijskim gratis kartama.. Zasto, kako...E hvala mu na info, sevap im je onda platit i za tu gomilu...
    Gomile dugova u himnu odma.. Ima da je i Predsjednik tj. DPS kadar isprati od pocetka do kraja.
    Svi za himnu, za gomile, svi za patriju, i da lEcimo bre te bolesne. Za lijek vazda! Nisam znala da ih je toliko.
    GreHota...

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 03-02-15 at 20:24.

Thanks Thanks Given 
    1,482
    Thanks Thanks Received 
    5,916
    Thanked in
    2,785 Posts

i da lEcimo bre te bolesne. Za lijek vazda! Nisam znala da ih je toliko.
    GreHota...
    Hvala Lepo
    Heh.. oblik privrženosti političkoj opciji/sistemu na ovim prostorima je sam po sebi dijagnoza, a toga su veoma svijesni i udjelitelji tih karata.. jer treba održavati/hranti to sljepilo.

Jedan blog sa zanimljivostima i aktuelnim vijestima i letovima regionalne avijacije

http://exyuaviation.blogspot.com/
    The more things change, the more they stay the same.

temp Guest

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako se koprca opozicija ,tako postaju neurozni podržavaoci iste.Jes da nikad nijesu bili na nižim granama,ali da su ovoliko pukli na pamet...Maja pada u svoje momente pa se brišu cijele stranice foruma,Milovan čita postove sa foruma na radiju kod Šukovića,još će Medojevićev twitter postat normalan
    Last edited by minjo; 04-02-15 at 00:29.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Stvarno mi je zao sto g. Minjo osjeca nedostatak"stranica" sa zabavnim caskanjem koje on nije uopste pratio i nema pojma sta je Maja pisala.,..kao.
    C.c.c.c.c..... c
    Usput je, postujuci porodicnu tradiciju, bacio uvce pod kiriju pa slusa neki radio i prati g.Milovana, a eto stalkerise i preko twittera nekog M. cg politicara...
    Sta reci za to stanje g. Minja? Covek definitivno ima neku traumu, peh ili fetish na sve kojima je prvo slovo imena "M".....
    Hitchcock...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    330
    Thanks Thanks Received 
    133
    Thanked in
    80 Posts

Stvarno mi je zao sto g. Minjo osjeca nedostatak"stranica" sa zabavnim caskanjem koje on nije uopste pratio i nema pojma sta je Maja pisala.,..kao.
    C.c.c.c.c..... c
    Usput je, postujuci porodicnu tradiciju, bacio uvce pod kiriju pa slusa neki radio i prati g.Milovana, a eto stalkerise i preko twittera nekog M. cg politicara...
    Sta reci za to stanje g. Minja? Covek definitivno ima neku traumu, peh ili fetish na sve kojima je prvo slovo imena "M".....
    Hitchcock...

Hvala Lepo
    Uh pogana li si.., svaka ti čast! Dobro e skidaš paučinu ođen...
    - M - ("M"!?)

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ko bi mogao zamisliti da ovakvi likovi rade u EPCG, prijete kao klinci po ulici.. Mada, nije mi jasno sa cim prijete narodu kad sve do 150e se ne definise kao kazneno djelo..
    Mislim da oni tu zakonsku mogucnost koriste godinama...Ili ne?

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 05-02-15 at 11:09.

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Aha najsavrseniji sistem daljinskog mjerenja koji u našoj kući gdje ne živi niko obracuna 25 eura struje i nikome nista.A ukoliko bi se ja igrao malo sa tim njihovim sistemom moja sloboda bi ugrozena bila haha svaka čast.

temp Guest

Ko bi mogao zamisliti da ovakvi likovi rade u EPCG, prijete kao klinci po ulici.. Mada, nije mi jasno sa cim prijete narodu kad sve do 150e se ne definise kao kazneno djelo..
    Mislim da oni tu zakonsku mogucnost koriste godinama...Ili ne?

Hvala Lepo
    Do 150€ se ne pokreće tužba po službenoj dužnosti, nego mora da se podnese privatna tužba. EPCG nema problema da pokreće hiljade "privatnih" tužbi.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Znaci taj zakon je sklepan za kompanije i njihovu imovinu, a narod pod terorom od kriminalaca sa svih strana, pa i .... Divno...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Znaci taj zakon je sklepan za kompanije i njihovu imovinu, a narod pod terorom od kriminalaca sa svih strana, pa i .... Divno...

Hvala Lepo
    Nijesmo vala pod nikakvim terorom,cak naprotiv.Moze se uzeti megafon i na sred ulice reci sve najgore za pripadnike vlasti.Nikad veca demokratija nije bila na ovim prostorima po tom pitanju.

Jedini problem sto imamo jeste mali standard i nezaposlenost 25%.S tim u vezi EPCG,ljudi teskom mukom placaju struju i komunalije jer su mala primanja.Kako moze neko nezaposleno lice platiti struju? Odakle mu pare?
    Last edited by mijat74; 05-02-15 at 12:41.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

A znaci nista pljacke po CG privatne imovine? Pa sto pisu non stop o tome.. Ako ste Vi u pravu, onda ne znam sto su mrceni penzioneri uplaseni, roditelji strepe za svoju djecu od pljackasa i pucnjave, i bicikla im kradu, imovina kako ko naleti i demokratski sta god ko hoce - do 150 e od telefona, el. energije, goriva...1euro-2 sta je to sica za kompanije, ali ne daju nazad.. ne moze to tako. Demokratski pljackaju po dvoristima, ulazima, dotjeruju automobile itd itd.. Pod terorom..
    Izgleda da ipak ne govore istinu, cim Vi eto u demokratiji.. Super je to.. ljudski, humano, obzirno, i na kraju pravno korektno.
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A znaci nista pljacke po CG privatne imovine? Pa sto pisu non stop o tome.. Ako ste Vi u pravu, onda ne znam sto su mrceni penzioneri uplaseni, roditelji strepe za svoju djecu od pljackasa i pucnjave, i bicikla im kradu, imovina kako ko naleti i demokratski sta god ko hoce - do 150 e, i demokratski pljackaju po dvoristima, ulazima, dotjeruju automobile itd itd.. Pod terorom..
    Izgleda da ipak ne govore istinu, cim Vi eto u demokratiji.. Super je to.. ljudski, humano, obzirno, i na kraju pravno korektno.
    Hvala Lepo
    Pljacki i ulicnog kriminala je bilo i u komunizmu.Ima ih u svim zemljama svijeta.Eto skandinavske zemlje i Svajcarska,na primjer,su poznate kao zemlje u kojoj prosperitet nalaze ulicni narkodileri sa Balkana.Znam deset podgoricana koji su tamo otisli da diluju.Cirih je majka za narkomane svih boja i nacija.

Masovne kradje po pg kojima se cudis se desavaju vecinom zbog nemastine.Ljudi nemaju od cega zivjeti.Nezaposlenost nam je 25% a plate su male.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

A Vi to meni hocete da pricate o Svajcarskoj? hahahaaaaaaaaaaaTo da pravite neko poredjenje?
    Prijatno.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne pravim poredjenje nego kazem da znam deset podgoricana koji su otisli u Cirih i Bazel da diluju drogu.Kazu da imas albanske grupe,srpske,bosanske,marokanske....rokaju se samo tako oko trzista.Kunu se na sve da je Podgorica mila majka i miran grad u odnosu na tamo.

Kod nas se vecina kriminala sastoji od kradje bicikala i busilica.Ljudi ne mogu platiti racune za struju,nemaju nikakvu perspektivu.Nije se vlast nikad promijenila i svuda postoji monopol i veza.Ko je van toga gladuje.Pola ljudi zivi bolje od Svajcaraca dok druga polovina gladuje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ko obraca paznju na kriminal u Svajcarskoj i Svedskoj s obzirom da su to zemlje sa visokim standardom? Kad se pomenu svajcarske i svedske plate sva prica o kriminalu pada u vodu.
    Kod nas se ukrade busilica i sva drzava ustane na noge,mediji na sva zvona objavljuju tu "strasnu" kradju.Za istu kradju u Svici bi sudija nalozio da se lopovu kupi busilica na poklon.

Crnogorci su sigurno najsiromasniji narod u Evropi,oduvijek bili i trenutno je tako.Postoji i pjesma "Crnci i Crnogorci" od Janka Djonovica koja odslikava nas zivot.
    Pred njima rudnik,golem i zut,
    i san o kolijevci a drugom kontinentu
    san o ambaru praznom
    u kome se ko zmija
    gladna godina savija.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Ad astra.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

http://www.cdm.me/drustvo/crna-gora/...kilograma-mesa
    Po nalogu inspekcije: Uništena 232 kilograma mesa

Komentari (1)A A A

Više od 232 kilograma mesa koje je nađeno u prodavnicama "Franca 19" u Tivtu, "Mega promet Jaz" u Budvi i "Roda SN" u Zelenici je uništeno jer je Veterinarska inspekcija utvrdila da nije bezbjedno.......
    .....
    Na stranu tekst koji je ispunjen kontradiktornostima, sto je tipican rad cg novinara... Ali poenta je stravicna..
    Znaci toliko familija je rizikovalo da se otruju ili ko zna kakve posledice da dobiju? Trgovci nisu uspjeli zbog inspekcije da ih svjesno izloze riziku radi sticanja licne materijalne koristi..
    "Nalozeno" im je da oni sami bez prisustva nadleznih uniste meso, tj. samo da dostave neki dokaz (?).. mozda uz dva svjedoka.. I to je to?
    Spekulacije sad mogu naveliko - koliko je do kontrole prodato takvih mesnih proizvoda, koliko je uopste unisteno, koliko ce slicnog "kvalliteta" pod istim uslovima biti prodato do sledece kontrole.. i puj-pike veze s vezom..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Isfaliti?
    Za ostalo ne znam sto je zanimljivo tu... Boh

Hvala Lepo

Page 40 of 1402 FirstFirst ... 3036373839404142434450901405401040 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)